Yolcu360 Blog
bahar-tatili-5
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Bahar Tatili Nerede Yapılır? En İyi 20 Bahar Destinasyonu (2024)

Bahar Tatili Nerede Yapılır? En İyi 20 Bahar Destinasyonu (2024)

En iyi bahar tatili nerede yapılır? Baharda nereye gidilir? Tüm bu sorularınızı cevaplıyoruz. Hazırsanız sizinle güneşin gülümsediği rotalara doğru yola çıkıyoruz.

En İyi 20 Bahar Destinasyonu (2024)

İlkbahar mevsimi, kışın üzerinizde bıraktığı yorgunluğu atmak ve yeniden enerji depolamak için mükemmel bir zaman dilimidir.  Havaların ılıdığı ve doğanın tazelendiği bu günlerde biraz değişiklik yapmak herkese iyi gelebilir. Tabiatın canlandığı bu ilkbahar mevsiminde günlük koşturmalara kısa bir mola verip, tatile çıkabilirsiniz. Meraklarınız ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda tatil rotası seçiminizde rehber olmak için tarih, kültür, doğa ve daha birçok konuyu barındıran tatil merkezlerini derledik.

Safranbolu

bahar-tatili-2.jpg

Meşhur Safranbolu evlerini bilmeyeniniz yoktur. Öyle ki Safranbolu evleri özgün mimarisiyle UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmeyi başardı. Otantik yaşam tarzı, geleneksel değerleri ve yöresel yemekleriyle baharda gidebileceğiniz yerler listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

Yeşil ve huzurun buluşma noktası olan Safranbolu yerli yabancı pek çok turistin uğrak rotası. Kristal Teras, İncekaya Su Kemeri gibi doğal güzellikleriyle de sizleri ağırlamayı bekliyor. Çamlık Tabiat Parkı’nın tertemiz havası eşliğinde piknik yapabilir, Bulak Mencilis Mağarası’nın karstik şekillerini hayranlıkla inceleyebilirsiniz.

Tekirova

bahar-tatili-.jpg

Antalya-Tekirova genellikle yaz destinasyonları arasında biliniyor. Fakat Antalya’yı güneşin henüz sizi terletmediği bahar tatilinde gezmek bir başkadır. Özellikle Tekirova bölgesi bu aylarda oldukça sakindir. Bize sorarsanız tatilciler gelmeden Antalya’nın keyfini çıkarın.

İster Tekirova’nın sıcacık kumsalında ruhunuzu dinlendirin. İster Tahtalı Dağı’na teleferikle çıkıp Tekirova’yı kuşbakışı seyredin. Ayrıca “Bahar aylarında denize girecek cesaretim var!” diyorsanız, Tekirova’ya 22 km uzaklıkta bulunan Olimpos’un serin sularına kendinizi bırakın.

Konaklamayı da dert etmeyin. Antalya turizmin başkenti olması sebebiyle otel, pansiyon ve villa açısından oldukça gelişmiştir. Bu yüzden “Baharda nereye gidilir?” diye hiç düşünmeyin. Doğruca Tekirova’ya gelin. 😊

Yedigöller

bahar-tatili-4

Bahar gelince ruhumuzu dinlendirmek istiyoruz. Sert geçen yorucu bir kışın ardından öylece bırakmak istiyoruz kendimizi. Gözlerimizi kapatıp kuş sesleri eşliğinde hayallere dalmayı, ağaçların taze, pembe çiçeklerini keyifle seyretmeyi istiyoruz.

İşte Yedigöller de baharda gidebileceğiniz yerler listesinde yer alıyor. Doğanın yeniden doğuşuna tanık olmanın insanı iyileştiren gücüyle buluşuyorsunuz. Bolu-Mengen arası bölgede yer alan Yedigöller’i “Orman Denizi” olarak adlandırmak gerekiyor. Yeşilin binbir çeşit tonu, kocaman ağaçlar ve onlarca hayvan türüyle sizleri karşılamayı bekliyor.

Amasya

bahar-tatili-1-1.jpg

Amasya namı diğer Şehzadeler Şehri. Osmanlı tahtı veliahtlarının yetiştiği kadim şehrimiz. Tarihi geçmişi uzun yıllara dayanan Amasya, kültürü ve doğal güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Bahar tatili deyince ilk akla gelen rotalar arasında yer alıyor.

