Yolcu360 Blog
izmirde-evlilik-yil-dönümü-2
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Evlilik Yıl Dönümü İçin İzmir’de 17 Mekan Tavsiyesi

Evlilik Yıl Dönümü İçin İzmir’de 17 Mekan Tavsiyesi

Evlilik yıl dönümünüz mü yaklaşıyor? Bu yıl için henüz bir hazırlık yapmadınız mı? O halde evlilik yıl dönümü için İzmir’de 11 mekan tavsiyemize kulak verin. 

İzmir’deki birbirinden güzel mekanı keşfetmek ve sevdiğinizle keyifli bir gün/gece geçirmek için araca ihtiyacınız olursa Yolcu360’ın İzmir araç kiralama seçeneklerinden dilediğiniz aracı dakikalar içerisinde kiralayabilir ve İzmir evlilik yıl dönümü mekanlarını konforla ziyaret edebilirsiniz!

izmirde-evlilik-yil-donumu-4.jpg

İzmir Evlilik Yıl Dönümü Mekanları

Özellikle yeni evli çiftlerin en önem verdiği günlerden biri de yıl dönümleridir. Böylesine özel bir günü her yıl kutlamaya mutlaka özen gösterirler. Küçük bir çiçekle ya da sıradan bir mekanda akşam yemeği ile geçiştirmek olmaz elbette. 🙂 Her yıl bir önceki yıldan daha etkileyici bir kutlama yaparak bu özel günü anlamlı kılmak önemlidir. Nitekim İzmir bu konuda şanslı illerimizden biri. Sınırsız mekan seçeneği ve farklı konsept imkanları ile tam evli çiftlerimize göre. İzmir evlilik yıl dönümü mekanlarının hepsi birbirinden romantik. Bu eşsiz yıl dönümü mekanlarına kolay ulaşım olması da cabası. 

izmirde-evlilik-yil-donumu.jpg

Evlilik Yıl Dönümü İçin İzmir’de Mekan Tavsiyesi

Bu mutlu gününüzde lezzetli yemekler yiyebileceğiniz ve eşsiz manzaranın tadını çıkarabileceğiniz alternatifler ile karşınızdayız. İşte İzmir evlilik yıl dönümü için gidilecek yerler listemiz:

  • Balmumu Lokanta

Alsancak’ta Reyhan Pastanesi’nin karşı sokağındaki Balmumu Lokanta, bir kez gelenin kesinlikle vazgeçemediği mekanlardan. Ünlü Gurme Vedat Milor, Balmumu Lokanta’yı “İzmir Alsancak’taki Balmumu Dükkan Lokanta’yı tencere ölçeğinde yöresel yemekler yapan rafine bir esnaf lokantası olarak tanımlayabiliriz. Lokanta, sahibi ve aşçısı olan Ahmet Güzelyağdöken’in yemeğe duyduğu tutku ve sevginin vücut bulmuş hali. Bunun önemi ise şu: Evet, restorancılık muhakkak ticari bir faaliyet. Ancak restorancılık, sınırlı sayıda işletmeci ve aşçı için ticari bir faaliyet olmanın ötesine geçiyor. Restoranın her noktasında gösterilen özene şahitlik ediyorsunuz. İşte Balmumu da öyle bir yer” sözleriyle özetliyor. Göze ve damağa hitap eden özel bir yemek için kesinlikle denemeniz gereken bir yer.

Balmumu Lokanta Adres: Alsancak, Kültür Mah, 1388. Sk. No: 5 D:C, 35220 Konak/İzmir

  • North Pier’s

Geçmişi uzun yıllara dayanan North Pier’s romantik anlarınızda sizlere eşlik ediyor. Her zaman yenilenen, güncel menüsü sayesinde farklı tatları keşfedebileceğiniz bir adres. Yemeğinizi yerken bir taraftan da eğlenebileceğiniz çok fonksiyonlu mekan. North Pier’s İzmir şehir merkezinde yer alması ile de sıklıkla tercih ediliyor. Unutulmaz anlarınızın en değerli ev sahibi. Şık yemek sunumları, benzersiz tatlar ve zengin içecek menüsü ile tam da istediğiniz gibi romantik bir akşam yaşatmaya geliyor. Körfezin maviliğine karşı konumlanan lezzet noktasında yakamozlar eşliğinde huzur bulacaksınız. Avangart gastronomisi ile unutulmaz bir yıl dönümü yemeği olacak. 

