Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Nemrut Krater Gölü / Nemrut Dağı Krater Gölü / Bitlis

Nemrut Krater Gölü / Nemrut Dağı Krater Gölü / Bitlis

Doğu Anadolu‘nun en güzel şehirlerinden biri olan Bitlis, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. 7000 yıllık geçmişi ile ön plana çıkan şehrin kendine has bir atmosferi bulunmakta. Bitlis tarihi yerler ve Bitlis doğal güzellikleri ile sizi kesinlikle kendisine hayran bırakacak. Bitlis’in doğal güzellikleri saymakla bitmez ama öyle bir yer var ki hem Türkiye’de hem de yurt dışında oldukça meşhur. Evet doğru bildiniz 🙂 Her yıl bir sürü yerli ve yabancı turisti ağırlayan Nemrut dağı krater gölünden bahsediyoruz. O yüzden Muş, Batman, Ağrı ve Van ile komşu olan şehri, Bitlis rent a car kapsamında araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak keşfetmeye ne dersiniz? Bitlis gezi rehberi listesinin başlarından bulunan Nemrut krater gölü yazısını Yolcu360 ekibi sizler için hazırladı.

Nemrut krater gölü tarihi

Nemrut dağı, tarihi çağlarda dahi aktif olan 2 yanardağdan biri. 1441 yılında Nemrut dağı şiddetli bir şekilde patlamış olup, günümüzde tam olarak sönmüşte değil. Hatta, son kez lav patlaması yine 1141 yılında olmuş.

Nemrut dağının kalderasının içinde yer alan sıcak gölün varlığı sebebi ile dağ içerisinde hala sıcak gazlar mevcut. Nemrut dağı için güncel olarak aktif bir volkan diyemesek de sakin bir period evresinde diyebiliriz. Nemrut dağı krater gölü nerede diye merak ediyorsanız,  Bitlis şehrinin Tatvan ilçesi üzerinde bulunmakta.  Muş araç kiralama olanaklarına göz atarak, Bitlis için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirsiniz.

Nemrut krater gölü gezisi

Nemrut Dağı, Doğu Anadolu’da yer alan yüksek dağlar arasında bulunmakta. Uyuyan ama aktif bir yanardağ olduğunu söylenebilir. Nemrut dağı tepesi üzerinde yer alan kraterde Nemrut Gölü mevcut. Nemrut gölü, Türkiye’nin en büyük krater gölü olma özelliğine sahip. Gölün suyu tatlı. Nemrut krater gölü harita üzerinde 15 kilometrekare olan bir yüzölçümüne sahip. Nemrut krater gölünün derinliği ise 176 metre. Nemrut gölüne kuş bakışı bakıldığında hilal şeklinde  olduğu görülmekte. Nemrut krater gölü kamp yapmak için de uygun bir alana sahip. Son zamanlar da en gözde kamp alanlarından biri de diyebiliriz. Bizden söylemesi, burada kamp yapmak, kamp tutkunları için değişik bir deneyim olabilir. Bitlis oto kiralama opsiyonlarını değerlendirerek, Nemrut krater gölü tur için harekete geçip haydi burada kamp yapalım. 🙂

Bitlis Nemrut dağı efsanesi

Bitlis araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, Bitlis gezilecek yerler arasında olan Nemrut krater gölü, hem güzelliği hem de efsanesi ile halk arasında dilden dile yayılmış. Nemrut dağı hikayesine göre, Nemrut isimli zalim bir kral varmış. Bu kral, yayla olarak Tatvan çevresine yakın bir konumda bulunan Nemrut dağını kullanırmış. Nemrut dağı patlayınca köyler zarar görmüş. Halk da bu durumu, Nemrut kralın İbrahim Peygambere zulüm etmesinden dolayı verilen bir ceza olduğunu düşünürler ve dağa Nemrut adını verirler.

Nemrut krater gölü neredeVan Ferit Melen Havalimanı araç kiralama fiyatlarına göz atarak, Tatvan içerisinde bulunan göle ulaşabilir ve hatta Bitlis gezinizi belki de Doğu Anadolu turuna çevirebilirsiniz.

Bitlis mutfağı / Bitlis nerede yemek yenir? / Bitlis ne yenir?

Bitlis’in yöresel yemekleri arasında Su BöreğiŞeker HelvasıTurşu Aşı ÇorbasıÇorti AşıKeledoşHalise YemeğiTutmanç AşıBüryan ve Ciğer Taplaması yer almakta.

Bitlis’in en iyi restoranları / Bitlis büryan nerede yenir?

  • Azmi Ustanın Yeri
  • Mavi Beyaz Restaurant
  • Meltem Büryan Salonu
  • Paşahan Kahvaltı 
  • Büryancı Vahit Usta
  • Pınar Büryan Salonu
  • Muhittin Usta’nın Yeri

Bitlis araba kiralama fırsatlarını değerlendirerek, seyahatinizi daha eğlenceli kılabilirsiniz.

Bitlis ulaşım / Bitlis’e nasıl gidilir?

İstanbul Bitlis kaç km?  İki şehir arası mesafe 1531,1 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak, O-4 ve D300 üzerinden 17 saat 14 dakika’da Bitlis’e varılabilir.

Diyarbakır Bitlis kaç km? Diyarbakır üzerinden Bitlis’e gitmek isteyenler, Diyarbakır araç kiralama olanaklarını inceleyerek D360/E99, Diyarbakır Bitlis Yolu/D360/E99 ve Diyarbakır Bitlis Yolu/D965/E99 üzerinden 204,8 kilometrelik yolu 2 saat 44 dakika içerisinde tamamlayabilirler.

Ankara Bitlis kaç km? Ankara ve Bitlis arasındaki mesafe 1083,3 kilometre. Ankara’dan Bitlis için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fiyatlarına göz atarak 13 saat 3 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Yorum ekle