Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İstanbul’da Balık Tutulacak Yerler – İstanbul’da Nerede Balık Tutulur? 

İstanbul’da Balık Tutulacak Yerler – İstanbul’da Nerede Balık Tutulur? 

İstanbul’da balık tutulacak yerler listemize göz atarak denizin ve harika İstanbul manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Peki, İstanbul’da balık tutmak için nereye gitmeli?

İstanbul’da balık tutabileceğiniz yerler arasında çok göz önünde olanlar da var herkesin bilmediği yerler de. Balık oltacılığı kimileri için bir terapi. Kimileri için de arkadaşlarla geçirebileceği hoş vakit. Kimisi için de gün sonunda sofraya koyabileceği bir lezzet. Sebebiniz her ne olursa olsun sizin için İstanbul’da balık tutabileceğiniz mekanlar listesi hazırladık. Sabahın erken saatlerinden akşam saatlerine kadar süren balık mesaisi, vazgeçilmezler arasında yer alıyor.

İstanbul, dünyanın en kalabalık metropolleri arasında yer alıyor. Böylesine büyük ve kalabalık bir şehirde, hem olta hem tekne balıkçılığı kendine yer buluyor. Ancak buna bağlı olarak da  İstanbul’da balık tutabileceğiniz mekanlar çok sakin değil. Çünkü şehirde birçok balıkçı var! İstanbul’un 515 km’lik kıyı şeridi özellikle olta balıkçılığı için zemin hazırlıyor.

Olta balıkçılığı için İstanbul’da balık tutabileceğiniz yerleri iyi seçmeniz gerekiyor. Çünkü doğru mevsimde doğru yerde olursanız, sabrınızın sonunda dolu sepetle eve dönebilirsiniz. Peki İstanbul’da kalabalıktan uzakta balık tutulabilecek yerler var mı? İstanbul’da balık tutulacak yerler 2023 senesinde nereler, sizin için derledik…

istanbul'da balık tutulacak yerler, balıkçıları izleyen kediler, sahil kenarı

İstanbul’da Balık Tutulacak Yerler: Avrupa Yakası

30 km uzunluğundaki İstanbul boğazında, Avrupa yakasının kıyıları 55 km boyunca uzanıyor. Ayrıca bu uzun kıyı şeridinde, olta balıkçılığı için uygun alanlar var. İstanbul’da olta atabileceğiniz yerler arıyorsanız ve bu yerin Avrupa yakasında olmasını tercih ediyorsanız, sizin için önerdiğimiz yerlere mutlaka göz atın deriz. Şimdi Avrupa yakasında balık tutabileceğiniz yerler arasından sizin için seçtiklerimizi keşfedebilirsiniz.

istanbul'da balık tutulacak mekanlar, galata kulesi balıkçıları

Galata Köprüsü

İstanbul’da olta ile balık tutulacak yerler dendiğinde akla ilk gelenler arasında Galata köprüsü yer alıyor. Galata köprüsü, üzerindeki balıkçılarla özdeşleşmiş bir köprü. Galata köprüsünde günün hemen her saati, balık tutan insanları görmek mümkün oluyor. Bu kalabalık; yoldan geçenleri hayrete düşürürken, bir yandan da en güzel İstanbul fotoğrafları için harika bir malzeme oluyor.

Galata köprüsündeki kalabalık, izleyenlerin ilgisini çekse de balıkçılar için yer bulmayı zorlaştırıyor. Galata köprüsünde balık tutmak için sabahın erken saatlerinde gelmeniz şart! Aksi halde sadece seyirci olarak kalabilirsiniz. Aslına bakarsanız köprüdeki tek risk, yer bulamamak değil.

Tek sıra halinde dizilen balıkçılar için, olta atmak da en az yer bulmak kadar zor. Galata’da balık tutmak için ideal yöntem, oltayı suya mümkün olduğunca yaklaştırmak ve en fazla iki hamleden sonra suya bırakmak. Galata’da en çok tutulan balık hangisi derseniz, cevabımız istavrit ve çinekop. Peki Galata’da hangi balık nasıl tutulur?

İstavrit boğazda bol bol avlayabileceğiniz balıklardan. İstavrit yakalamak için yem kullanmaya dahi ihtiyaç yok. Şanslıysanız Galata köprüsünde; palamut, sarıkanat, mezgit ya da kefal de yakalayabilirsiniz.

Avcılar ve Ambarlı

İstanbul balık tutma alanları arasında Avcılar ve Ambarlı da öne çıkıyor. Avcılar sahili genişliği sayesinde olta balıkçılığı için ideal. Ancak bu bölgede tekne balıkçılığı ile daha çok çeşit yakalandığı aşikar. Avcılar sahilde yer alan Atatürk evi ve Mendirek kayalıkları, balık tutmak için daha çok tercih ediliyor.