North Pier’s Adres: Atatürk Caddesi, Konak Pier Alışveriş Merkezi, No: 19, Konak/ İZMİR

  • Murano’s Kitchen

Sizi 2017 yılından bu yana İzmir’in vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Murano’s Kitchen’a götürüyoruz. İtalyan mutfağının benzersiz tariflerini ayağınıza getiren bu restoranda aşık olacağınız yemekler tadacaksınız. “En iyi malzemelerle en yalın pişirme” anlayışını benimsemiş olmaları da Ege yöresinin çeşitliliğini ortaya koyuyor. Sürdürülebilirliğe önem vermeleri de bizim gözümüzde artı puanı hak ediyor. Meşe odun ateşinde ağır ağır pişirilen pizzalardan, siyez unu ile hazırlanmış ekşi maya ekmeklerine kadar doğal; katkısız mutfak anlayışlarını hissedeceksiniz. Nitekim Murano’s Kitchen’daki makarnalar bile el yapımı. Bizzat irmik ile açılarak yapılan makarnaların tadını başka bir yerde bulamazsınız. İzmir bölgesinde yer alan üzüm bağlarında hasat sonra elde edilen en kalite ürünlerin şaraplarını da Murano’s Kitchen’da tadabilirsiniz. İtalyan müziklerinin de ayrı bir ambiyans yarattığını söylemeden geçemeyeceğiz. 

Murano’s Kitchen Adres: Kültür Mahallesi, Ümran Baradan Sokak, No: 7/A, Alsancak, Konak/ İZMİR.

  • Teras 1885 

izmirde-evlilik-yil-donumu-1.jpg

Zengin menüsü ve deneyimli şefleri ile İzmir evlilik yıl dönümü kutlama mekanları listemizde yerini alıyor. Muhteşem İzmir manzarası eşliğinde bu romantik gününüz daha da anlam kazanıyor. İzmir Ticaret Odası’nın kuruluş yılından ismini alan restoran, genellikle et ve balık menüleri ile ön plana çıkıyor. Bunun yanı sıra başka hiçbir yerde bulamayacağınız keyifli kokteyllerinden de tatma imkanı bulabilirsiniz. Teras 1885’e özgü yiyeceklerden mutlaka tatmalısınız. Kadayıfa sarılı karidesten,  – ahtapot ızgaraya; çıtır risotto toplarından, şarap soslu vongoleye kadar akıl almaz spesiyaller sizleri bekliyor.

Teras 1885  Adres: İzmir Ticaret Odası Yeni Bina, Teras Katı, 1. Kordon, Alsancak/ İZMİR.

  • Doors Urla Boutique Hotel

Yıl dönümünüzü küçük bir tatile çevirmeye ne dersiniz? O halde size İzmir’in en güzel noktasından bir önerimiz olacak. Door Urla Boutique Hotel. Burası doğa ile başbaşa kalabileceğiniz, deniz manzaralı bir tatil yıl dönümüzü daha da eğlenceli hale getirebilir. İzmir’in en şirin ilçelerinden biri olan Urla’da yıl dönümü kutlamak kadar mutluluk verici bir şey olabilir mi? İzmir merkeze 35 kilometrelik ve Çeşme’ye de 55 kilometrelik mesafede yer alması da ulaşımınız epey kolaylaştıracaktır. Bunun yanı sıra şehir dışından tatile gelecek olanlar için de İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na uzaklığı sadece 25 kilometredir. İster havuz manzaralı ister deniz manzaralı odalarda konaklayabilir, otele ait ormanlık kısımda sakin dakikalar geçirebilirsiniz. Çeşmealtı Plajı’na uzaklığı 5 kilometre olan Doors Urla Boutique Hotel’de dilediğiniz zaman Ege sularının keyfini çıkarabilirsiniz. 

Doors Urla Boutique Hotel Adres: Rüstem Mahallesi, Çiçek Sokak, No: 2, 35430, Urla/ İZMİR.

  • Tarihi Asansör Restoran

İzmir’in sembolü haline gelen Tarihi Asansör ev sahipliğinde romantik bir akşam yemeği yemeye ne dersiniz? Dario Moreno sokağının ardından ulaşacağınız Asansör Restoran evlilik yıl dönümünüze huzur katmaya geliyor. Akdeniz mutfağının ağırlıklı olduğu restoranda akşamınıza lezzet verecek bir menü sizleri karşılıyor. Zeytinyağlılar, deniz ürünleri ile evlilik yıl dönümü için İzmir’de 10 mekan tavsiyesi listemizde yerini alıyor. 

Tarihi Asansör Restoran Adres: Turgut Reis Mahallesi, Şehit Nihatbey Caddesi, 76/A, Karataş, Konak/ İZMİR.

  • Favino Alsancak

izmirde-evlilik-yil-donumu-3.jpg

Benzersiz makarnalar, eşsiz soslar eşliğinde pişirilmiş et yemekleri ve ustasından pizzalar ile Favino Alsancak, evlilik yıl dönümünüzü unutulmaz hale getiriyor. Sevdiğiniz ile birlikte lezzetli bir yemeğin yerini hiçbir şey tutamaz. Berenjena mozzarelladan, karides güvece; pasta di mare’den, viyana usulü et şinitzele kadar hem bildiğiniz hem de ilk kez deneyimleyeceğiniz seçenekler sizleri bekliyor. Özel sunumlar ile de iştah açıcı bir görüntü sizi bekliyor. 

Favino Alsancak Adres: Kültür Mahallesi, Dr. Mustafa Enver Bey Caddesi, No: 11, 35220, Konak/ İZMİR.

  • Mes Mudita Hotel

2021 yılında hizmete açılan Mes Mudita Butik Hotel, konsept itibari ile yıl dönümünüz için harika bir seçenek. Masal gibi bir tatil yapmak isteyenlerin adresi. Bunun yanı sıra düğün ve diğer organizasyonlarınız için de Mes Mudita Hoteli tercih edebilirsiniz. Sakin ve huzurlu bir evlilik yıl dönümü yaşamanın en keyifli yolu. Ayrıca Ege’nin benzersiz lezzetlerini de deneyimleyebilirsiniz. Çeşme Marina’ya olan yakınlığı sebebi ile de sıklıkla tercih edilen oteller listesinin başında yer alıyor. Yaklaşık 3 km mesafede. Elbette gelmeden önce rezervasyon yapmanızda fayda var.

Mes Mudita Hotel Adres: Musalla Mahallesi, Paracık Tepesi, No: 1, Çeşme/ İZMİR.

  • Balıkçı Hasan

Şimdiye kadar yediğiniz tüm balıkları unutun. Balıkçı Hasan’da balık yemenin tadı bir başka. İzmir’in en popüler restoranlarından biri olan Balıkçı Hasan, evlilik yıl dönümünüzde değerlendirebileceğiniz bir alternatif. Ne yalan söyleyelim deniz manzarası da insanı daha da çok acıktırıyor. Birbirinden lezzetleri ara sıcakları, benzersiz mezeleri ve tadı damağınızda kalacak ızgara balıkları İle Balıkçı Hasan’ı çok seveceksiniz. 