Şehrin merkezinden geçen Yeşilırmak Amasya’ya can veriyor. Irmak boyunca gördüğünüz Yalıboyu Evleri adeta Venedik’e taş çıkartıyor. Kartpostallık manzaralar fotoğraf severlerin ilgi odağı haline geliyor.

Yeşillikler içerisindeki Amasya Kalesi ve II. Bayezid Külliyesi ile tarihe ışık tutuyor. Ayrıca Amasya geleneksel yemekleriyle de damaklarınızı şenlendirmeye hazır. Hengel, keşkek ve helle çorbası gibi yöreye özgü yemekleri tatmadan dönmeyin.

Cunda

cunda-yel-degirmenleri.jpg

“Neden Cunda baharda gidilecek yerler listesinde bulunuyor?” dediğinizi duyar gibiyiz. Burası her ne kadar yaz tatili tercihleri arasında yer alsa da Cunda’da baharı selamlamak gibisi yok. Karşı konulmaz doğal güzelliği ve Ege’nin serinliğinin ruhunuzu besleyeceğine eminiz.

Tarihin ve doğanın eşsiz uyumu Cunda’nın siluetini oluşturuyor. Neoklasik eser Taksiyarhis Kilisesi, sahilin tam ortasında yer alan meşhur Taş Kahve’ye eşlik ediyor. Aşıklar Tepesi’nin manzarası ve Cunda Sahil Çarşısı’nın renkleri adaya renk katıyor.

Deniz kokulu Cunda’ya gelince, geri dönmek istemeyeceksiniz. Size tavsiyemiz bahar tatili rotanızda buraya birkaç gün ayırmalısınız.

Cunda Adası’nda Görmeniz Gereken 8 Yer

Kapadokya

kapadokya balon turu

Kapadokya yani “Güzel Atlar Diyarı.” Efsanelerde adı geçen rüyalar diyarı. Oluşum harikası peri bacalarıyla tanıdığımız Kapadokya, “Baharda nereye gidilir?” sorusuna verilebilecek en güzel cevap.

Mistik ruhuyla sizi sarmalayan adeta masallardaki olağanüstü ülkeler gibi. Özellikle balon turlarıyla Güzel Atlar Diyarı’nı kuşbakışı seyretmek oldukça keyif veriyor. Şarkıda diyor: “Ah o gemide ben de olsaydım!” Fotoğraflara bakıp “Ah o balonda ben de olsaydım!” pişmanlığı yaşamamak için baharda gidilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz.

Kapadokya Gezilecek Yerler: Kapadokya Turu ve Balon Fiyatları 2023

Uzungöl

Karadeniz deyince aklımızda beliren bir manzara vardır. Yeşillikler arasında akan buz gibi dere, kırmızı çatılı küçük köy evleri ve içimizi ısıtacak kadar güneş. İşte Uzungöl tam da hayal ettiğimiz gibi.

Bahar tatili için Uzungöl’den en iyi destinasyonlardan biri. Doğanın yeniden hayat buluşunu, toprağın tekrar canlanmasını en iyi burada hissedersiniz.

Ayrıca Trabzon’a gelmişken kuymağını, hamsi pilavını ve laz böreğini yemeden dönmemelisiniz. Eminiz Karadeniz’in tertemiz havasıyla ciğerleriniz, damak çatlatan lezzetleriyle de mideniz bayram edecek.

Akyaka

bahar-tatili-2-1.jpg

Akyaka baharın keyfini doyasıya çıkarabileceğiniz bir rota. Doğanın kalbini dokunup, güneşi teninizde hissedebilirsiniz. O kadar sakin, o kadar sessizdir ki…

Begonvil ve zambak kokuları eşliğinde çayınızı yudumlarken, ayaklarınızı Azmak Nehri’nin sularında dinlendirebilirsiniz. Aman dikkat! Bilmeyenler için küçük bir uyarı: Bahar tatili ve Azmak Nehri; bildiğimiz deniz suyuna benzemez. Buz gibidir; 🥶 titreyebilirsiniz.

Bahar tatili sonlanırken akşam ağaçlar eşliğinde küçük bir yürüyüş yapıp ardından taze balık keyfiyle gününüzü sonlandırabilirsiniz.

