Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Tortum Şelalesi : Doğunun can suyu / Erzurum

Tortum Şelalesi : Doğunun can suyu / Erzurum

Tortum Şelalesi nefes kesen görüntüsüyle, keşif meraklılarını kendine çeken bir cazibeye sahip. Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak Erzurum‘a hayat veren bu tabiat harikası, sizler için gezgin çiftimiz Merve ve Furkan tarafından gezildi.

Heybetli bir güzellik; Erzurum Tortum Şelalesi

Ülkemizin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Erzurum, seyahat planlarımızın arasında daha çok kış turizmi ile çıkıyor karşımıza. Bunun sebebi de elbette çok açık. Bizim hasret kaldığımız kar tanelerine Erzurum her sene fazlasıyla doyuyor. Neredeyse yılın yarısı boyunca süren bir kış yaşanıyor bu şehirde. E dolayısıyla soğuğu ve bitmeyen kışıyla Erzurum, kış turizmi için oldukça uygun bir seçenek haline geliyor.

Fakat bu Erzurum’da gezilecek yerlerin, doğal güzelliklerin olmadığı anlamına mı geliyor? Tabii ki hayır. Erzurum sadece Palandöken’den ibarettir diye düşünenler bizden eksi puanları çoktan kaptı bile. Çünkü Erzurum’da öyle güzel gezilecek yerler var ki her biri görenleri kendine hayran bırakıyor.

Bunlardan bir tanesi de Tortum Şelalesi. Metrelerce yüksekten akan ve heybetiyle göz dolduran bu şelale, Erzurum’da görülecek eşsiz doğal güzelliklerden biri. Üstelik Tortum Şelalesi, dünyanın en yüksek 3. şelalesi olma ünvanına da elinde taşıyor.

Erzurum gezilecek yerler için tıklayınız.

Tortum Şelalesi nerede ve nasıl gidilir?

Erzurum’u Uzundere ilçe sınırında yer alıyor Tortum Şelalesi. Araç kiralama ile rahatlıkla ulaşabileceğiniz şelaleye gitmek için Erzurum – Tortum – Uzundere – Balıklı Köyü istikametini takip etmeniz yeterli. Yolcu360‘ın Erzurum araç kiralama ve Erzurum Havalimanı araç kiralama tekliflerine bakmadan yola çıkmayın.

Tortum Şelalesi hakkında bilgiler

Dünya’da ilk üçe girmeyi başarmış bir doğal güzelliğin, ülkemizde bulunması çok büyük bir şans gerçekten. Fakat ne yazık ki bizler, bu durumun pek farkında değiliz. Aslında böyle olması bizim biraz işimize geliyor. Çünkü, en nihayetinde başka dünyalılar olarak amacımız bu güzellikleri keşfetmek ve keşfettirebilmek. Biz bu yola baş koyduk.😊

Neyse efendim, fazla goy goy yapmadan Tortum Şelalesi kısaca bilgi verelim. 1700’lü yıllarda meydana gelen bir heyelan sonucunda kayan toprağın Tortum Çayı’nın önünü kapatması sonucunda doğa ana bizlere böyle bir güzellik bahşetmiş. Tam 48 metre yükseklikten akan sular, görür görmez büyülüyor insanı. Suların çıkardığı sese takılıp gidiyor uzaklara gidiyor ruhunuz.

Şimdi bir düşünün. Dünyanın en yüksek şelalesi olan Vietorio 120 metreden, ikincisi ve en ünlüsü Niagara Şelalesi 51 metre yükseklikten aşağı akıyor. Peki Niagara’dan sadece 3 metre daha az yüksek olan Tortum Şelalesi görülmeye değmez mi sizce de? Evet dediğinizi duyar gibiyiz. O yüzden planlarınızı yapmadan önce işinize yarayacak ufak tüyolar da verelim.

Tortum Şelalesi’ne gidecekseniz eğer seyahatinizi baharın sonuna, yazın başlangıcına denk getirmenizde fayda var. Özellikle Mayıs-Haziran aylarında eriyen karların da etkisiyle şelalenin sularında artış görülüyor. E tabi bu durum Tortum’un heybetine heybet katıyor, daha bir görülesi kılıyor burayı.

Şelalenin sularının döküldüğü yerde köpük köpük sular kocaman bir kazan oluşturuyor. Bu yüzden yerel halk arasında burası Sudökülen adıyla da biliniyor. Şelalenin etrafı aynı zamanda Erzurumlular’ın özellikle hafta sonlarında güzel vakit geçirmek için tercih ettiği popüler bir mesire alanı. Yani siz de dilerseniz şelaleyi ziyaretiniz sırasında piknik yapabilirsiniz.

Bu güzelliği en iyi nereden izleyebilirim diye fazla düşünmenize gerek yok. Şelaleyi rahatlıkla seyredebilmeniz için bir seyir terası da yapılmış. Buradan şelalenin misafirlerine sunduğu eşsiz görsel şöleni izleyebilir, sonrasında aşağı inen merdivenleri takip ederek alt bölüme iniş yapabilirsiniz.

İspir gezi rehberi için tıklayınız.

Tortum Şelalesine En Yakın Köy Hangisi?

Tortum Şelalesi, hemen yakınında bulunan Çağlayan köyünün kalkınmasına yardım etmiş. Ülkemizin batı bölgeleri ağırlıklı olmak üzere dünya genelinde turist alan bu şelaleyi görmeyi gelenler Çağlayan köyünde konaklıyor, yemek yiyor…

Tortum ve çevresini keşfetmek için araca ihtiyacınız varsa yolcu360.com ile fiyatları karşılaştırabilirsiniz. 

 

Yorum ekle