Balıkçı Hasan Adres: Atatürk Caddesi, No: 186/ A, 1. Kordon

  • 1870’s Taş Konak Hotel

izmirde-evlilik-yil-donumu-5.jpg

150 yıllık bir tarihte konaklamaya ne dersiniz? Eğer cevabınız “Evet” ise sizleri 1870’s Taş Konak Hotel’e davet ediyoruz. Yemyeşil Ege’nin kalbine konumlu bu otelde doğa ile başbaşa kalabilirsiniz. Bir tarafta kuş cıvıltıları bir tarafta cırcır böceklerinin sesi eşliğinde evlilik yıl dönümünüzü rüya gibi geçirebilirsiniz. İzmir’in en sakin ilçelerinden biri olan Urla’da yer alan 1870’s Taş Konak Hotel, hem tarihi hem de doğayı bütünleştiriyor. Eşinize verebileceğiniz en güzel yıl dönümü hediyesi bize sorarsanız huzurlu bir tatil olacaktır. 😉 

1870’s Taş Konak Hotel Adres: Yelaltı Mahallesi, Yıldız Park Sokak, No: 22, 35430, Urla/ İZMİR.

  • Morisi Mavişehir Kahvaltı

Evlilik yıl dönümü deyince akıllarımıza ilk olarak akşam yemeği geliyor. Fakat doyurucu bir kahvaltının verdiği mutluluk gibisi yok. Nitekim Cemal Süreya “Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi var.” diye boşuna dememiş elbette. Dalgaların sesi eşliğinde yapacağınız bir kahvaltı ile bu yıl dönümünüzü unutamayacaksınız. Kızartma çeşitlerinden, pişilere; el yapımı reçellerden, gözlemeye kadar envai çeşit kahvaltı sizleri Morisi Mavişehir’de sizleri bekliyor. 

Morisi Mavişehir Kahvaltı Adres: Bostanlı Mahallesi, Nebıl Susup Sokak, No: 159/A, 35550, Karşıyaka/ İZMİR. 

  • Angelinn Gastro Mavişehir

Evlilik yıl dönümünüzü kutlamak için İzmir’de seçebileceğiniz en özel mekanlardan biri de Angelinn Gastro Mavişehir. Size kendinizi özel hissettirmek için en ince detaya kadar özel olarak tasarlanmış ambiyansı ve dünya mutfağının en özel lezzetlerini bir araya getiren menüsü ile yalnızca evlilik yıldönümünüz için değil tüm özel günleriniz için rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir mekan. Orkestrasından yemeklerine, özenli personelinden şık mekan dekorasyonuna kadar tüm detayları ile Angelinn Gastro Mavişehir evlilik yıl dönümünüzü unutulmaz kılmak için oldukça ideal bir mekan. Lezzetli yemeklerinin yanı sıra özel sahne şovları ile de büyüleyici bir atmosferi olan Angelinn Gastro Mavişehir sizleri bekliyor. 

Angelinn Gastro Mavişehir Adres: Yalı, Ahmet Kemal Baysak Bulvarı No: 9/B 35590 Karşıyaka / İzmir

  • İzmir Sakız Alsancak Restaurant

Lezzetli mezeleri, taze balıkları ve ilgili personeli ile evlilik yıl dönümünüzü unutulmaz kılacak mekanlardan biri de İzmir Sakız Alsancak Restaurant. Ege, Akdeniz ve Girit Mutfağının en lezzetli ürünlerini sunan mekanda muhteşem körfez manzarasının tadını çıkarabilir ve sıcak atmosferinde unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Haftanın iki günü canlı müzik performansı sergilenen İzmir Sakız Alsancak Restaurant tüm özel günleriniz için rahatlıkla tercih edebileceğiniz özel mekanlardan biri. 

İzmir Sakız Alsancak Restaurant Adres: Akdeniz Mahallesi Atatürk Caddesi No:158/A Konak / İzmir

  • Sushibar Livin 

Uzakdoğu Mutfağını sevenlerin İzmir’de tercih edebileceği en iyi mekanlardan biri Sushibar Livin. Yemek hazırlamanın bir sanat olduğuna inanan ekibi sayesinde müşterileri için yemek yemeyi sırada bir eylemden muhteşem bir deneyime dönüştüren Sushibar Livin evlilik yıl dönümü için tercih edilebilecek mekanlar arasında yer alıyor. Lezzetli yemeklerinin yanı sıra sade ve şık ambiyansı ile misafirlerine harika bir deneyim yaşatan Sushibar Livin Japon Mutfağını en üst seviyede sunmayı amaçlıyor. 

Sushibar Livin Adres: Mavişehir Livin Cadde Caher Dudayev Bulvarı No:30G Karşıyaka / İzmir

  • Kordon Yengeç Restaurant

2011 yılından bugüne Kordon’da Alsancak vapur iskelesi karşısında hizmet veren Kordon Yengeç Restaurant, deniz ürünlerinin en iyi lezzetlerini bulabileceğiniz bir mekan. Her zaman müşteri memnuniyetini ön planda tutan hizmet anlayışı, özel lezzetleri ve şık ambiyansı ile oldukça özel bir restaurant olan Kordon Yengeç Restaurant’ın en popüler lezzetleri arasında taze yengeç, midye dolma, deniz börülcesi ve deniz tarağı gibi ürünler yer alıyor. Siz de deniz ürünlerini seviyorsanız ve yıldönümünü özel bir mekanda muhteşem lezzetlerle geçirmek istiyorsanız Kordon Yengeç Restaurant kesinlikle deneyimlemeniz gereken mekanlardan biri. Kordon’daki Yengeç restoran’ın size keyif verecek en önemli özelliği Mehmet Şef’in özenli menüleri. Tempure edilerek kızartılıp süzme yoğurtla servis edilen taze fasulye, dondurmalı irmik helvası, çıtır çıtır kalamar, en taze yeşilliklerden salata ve özenle seçilmiş sızma zeytinyağının mezelere kattığı enfes aroma gibi detaylar önemli. Sunum yapan garsonların çok tecrübeli olduğuna da değinmek gerek. 

Kordon Yengeç Restaurant Adres: Alsancak, Atatürk Caddesi No:314 Kordon, Konak / İzmir

  • Boğaziçi Restaurant Üçkuyular

1993 yılından beri Bostanlı’da misafirlerine hizmet veren Boğaziçi Restaurant, 2010 yılında Üçkuyular Vapur İskelesi üzerinde açtığı şubesiyle birçok kişinin favori mekanı oldu. Hem et hem de balık menüsü ile birbirinden lezzetli yemekleri olan Boğaziçi Restaurant aynı zamanda mezeleri ile de oldukça beğeniliyor. İnsan sağlığına verdiği önem ve her geçen gün kendisini yenilemek üzere kurduğu vizyonu ile Boğaziçi Restaurant, yemek konusunda kaliteden ve lezzetten ödün vermeyenlerin kesinlikle deneyimlemesi gereken mekanlardan biri. Boğaziçi Restaurant Üçkuyular şubesi ise vapur iskelesi üzerine kurulmuş olması nedeniyle ilginç mimarisi, muhteşem manzarası ve romantik ambiyansı ile evlilik yıl dönümü gibi özel günler için İzmir’de tercih edilebilecek özel mekanlardan biri. 

Boğaziçi Restaurant Üçkuyular Adres: Bahçeler Arası Mahallesi Haydar Aliyev Bulvarı No:2/A Balçova / İzmir

  • Vanilla Coffe

Bornova Küçükpark’ın kafeleri meşhurdur. Kendinizi Paris’teki ara sokaklarda hissedeceğiniz bu küçük kafeler hem dekorasyon hem de konsept bakımından birbiriyle yarışır. Bunlardan biri de Vanilla Coffe. Sadelik içinde tıpkı vanilyanın kendisi gibi yumuşacık bej tonlarında dekore edilmiş olan Vanilla Coffe, evlilik yıldönümü yemeği için değil ama başbaşa sakince bir tatlı ve kahve yudumlama molası için ideal. Küçükpark’ın en güzel kafeleri arasında gösterilen mekan, profesyonel işletme anlayışı ve şef belgesi olan pastacılık ustasının işbirliğinden doğmuş. Hoş bir müzik eşliğinde kaliteli kahve ve yanında özenli bir tatlı seçeneği ile şehir merkezine yakın konumdaki bu kafede romantik bir kaç saat geçirebilirsiniz. 

Vanilla Coffe Adres: Kazımdirik, 175. Sk. 4 D, 35100 Bornova / İzmir

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle