Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Mağaralı Koy : Finike’nin incisi / Antalya

Mağaralı Koy : Finike’nin incisi / Antalya

Mağaralı Koy son dönemde deniz tatili yapmak isteyenlerin uğrak noktalarından biri konumunda.

Mağaralı Koy gezi rehberi

Antalya‘nın Finike ilçesine bağlı Finike-Demre karayolu üzerinde  kendiliğinden oluşmuş içinde kumsalı olan bir mağarası bulunan koya halk tarafından Mağaralı Koy ismi verilmiştir. Yıllardır o yoldan binlerce insan geçmiş ancak son 2-3 yıla kadar kimse Mağaralı Koy‘u farketmemiştir. Şimdi ise yaz sezonunda büyük bir kalabalık bu koyda denize girip mağaraya yüzmekte çadırını kurup tatilinin keyfini çıkarmaktadır.

Koya çok fazla sayıda tekne de ulaşmaktadır. Hatta bazen mağaranın önüne teknelerini park edip maalesef ki tüm manzarayı katledebilirler. Bu yüzden yaz sezonu tam başlamadan çok kalabalık yokken gitmek alınabilecek en iyi karar olabilir. Mağaralı koyun suyu kaşın tüm koyları gibi turkuazdır. Hem mağaraya girişte hem de sahilde suyun rengi bir ton daha açılır. Kumsal beyaz renktedir. Ayrıca burada kayaların etrafını çevirerek oluşturduğu minik havuzlar da vardır. Mağaralı Koy‘a giriş tamamen ücretsizdir. Henüz çok fazla bilinmediği için burada herhangi bir tesis kurulmamıştır. Şemsiyenizi, suyunuzu yanınıza almanızda fayda var. Burada duş, wc de henüz bulunmamaktadır.

Mağaralı Koy Demre-Finike karayolu üzerinde olduğu için ulaşımı çok kolaydır saatlerce yürümeniz gerekmez fakat mağaraya yüzmek yarım saat sürer. Bence her insan ömründe bir kere bir mağaraya kadar yüzmelidir.

Mağaralı Koy‘u gezip gördükten sonra isterseniz çevredeki yakınlarda olan Lmyra Antik Kenti‘ni ,Suluin Mağarası‘nı,  Noel Baba Kilisesi‘ni, Andrieke Antik Kenti‘ni ve Finike ve Demre‘nin tüm koylarını gezebilirsiniz.

Mağaralı Koy nerede ve nasıl gidilir?

Antalya ile Finike arası mesafe 130 Km. Bu mesafe arabayla yaklaşık olarak 2 saat 2 dakika sürecektir.

Fethiye Finike arası mesafe elmalı Finike karayolu üzerinden 2 sa. 43 dk. (158,6 km)

Antalya‘dan gelecekseniz eğer Kemer, Adrasan, Kumluca‘yı geçtikten sonra Finike merkezi geçeceksiniz virajlı bir sahil yolundan devam edeceksiniz. Yolun soluna dikkatli bakarsanız bu koyu diğer koylardan ayıran o meşhur mağarayı göreceksiniz ve artık Mağaralı Koy‘dasınız.

Özel aracınız ile gitmeniz kolaylık olması açısından tavsiye edilir. Ulaşım için Yolcu360‘tan araç kiralama seçeneklerini değerlendirmek işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz. Dileyenler Antalya araç kiralama tekliflerini de değerlendirip şehir merkezinden yola çıkabilirler.

Mağaralı Koy’da yemek

Henüz hiç bir işletme kurulmadığı için yemeğinizi yanınızda getirebilirsiniz. Piknik yapmaya müsait bir koydur.

Mağaralı Koy’da kamp 

Sabah uyandığınızda çadırınızın penceresinden muhteşem bir  manzarayı seyretmek için ideal bir kamp alanı, tek kötü yanı tatlı su kaynağı olmaması.

Yorum ekle