Yolcu360 Blog

Edirne Gezi Rehberi

Edirne gezisi rehberi ile şehri keşfetmeye ne dersiniz? İş için ya da yakınlarınızı ziyaret etmek için gittiğiniz Edirne’de araç kiralayabilir, hem Edirne’yi hem de çevresideki yerleri görebilirsiniz. Edirne kiralık araç fiyatlarına bakmak için hemen yolcu360.com anasayfasına girin. Peki Edirne’de gezilecek yerler nereleri ve Edirne’de görülecek ne var…

Edirne Gezi Rehberi

Edirne, Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde, Trakya yakasında bulunan yaklaşık olarak 400 bin nüfuslu bir şehirdir. Bir dönem Osmanlı Devleti için başkent konumunda bulunmuş olan bu kent, yüzyıllardan beri birikerek artan bir kültürel miras ile meşhurdur. Bunun yanında Edirne’nin en önemli öğelerinden biri Kırkpınar Yağlı Güreşleri’dir.

Edirne Hakkında Ufak Bilgiler

Edirne’nin ismi, zamanında burada bulunan ve Hadiranus’un Şehri anlamına gelen Hadrianopolis’ten günümüze evrilmiştir. Bu değişim konusunda iki farklı görüş bulunmakta olup bunlarcan birincisi, ismin Türkçe’de Edrenebol, Edrene ve Edirne olduğu, ikincisi ise yine Hadrianopolis’ten evrilerek Bulgarca’da Odrin olup daha sonra Türkçe’ye geçtiği yönündedir.

Edirne’de Gezilecek Yerler

Edirne yüzlerce yıldır bir kültür beşiği olması ve bu coğrafyada önemli bir konum teşkil etmesi dolayısıyla pek çok görülmeye değer materyale sahiptir. Bunların hepsini burada sayamayacağımız için üzgünüz. Fakat başlangıç olarak, zannediyoruz, ünlü mimar Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” olarak addettiği Selimiye Camii’nden bahsedebiliriz. 1575 yılında yapımı biten camii, Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu 2. Selim tarafından inşa ettirilmiştir. Bu camii, döneminin kubbesi ile en meşhur yapısı olan Ayasofya’nın 30.5 metrelik çapından daha büyük bir kubbeye sahip olup, inşa edildiği dönemde dünyanın en büyük kubbesini bünyesinde barındırıyordu. Bu kubbesi ile görülmedik bir görkem sahip olan eser oldukça uzak bir konumdan dahi seçilebilmektedir.

Ardından sizlere 1272 metre uzunluğu ile dünyanın en uzun taş köprüsü sıfatına sahip olan ve 1427 yılında Osmanlı padişahı 2. Murat devrinde yaptırılan Uzun Köprü’yü gezmenizi ve görmenizi tavsiye edeceğiz. Bu benzersiz yapının mimarının Mimar Muslihittin Bey olduğunu da belirtelim. Bunun yanı sıra, bir köprü olarka Edirne ile oldukça özdeşleşmiş olan Meriç Köprüsünü de ziyaret etmelisiniz. Bu köprü Sultan Abdülmecit zamanıdna yaptırılmış olup Meriç Nehri üzerinde bulunmaktadır. 1842 yılında yaptırılmıştır.

Sonrasında, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yine Mimar Sinan’a yaptırılmış olan kentin merkezindeki Rüstem Paşa Sarayı, ki Edirne’nin yine en önemli öğelerindendir, gezilip görülmesi elzem noktalardan biridir. 1972 yılında yapılan önemli restorasyon çalışmasının ardından hotel olarak kullanılmaktadır.

Tüm bunlara ek olarak, Saray İçi, Üç Şerefeli Camii, Muradiye Camii ve Eski Camii gibi yapıları da gezmek isteyebilirsiniz.

Edirne görselleriEdirne’de Ne Yenir?

Edirne mutfağının en önemli tadı Edirne ciğeridir dersek yalan olmaz. Edirne’ye yolu düşmüş herhangi birinin tatması kesinlikle elzem olan bu lezzetin ardından Edirne köftesi de akıldan çıkarılmamalıdır. Tatlı olarak zerde tatlısı ya da bademli baklavayı tercih edebilir veyahut Hayrabolu tatlısı, peynir tatlısı gibi lezzetlere yönelebilirsiniz. Bunun haricinde Edirne, Osmanlı mutfağından pek çok diğer öğeyi tatmak için de oldukça uygun bir bölgedir.

Edirne’nin Nesi Meşhur?

Edirne sayısız tarihi yapısı, Kırkpınar yağlı güreşleri ve benzersiz tatlara sahip Edirne mutfağı ile meşhurdur diyebiliriz.

Edirne ve Ulaşım

Edirne’ye karayolu, havayolu ve demiryolu seçenekleri ile ulaşılabilir. Havayolunu tercih etmeyi düşünüyorsanız, Tekirdağ Çorlu Havalimanı Edirne’ye en yakın havaalanıdır. Bunun yanında İstanbul Halkalı’dan kalkan trenler Edirne Kapıkule’ye dek gitmektedir.

Edirne Araç Kiralama Seçenekleri

Edirne’den uygun fiyatla araç kiralamak için yolcu360.com üzerinden fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. Edirne araç kiralama seçeneklerini fiyatlarıyla birlikte görüntüleyerek en avantajlı sonuca hızlıca ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle