Yolcu360 Blog
bahar-kampi-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Bahar Kampı İçin Rota Önerileri: Baharda Kamp Yapabileceğiniz En İyi 5 Yer

Bahar Kampı İçin Rota Önerileri: Baharda Kamp Yapabileceğiniz En İyi 5 Yer

Bahar kampı zamanı geldi! Peki baharda nerede kamp yapılır?
Günlük rutinlerin stresi, hızlı şehir hayatı ve gürültü, zamanla hem zihinsel hem de bedensel olarak insanları yoruyor. Doğanın canlandığı bahar ayları, biraz da olsa günlük karmaşadan uzaklaşmak ve enerji için fırsat sunuyor. Havaların ısınması, doğadaki renk cümbüşü, hafta sonları gibi küçük fırsatları tatile dönüştürmek isteyenleri arayışa sokuyor. Özellikle kamp yapmak ilk akla gelenlerden biri. Peki bahar aylarında kamp yapacak güzel yerler var mı? 

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu ve en ucuz uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 18o ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı en uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Baharda Nerede Kamp Yapmalı?

Tatil anlayışı göreceli olup, kişiden kişiye değişebiliyor. Kimisi her şey dahil turları, beş yıldızlı otelleri tercih ederken, kimisi de doğanın koynunda yeşilin ve mavinin farklı tonları arasında kamp yapmayı isteyebiliyor. Her iki seçenek de dinlenme ve rahatlama için etkili olabilir. Ancak, kampçılık, doğayla doğrudan temas ve çevresel sükunetiyle benzersiz bir deneyim sunuyor. Ülkemizin pek çok cennet köşesinde, kamp tatili için gereken altyapı bulunuyor. Canlanan tabiatın bir parçası olmak ve baharın büyüsüne kapılmak için oluşturacağınız küçük fırsatlarda bu bölgeleri keşfedebilirsiniz. Sizin için seçtiğimiz Bahar kampı rota önerileri ve ülkemizin farklı bölgelerinden derlediğimiz kamp alanlarını bu makalede inceleyebilirsiniz. 

  • Didim, Aydın

bahar-kampi.jpeg

Türkiye’nin önemli turistik bölgelerinden olan Didim, Aydın’a bağlı bir ilçedir. Egenin kalbinde konumlanan Didim, yemyeşil doğası, altın rengi kumları, birbirinden güzel koyları ile dikkat çekiyor. Didyma Antik Kenti’ne de ev sahipliği yapan ilçe, doğa, deniz ve kültür gezisi yapmak isteyenlerin rotasında yer alıyor. Doğal güzellikleri ile dört mevsim gezginlerin hedefinde olan Didim, kamp alanları konusunda da oldukça zengindir.

Ücretli ve ücretsiz birçok seçeneği bir arada bulabileceğiniz ilçede, ücretsiz kamp alanları genellikle Akbük ve Altınkum bölgesinde yer alıyor. Altın sarısı kumları ile Akbük Koyu, hem doğa ile baş başa hem de deniz kıyısında tatil yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Akbük Koyu Kamp Alanı, ilçenin ücretsiz ve popüler kamp alanlarının başında yer alıyor. Didim’de Sarıkum Plajı, Akvaryum Plajı, Cennet koy plajı gibi denize sıfır bölgelerin kamp yapabilirsiniz. Ayrıca, Haydar Koyu kamp alanı, Didim orman kampı, Taşburun plajı kampı yine ilçenin popüler kamp alanlarındandır. Kimi kamp alanlarına toplu taşıma ile ulaşım sağlansa da bazı alanlar için özel aracınızı kullanmanız gerekebilir. Kamp planınızı yaparken bu durumu göz önünde bulundurmalısınız. 

  • Kaz Dağları, Balıkesir

Oksijen deposu olarak bilinen Kaz Dağları, yeşilin her tonunu görebileceğiniz lokasyonlar arasında bulunuyor. Marmara Bölgesi’nin güneyinde yer alan doğa harikası bölge, tatlı su kaynakları, endemik bitkileri ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çekiyor. Mavi ve yeşilin buluştuğu nokta olan Kaz Dağları, ülkemizin en zengin ekolojik alanlarından birisidir. Şelaleler, kanyonlar, göletler, bölgede doğal güzelliklere dair ne varsa hepsini bir arada görebilirsiniz. Kamp tutkunları için de birçok imkan sunan Kaz Dağları’nda, anne kucağındaki huzuru derinden hissedebilirsiniz. Kaz Dağlarında kamp yaparken çevredeki güzellikleri de keşfetme olanağı bulabilirsiniz. Kamp alanları açısından oldukça zengin olan bölgede, hem ücretli hem de ücretsiz kamp alanları mevcut. Hızır kamp alanı, İnek Obası çadır kampı, İda Dağı Kamp Alanı, Değirmen kamp gibi birçok lokasyonda doğayla baş başa unutulmaz tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Kaz Dağları Gezisi: Kaz Dağları Hakkında Her Şey

  • Olimpos, Antalya

Antalya’nın Kumluca İlçesine bağlı olan Olimpos, tarihi ve doğal güzellikleri ile her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.  Burada, dünyaca ünlü Olimpos Antik Kentini, Phaselis Antik Kenti, Tahtalı Dağı, Yanartaş ve Ceneviz Kalesi birçok turistik noktayı ziyaret edebilirsiniz. Olimpos, uzun geniş kumsalı, berrak denizi ve tarihi kalıntılarıyla, gezgin rotalarının ilk sıralarında yer alıyor.  Dünyaca ünlü Likya Yolu’nun da en önemli duraklarından olan bölge, hem tarih hem de doğa tutkunlarının tatil beklentilerini karşılayan önemli bir destinasyondur. 

bahar-kampi-.jpeg

3 kilometrelik uzun Olimpos ve Çıralı sahili boyunca konumlanan geniş kamp alanlarıyla bölge, kamp yapmayı sevenler için birçok seçeneği bir arada sunuyor. Olimpos’ta dalış yapabilir, tekne turlarına katılabilirsiniz. Olimpos’un yürüyüş parkurları kullanarak uzun doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz. Dağcılık rotaları ve mağara keşifleri gibi birçok farklı aktiviteyi de bir arada yapabilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz kamp alanlarının birinde konaklayarak muhteşem Olimpos doğasını keşfedebilirsiniz. Bölgede sahil şeridi dışında da birçok kamp alanı bulunuyor. Örneğin, Olimpos’la Ardasan arasında, çam ormanının içine saklanan Olimpos doğa kampı, doğal güzellikleri keşfetmek için isteyenlere konaklama imkanı sunuyor. Çıralı Plajı Kamp Alanı, Olimpos Antik Kenti Kamp Alanı, Olimpos Plajı Kamp Alanı, bölgenin ücret ödemeden kamp yapabileceğiniz yerler arasındadır. Ancak şezlong, şemsiye, soyunma kabini gibi hizmetleri özel işletmelerden ücret karşılığında alabilirsiniz.

  • Yedigöller Milli Parkı, Bolu

Ankara ve İstanbul’a yakınlığı ile bilinen Yedigöller Milli Parkı, Türkiye’nin önemli doğal ve turistik alanlarından biridir. Bolu ilinin kuzeyinde, 2.020 hektarlık bir alanı kapsayan bu muazzam park, ilkbahar mevsiminde, yemyeşil görünümüyle ziyaretçilerini büyülüyor. Dört mevsim farklı manzaralar sunan bölge, şehirden kaçmak ve doğanın kalbinde zaman geçirmek isteyenlerin rotasında yer alıyor. Oldukça engebeli bir araziye sahip Milli park, gölleri ve zengin bitki örtüsüyle birçok türde canlıya ev sahipliği yapıyor. Milli parkın içinde Sazlıgöl, İncegöl, Seringöl, Büyükgöl, Deringöl, Küçükgöl, Nazlıgöl adlarıyla bilinen yedi heyelan gölü bulunuyor. Burada en dikkat çeken, göller birbirinden 100 metre kot farkı olan iki plato üzerinde yer alıyor. Bu nedenle ziyaretçilerine birbirinden farklı muhteşem manzaralar sunuyor. 

Yedigöller’de Görmeniz Gereken 14 Yer ve Kamp Fiyatları

Şehirden uzaklaşıp, doğayla başbaşa kalmak isteyenlerin tercihi olan Yedigöller Milli Parkı’nda göl kenarlarına çadırınızı kurabilirsiniz.  Her göl kendine özgü özellikleriyle ziyaretçilerine farklı manzaralar sunuyor. Nazlıgöl, dibinden çıkan suyun yüzeyde oluşturduğu görsel şölen ile bölgenin en güzel ve huzurlu manzaralı alanları arasında yer alıyor. Ayrıca manzara için çadırınızı Seringöl ve Büyükgöl kenarlarına da kurabilirsiniz. Dilerseniz kampınızı Deringöl kenarına kurarak, ücret karşılığında olta balıkçılığı yapabilirsiniz.  İhtiyaçlarınız için park içinde yer alan restoran ve büfeyi kullanabilirsiniz. 

  • Borçka Karagöl, Artvin

Borçka Karagöl Tabiat Parkı, doğal güzellikleri ile Doğu Karadeniz’in mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında bulunuyor. Karagöl, 1800’lerde Klaskur Deresi’nin önünün heyelan sonucu kapanmasıyla oluşmuştur. 2002 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Milli Park olarak ilan edilen bölge, zengin flora ve fauna çeşitliliği ile dikkat çekiyor. Birçok endemik bitki türü ve nadir görülen hayvanlara ev sahipliği yapan Karagöl Milli Parkı, 379 hektarlık bir alanı kaplıyor. 

bahar-kampi-2.jpeg

Göz alıcı doğal güzelliklere ev sahipliği yapan bölgede, kuş gözlemciliği ve doğa fotoğrafçılığı yapabilirsiniz. Doğa ile başbaşa kalmak isterseniz, kamp çadırınızı kurarak konaklama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Doğa yürüyüşleri yapmak isteyenler için ideal ortam sağlanan parkta, kamp alanı dışında piknik alanları da bulunuyor. Sosyal tesislerin de bulunduğu kamp alanı, ziyaretçilere konforlu bir konaklama deneyimi sunacak altyapısıyla dikkat çekiyor.  Özel araçlarınızla ulaşım sağlayabileceğiniz Borçka Karagöl Tabiat Parkı, şehrin karmaşasından uzaklaşmak ve doğanın içinde zaman geçirmek isteyenlere sakin ve huzurlu ortam sunuyor.  

Kamp yapmak, doğa ile bütünleşmenin en güzel yollarının başında yer alıyor. Sizler için farklı bölgelerden derlediğimiz kamp alanlarından, dilediğiniz yerleri keşfetmek için tercih edebilirsiniz. İlkbaharın tüm canlılığı ve güzellikleriyle bezenmiş bu alanlarda, doğanın kucaklayıcı atmosferini hissedebilirsiniz. Üstelik gezmek, keşfetmek, tatil yapmak için çok para gerekmediğini de göreceksiniz. Bizim ülkemiz ve bizim dünyamız…Gezmeye, görmeye, yaşamaya hepimizin hakkı var. 

Yorum ekle