Yolcu360 Blog
turkiyedeki-otomobil-fabrikaları
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Türkiye’de Üretilen Otomobiller: Türkiye’de Hangi Araba Markalarının Fabrikaları Var?

Türkiye’de Üretilen Otomobiller: Türkiye’de Hangi Araba Markalarının Fabrikaları Var?

Türkiye’de üretilen otomobil sayısı her geçen gün artmaktadır. Gün içerisinde trafikte görmeye alışık olduğumuz pek çok araba markası vardır. Peki bunlardan hangileri ülkemizde üretiliyor. Hep birlikte Türkiye’de üretilen otomobiller hangileri ve hangi araba markalarının fabrikaları Türkiye’de inceleyelim.

Türkiye’de satılan elektrikli arabaları incelediğimiz yazımızı okumak için tıklayın.

Türkiye’de Üretilen Araba

Otomobil sektörü sürekli devinim halinde olan hareketli bir sektördür. Her geçen gün değişen teknolojiye ayak uydurmak kolay değil. O yüzden otomobil markaları daima dinamik ve yaratıcı olmak zorundalar. Çıkan her yeniliği yakından takip etmek en önemli görevleridir.

Türkiye’de otomobil sektöründe kendini ispatlamış ülkelerden biridir. Diğer üretim sektörleri arasında otomobil sektörü ülkemizde üçüncü sırasında yer alıyor. Önde gelen otomobil markalarının üretimini üstleniyor. Profesyonel fabrikalarda üretilen araçların her detayı ince ince düşünülüyor. Bu sayede Türkiye’de üretilen arabalar kusursuz tasarımla müşterilere sunuluyor.

turkiyedeki-otomobil-fabrikaları-1

Türkiye’de Fabrikası Olan Araba Markaları

Her gün yüzlerce araç markası görüyorsunuz. Kimi markalar yurt dışından ithal ediliyor kimi markalar ise Türkiye’de üretilen arabalar. Araç markaları hakkında pek çok bilgiye sahip olsak da ayırt etmek çoğu zaman zorlaşıyor. Örneğin TOGG markası. Hepimiz mutlaka duymuşuzdur. Türkiye’nin yerli ve milli otomobilidir. Bakalım başka Türkiye’de fabrikası olan araba markaları neler?

TOGG

Ülkemizin dönem dönem kendi aracını üretme girişimleri olmuştur. Ancak teknolojik alt yapı yetersizliği ve maddi imkanlar başta olmak üzere farklı sebeplerden dolayı bu girişimler yarım kalmıştır. Türkiye’nin yerli üretim araçlarına Devrim ve Anadol gibi markaları örnek verebiliriz.

Günümüzde ise hızına ayak uydurmak her geçen gün zorlaşan bir teknoloji mevcut. Haliyle kendi aracımızı üretmek hevesten ziyade bir ihtiyaç haline geldi. O yüzden 2018 yılında tekrardan yerli ve milli arabamızı üretme girişimlerine başlandı. Buradan yola çıkarak 2018 yılında Gebze’de TOGG fabrikası açıldı. Ayrıca 2022 yılında yeni SUV ve Sedan modelleri ile ses getirmeyi planlıyor.

Fiat

İtalyan markası olan Fiat, Türkiye’de sevilen bir araba markasıdır. Doblo, Fiorino gibi ticari modelleri başta olmak üzere çoğu müşterinin tercihleri arasında yerini alıyor. Uzun yıllardan beri Türkiye’de fabrikası olan araba markalarından Fiat, aynı zamanda pek çok ülkeye ihraç da ediliyor. Üretimi ise Bursa’da yer alan Tofaş fabrikasında gerçekleşiyor. Fiat, uygun fiyat seçenekleri ile her bütçeyi düşünen bir markadır.

Türkiye’de Üretilen Otomobiller: Toyota

Toyota uzun yıllardır “Çıkarım senle her yola!” sloganı ile akıllarda yer edinmiş bir markadır. Japon menşei aracın Türkiye’de de seveni oldukça fazladır. Özellikle Corolla ve CH-R en gözde modelleridir. Hibrit araç üretiminde de profesyonel olan Toyota’nın, ülkemizde üretilip otuzu aşkın ülkeye ihracatı yapılmaktadır. Üretim tesisleri ise Sakarya’da yer alıyor.

Ford

Meşhur Henry Ford’u duymuşsunuzdur. Kendisi Amerikalı ünlü Ford markasının sahibidir. Hiç şüphesiz araç kalitesi ve güvenirliği yüksektir. Gözü kapalı alınacak araç markaları arasında elbette Ford geliyor. Fiesta, Focus ve Tourneo modelleri Türkiye’de epey rağbet görüyor. Değişen hayat standartlarına kolay uyum sağlayan Ford, her yıl daha da iyi araç üretebilmek için  çalışıyor. Fiyat konusunda biraz farklı olsa da sunduğu konforlu ve kaliteli sürüşe değiyor. Fabrikası Gölcük’te yer alıyor.

Türkiye’de Üretilen Otomobiller: Renault

Özellikle Renault Clio trafikte görmeye alışık olduğumuz bir araç. Spor duruşuyla dikkatleri çekmeyi başarıyor. Bunun yanı sıra Megane, Symbol  gibi resmî modelleri de tercihler arasında yer alıyor. Türkiye’de üretilen araba markası Renault’un fabrikası Bursa’da bulunuyor. Fransız menşei markanın seveni oldukça fazladır. Klasik araç donanımlarından sıkılan, alternatif tasarım arayanlar için Renault oldukça caziptir.

Honda

Honda ülkemizde üretilen arabalar arasında en eski olanı desek abartmış olmayız. 1997 yılından itibaren kaliteli ve modern araç üretiminde öncü markalardan. Ayrıca ülkemizden Avrupa ve Kuzey Afrika ülkelerine ihracatı da yapılıyor. Honda, alışılmışın dışında sportif tasarımı ve geleceğe dönük bakış açısıyla yaratıcı bir firma. Fabrikası ise Gebze’de bulunuyor.

Mercedes

Alman kalitesi her zaman rakiplerinden önde gelir. Alman firmalar, ürettikleri araçların sağlamlığı, dış tasarımıyla otomobil sektörüne her daim yön vermişlerdir. Üretecekleri bir sonraki model hep merak konusu olmuştur. Mercedes de adından sıkça söz ettiren Alman menşei bir markadır. Uzun yıllardır Türkiye’de üretilen arabalar arasındadır. 1967 yıldan bu yana ülkemizde mühendislik harikası; kusursuz araçlarıyla hizmet vermektedir.

Hyundai

En çok i10 ve i20 modellerini görmeye alışık olduğumuz Hyundai, Türkiye’de üretilen araba markasıdır. Özellikle şehir içi kullanımda yüksek performansıyla açık ara öndedir. Güney Kore menşeili firmanın fiyatları da müşterilerin Hyundai’ye erişimini kolaylaştırıyor. Avrupa’nın pek çok ülkesine ihracatı yapılan Hyundai’nin fabrikası İzmit’te hizmet veriyor.

Türkiye’de Üretilen Otomobiller: Karsan

Karsan duymaya pek alışık olmadığımız bir araba markası. Günlük kullanımdan çok ağır ve hafif ticari araçta öncüdür. Oldukça eski tarihe sahip Karsan, Türkiye’de üretilen araba markaları arasında yer alıyor. 1966 yılından bu yana Bursa’da üretimi gerçekleştiriliyor.

BMC

BMC, İngiliz ve Türk ortaklığı ile kurulmuş bir markadır. 1964 yılında İzmir’de hizmet vermeye başlamıştır. Kurulduğu ilk yıllarda Austin ve Morris adlı ticari araç üretimi yapmıştır. İlerleyen yıllarda ise kamyon, traktör gibi büyük araç üretimine başlamıştır. Hatta askeri araç üretiminde de dünyaca ünlü bir markadır. Pek çok savunma sanayi firmaları arasında listenin başında yer alıyor. Aynı zamanda BMC markası, yerli ve milli arabamız TOGG’un üretiminde de yer alan ortak olan firmalar arasında geliyor.

Kiralık araç mı arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede tam 110 ülkede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle