Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ordu gezi rehberi / Ordu Teleferik Fiyat / Ordu’da Ne Yenir?

Ordu gezi rehberi / Ordu Teleferik Fiyat / Ordu’da Ne Yenir?

Karadeniz turları son zamanlarda büyük ilgi görüyor. Ordu‘da bu turlar arasında kesinlikle uğranması gereken noktalardan biri olarak ön plana çıkıyor. Ordu gezi rehberi içinde Ordu Gölköy gibi manzarasına bayılacağınız, Ordu teleferik deneyimini unutamayacağınız ve Ordu ters ev gibi yapıları görüp şaşıracağınız bir gezi sizi bekliyor.

Araç kiralama yapılarak gidilecek ilçeleri ve daha birçok detay ile birlikte işte çok özel bir Ordu gezi rehberi.

Ordu Gezi Rehberi

Şahane manzarası ile insanı büyüleyen Ordu Boztepe ilçesi, burada ilçeyi kuş bakışı görebildiğimiz Ordu teleferik, sakinliği ile huzur veren Ordu Gölköy ilçesi mutlaka ziyaret edilmeli. Cennet Karadeniz’in güzel şehri Ordu. Yemyeşil yaylalarında geçirdiğim keyifli zamanlar, Ordu Boztepe’nin muhteşem manzarası, görünce hayranlığımı gizleyemediğim şelaleleri, güneşin batışının bir başka güzel olduğu Yason Burnu ile sonunda beni kendine aşık eden şehir oldu. İlk gördüğümde çok şaşırtan Ordu ters ev, lezzetli yemekleri, çotlattığınız fındığı, şifalı balları ile beni benden alan bu güzel şehirde dolu dolu zaman geçirme fırsatım oldu. Bu sene 8 kere şehre gelince fahri hemşehrisi oldum Ordu’nun 🙂 Ordu şelaleleri, yaylaları Ordu Gölköy’deki şahane gölü ile eşsiz doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi güzellikler de sunuyor. Ünye kalesi, Kuru kale, Yason Burnu gibi tarihi yapıları ile eşsiz bir şehir. Ordu mutfağı da eşsiz lezzetler sunuyor. Mısır ekmeği ve karalahana çorbası başta olmak üzere çok lezzetli yemekleri burada bulabilirsiniz.

Ordu Boztepe

Ülkemizin deniz üstündeki tek havalimanı Ordu’da. Günün farklı saatlerinde pek çok şehirden uçuş bulunuyor. Havalimanından şehre gitmek için Yolcu360‘ın cazip kiralık araç fiyatlarına yola çıkmadan önce bakmanızda fayda var. Ordu havalimanı araç kiralama sizin için uygun bir seçenek olabilir. Uzun bir sahil şeridine sahip olan Ordu’da, kıyı boyunca yürüyebilir, plajda yüzebilir, çimenlerde keyif yapabilirsiniz. Ordu gezi rehberi listenizde şehri kuşbakışı görmek varsa sahildeki teleferik ile Boztepe’ye çıkabilirsiniz. Boztepe’de doğa içerisinde hizmet veren tesisler mevcut. Yemek için sahil kenarındaki restoranları tercih edebilirsiniz.

Ordu teleferik ücretleri:

Bilet Türü Ücret
Gidiş Dönüş Tam Bilet 10 TL
Tek Yön Tam Bilet 6 TL
Tek Yön Öğrenci 5 TL

Ordu Gezilecek Yerler

  • Ulugöl:  Ulugöl’e ulaşmak için önce Ordu şehir merkezinden 1.5 saat mesafedeki Gölköy ilçesine gitmeniz gerekiyor. Buradan 8km mesafedeki Ulugöl’e rahatça ulaşabilirsiniz. Ulugöl Tabiat Parkı içerisindeki Yeşil Sülük Gölü’nü görmeden dönmeyin. Yürüyüş yollarında muhteşem doğa içerisinde vakit geçirebileceğiniz gibi bungalovlarda konaklayabilirsiniz de, 4 kişi gecelik fiyatıysa 150TL.

  • Kurul Kalesi: Ordu ve Karadeniz manzarasını ayaklar altına seren Kurul Kalesi şehir merkezinden 13km uzaklıkta bir tepe üzerine kurulu. İlk zamanlar kale olarak bilinse de yapılan kazılardan sonra su sarnıcı da çıkarılmış.

  • Perşembe Yaylası: Yolu biraz sarsıcı olsa da doğaya ve seyir zevkine doyacak güzel manzaralar ile karşılaşacaksınız Perşembe Yaylası’nda. Tadacağınız lezzetli etler 2 saat yolculuğa değecek.
  • Menderesler: Kısaca kıvrım kıvrım akan akarsu diyebiliriz menderesler için. Perşembe Yaylası’ndaki görsel şölene koyunlar da eşlik ediyor, aralarına dalın derim 🙂
  • Uzundere Şelalesi: Şelaleye gitmek için önce Aybastı ilçesine ulaşmanız gerekiyor. İlçeden 25km uzaklıktaki Uzundere Şelalesi için araçla bir noktaya kadar gidip sonra 500 metrelik dar patikayı aşmanız gerekiyor. Ordu hatta Karadeniz’in en güzeli diyebileceğim şelaleyi mutlaka görmelisiniz.

Ordu gezi rehberi için ipuçları
  • Kibele Heykeli: Kısa bir süre önce Kurul Kalesi’nden çıkarılan ve Karadeniz’in ilk heykeli olan Ana Tanrıça Kibele, Ordu Müzesi’nde ziyaretinizi bekliyor.
  • Çiseli Şelalesi ve Kadıncık Şelalesi: Diğer adıyla Karaoluk Şelalesi, Ordu şehir merkezine 50 dakika uzaklıkta. Hemen önünde küçük bir göl de bulunan şelalede aynı zamanda yüzebilirsiniz de. Kadıncık Şelalesi ise beni en çok etkileyen yerlerden biri oldu. İçerisinde aynı zamanda 200 yıllık bir değirmen de bulunan şelale fotoğraf çekmek isteyenler için güzel görüntüler veriyor. Yolu dik ve dar olan şelale şehir merkezinden 1 saat uzaklıkta.
  •  Ablak Taşı: Harika manzaralar eşliğinde patika yoldan ulaştığımız Ablak Taşı’na ilk geldiğimde güzelliğiyle büyülendim. Norveç’in görsellerini hatırlatan manzara beni çok mutlu etti. Bu manzara en az benim kadar sizi de etkileyecek. Ordu gezi rehberi programınıza alın derim.
  • Boztepe ve Çambaşı Yaylası: : Ordu deyince şehri ve Karadeniz’i kuşbakışı seyredebileceğiniz en güzel ve ilk akla gelen yerlerden birisidir Boztepe. Ordu gezi rehberi listenizin başında yer almayı fazlasıyla hak ediyor. Çambaşı yaylası ise güneşin bir başka güzel battığı, doğayla içiçe harika bir yer burası. Ordu’nun her yeri yeşil, şelale, yayla olsa da buranın güzelliği bir başka. Şehrin gürültüsünden ve telaşesinden uzaklaşmak isteyenler Ordu gezi rehberi listesi için sıraya koyabilir.
  • Yeşilce Köyü: Ordu gezi rehberi duraklarımından biri olan ve mükemmel doğanın içindeki kırmızı çatılı evleri ile bu köy beni kendine aşık etti. Uzun uzun zaman geçirmek için fırsat kolluyorum.

  • Ünye Kalesi: Muhteşem kapısı ve kaya mezarlarıyla gördüğüm en güzel kalelerden birisi. Girişin ücretsiz olduğu kalenin zirvesinde karşılaşacağınız manzarayla büyüleneceksiniz.

  • Yason Burnu: Yason Kilisesi’nin ve deniz fenerinin bulunduğu burnu özellikle gün batımında ziyaret etmenizi öneririm. Yeşilin ve mavinin bu tonlarını daha önce görmemişsinizdir.

Ordu Manzaraları
  • Ohtamış Şelalesi ve Ortaköy Şelalesi: Şehir merkezine 1 saat uzaklıktaki şelaleyi 2-3 günlük gezilerinizde listenize ekleyebilirsiniz. Ortaköy Şelalesi ise ulaşmanın biraz zorlu olduğu şelale Çatalpınar ilçesinde ve ilginç güzellikte.
  • Ünye Yaşayan Kültürel Miras Müzesi: Burasıyla ilgili çok fazla detay vermek istemiyorum, süprizi kaçmasın, tek söyleyebileceğim, bayılacaksınız 🙂 Ünye Yaşayan Kültürel Miras müzesi içerisinde çocukluğunuza geri dönecek unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi deneyimleyeceksiniz.
  • Kabakdağ Köyü: Aslında bir Gürcü köyü olan Kabadağ Köyü geleneklerin ve yerel pansiyonculuğun yaşatıldığı güzel yerlerden. Doğa ile başbaşa keyifli vakit geçirebilirsiniz.
Ordu’da ne yenir?

