Yolcu360 Blog
madridte-ne-yenir0.jpg

Madrid’te Ne Yenir?

Madrid’te Ne Yenir?  Madrid ve yemek deyince sınırsız bir lezzet şölenine hazır olun. Deniz mahsullerinden, patatesli omletlere midenizi şenlendirecek pek çok alternatif bir arada.

Madrid ve İspanyol Mutfağı

İspanyol mutfağının benzersiz lezzetleri dünya çapından adından söz ettiriyor. Meşhur tapasları, tadına doyulmaz kremalı tatlıları derken uçsuz bucaksız Madrid mutfağı sizleri bekliyor. Gelin Madrid’de ne yenir birlikte inceleyelim. Madrid mutfağını keşfederken ulaşımınızı kolaylaştırmak ister misiniz?  110 ülkede olduğu gibi İspanya’da da yanınızda olan Yolcu360 ile Madrid araç kiralama seçeneklerinde birçok farklı marka ve modeli inceleyebilir, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz!

  • Vazgeçilmez Tapas

madridte-ne-yenir-1.jpg

Tapas ortaya çıkış hikayesi çok ilginç olmakla birlikte mükemmel bir lezzete sahip. Geçmiş çağlarda içkilerinin üzerine tozdan korumak için tabak koyarlarmış. “Tapa” kelimesi ise İspanyolca tabak anlamına geliyor. Daha sonraları içkilerin yanına atıştırmalık olarak kullanılan isim günümüzde “tapas” adını alıyor. 

Küçük porsiyonlar şeklinde satılan, kolay yenilebilen meze olarak düşünebiliriz. Genellikle alkol ile birlikte tüketilen bir yiyecek olarak kabul görüyor. Fakat çok fazla miktarda alıp, Madrid gezisi boyunca da yiyebilirsiniz. Peki tapasın tadı nasıl? Hangi malzemelerin birleşiminden oluşuyor? Zeytinden, yumurtaya; sosisten, köfteye hemen hemen her şeyi içerisinde bulabilirsiniz. Kısacası tapas dediğimiz şey tek başına bir lezzet şöleni. 

  • İspanyol Omleti Tortilla

madridte-ne-yenir-2

Aslına bakarsanız alışılagelmiş bir omlet görünüşüne sahip. Fakat lezzeti biraz sıra dışı. İçerisine patates eklenerek yapılan İspanyol omleti tortilla bu şekilde daha doyurucu bir hal alıyor. Günün her öğününde tüketilebilen tortilla da tapas çeşitleri arasında kabul ediliyor. “Madrid’de ne yenir?” sorusuna hiç düşünmeden verilebilecek bir cevap. Özellikle şehrin farklı mekanlarında gece geç saatlere kadar tortilla servisi yapılmaktadır. İçerisine patates haricinde domates, soğan ve biber de eklenen çeşitleri mevcuttur. Bildiğimiz omletlerden biraz daha kalın olan tortilla karnınızı doyurmanın en keyifli yoludur. 

  • Ekmek Arası Kalamar Bocadillo de Calamares

madridte-ne-yenir-3.jpg

Akdeniz’e kıyısı olan bir şehri deniz ürünsüz düşünmek neredeyse imkansız. Balık başta olmak üzere pek çok deniz mahsulünü burada tatmanız mümkün. İşte eşsiz lezzetlerden biri de ekmek arası kalamar. Evet yanlış duymadınız. Tıpkı ekmek arası köfte gibi İspanyolların benzersiz lezzeti ekmek arası kalamar. Orijinal ismi ile bocadillo de calamares. 

Kızarmış kalamarların ekmek arasında domates, mayonez ve biber sosu eşliğinde servis edilmesi ile oluşuyor. Şimdilik Madrid gezisi sırasında en lezzetli fast food olmaya aday gibi gözüküyor. 

  • Dumanı Üstünde Cocido Madrileno

madridte-ne-yenir-4.jpg

İspanya’nın orta ve kuzey bölgelerine ait olan bir ana yemek çeşididir. Tıpkı bizdeki nohut yemeği gibi düşünebilirsiniz. 4-5 saat civarı pişirilen nohut ve domuz eti sebzeler eşliğinde servis ediliyor. Çorba kadar duru kıvama gelen yemekte öncelikle suyu içilir ardından özü tüketilir. Tek başına ana öğün niteliği gören cocido madrileno domuz eti haricinde sığır ya da koyun eti de tercih edilebilir. Sipariş vermeden önce siz de bu seçeneklerden birini tercih edebilirsiniz. 

  •  Çıtır Çıtır Croqueta

madridte-ne-yenir-5.jpg

Madrid’de hemen hemen her restoranda karşınıza çıkabilecek bir lezzet. Kroket olması sebebi ile atıştırmalık olarak kabul edilse de ara öğünleri değerlendirmek adına fast food olarak da değerlendirilebilir. Jambon ve morina balığı başta olmak üzere tavuktan, kabağa çeşitli malzemeler ile oluşturulabilir. Dışı çıtır çıtır olan croqueta’nin içerisinde şaşırtan yumuşacık dolguya sahip bir krema var. Ne bekliyorsunuz? Kapın soğuk bir içecek ve sipariş edin enfes croqueta. 😉

  • Çikolatalı Churros 

madridte-ne-yenir-6.jpg

Bu kadar yemeğin ardından tatlı çok iyi gelir, öyle değil mi? İşte karşınızda churros! İspanyollara özgü halka tatlısı diyebiliriz. Fakat biraz sıradışı bir halka tatlısı. Kızartılan hamur çikolata sosuna batırılarak sunuluyor. Haliyle tatlı sevmeyenlere bir tık ağır gelebilir. Turistler arasında lezzetiyle ön plana çıkan bu lezzet Madrid’de ne yenir? sorusuna verilecek en tatlı cevap. Gece tatlı arayanların vazgeçilmezlerindendir. 

  •  Safranlı Paella

madridte-ne-yenir-7

Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan paella İspanyol lezzetleri arasında hatırı sayılır bir yere sahip. Deniz mahsulleri ile hazırlanan çeşidi daha ön plana çıksa da tavuk eti ve sebzeli çeşitleri de bir o kadar meşhur. Safranlı pilav olarak tanımlayabileceğimiz bu lezzet Madrid gezisinin vazgeçilmez tatları arasında kesinlikle deneyimlemeniz gerekenler arasında. 

  • Kahve ve Crema Catalana

madridte-ne-yenir-8

Krem brüleye benzeyen bu lezzet günlük tatlı ihtiyacınızı tam anlamıyla karşılamaya yeterli. İsminden de anlaşılacağı üzere Katalanlara özgü olan bu eşsiz tatlı sıcak bir kahve ile bambaşka bir hale bürünüyor. Madrid’de ne yesek? diye düşünmeyin. Tadına doyulmaz İspanya gezinizi tadına doyulmaz crema catalana ile sonlandırın. 

Yorum ekle