Avcılar’a yakın olan Ambarlı da balık çeşitlerinin fazlalığı ile favori mekanlar arasında yer alıyor. Avcılar sahilinde özellikle istavrit ve kefal yakalamak mümkün olurken, Ambarlı sahilde eşkina ve ispari de bu balıklara eşlik ediyor. Bu alanda bolca bulabileceğiniz kaya kurtlarını, balıklar için yem yapabilirsiniz. Uzun olta ve taze yem kullanılarak bu bölgede lüfer de yakalama şansı oluyor.

Ambarlı sahili, Avrupa yakasının en uzun kıyı şeritleri arasında yer alıyor. Sabah saatlerinde özellikle deniz durgunken, sepetler bolca izmarit ve zargana ile doldurulabiliyor.

istanbul'da balık tutma yerleri, avcılar ve ambarlı balık tutulacak yerler

Akıntıburnu, Arnavutköy

Akıntıburnu,  Avrupa yakasının popüler olta balıkçılığı yapılan yerleri arasında bulunuyor. Adını Marmara Denizine doğru kimi zaman 12 deniz miline ulaşan yüzey akıntılardan alan lokasyon, Arnavutköy’de yer alıyor. Bu bölgede Ortaköy’den Bebek’e kadar ve deniz feneri etrafında olta balıkçılığı yapabilirsiniz. Zengin balık popülasyonuna sahip Akıntıburnu’nda yıl boyunca istavrit avlayabilirsiniz. Balık göçünün yoğun olduğu bölgede lüfer, çinekop, zargana, izmarit, gümüş, sardalya ve çaça dahil olmak üzere birçok balık türüne rastlayabilirsiniz. Hem bol miktarda hem de çok çeşitli balığa ev sahipliği yapan mera, olta balıkçıları için son derece çekici lokasyonlar arasında bulunuyor. 

Kireçburnu, Yeniköy Bölgesi

Balıkçı semti olarak bilinen Kireçburnu-Yeniköy hattı, sakinliği ile olta balıkçılığı yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Genellikle istavrit yakalayabileceğiniz sahil şeridinde dilerseniz yürüyüş yapabilir ya da bisiklet sürebilirsiniz. Huzurlu ve sakin atmosfere sahip bölgede boğazın eşsiz manzarasını seyrederken, kıyı balıkçılığı yapmanın keyfini yaşayabilirsiniz.  

Kilyos Sahil

İstanbul’un kuzeyindeki Kilyos’ta, kıyıdan olta balıkçılığı yapabileceğiniz gibi sahildeki balıkçı teknelerini de kullanarak balığa çıkabilirsiniz. Kefal ve levrek bakımından zengin olan bölgede at- çek yapabilirsiniz. Zıpkınla avlanmayı düşünüyorsanız, Kilyos sahilinde kayalık bir bölüm bulunmaktadır ve burada dalgalar oldukça sert olabilir. Bu nedenle, öncelikle bireysel güvenliğinizi sağlamanız büyük önem taşıyor.

Rumeli Feneri

Rumeli Feneri, İstanbul Boğazı’nın en kuzeyinde Sarıyer ilçesine bağlı bir balıkçı köyüdür. Karadeniz’den İstanbul Boğazı’na ilk giriş noktasında yer alan lokasyon, Avrupa yakasının en popüler olta balıkçılığı yapılan bölgeleri arasında bulunuyor. Rumeli Feneri köyünün kale altındaki kayalık yerden lüfer, çipura ve levrek gibi balıkları avlayabilirsiniz. Kayalık alanın dışında balık avlamak isterseniz, balıkçı teknesi kiralayabilirsiniz. 

Rumeli Hisarı

Muhteşem manzarasıyla Rumeli Hisarı, İstanbul Boğazının en dar olduğu lokasyonlar arasında. Rumeli Hisarı’nın boğaz kıyılarında olta balıkçılığına uygun geniş alanlar bulunuyor. Boğaz akıntılarının çok fazla olduğu bölgede özellikle sarıkanat çıkıyor. Bu bölgeyi seçtiğinizde hem yoğun akıntıyı hem de rüzgar etkisini düşünerek ağır kurşun seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Balıkların boğaza giriş yaptığı bölgede yer alan Rumeli Hisarı’nda, mevsimine göre farklı balıkları da avlayabilirsiniz. 

istanbul'da balık tutma yerleri, sarayburnu'nda nerede balık tutulur?Sarayburnu

Balık tutabileceğiniz yerler arasında manzarası en güzel olanlardan bir tanesi şüphesiz Sarayburnu. Kız Kulesi’ne nazır olan Sarayburnu, balık tutmayı ekstra keyifli hale getiren noktalardan. Boğaz ile Haliç’in birleştiği nokta olan Sarayburnu; ayrıca balıkların bol olduğu alanlardan biri. Çünkü Sarayburnu, balıkların beslenme alanları arasında yer alıyor.

