Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Dalyan: Denizin tüm güzelliğini sergilediği sahil / İztuzu

Dalyan: Denizin tüm güzelliğini sergilediği sahil / İztuzu

Dalyan manzarası ve muhteşem denizi ile hiç şüphesiz sadece Türkiye’nin değil dünyanın da sayılı tatil noktalarından biri.

Yemyeşil doğası, huzur veren havası, tarihi dokusu ve tertemiz denizi ile burası ülkemizin en güzel tatil beldelerinden biri. Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı olan Dalyan, tatilden beklentisi sakinlik olanların ilk tercihi olurken, farklı aktivite imkanları ile ziyaretçilerini en iyi şekilde ağırlıyor.

Eski bir balıkçı kasabası olan bu güzel belde sadece yaz aylarında değil sonbahar ve kış aylarında da bir hayli keyifli. Hadi gelin, hep birlikte bu şirin beldeyi daha yakından tanıyalım…

Dalyan ‘da gezilecek yerler

Akla ilk gelen yer hiç şüphesiz İztuzu Plajı. Dünyada ender bulunan plajlardan biri olan İztuzu Plajı, 2008 yılında The Times gazetesi tarafından “Avrupa’nın En İyi Açık Alanı” seçilmiş. Tatiliniz sırasında mutlaka uğramanızı tavsiye ettiğim İztuzu Plajı beldeye 12 kilometre uzaklıkta. İztuzu Plajı’nı özel kılan nedenlerden biri diğeri ise caretta carettaların üreme alanı olması. İztuzu Plajı ve çevresi bu nedenle SİT alanı ilan edilmiş ve plaja 20.00-08.00 saatleri arası giriş yasak.

İztuzu Plajı beş kilometrelik uzunluğu ile görenleri büyülerken plajın bir tarafı tatlı su diğer tarafı da tuzlu suya sahip. İztuzu Plajı’na araçla gitmekte fayda var. Bu sebeple Yolcu360’tan kiralık araç fiyatlarına bakmadan yola çıkmayın. Muğla Dalaman Havalimanı araç kiralama ya da Muğla Bodrum Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

İztuzu Plajı’na karayolu ile gelmeyi tercih ederseniz Sülüngür Gölü’nün muhteşem manzarasını seyretmek için kısa bir mola verebilir, gün batımında harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Eğer karnınız acıktıysa göl kenarında birbirinden lezzetli yemekler yiyebileceğiniz restoranların bulunduğunu hatırlatmak isterim.

Buralara kadar gelmişken tarihi yerlere meraklıysanız Kaunos Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz. MÖ 4. yüzyılda inşa edilen kaya mezarları hayranlık uyandırırken dilerseniz Dalyan’dan kalkan tekne turlarına binerek tarihi yapıları yakından inceleyebilirsiniz.

Beldede katılabileceğiniz bir diğer aktivite ise çamur banyosu. Yüzyıllardır güzellik iksiri olarak adlandırılan  çamur banyosundan sonra şifalı olarak adlandırılan kaplıca suyuna girebilir ve keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Turistlerin de fazlasıyla ilgi gösterdiği Dalyan çamur banyosuna günübirlik tekne turları ile ulaşabilirsiniz.

Dalyan ‘da ne yenir?

Mavi Yengeç yemeden ayrılmayın!

Dalyan tatiliniz sırasında mavi yengecin tadına bakmadan sakın buradan ayrılmayın. Dalyan’da bol miktarda bulunduğu için fiyatları da oldukça makul olan mavi yengeci bir kez denedikten sonra yolunuzu bir kez daha Dalyan’a düşürmek isteyeceğinize emin olabilirsiniz. Dört bir yanı nar bahçeleri ile çevrili olan Dalyan’da buz gibi nar suyu içmeyi de unutmayın.

Yorum ekle