Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Göynük Kanyonu gezi rehberi / Beyaz kayaların arasında yolculuk / Antalya

Göynük Kanyonu gezi rehberi / Beyaz kayaların arasında yolculuk / Antalya

Göynük Kanyonu şüphesiz Akdeniz Bölgesi’nde mutlaka görülmesi gereken noktalar arasında başı çekiyor. Antalya‘nın beyaz kayalarla çevrili incisi Göynük Kanyonu‘nu Instagram’ın fenomen gezgini Dogasaclikadin hesabının yazarı Rabia Saçıkara sizin için gezdi gördü ve yazdı.

Göynük Milli Parkına giriş 8 TL kanyona giriş ise 55 TL‘dir. Eğer girişte kanyona gitmek istediğinizi söylerseniz 8 TL ödemenize gerek yoktur. İsteğe bağlı atv ya da jeep safari turu da yapabilirsiniz. Kanyona giriş tehlikeli olduğu için koruma kıyafetleri ve kask olmadan giriş yapmak yasaktır. Kanyonda yer yer kaygan kayalara tırmanıyorsunuz ve sular bazı yerlerde belinize kadar ulaşır, korumasız bu kanyonda yürüyüş yapmak oldukça tehlikelidir, ancak fiyatlar olması gerektiğinden biraz pahalıdır .Kanyonun sonunda küçük bir şelaleye ulaşılmaktadır. Beyaz kayaların arasında yolculuk yapmak oldukça keyiflidir.

Göynük Kanyonu nerede ve nasıl gidilir?

Antalya merkez Göynük Kanyonu arası mesafe 37km (46dk)dir. Son yaşanan sel nedeniyle dere yatağindaki yol bozulmuş. Antalya dan gelecekler için Göynük’e girmeden önceki köprüye varmadan sağa sapmak gerekiyor. Yol sizi direk kanyonun girişine götürüyor.Girişte arabayı park ettikten sonra yaya olarak devam ediyorsunuz.Milli Park girişinde arabanızı park edebilirsiniz .Park için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur.

Ulaşım için Yolcu360‘tan araç kiralama seçeneklerini değerlendirmek işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz. Dileyenler Antalya araç kiralama tekliflerini de değerlendirip şehir merkezinden yola çıkabilirler.

Göynük gezi rehberi

Kanyona gelmeden de görülecek çok fazla güzellik vardır, örneğin küçük havuzlarda yüzebilirsiniz. Yolun sonundaki büyük göletin suyu diğer havuzlara göre çok soğuktur. Bu havuza gitmek için bir saat yürümeniz gerekir aynı zamanda kanyon girişidir burası. Diğer küçük havuzcukların suyu fazla soğuk değildir. Etrafını ağaçların sardığı havuzda yüzmek çok keyiflidir, biraz balıklar gıdıklasa da zamanla alışıyorsunuz.

Milli parka giriş  ücretlidir fakat ormanın içerisinden ücretsiz girebilirsiniz Daha önce trekking yapmadıysanız gerek yok ama çok  az trekking geçmişiniz varsa giriş ücreti vermenize gerek yoktur. Turnikeleri geçtikten sonra 10-15 dk yürüdükten sonra sağ tarafta esrarengiz bir mağara sizi karşılayacaktır yaklaşık 10 metre kadar içerisie girmiş birisi olarak zifiri karanlıktan bir şey göremedim.

Mağaranın içerisinde büyüyen mağara boyunca uzanan bir de ağaç vardır. Buraya geldiyseniz etrafı keşfedin ilginç şeyler göreceksinizdir.Yani Antalya’ya gelirseniz bu güzel yeri mutlaka uğramadan geçmeyin.

Göynük Kanyonu ‘nda yiyecek

Göynük Kanyonu yemek yemek için ideal bir gezi noktasıdır. Serin suların üzerine kurulmuş şadırvanlarda ya da restaurantlarda bol bol temiz hava eşliğinde yemeğinizi yiyebilirsiniz. Suyun şırıl şırıl sesi iştahınızı açacaktır ve gölette yüzen kocaman balıkları izlemek de bir o kadar keyiflidir. Yemek fiyatları uygundur fakat çay 5tl’dir.

Yorum ekle