Mevsime göre Sarayburnu’nda hangi balıkları çıkıyor diye merak edenlere yanıt verelim. Sarayburnu özellikle istavrit, uskumru ve çinekopun bol bulunduğu bir alan. Fırlatma oltası ile burada şansınız daha yüksek olur ve hatta biraz fazla beklemeyi göze alırsanız, palamut bile yakalayabilirsiniz. Sarayburnu, lüfer avlamak için özellikle tercih ediliyor. Lüfer için akıntı yönünü denk getirmek önemli oluyor.

anadolu yakasında balık tutulacak yerler, deniz manzarası, balıkçı, gün batımı, oltaya yakalanmış balık

İstanbul’da Balık Tutulacak Yerler: Anadolu Yakası

Anadolu yakasındaki balık tutulacak yerler, Avrupa yakasına göre daha sakin oluyor. Bu yakada Anadolu Kavağı, Beylerbeyi, Kuleli Askeri Lisesi, Tuzla ve ayrıca Kuzguncuk sahilleri balık tutmak için tercih edilen alanların başında geliyor. Bizde bu popüler balık tutma yerleri arasından sizin için birkaç tanesini seçerek, mercek altına aldık!

dragos sahil balik tutulacak yerler

Dragos Sahil

Dragos sahil, Moda’dan başlayarak Pendik’e kadar uzanan Anadolu yakasının en uzun sahil hatlarından birinde yer alıyor. Dragos’un geniş kıyı şeridi, hem balık tutabileceğiniz ideal bir yer. Balık tutmak için sakin bir yer arayışı içindeyseniz, Dragos sahili sevmemeniz mümkün değil. Maltepe ve Kartal arasında yer alan Dragos’da önde masmavi deniz, arkada ise yeşil tepeler yer alıyor.

Çinekop ve istavrit bu bölgede hemen her mevsim oluyor. Bu iki balığın yanı sıra mezgit, isparoz ve eşkina da yakalamak mümkün.

balık oltası, deniz manzarası

Tuzla Sahili

Tuzla’da balık tutabileceğiniz uygun bir yer arıyorsanız, Güzelyalı sahilini bir düşünün, deriz. İstanbul sahilinin en uç noktaları arasında olan Tuzla, geniş sahili ile de öne çıkıyor. Ayrıca Tuzla geniş sahil kesimi ile olta balıkçıları tarafından çok tercih ediliyor. Bu bölge, boğazın akıntılarından çok yararlanamıyor. Tuzla’da lüfer ve palamut yakalamak mümkün.

Şile

İstanbul’un Karadeniz kıyısı olan Şile, balıkçıların sevdiği noktalar arasında. Karadeniz’den gelen serin sular ve akıntı, bu bölgedeki balık çeşitliliğini arttırıyor. Şile denildiğinde ilk akla gelen balık, palamut. Bu bölgede yaygın gördüğümüz palamut, lezzeti ile de ön plana çıkıyor. Ancak en iyi palamutlar için olta balıkçılığı yetersiz kalıyor. Tekne balıkçılarının palamut yakalamak için şansı çok daha fazla.

Şile’de palamutun yanı sıra; levrek, lüfer, kalkan ve zargana, istavrit ve çinekop avlamak mümkün oluyor. Eşkina ve sarıkanat da Şile kıyılarında avlanabilen balık çeşitleri arasında yer alıyor.

ir balıkçı kasabası olan Anadolu Kavağı, İstanbul Boğazının Karadeniz ile buluştuğu en kuzey noktada yer alıyor. Bu nedenle yoğun balık popülasyonu olan bölge, aynı zamanda boğazın en sakin yerlerinden biri olarak biliniyor. Bu iki özellik bir araya geldiğinde Anadolu Kavağı, İstanbul’da keyifle olta atmak için ideal bir lokasyon oluyor.

Dört mevsim istavrit avlayabileceğiniz Anadolu Kavağı’nda Eylül, Ekim ve Kasım aylarında sarıkanat, çinekop ve palamut yakalayabilirsiniz. Ayrıca, bölgede mevsimine göre kefal ve zargana gibi balıklar da oltanıza vurabilir.

Şile’de Hafta Sonu Neler Yapılır?

Üsküdar

İstanbul’un Tarihi Yarımada silüetini en güzel izlenebildiği Üsküdar, verimli sahil şeridi ile balıkçılara birçok seçeneği bir arada sunuyor. Üsküdar Nakkaştepe Sahil Parkı’nda dört mevsim gümüş ve istavrit tutabilirsiniz. Oldukça sakin olan bölgeye özellikle Kefal avlamak için gelen olta tutkunlarını görebilirsiniz.  Şemsipaşa Camii kıyısı, Üsküdar’ın tüm hafta balıkçıların yoğun olarak ilgi gösterdiği bölgeler arasında bulunuyor. Çok akıntı olmasına rağmen olta atanları sevindiren bölgede İstavrit, izmarit, kefal, lüfer, zargana ve palamut balıklarını kıyıdan yakalayabilirsiniz. Üsküdar Kandilli ise lüfer odaklı ava çıkanların tercihleri arasında bulunuyor. Her mevsim istavrit avlayabileceğiniz Kandilli’de iri istavrit ve sarıkanat yakalayabilirsiniz. 

Beylerbeyi

Beylerbeyi İskelesi ve cami önü, akıntının yoğunluğu nedeniyle acemi balıkçıların uzak durması gereken lokasyonlar arasında bulunuyor. Bu bölgede mevsimine göre istavrit, çinekop, lüfer, izmarit, zargana gibi balıkları tutabilirsiniz. Beylerbeyi Sarayı civarı ise sakinliğinin yanında meralara yakınlığı ile olta balıkçılarını memnun ediyor. Boğaz köprüsü manzarası eşliğinde balık tutmak için beylerbeyini tercih edebilirsiniz. 

Beykoz

Akıntıburnu’nun tam karşısına düşen Kanlıca ve Çubuklu bölgesi Beylerbeyi’nde balık avlayabileceğiniz yerler arasında bulunuyor. Boğazın en dar bölgesinde yer alan Kanlıca, balıkların Karadenizden çıkıp göç etmeye başladıklarında, yoğun balık popülasyonuna tanıklık ediyor. Bölgede hem kıyıdan olta balıkçılığı hem de tekne kiralayarak biraz daha açıklardan “rastgele” diyebilirsiniz. Olta atmadan önce rüzgarın durumunu ve akıntının yönünü göz önünde bulundurmak gerekiyor. Hem karşı sahil olan Akıntıburnu’nda hem de Kanlıca ve Çubuklu’da tüm yıl istavrit balığı yakalayabilirsiniz. Lüfer ve levreklerin bölgeden geçerken küçük balıkları kıyıya sürükledikleri zamanlarda sepetlerinizi kısa sürede doldurabilirsiniz. Mayıs ayından itibaren başta gümüşbalıkları, izmarit, istavrit, sardalya, lüfer çeşitleri bu noktadan boğaza girerek balıkçıları için  zengin av dönemini başlatıyor. 

İstanbul’da Balık Tutulacak Göller: İstanbul’da Tatlı Su Balığı Nerelerde Tutulur?

İstanbul’da tatlı su balık tutulacak yerler arasında Büyükçekmece, Ömerli barajı ve ayrıca Terkos gölü ilk akla gelenlerden oluyor.

Büyükçekmece balık tutulacak yerler arasında Çatalca Bahşayiş köyünün ismi ön planda yer alıyor. Tatlı su balığı avlamak için tercih edilen Büyükçekmece gölünde, kızılkanat en çok rastlanan tür. Eğer şansınız yaver giderse kızılkanat oltanızı es geçer. Onun yerine sazan, turna ya da yayın balığı yakalarsınız!

Tatlı su balıkları içinde yayın ne kadar lezzetli ve kılçıksız ise kızılkanat da o kadar yavan ve kılçıklı bir balık türü, diyebiliriz. Ayrıca Avrupa yakasında tatlı su balığı tutmak için Terkos gölü de çok revaçta. Turna balığının adresleri arasında yer alan Terkos gölünde sazan balığı avlamak ise zor oluyor. Bunun yanı sıra tatlı su balığının Anadolu yakasında bulunabileceği yerlerin başında ise Ömerli barajı geliyor.

İstanbul’a Yakın En Güzel 7 Göl

İstanbul Araç Kiralamalarınız İçin En İyi Fiyatlar Yolcu360’da!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile İstanbul araç kiralamalar çok konforlu. En iyi fiyatları karşılaştırın, ayrıca 7/24 ödüllü Misafir Merkezimizden yararlanın. Yeni nesil araç kiralama için şimdi Yolcu360 uygulamamızı indirebilirsiniz.

Yorum ekle