Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > İlk Kez Yurt Dışı Seyahati Yapacak Olanlara Tavsiyeler

İlk Kez Yurt Dışı Seyahati Yapacak Olanlara Tavsiyeler

Yurt dışına ilk kez mi çıkacaksınız? Yurt dışı seyahati esnasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilmiyor musunuz? Aman efendim hiç merak etmeyin. 🙂 Bu yazı içerisinde yurt dışı seyahati için tavsiyeler nelerdir ve yurt dışı seyahati için dikkat etmeniz gereken 5 kritik nokta nedir sorularının cevabı en net şekilde verilecek. Ee size de kalan şey, seyahatiniz sırasında bu kriterlere dikkat etmek olacak. Eğer yurt dışına ilk kez çıkacaksanız, bol bol gezmeyi ve eğlenmeyi ihmal etmeyin. Hayatta yemem dediğiniz yemeklerin tadına bakın ve tatilinizi unutulmaz kılacak anılar biriktirmeye dikkat edin. 🙂

Yurt dışı seyahati için dikkat etmeniz gereken 5 kritik nokta

Şunu baştan kabul edelim. Google’da yurt dışı seyahati ile ilgili arama yapıp, google hazretleri sizi bu yazıya getirdiyse eğer, şu anda başka dünyalar gezmenin ön hazırlığı içindesiniz demektir. 🙂 Ve hatta işi bir adım daha ileriye taşımış, yurt dışında seyahat ederken dikkat edilmesi gerekenleri araştırmaya başlamışsınız bile.

Tebrikler! Yurt dışı seyahati için doğru yoldasınız. Çünkü, her ne kadar gezmek, görmek, keşfetmek çok güzel olsa da insanın yaşamaya alıştığı bir düzenden, bir süreliğine de olsa, tamamen farklı bir düzenin içinde kendini bulması oldukça zorlayıcı ve hatta ilk kez yurt dışı seyahati yapacak olanlar için zaman zaman korkutucu bir deneyim.

Güzel olduğu kadar insanın içine bolca şüphe tohumları eken bu deneyimi en az zararla atlatmak için dikkat etmeniz gereken bazı kritik noktalar var. Biraz önce de belirttiğimiz gibi, özellikle ilk kez yurt dışı seyahatine çıkanların ekstra dikkat etmesi gerekiyor bazı şeylere.

İşte biz de bu konuya bir el atalım dedik ve yurt dışı seyahatlerinde dikkat etmeniz gereken 5 kritik noktayı kaleme aldık. Çoğu insanın deneme yanılma yoluyla öğrendiği bazı konularda önden hazırlıklı olun istedik. Umarız ufak da olsa bir faydamız dokunur. Ee ne de olsa hepimiz fellik fellik gezmeye bayılıyoruz sayın okuyucular.

Yurt dışı seyahati için tavsiyeler

  • Tavsiye 1: Gittiğiniz Ülkeye Giriş Yaparken Telefonunuzda Otel Rezervasyonunuzun ve Dönüş Biletinizin Ekran Görüntüsünü Mutlaka Bulundurun

Birçok ülkede pasaport kontrolü sırasında turistlere standart sorular soruluyor. Genellikle, “Ne kadar kalacaksınız, neden geldiniz, nerede kalacaksınız, dönüş biletinizi aldınız mı” gibi sorular pasaport memurlarının en çok sorduğu sorular. İşte tam da bu anda dönüş biletinizin ekran görüntüsü, kalacağınız yerin adresi ve rezervasyon görüntüsünün yanınızda olması fazlaca iş görüyor. Pasaport memurunun biraz fazla işgüzar olması ve herhangi bir aksiliğe karşı yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz.

  • Tavsiye 2: Yurt Dışı Seyahati Sırasında Dışarı Asla Pasaportsuz Çıkmayın

Aman diyelim pasaportunuzu otelde ya da kaldığınız evde sakın unutmayın. Kaybolmasın diye valizde falan bırakmayın. Kolye gibi taşıyın boynunuzda. Her an köşe başından bir polis çıkıp sizi durdurup pasaportunuzu kontrol etmek isteyebilir. Bu durumda mutlaka yanınızda olmalı yoksa karakolda hoş olmayan vakitler geçirmeniz kuvvetle muhtemel.

  • Kural 3: Yurt Dışı Seyahati Sırasında Su Satın Alırken Gazlı Olup Olmadığına Dikkat Edin

Yurt dışında girdiğiniz herhangi bir markette birçok su markası ile karşılaşmanız muhtemel. E ne var bunda Türkiye’de de durum aynı demeyin hemen. Kritik nokta Berlin’in göbeğinde bir markete girdiğinizde dışarıdan hepsi birbirine benzeyen su şişelerinin arasından hangisi gazlı hangisi gazsız onu ayırt edebilmek.

Evet efendim yanlış duymadınız. Avrupa’nın göbeğinde insanlar bizim maden suyu diye içtiğimiz şeyleri lıkır lıkır su olarak içiyorlar. Neyse ki yurt dışı seyahati için dikkat etmeniz gereken önemli noktaları yazıyoruz ki gazlı ya da sodalı suyu alıp kasaya gitme derdinden kurtarıyoruz sizi.

Efendim uzun lafın kısası, yurt dışında doğal su kadar gazlı su da tüketiliyor ve genelde de aynı tip şişelerde satılıyor. Su alırken üzerinde natural water yazanları tercih etmeniz önemli.

Yurt dışı seyahati için önerilere devam 🙂

  • Kural 4: Yurt Dışı Seyahati İçin Hesap Ödeyeceğiniz Zaman Bahşişi de Hesaba Katmayı Unutmayın

İnsanlık hali bu ya, cebinizdeki nakite göre yemek yemeye kalkarsınız, sonra döviz bürosuna uğrarım dersiniz falan, aman diyelim bahşişi de hesaba katın. Çünkü Türkiye’de bahşiş vermek gönlünüzden kopan bir şey olsa da dünyanın pek çok ülkesinde zorunlu ya da vermezseniz çok ayıp.

Avrupa ülkelerinin bazılarında bahşiş direk hesaba eklenerek geliyor. Mesela Paris’te güzel bir restoranda yemek yedikten sonra bahşiş hesaba direk eklenir. Barselona’da ise hesabın %5’i civarında bir bahşiş bırakmanız beklenir.

Yani hesabı ödedikten sonra sizi ayıplayan bakışlara maruz kalmak istemiyorsanız eğer, yurt dışı seyahati sırasında gelen fişte bahşiş satırının olup olmadığını kontrol etmeniz önemli.

  • Kural 5: Yurt Dışı Seyahati İçin En Zorlanacağınız Öğün Kahvaltı, Hazırlıklı Gidin

Millet olarak kahvaltıya düşkün olduğumuz doğrudur. Sofrada peynir zeytin yoksa eğer o kahvaltıyı kahvaltıdan saymayız biz. İşte yurt dışı seyahati sırasında pek de kahvaltıdan sayamayacağınız sabah öğünleri bolca karşınıza çıkacak. Çünkü bizdeki gibi geniş bir kahvaltı kültürü yok. Ben yapamam diyorsanız valize vakumlanmış peynir, zeytin ve bilumum kahvaltılıkları atın deriz.

 

Yorum ekle