Ege ve Akdeniz Sahilleri’nde Görmeniz Gereken 6 Yer

Şirince

bahar-tatili-3-1.jpg

Şirince, İzmir’in doğayı kucaklayan naif bir köyü. Sanki bu dünyadan değilmişçesine duru ve alabildiğine yeşil. Doğal yaşamın hakim olduğu, kendi halinde minik bir yerleşim yeri.

Köylülerin bizzat elleriyle yetiştirdiği ürünler, katkısız yiyeceklerle dolu Şirince’ye mutlaka uğramalısınız. Özellikle bu bölgede yetişen üzümlerin şarapları bir başka. Hatta iyisi mi alın bir kadeh şarabınızı çıkın bir tepeye. Usul usul baharın sesini dinleyin.

Hadi ne bekliyorsunuz? Şöyle bir rahatlamanın vakti gelmedi mi? Küçük bir valiz, birkaç tişört yeterli. Bahar tatili başlasın!

Mardin

bahar-tatili-4-1.jpg

Mezopotamya’nın ruhunu hissetmek istiyor musunuz? Tarihin tozlu sayfalarında dolaşıp geçmişin izini sürmeyi sever misiniz? O halde bahar tatiliniz için sizi Mardin’e bekliyoruz.

Mardin, Müslüman, Hristiyan ve Süryani toplumunun bir arada yaşayabildiği bir mozaik. Bu durum kültürel eserlerine de yansıyor. Geziniz sırasında bir tarafta cami minaresi diğer tarafta kilise çanı görmeniz mümkün.

Kendine özgü dokusuyla  meşhur Mardin evleri, taştan oyulmuş konakları, tarihi hamamlarıyla adeta bir kültür cümbüşü.

Mardin’in Tarihi Dini Mekanları: Orta Çağ’a Açılan Kapı

Isparta

Doğal ve tarihi güzellikleri ile tanınan Isparta, gül şehri olarak tanınıyor. Dünyaca ünlü Isparta Gülü’nün yetiştiği şehir,  doğal güzellikleri ile ilkbaharda turist akınına uğruyor. Ege ve Akdeniz bölgelerinin kesişim noktasında yer alan şehirde Akdeniz iklimi etkileri görünüyor. Tarihi boyunca Helenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde önemli bir yerleşim merkezi olan kent, birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapıyor.  Pisidia Antiokheia Antik Kenti gibi önemli antik kalıntılar da Isparta sınırları içinde yer alıyor.  

bahar-tatili.jpeg

İlkbahar tatili için ideal destinasyonlar arasında bulunan Isparta, gül bahçeleri kadar lavanta tarlalarıyla da ünlüdür. Eğridir gölü, Yazılı Kanyon Tabiat Parkı, Aksu Zindan Mağarası, Yaka Kanyonu gibi doğal güzelliklerle çevrili olan şehir, ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunuyor. Bu doğal güzelliklerin arasında yer alan Can Ada, 1933 yılında belediye encümenleri kararıyla Mustafa Kemal Atatürk’e hediye edilmiş. Kamp ve karavan severlerin rotasında bulunan ada, Isparta’nın sıklıkla ziyaret edilen yerleri arasında bulunuyor. Şehir, hem tarihi dokusu hem de doğal güzellikleri ile farklı tatil ihtiyaçlarına mükemmel cevap verebiliyor. 

Nemrut Dağı

bahar-tatili-.jpeg

Adıyaman ilinin sınırları içerisinde yer alan Nemrut Dağı, doğal güzelliklerinin yanında tarihi özelliği ile Anadolu’da görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Kommagene Krallığı döneminden kalma tarihi kalıntıları ve mezar anıtlarıyla ünlü bölge, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Büyüleyici güzelliği ve tarihi önemiyle Nemrut dağı, her yıl binlerce tarih, kültür ve doğa meraklısını kendine çekiyor. Dağın yamaçlarında yer alan Kommagene Krallığına ait devasa heykeller, taş yazıtların M.Ö 163 – M.S 72 tarihleri arasında yapıldığı biliniyor. Nemrut Dağı Milli Parkı içinde yer alan bu muhteşem heykeller ve yapılar dağın doğu batı ve kuzey terası olmak üzere 3 bölgesine yayılmış olarak bulunuyor. M.Ö. 1. yüzyılda hüküm süren Kommagene Kralı I. Antiochos’un (Antiochus I) mezar anıtı ve heykelleri, Nemrut Dağı’nın zirvesinde bulunduğu bilinmekle birlikte henüz tam yeri bilinmiyor. Gün doğumu ve batımında muhteşem manzaralar sunan bölge, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında efsanevi atmosferiyle ziyaretçilerini büyülüyor. Müze kartının geçerli olduğu bölgeyi yılın dört mevsimi ziyaret edebilirsiniz.

Amasra

Bartın iline bağlı olan Amasra, Karadeniz’in en sevilen ilçeleri arasında yer alıyor. Tarihi boyunca önemli bir liman şehri olarak varlığını sürdüren bölge, antik dönemlerden itibaren birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tarihinde Sesamos şehri olarak bilinen Amasra, Arkaik, Klasik, Hellenistik, Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanlı dönemlerine ait zengin tarihi dokusuyla dikkat çekiyor. Amasra’nın dar sokakları, kaleleri ve diğer tarihi yapıları, geçmişten günümüze kadar uzanan tarihi mirasını yansıtıyor. 

bahar-tatili-2.jpeg

Amasra’nın görülmesi gereken yerlerinin başında Boztepe adası ile ana kara arasında yer alan Kemere Köprüsü yer alıyor. Roma döneminde yapılan bu tek gözlü taş köprü, görkemi kadar sunduğu manzaralarla dikkat çekiyor.  Bu gezinizde Amasra limanı, Fatih Camii, Direkli Kaya, Kuş Kayası gibi birçok tarihi alanı gezebilirsiniz. Amasra Plajı, Büyük Liman Plajı, Küçük Liman Plajı, Çakraz Plajı ve İnkumu Plajın’da deniz manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.  Yeşilin ve mavinin muhteşem uyumunu gözler önüne seren ilçede, doğa yürüyüşleri, trekking ve kamp gibi aktiviteleri yapabilir, muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. 

Likya Yolu

Dünyanın en uzun mesafeli yürüyüş rotaları içinde yer alan Likya yolu, Fetiye’den başlayıp Antalya’nın Beldibi beldesine kadar uzanıyor. Teke Yarımada’sı üzerinde yer alan rota yaklaşık olarak 760 kilometre kadar bir mesafeyi kapsıyor. Likya yolu, bölgenin doğal güzellikleri kadar tarihi zenginliklerini keşfetmek isteyenler için ideal ortam sunuyor. 

Likya Yolu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey! 

Yol boyunca zeytinliklerden ormanlara, dağlardan kıyı şeritlerine birçok manzara ile karşılaşabilirsiniz. “Işık Ülkesi” anlamına gelen Likya Yolu, ülkemizin ilk uzun yürüyüş parkurları arasında bulunuyor. Likyalılar tarafından ticaret, askeri, insan ve hayvan ulaşımı için kullanılan yol üzerindeki Gelidonya Feneri manzarası 2007 yılında Türkiye’nin en güzel manzarası olarak seçilmiştir. 

Likya Yolu’nun rotası boyunca antik kentler, mezarlar, tiyatrolar ve tapınaklar gibi birçok yapıyı görebilirsiniz. Teke yarımadasında 100 den fazla antik kent bulunuyor. Bu yerleşimlerden Phaselis, Simena, Myra ve Xanthos gibi 20’den fazla antik kent Likya Yolu üzerinde yer alıyor. Yol boyunca kırmızı ve beyaz çizgilerin rehberlik ettiği güzergahta, merakınız doğrultusunda rotanızı belirleyebilirsiniz. Bu seyahatinizde Fethiye, Kaş, Finike, Kalkan, Adrasan ve Kekova gibi birçok destinasyonda mola verebilirsiniz. Likya yolu hem doğa hem de tarih meraklılarının beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. 

Alaçatı

İzmir’e yaklaşık 70 km mesafede olan Alaçatı, Türkiye’nin rüzgar sörfü merkezleri arasında yer alıyor. Arnavut kaldırımlı sokakları, cumbalı evleri, sığ denizi ile ünlü olan bu ilçe, her yıl dünyanın dört bir yanından gelen binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Akdeniz sıcaklarından kaçmak isteyenlerin tatil rotasında yer alan Alaçatı, sokaklarının otantik atmosferi ile dikkat çekiyor. Tarihi 1300’lü yıllara dayanan ilçe İon medeniyetinin merkezinde yer alıyor. Antik çağlarda “Agrilia” adı ile bilinen ilçenin yakınlarında yine İon kentlerinden Erythrai (Ildırı) bulunuyor. 