Ordu’da ne yenir desem bana bir çok lezzet sayabilirsiniz değil mi? Ordu gezi rehberi listemi adım adım tamamlarken, bu güzel şehirde bir çok lezzetle tanıştım. Hepsi de beni mutlu eden türden lezzetlerdir. Yahu ben zaten yemek yeyince mutlu oluyorum ki. Yörenin farklı lezzetlerini denediğimde, hayatımda yeni bir şey keşfetmiş gibi hissediyorum. Gelelim fasulyenin faydalarına yani Ordu’yu ziyaret ettiğinizde deneyimleyebileceğiniz lezzetlere. Hadi buyurun aç karnına dolaşmayın, Ordu’da ne yenir bir göz gezdirelim.

  • Kaldirik : Yörenin en sevilen yiyeceklerinin başında Kaldirik gelir. Yöresel bir ot olan bu yemek, haşlandıktan sonra soğan ve yumurta ile kızartılarak görseldeki son halini alıyor. Tadı benim için nefis olmasa da yine de güzel, denenmeli derim.
  • Mısır ekmeği:  Karadenizlilerin genelde yemeklerde tercih ettiği lezzetli ekmek. Özellikle mısırın taş değirmende dövülerek yapılan ekmeklerin lezzeti bambaşka. Ben bayılıyorum.

  • Kuymak:  Aslında Ordu’ya değil de genel anlamda Karadeniz’e özgü olan bir lezzettir, ama sabah kahvaltılarında sofranın vazgeçilmezi. O uzayan peyniri yok mu insanı deli ediyor. Söyleyin efendim sofranıza, sıcak çay, sıcak bir ekmekle bile nefis gider. Mutlaka deneyin.
  • Kara lahana çorbası:  İçinde bir çok çeşit bitkinin olduğu, Karadenizlilerin şifa niyetine içtiği bu yöresel lezzet, Ordu gezi rehberi kapsamında mutlaka denenmeli. Her geldiğimde yemeyi sevdiğim bir lezzetti. Özellikle kış aylarının sevilen bu lezzeti denemeden dönmeyin derim.

  • Fırında Erişte: Evet bildiğimiz erişteyi tere yağlayıp, fırın makarna usulü atmışlar fırına,  adını da Fırında erişte koymuşlar. Çok güzel ben çok beğendim.
  • Fırında kaldirik: Yukarıda bahsettiğim kaldirik otunun fırınlanmış hali, ben böyle yapılmış bu lezzeti de sevdim, denemelisiniz.
  • Pancar diplemesi :  Yörede pancarı yani kara lahanayı yöre insanı çok iyi kullanıyor. Kara lahanayı mutfaklarında bir çok yemekte kullanmaları ne kadar çok sevdiklerini gösteriyor. Hafif bir sebze yiyeceği olan pancar diplemesi nefis, ben çok sevdim.
Ordu tatlısı ve kuruyemişi

Tamam Künefe Ordu’ya has bir şey değil, haklısınız ama bu künefe cidden bambaşka bir lezzetle yapılmış. Ben her zaman söylerim bir lezzetin tadını zirve yaptıran ustasıdır. Vezirde edebilirler rezilde, işte künefe nefis yapmış ustamız. Ordu gezi rehberi için Aybastı’ya yolunuz düşerse bir uğrayı verin, sonunda bana hak vereceksiniz. Karadenizin fındık şehri Ordu. Ordu gezi rehberi denilince listede tabi ki Fındık kırmakta yer almalı. Uçsuz bucaksız fındık ağaçlarının olduğu bu güzel şehirden fındık almadan dönmeyin derim. Mutlaka evinize fındık alın.

Ordu’ya nasıl gidilir?

Ordu gezi rehberi için gezilecek yerler tabiki bu kadar değil. Şehrin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra rahmetli Ahmet Usta’nın atölyesi de burada. Ayrıca vespası ile dünyayı dolaşan Türk, Osman Gürsoy’da Ordulu. Henüz kendisiyle tanışamadım, inşallah bir sonraki gezimde bir araya gelebilir ve hikayesini kendi ağzından dinleyebilirim. Ordu’nun doğasını, tarihini, yaylalarını ve özellikle de şelalelerini rahat ve kolay bir şekilde keşfetmek için Ordu araç kiralama olanaklarını inceleyebilirsiniz. İstanbul’dan araçla gelecekler için İstanbul Ordu arası kaç km sorusunun cevabı 890 km olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama veya merkez semtlerden İstanbul araç kiralama yaparak 9 saatlik bir yolculuk sonunda ulaşabilirsiniz. Misafirperverlikleriyle Ordulular ayrıca kalbimi fethetti. Cennet Karadeniz’in parlayan şehri, insanı güzel, doğası güzel bu şehri mutlaka gezilecek yerler listenize alın, pişman olmayacaksınız.

1 yorum