Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’den Yunanistan’a Arabayla Gitmek Nasıl Oluyor?

Türkiye’den Yunanistan’a Arabayla Gitmek Nasıl Oluyor?

Türkiye’den Yunanistan’a arabayla gidilir mi, Yunanistan’a nasıl gidilir, Yunanistan’da Türk araç kiralama firması var mı? Türkiye’den Yunanistan’a arabayla gitmek nasıl oluyor yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Türkiye’den Yunanistan’a Arabayla Gitmek Nasıl Oluyor?

Özellikle tatile çıktığımız zaman, normal zamanlarda istediğimizden daha fazla konfor isteriz. Sonuçta yıl boyu yaptığımız çalışmaların ardından dinlenmek, eğlenmek ve keyif almak için tatile çıkıyoruz. Bu nedenle de özgürlüğümüzün bizde kalması adına aracımızla yola çıkmayı daha çok tercih ediyoruz.

Yunanistan tatili için arabaya ihtiyaç duyuyorsanız bazı önemli bilgileri öğrenmenizde fayda var. Arabanızla Yunanistan’a geçmek için neler gerekiyor, hangi belgelerin bulunması lazım gibi yolda kalmamanızı sağlayacak bilgiler bunlar.

Halkidiki turu için tıklayınız.


Arabayla Yunanistan’a Geçmek İçin Hangi Evraklara İhtiyacınız Var?

Öncelikle, ehliyetinizin 2016 yılı sonrasında değiştirilmiş olması şart. Zira, çipli diye tabir ettiğimiz yeni ehliyetler Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli. 2016 sonrasında ehliyet aldıysanız veya eski ehliyetinizi yenisi ile değiştirdiyseniz bu konuda bir sorun yok demektir. Ama ehliyetiniz eski ise ilgili emniyet müdürlüğünden randevu alarak ehliyetinizi değiştirebilirsiniz. Yanınızda yeni çekilmiş biyometrik fotoğrafınızı götürmeyi de unutmayın bu arada.

Aracı kiraladığınız için ruhsat sizin üzerine değil. Bu yüzden araç kiralama firmasından “aracımızı yurtdışına çıkarabilir” gibi bir açıklama ile doldurulmuş, noter’de onaylatılmış vekaletname yeterli. Yine de araç kiralama şirketini, aracı yurt dışına çıkarma konusunda ikna etmeniz gerekebilir.

Ehliyet ve vekaletname hazırsa geriye sadece Yeşilkart olarak da bilinen uluslararası sigortayı yaptırmak kalıyor. Ülkemizde uluslararası sigorta ile ilgili yetkili Turing olduğu için, bulunduğunuz şehirdeki Turing ofisine gidip sigortayı yaptırabilirsiniz. Belirtmeden geçmeyelim, uluslararası sigorta yurt dışında yaptığınız kazalarda karşı tarafın hasarını karşılıyor sadece. Aracınızdaki zararlar için kaskonuza yurt dışı kullanım için zeyilname yaptırmanız şart. Tabi yurt dışına çıkarılan kiralık araçlarda bu işlemleri rent a car firmasının yapması gerekiyor.

Yaz Tatili İçin En Güzel Yunan Adaları

Arabayla Sınır Geçişi Nasıl Yapılıyor?

Türkiye’den Yunanistan’a arabayla geçiş eğer bahsettiğimiz çipli ehliyet, vekaletname, yeşilkart tamamsa oldukça kolay. Sınırda pasaport kontrolünden hemen sonra Yunanistan’da araç sürme keyfine başlayabiliyorsunuz. Bu arada yurt dışına  kiralık araçla çıkmak için vekaletname konusunda ek bir kontrol yapılma durumu da olabilir. Pek sık karşılaşılmayan ama ihtimal dahilinde olan bu durum ise sadece zamanınızdan çalacaktır.


Yunanistan’da Araç Kiralamak Daha mı Avantajlı Olur?

Teknik açıdan bu sorunun cevabı evet. Çünkü, buradaki araç kiralama firmasını, araçlarını yurt dışına çıkarma konusunda ikna etmeniz biraz zor olabilir. Belgelerin tamamlanması konusunda çok büyük sıkıntılar çıkmayacaktır ama süreç oyalayıcı ve stresli olacaktır. Yunanistan’daki araç kiralama firmalarını ve ücretlerini araştırmak da gerekir. Yunanistan’da araç kiralamak için çipli ehliyet ve pasaportunuz yeterli.

Selanik Uluslararası Havalimanı Araç Kiralama Fiyatları için tıklayın!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

1 yorum

  • Ben Bulgaristan’a gitmeyi düşünüyorum kiralık araç ile vekaletnameyi Bulgarcaya tercüme gerekiyormu