Bozulmamış bembeyaz kumsallarıyla Alaçatı, Ege Bölgesinin mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında bulunuyor. Su sporları için ideal koşullar sunan ilçe, dünyada rüzgar sörfü için en iyi ilk üç merkez arasında gösteriliyor. Yıl boyunca düzenlenen çeşitli yarışmalar ve etkinlikler burayı rüzgar sörfü tutkunları için cazip kılıyor. Bölgede ayrıca, deniz kayağı ve kite-surfing gibi aktiviteler de yapılabiliyor. 

Alaçatı’nın En İyi 10 Restoranı

Geleneksel Rum evleri, çiçekli avluları ve şirin kafeleriyle ünlü Alaçatı’da her yıl birçok festival ve etkinlik düzenleniyor. İlkbaharda düzenlenen Alaçatı Ot Festivali, ülke çapında birçok ziyaretçinin ilçede buluşmasında etkili oluyor. Bunun yanında Rüzgar Sörfü Şenliği, Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası gibi etkinlikler, şenlikler ve konserler, hem yerli halkın hem de turistlerin bir araya gelip eğlenmesini sağlıyor. 

Sinop

bahar-tatili-1.jpeg

Türkiye’nin en kuzey noktası olan İnceburun’a ev sahipliği yapan Sinop, tarihi ve doğal güzellikleri ile eşsiz kentlerimiz arasında bulunuyor. Antik dönemlerden beri birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehir, Karadeniz Bölgesinin tek doğal limanına sahiptir. Tarihi Tunç Devri’ne kadar uzanan şehir, Hititler, Lidyalılar, Persler, Pontus Krallığı, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu gibi pek çok medeniyetin izlerini taşıyor. Özellikle Boyabat İlçesi, M.Ö. 6. Yüzyıldan kalma izleri günümüze kadar taşıyan yerler arasında bulunuyor. Boyabat Kalesi altında bulunan Boyabat Yeraltı Şehri, şehrin tarihi dokusunu ziyaretçilere en güzel yansıtan yerlerden biridir. Erken Roma dönemine ait olan Boyabat yeraltı kenti, Kapadokya’dan sonra en büyük, Karadeniz Bölgesinin de tek yeraltı kenti olma özelliğindedir. 

Sinop’ta Tarihi Sinop Cezaevi, Alaaddin Külliyesi ve Camii, Sinop Kalesi gibi birçok tarihi destinasyonu rotanıza ekleyebilirsiniz. Hamsilos Koyu ve Tabiat parkı, Bazalt Kayalıkları Tabiat Parkı Erfelek Şelaleleri ve birçok doğal güzelliği gezebilir, doğal güzelliklerin tadını çıkarabilirsiniz. 

Kelebekler Vadisi

bahar-tatili-3.jpeg

Kelebekler Vadisi, Türkiye’nin Muğla iline bağlı Fethiye ilçesinde bulunan eşsiz bir doğa harikasıdır. 1995 yılında 1. derece doğal SİT ilan edilen ve vadiyi Nisan’dan Eylül’e kadar dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz. 350 metreye ulaşan sarp kayalıklarla çevrili vadi, adını barındırdığı farklı cinslerde kelebek popülasyonundan alıyor. Faralya mahallesindeki ve 50 metreden dökülen şelalenin vadiyi geçerek Akdeniz’e ulaştığı güzergah Kelebekler Vadisini oluşturuyor.  

Kelebekler Vadisi, doğa yürüyüşü yapabilir, doğal ve bakir birbirinden muhteşem manzaraları görüntüleyebilirsiniz. Yaklaşık 900 metrelik yürüyüş parkuru sonunda dilerseniz tırmanma aktivitesi de yapabilirsiniz. Dalış sporu da yapabileceğiniz Kelebekler Vadisi’nde doğal yaşamı ve çeşitli bitki türlerini keşfedebilirsiniz. Doğanın sakinliği ve güzelliğiyle ruhunuzu dinlendirecek bir kaçış noktası olan vadi,  doğa severler, macera arayanlar için harika bir destinasyondur. 

Harran

bahar-tatili-4.jpeg

Antik Mezopotamya’nın önemli merkezlerinden biri olarak kabul edilen Harran, Şanlıurfa iline bağlı tarihi bir yerleşimdir. Dünyanın en eski sürekli yerleşim yerlerinden olan bölge, binlerce yıllık tarihi ve eşsiz kültürel dokusuyla ziyaretçilerini büyülüyor. Kendi adıyla anılan ovanın ortasında yer alan Harran, tarihi boyunca Sümerler, Akadlar, Asurlular, Babiller, Hititler, Persler, Romalılar, Bizanslılar gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.  Üç semavi dinin de kabul ettiği Hz. İbrahim’in Filistin’e gitmeden önce burada yaşadığı ve bu nedenle “Hz. İbrahim’in şehri” denildiği söyleniyor. Mezopotamya ticaret yollarının kesişme noktasında yer alması Harran’ın kültürel zenginliği üzerinde büyük rol oynamıştır. 

Tarihinde Paganlık’ın önemli merkezlerinden olan Harran, üniversitesi ile tarihte yerini almıştır. Dünyanın ilk üniversitesi olarak nitelendirilen Harran Üniversitesi, İslamiyet sonrasında da eğitim vermeye devam etmiş ve birçok alim ve düşünürün yetişmesinde etkili olmuştur. 

Günümüze kadar gelen geleneksel Harran evleri, konik mimarisi ile her yıl yerli ve yabancı yüzlerce ziyaretçinin rotasında yer alıyor. Bölgede “Karınca Evler” olarak da bilinen bu evler Harran’ın sembolü haline gelmiştir. Kültür, tarih ve doğa meraklıları için Harran, görülmesi ve gezilmesi gereken yerler listesinde yer alıyor. 

Ordu Perşembe Yaylası

Karadeniz Bölgesinin muhteşem coğrafyasında yer alan Perşembe yaylası, 1500 metrelik yüksek rakımda yer alıyor. Ordu ili, Aybastı ilçesine bağlı olan yayla, yemyeşil ve el değmemiş doğası ile dikkat çekiyor. Eşsiz menderesleri ile 1991 yılında Turizm Merkezi ilen edilen yayla, her yıl yerli ve yabancı yüzlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Perşembe Yaylası’nda eğim azaldığı için akarsular 2 km çapında ve 40-50 kilometre uzunluğunda menderesler oluşturmuştur. Görenlerin adeta büyülendiği bu doğa harikası bölge, dünya mirası olarak korunması için son aşamaya gelmiştir. Perşembe Yaylası gezisi sırasında Çiseli Şelalesi, Kümbetler, Karga Tepesi gibi tabiat harikalarını görebilirsiniz. Ayrıca, yöresel lezzetlerin tadını çıkarabilir ve bölgenin zengin kültürüne tanıklık edebilirsiniz.

En Güzel Yaylalar: Türkiye’nin En Güzel 10 Yaylası

Harput

bahar-tatili-5.jpeg

Harput, Elazığ’a yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta yer alan tarihi bir bölgedir. Eskiden, Harput, Elazığ’a bağlı bir yerleşim birimi olarak önemliydi. Ancak, kış aylarında yaşanan zorlu hava koşulları ve ulaşımın güçlüğü nedeniyle yerel halk zamanla Elazığ’a taşınmaya başlamış. Önemi azalmış gibi görünse de yerleşim yeri, tarihi dokusu ve mimarisiyle dikkat çekiyor. Özellikle, Elazığ’ın sembolü haline gelen Harput Kalesi, şehrin en önemli yapılarından biridir. Ayrıca Harput Ulu Camii ve Kümbeti, Harput Konağı, Arap Baba Türbesi, Meryem Ana Kilisesi gibi tarihi yapılar da bölgede görülmeye değer tarihi binalar arasında bulunuyor. M.Ö. 20. Yüzyıldan beri yerleşim geçmişi bulunan şehir, günümüze ulaşan eserleri ile adeta açık hava müzesi gibidir. Harput’un zengin tarihi mirasını, doğal güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini keşfetmek için bölgeyi seyahat rotanıza almanızı öneriyoruz. 

Bahar tatili seçenekleri genellikle doğa gezilerini ve bölge keşiflerini kapsıyor. Özellikle yaz tatilinden farklı olarak bir otele tıkılıp kalma fikrinden uzak seçenekler sunuyor. Hal böyle olunca bir araç kiralayıp bölgeyi doya doya gezmek isteyebilirsiniz. Araç kiralama fiyatlarına bakmak için de Yolcu360 rehberliğinde ilerleyebilirsiniz. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle