Yolcu360 Blog
Carl Benz
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Mercedes Markasının Film Gibi Hikayesi

Mercedes Markasının Film Gibi Hikayesi

Mercedes’in tarihçesi nasıl diye düşünenler için markanın çok etkileyici hikayesini araştırdık. Araç kiralama seçeneklerinde de hayli tercih edilen bir marka. İşte Mercedes’in tarihi hakkında bilgiler…

İlk Mercedes Araba

Mercedes Markasının Film Gibi Hikayesi

Dünyanın en popüler lüks araç markası olan Mercedes’in tarihi gerçekten çok etkileyici. Ülkemizde kısaltarak kullanmaya alıştığımız firmanın tam adı Mercedes-Benz’dir aslında. Karl Benz’in şirketi Benz & Cie ile Gottlieb Daimler’in şirketi Daimler Motoren Gesellschaft’ın 1926 yılında birleşmesi sonucunda, Almanya’nın önemli sanayi şehirlerinden biri olan Stuttgart’ta kurulmuş. Bu noktada, Benz ve Daimler tamam ama Mercedes ortada yok diye düşünebilirsiniz. O, aslında daha eskiye dayanan biraz garip, biraz eğlenceli, film gibi bir hikaye.

Mercedes’in Ortaya Çıkışı

Mercedes’in hikayesi 1897 yılında Fransa’nın Nice kentinde başlar. Dönemin Avusturya Nice Başkonsolosu Emil Jellinek, Daimler fabrikasını ziyaret eder ve üretilen otomobillerden birini çok beğenerek satın alır. Özellikle Fransız Rivierası’nda geçirdiği zaman zarfında kullandığı araç epeyce sükse yapar. Jellinek, aracı 2 yıl kadar kullandıktan sonra fabrikayı tekrar ziyaret eder ve 23 beygir gücünde, o zamanlar yarış otomobili kabul edilen bir araç daha satın alır. Otomobile büyük kızı Mercedes’in ismini vererek, Nice’de zaman zaman yapılan araba yarışlarından birine katılır ve birinci olur. Aynı zamanda hem başarılı bir tüccar ve iş adamı, hem de uluslararası finans piyasaları ve aristokrat sınıf arasında iyi bilinen, tanınan bir sima olduğu için zevkle ticareti birleştirme planı yaparak Daimler’e 36 adet otomobil siparişi verir. Jellinek’in siparişteki tek koşulu, otomobillere kızı Mercedes’in adının verilmesi olur.

Daimler araçları üretir ve Jellinek’e teslim eder. Başarılı bir tüccar olan Jellinek de 1899-1901 yılları arasında araçların tamamını satar. Bu başarıdan etkilenen Daimler, Jellinek ile anlaşarak, üreteceği araçlara Mercedes adını koymaya karar verir.

İspanyolca konuşulan tüm Latin ülkelerinde çok sık kullanılan bir isim olan Mercedes, hem zerafet anlamına geliyor hem de Mars gezegeninin adı. Her iki anlamıyla da son yüzyıldır üretilen araçlara verilmiş en iyi isimlerden biri. İsmin 1902 yılında Daimler tarafından tescil edildiğini de belirtelim.

1926 yılındaki birleşmenin ardından, daha güçlü, daha kaliteli ve her ihtiyaca uygun, elit araçlar üretme düsturuyla hareket eden firma başarıdan başarıya koşuyor. Aldığı ödüller, yaptığı yenilikler ve imza attığı ilkler ile tarih satıralarının bazıları işgal ediyor.

Carl Benz

Otomotiv Devi Mercedes-Benz

Bizde bilinen adıyla Mercedes, bugün dünyanın dört bir yanında iyi bilinen ve tanınan bir marka. 5 farklı alanda ürettiği yüzlerce araç ve alt modelleriyle kendine has bir yerin sahibi. Otomobil, hafif ticari araçlar, kamyonlar, Şehir içi toplu taşıma otobüsleri ve şehirler / ülkeler arası yolcu otobüsleriyle gün geçtikçe büyüyen, gelişen Mercedes, son yıllarda teknolojiye hızla ayak uydurarak, daha geniş bir alana yayılmayı hedefliyor.

Uygun Fiyata Mercedes Kiralama

Kiralık Mercedes arıyorsanız vereceğiniz lokasyon ve tarih bilgisi ile yolcu360.com üzerinden hızlıca fiyat araştırması yapabilirsiniz. yolcu360.com ile belirttiğiniz bölgede ve verdiğiniz tarih aralığında müsait olan araçları tek seferde görüntüleyebilirsiniz. Farklı rent a car ofislerinin verdiği fiyatları karşılaştırarak kolayca en uygun fiyatlı kiralık Mercedes seçeneğini de bulabilirsiniz.

3 yorum

  • ama şöyle bişiy var ben de böyle biliyorum ve birçok kişiden de öyle duymuştum MERCEDES-BENZ MERCEDES -BENZ olması şöyle diye biliyorum bir araba var babası ve kızı o arabaya biniyolar yada sadece kıxzı emin deilim araba kaza yapıyor ve kız ölüyor aslında arabanın kazaya sebeb olduğu düşünülüyor çünkü araba hızlandıkça yol tutuş ve aırodinamiği bozulduğu için araba yerden kesiilerek kaza yaptığı için ve kız öldüğü için babası da öyle bir araba yapacağım ki ne kadar hız yaparsa yapsın yere o kadar sağlam tutunacak demesi üzerine Mercedes-Benz ismi altında bir otomobil üretiyor ve araba hızlandıkça havaya kalkmıyor yere daha çok basıyor bu da doğru çünkü Mercedes arabaaları hız yaptıkça yere okadar daha tutunuyor ben böyle biliyorum ama almanlar böyle demiyor bence arabanın hikayesinş değiştirdiler daha ilgi çekici olsun diye daha masum görünsün diye araba almış ona adını vermiş çok mantıksız bişiy …

  • volvo markasının hikayesi diye biliyorum sizin anlattığınız hikayeyi.. hatta bu kazadan etkilenen baba kemer üretiyor ve markalara da ücretsiz kullanım hakkı tanıyor.