Yolcu360 Blog

Muğla Gezilecek Yerler

Özellikle yaz aylarında Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden biri Muğla. Bu güzel şehir, Ege bölgesinde yer almasına rağmen ilçelerinin bir kısmı da Akdeniz bölgesinde. Bundan dolayı aslında iki bölgede de toprağı olan bir şehir.

Muğla şehri Marmaris, Dalaman, Köyceğiz, Ortaca, Ula, Yatağan, Seydikemer, Bodrum, Fethiye gibi Türkiye’nin en gözde tatil beldelerine sahip. Her bir ilçesi dünya çapında değerli olan şehrimizin kanyonları, el değmemiş bakir koyları, plajları, antik kentleri var. 

Muğla, yeşilin bütün tonlarını bir arada bulabileceğiniz doğası ve turkuaz tonlarındaki denizi ile dikkat çekiyor. Ayrıca yaklaşık 1200 kilometreye yakın sahil şeridi var. Gelin hep birlikte Türkiye’nin en nadide, en gözde şehirlerinden biri olan Muğla hakkında bilgi edinelim. 

Muğla Tarihi Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Muğla şehri, antik Karya bölgesinin en eski yerleşimlerinden biri. Yaklaşık MÖ 3400’lü yıllarda bölgeye gelen kavimlere komutanlık yapan kişinin, şehre adını verdiği düşünülüyor. 

Zaman içerisinde işgallerle birlikte bölge, birçok medeniyete de ev sahipliği yapıyor. Bunları Mısırlılar, Asurlular, İskitler, Helenler, Medler ve Persler diye sıralayabiliriz. Ayrıca Karya bölgesinin antik çağ döneminde Lidya, Likya ve Frigya gibi medeniyetlere de komşu. 

Roma imparatorluğu ikiye bölündüğünde bu güzel şehrimiz, Bizans imparatorluğu sınırlarında kalıyor. Geçmişte konuk ettiği birçok uygarlık sayesinde Muğla, günümüze kadar gelen ve koruma altında olan zengin bir tarihi dokuya sahip. Şehir İslam hakimiyetine girdikten sonra rivayete göre, Rumların elinden bölgeyi Muğlı Bey fethediyor. Böylece yöreye Muğla adı veriliyor. 

Doğal güzelliklere ve tarihi dokuya sahip Muğla, turizm açısından oldukça önemli bir şehir. Türkiye’nin tatil cennetlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Geçmişten günümüze değin güzelliği bozulmamış olan bu şehrimiz, çok merak ediliyor. Yerli ve yabancı turistlerin rağbet ettiği şehirler arasında yer alıyor. 

Muğla’da Gezilip Görülecek Yerler

Muğla’da gerek doğal güzellikleri gerekse tarihi dokusu sebebiyle gezilip görülmesi gereken birçok yer var. Gelin hep birlikte Muğla’da gezilip görülecek yerler neresi bir bakalım. 

  • Sedir Adası

mugla-sedir-adasi.jpg

Marmaris’e yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta olan Sedir adası, Kleopatra Adası olarak da tanınıyor. Burası özellikle turkuaz renkli denizi için yerli yabancı birçok turistin tercih ettiği bir ada. Mısır kraliçesi Kleopatra ile Marcus Antonius’un aşk yaşadığı ada olarak rivayet ediliyor.

Ada denizin içerisindeki tarihi kalıntılarıyla göz kamaştırıyor. Kleopatra adasını görmeye gelen tüm turistler, adaya hayran kalarak buradan ayrılıyor. Bu durum adanın dünya çapında popülaritesini arttırıyor. 

Benzersiz maviliğe sahip olan denizi ile tüm dikkatleri üzerine çeken ada, Muğla ekonomisine çok büyük bir katkı sağlıyor. Turizm açısından oldukça önemli bir nokta.

mugla-kelebekler-vadisi.jpg

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer alan Kelebekler Vadisi, Muğla’da gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında yer alıyor. Yerli ve yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapan bu vadi, özellikle kamp yapmak için çok tercih ediliyor.

Kelebekler Vadisi, isminden de anlaşılacağı gibi yaklaşık seksen farklı kelebek türüne ev sahipliği yapıyor. Eşsiz doğal güzellikleri ile kendine hayran bırakan bu vadide kamp yapabilirsiniz. Bunun yanında bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. 

Burası sakin, şehrin gürültüsünden uzak bir tatil düşleyenler için ideal bir nokta. Ayrıca uzun parkurlarında trekking yapabilirsiniz. Masmavi deniziyle de yüzmeyi sevenleri cezbediyor. 

mugla-saklikent.jpg

Muğla ilimize bağlı olan Saklıkent Kanyonu, 30 kilometre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun kanyonu diyebiliriz. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz bu kanyon, dünya çapında tanınıyor. Uzun parkurlarda trekking yapabilir ve çevresindeki tesislerden faydalanabilirsiniz. Ayrıca serin sularında yüzebilir, eşsiz doğa resimleri çekebilirsiniz.

  • Dalaman Çayı

mugla-dalaman-cayi.jpg

Fethiye ve Marmaris arasında konumlanmış Dalaman Çayı, yaklaşık 230 kilometre uzunluğa sahip. Masmavi suyu olan çay, Kocaş dağından süzülerek aşağıya iniyor. Ayrıca buradan Ege denizine dökülüyor. 

Eşsiz doğal güzellikleriyle birçok turisti kendisine çeken Dalaman çayı, rafting tutkunlarının da ilk sıralarda tercih ettiği yerler arasında. Dalaman çayına geldiğinizde rafting yapabilir ve tesislerinde yöresel yemeklerini tadabilirsiniz. Ayrıca doğa resimleri çekebilir, kamp yaparak doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

  • Beçin Kalesi

mugla-becin.jpg

Muğla’da gezilecek yerler arasındaki Beçin Kalesi, Milas ovasında. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan kale, 2012 yılında UNESCO Dünya mirası listesine alınıyor.

Birçok uygarlığın kalıntılarını günümüze taşıyan Beçin kalesi, yerli yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapıyor. Tarihin aydınlatılmasında ışık olan kaleye geldiğinizde güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Ayrıca eşsiz doğal güzelliklerine tanıklık edebilir, tesislerinde yöresel lezzetleri tadım yapabilirsiniz.

  • Euromos Antik Kenti

mugla-euromos.jpg

Euromos antik kent, Milas’a yaklaşık 10 kilometrelik bir mesafede. Ayrıca meşhur Zeus Tapınağı’na da ev sahipliği yapıyor. 

İçerisinde tiyatro, hamam, sur gibi kalıntılar barındıran antik kent, dünya çapında bir üne sahip. Popülaritesi sayesinde yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapıyor. Euromos antik kentinde, ziyaretçilerini geçmişe taşıyarak harika bir deneyim yaşayabilirsiniz. 

  • Yediler Manastırı

mugla-yedilermanastiri.jpg

Yediler Manastırı, Hz. İsa’nın resimlerinin, muhteşem freskoların olduğu manastır. MS 7. yüzyılda inşa ediliyor. Yediler Manastırı, Milas’a bağlı Gölyaka’da. 

Etrafında kale ve kilise kalıntıları bulunan manastır, beş metre uzunluğunda oyuk bir kayaya sahip. Ayrıca içerisinde bulunan freskler ile ünlü bir yapı. Yediler Manastırı, tarihe ve geçmişe ilgisi olan yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapıyor. 

mugla-oludeniz.jpg

Muğla, Fethiye denildiği zaman ilk akıllara gelen yer Ölüdeniz oluyor. Dünya çapında nam salmış belde, yerli yabancı çok sayıda turistin her yıl akınına uğruyor. Ayrıca altın sarısı kumsalı ve turkuaz tonlarındaki sakin denizi ile görenleri kendisine adeta aşık ediyor. Ölüdeniz’e geldiğinizde, göle benzer sakin sularında yüzebilirsiniz. 

Muğla’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Muğla araç kiralama seçeneklerinde birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

Yorum ekle