Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Erzurum Gezilecek Yerler / Erzurum Gezi Rehberi

Erzurum Gezilecek Yerler / Erzurum Gezi Rehberi

Erzurum, Doğu Anadolu’da Palandöken’in yamacına kurulmuş olan eşsiz güzellikte bir şehir. Erzurum tarihi yerleri ve Erzurum doğal güzellikleri ile sizi şaşırtacak bir zenginliğe sahip. Erzurum için biz ne desek az kalır. O yüzden rotanızı bu şehre doğru çevirmenizi şiddetle öneririz. 🙂 Doğu’nun incisi, Dadaşlar diyarı, güzeller güzeli Erzurum için araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak yola çıkmaya ne dersiniz? Erzurum gezi rehberi için Erzurum gezilecek yerler yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Erzurum gezilecek yerler

Erzurum gezisi için gezilebilecek yerleri sizler için listeledik. 🙂

  • Tortum Şelalesi

Tortum Şelalesi, insanı kendisine hayran bırakacak kadar heybetli. Tortum Şelalesi özellikleri arasında dünya’da ilk üçe girmeyi başarması yer almakta. Şelale, 1700 yıllarında bir heyelanın meydana gelmesi sonucunda toprağın kayması ve Tortum Çayı‘nı kapatması ile oluşmuş. Tortum Şelalesi hangi şehirdedir diye merak ediyorsanız, elbette ki güzeller güzeli Erzurum şehrinde. 🙂

Tortum şelalesi kamp yapmak içinde uygun bir yer. Bu yüzden toplayıp çadırınızı,  Erzurum araç kiralama olanaklarından faydalanarak hadi buraya gelin.Bu güzel şelaleden akan suyun sesi ile güne başlamak, tüm yorgunluğunuzu ve stresinizi alacak bizden söylemesi. 🙂 Erzurum gezilecek yerler arasında olan şelale, Uzundere ilçesinde yer almakta.

  • Moryayla

Rize ve Erzurum sınırları arasında kalan bu güzel yer, o kadar çok çiçek türü ile süslenmiş ki buraya geldiğinizde ağzınız hayranlıktan açık kalacak. Burada bir doğa yürüyüşüne çıkıp, İspir çiçeği olarak da bilinen ölmez çiçeğe rastlayabilirsiniz. Erzurum şehir merkezine 115 kilometre uzaklıkta bulunan Moryayla‘ya Rize üzerinden gelecek olan gezginler, Rize araç kiralama imkanlarından yararlanabilirler.

Erzurum gezi haritası

  • Çift Minareli Medrese / Hatuniye Medresesi

Erzurum Çifte Minareli Medrese mimari açıdan Şelçuklu döneminden izler taşımakta. Erzurum’un sembolü halinde olan medrese, 13. yüzyılda yapılmış. Erzurum Çifte Minareli Medrese yapılış amacı ilim konusunda eğitim vermek. Erzurum Çifte Minareli Medrese hayat ağacı motifi ile de ön plana çıkmakta. Erzurum gezilecek yerler arasında olan medrese, gezi listenizde mutlaka yer almalı.

Çifte Minareli Medrese Giriş Ücreti: Ücretsiz

Erzurum Çifte Minareli Medrese nerede? Tebriz kapı Semti, Yakutiye/ Erzurum

  • Yakutiye Medresesi 

Yakutiye Medresesi tarihi, 1310 yılında İlhanlı dönemine dayanmakta. Yakutiye Medresesi özellikleri arasında Anadolu‘nun en büyük medresesi olması var. Günümüzde medrese, Türk İslam eserleri Müzesi ve Etnografya Müzesi olarak işlev görmekte. Yakutiye Medresesi minaresi ise geometrik motifler ve çinilerle süslenmiş.

Yakutiye Medresesi giriş ücreti: 2019 yılı için 5 TL.

Yakutiye Medresesi nerede?Yakutiye ilçesi Cumhuriyet Caddesinde.

Erzurum gezi rotası

  • Üç Kümbetler Erzurum

Üç Kümbetleri kim yaptırmıştır diye merak ettiyseniz hemen söyleyelim, Saltuklu döneminde yaptırılmış. Ancak kimin yaptırdığı bilinmemekte. Üç Kümbetlerin en belirgin özelliği, nişleri üzerinde boğa, yılan, yarasa, kartal gibi hayvan kabartmaları bulunması. Üç Kümbetler yapılış amacı, 12. ve 14. yüzyıl arasında inşa ettirilen 3 tane anıt mezar olması. Erzurum gezilecek yerler arasında yer alan kümbetler, mutlaka gezip görülmeli.

Üç Kümbetler nerede? Üç Kümbetler, Yakutiye ilçesinde bulunmakta.

  • Palandöken Kayak Merkezi

Kış turizmi açısından oldukça verimli bir yer olan Palandöken; snowboard, kayak, yamaç paraşütü ve dağcılık gibi birçok spor için elverişli bir alan. Palandöken kayak merkezi içerisinde 10 telesiyej, teleski, 2 adet baby lift ve gondol lift de mevcut. Kışın yolunuz Erzurum’a düştüyse, Erzurum gezilecek yerler listenize burayı da eklemenizi öneririz.

Palandöken Kayak Merkezi nerede? Yunusemre, İbrahim Polat Caddesi, Palandöken.

Erzurum yemekleri

Erzurum yöresel yemekleri arasında Cağ Kebabı, Aşotu Çorbası, Kadayıf Dolması, Şalgam Dolması, Lalanga, Hasuta, Çiriş Yemeği ve Dut Çullaması yer almakta.

Erzurum’un en iyi restoranları:

  • Güzelyurt Restaurant
  • Gel Gör Cağ Kebap 
  • Koç Çağ Kebap
  • Tarihi Emirşeyh Köftecisi
  • Erzurum Sini Restaurant
Erzurum’a nasıl gidilir?

Ankara Erzurum kaç km? Ankara ve Erzurum arasında 876,6 kilometrelik mesafe var. Ankara araç kiralama olanaklarından yararlanarak 10 saat 27 dakika içerisinde şehre ulaşabilirsiniz.

İstanbul Erzurum kaç km? İki şehir arası 1234 kilometre olup,  İstanbul araç kiralama olanaklarını inceleyerek Türkiye turu için rota belirlemeye ne dersiniz? 🙂

Trabzon Erzurum kaç km? 266,8 kilometrelik mesafe var olup, Trabzon araç kiralama imkanlarını tercih ederek 4 saat 18 dakika içerisinde Erzurum gezilecek yerler için gezinize başlayabilirsiniz.

Yorum ekle