Yolcu360 Blog
Gurme ve gastronomi otelleri, açık büfe lüks yemekler
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Gurme ve Gastronomi Otelleri: Türkiye’deki En İyi 5 Gastronomi Oteli

Gurme ve Gastronomi Otelleri: Türkiye’deki En İyi 5 Gastronomi Oteli

Gurme ve gastronomi otelleri kavramı sizin için tanıdık mı? Yoksa otelleri hala ortalama lezzete sahip yemekler yiyeceğiniz mekanlar olarak mı görüyorsunuz? Eğer gastronomi ve gurme otellerini henüz keşfetmediyseniz yazımızın devamını okumanızı öneririz. İşte damak çatlatan lezzetler sunan otel mutfakları.

gurme ve gastronomi otelleri, bakucha Vineyard Hotel - Kırklareli

Gurme ve Gastronomi Otelleri: Bakucha Vineyard Hotel – Kırklareli

Bakucha Vineyard Hotel, adından da anlaşıldığı gibi bir bağ içerisinde bulunuyor. Lüleburgaz’daki gastronomi merkezi olarak bilinen Arcadia Bağları’nda yer alıyor. Otelin Şefin Masası restoran ve Kule Bar olmak üzere iki gurme alanı var. Restoranda yemekler, barda ise atıştırmalıklar sunuluyor.

Restoran menüsü mevsimine göre değişiyor. Bu gurme restoranda kullanılan tüm malzemeler kaynağından alınıyor. Örneğin peynirler ve reçeller Bakucha üretimi ya da köyden. Sebzeler restoranın bostanından, et ve süt ise yine köyden temin ediliyor.

Lüleburgaz Ulaşımı

Kırklareli’nin bir ilçesi olan Lüleburgaz’a özel araçla ya da şehirlerarası otobüsle ulaşım sağlanabiliyor. Kırklareli merkez ile Lüleburgaz arasında yaklaşık 63 km mesafe var. Kırklareli merkezden Lüleburgaz’a kolay ulaşım için ucuz fiyatlı Kırklareli – Lüleburgaz araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz.

gurme ve gastronomi otelleri, Club Marvy, Marvellous Resorts - İzmir 

Gurme ve Gastronomi Otelleri: Club Marvy, Marvellous Resorts – İzmir

Şimdi rotamızı Ege köylerinden ilham alarak bambaşka bir mutfak kültürü yaratan Club Marvy’e çeviriyoruz. İzmir’in Kesre koyunda bulunan otel, zengin mutfağı ile dikkat çekiyor. Otel, sadece yemek çeşiti değil restoran sayısı bakımından da pek çok seçenek sunuyor.

Otelin ana restoranının şefi, Şemsa Denizsel. Ege mutfak kültüründen beslenen bu restoranda et, balık, fırın gibi farklı damak zevklerine hitap eden seçenekler var. Club Marvy’de ayrıca altı farklı a la carte restoran da hizmet veriyor. Her restoranın konsepti birbirinden farklı.

Örneğin Buono Italiano, İtalya ve Ege mutfaklarının birleşimini sunuyor. Şefi ise Michelin yıldızlı şef Cristina Bowerman. Diğer bir adres Değirmen Restoran ise sadece organik çiftlik ürünleri kullanan ve o doğallığı misafirlerine sunmayı başaran bir mekan.

Kesre Koyu Ulaşımı

Kesre koyu, İzmir’in Menderes ilçesine bağlı tatil beldesi Özdere’de bulunuyor. Özdere’nin eski adı ise Kesre. Otelin bulunduğu mekan adını buradan alıyor. İzmir merkez ile Özdere arasında ortalama 66 km mesafe var. İzmir merkezden Özdere’ye gitmek için önce metro ile Menderes ilçesine ardından da dolmuşla Özdere’ye geçmek gerekiyor. En pratik ve rahat seçenek ise araç kiralama. Uygun fiyatlı İzmir merkez araç kiralama seçenekleri için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Od Urla Misafirhane, gurme ve gastronomi otelleri

Gurme ve Gastronomi Otelleri: Od Urla Misafirhane – Urla

Od Urla, hem konaklama hem de restoran bakımından eşsiz bir yer. Zeytinlikler arasında yer alan Od Urla Misafirhane, bir yandan doğa ile iç içe bir ev hissi veriyor. Diğer yandan da havuzu ve lezzetli kahvaltısı ile misafirlerine ayrıcalıklı hissettiriyor.

Od Urla’nın sahibi Osman Sezener uluslararası mutfaklarda çalışmış başarılı bir şef. Bu deneyimlerini Ege kültürü ile harmanlayarak sunmak için Od Urla’yı açmış. Od Urla’da yemeklerin birçoğu açık odun ateşinde pişiriliyor. Malzemelerini ise ya kendileri üretiyor ya da güvenilir üreticilerden satın alıyorlar. Mekan kullanımı ile de cezbeden Od Urla’da kendi bağlarından şarap seçkileri de sunuluyor.

Urla’ya Nasıl Gidilir?

Urla, İzmir’in bir ilçesi. İzmir – Urla arası 38 km. İzmir’den Urla’ya kişisel araç, otobüs ya da dolmuşla gidebilirsiniz. İzmir’e uçakla geliyorsanız, Adnan Menderes Havalimanı ile Urla arasındaki 46 km mesafeyi gitmek için araç kiralayabilirsiniz. Ayrıca Urla araç kiralama ile burada hususi otomobil kullanabilirsiniz.

Gurme ve Gastronomi Otelleri: Museum Hotel – Nevşehir

Museum Hotel, 2017 yılında Türkiye’nin en iyi lüks gurme ödülünü almış bir mekan. 2020 yılında ise Doğu Avrupa’nın en iyi lüks otel restoranı ödülünü kazanmış. Müze konseptine sahip otel, Kapadokya’yı panaromik olarak gören bir konumda.

Bu eşsiz konumunun yanı sıra Museum Hotel’i cazip kılan bir diğer özelliği ise Lil’a Restaurant. Şef Saygın Sesli tarafından hazırlanan menüde geleneksel Türk yemekleri ve Kapadokya’ya özel lezzetler var. Restoran mutfağında kullanılan ürünlerin büyük kısmı 500 dönümlük tarım arazilerinde üretilen gıdalardan oluşuyor. Bu besinler ise iyi tarım uygulamaları ile yetiştiriliyor. Restoran, yemeklerinde doğal ve üreticiden alınan yiyecekleri kullanıyor.

Kapadokya Ulaşımı

Kapadokya, Nevşehir ilinde yer alıyor. Ancak bazı bölümleri Kayseri, Niğde, Kırşehir ve Aksaray’da da var. Ancak Ürgüp, Göreme gibi Kapadokya’nın ikonik bölümleri Nevşehir’de. Nevşehir’e uçakla ulaşabilirsiniz. Gideceğiniz bölgenin yakınlığına göre Kayseri ya da Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nı tercih edebilirsiniz.

Ancak bölge oldukça geniş bir alana yayıldığı için Kapadokya gezisinde özel araca da ihtiyacınız olacaktır. Uygun fiyatlı Nevşehir araç kiralama seçeneklerine bakarak sorunsuz bir yolculuğa adım atabilirsiniz.

Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Casa Lavanda, şile, gurme ve gastronomi otelleri

Gurme ve Gastronomi Otelleri: Casa Lavanda – Şile

Şile’nin Ulupelit köyünde bulunan Casa Lavanda otel, yeşillikler içerisinde huzur veren bir mekan. Casa Lavanda’nın atmosferi kadar mutfağı da göz dolduruyor. Michelin yıldızlı şeflerle çalışmış Emre Şen Casa Lavanda restoranının şefi. Restoranın alakart ve tadım menüleri var. Bu menülerde Akdeniz lezzetleri Türk ve dünya mutfağı lezzetleri ile birlikte sunuluyor.

Restoranda kullanılan ürünler üreticisinden elde ediliyor. Mesela Ulupelit’ten yabani mantar, Zonguldak’tan kuzu kestanesi, Edremitten zeytinyağı alınıyor. Otelin bir de kendisine ait, çeşitli otlar yetiştirdiği organik bahçesi var.

Şile Ulaşımı

Şile, İstanbul’a yakın hafta sonu kaçamakları için pek popüler. İstanbul Şile arasındaki 83 km mesafeyi aracınızla gidebilirsiniz. Şile ile Ulupelit köyü arasında ise yaklaşık 21 km var.

Aracınızla gezme özgürlüğünü yaşamak için kiralık araba seçeneklerine göz atabilirsiniz. Şile’ye gelmişken gezebileceğiniz yerleri öğrenmek için de Şile Gezi Rehberi yazımızı okuyabilirsiniz.

Yorum ekle