Yolcu360 Blog
izmirde-ne-yenir
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > İzmir’de Ne Yenir: İzmir Yemek Mekanları

İzmir’de Ne Yenir: İzmir Yemek Mekanları

Ege’nin incisi İzmir şehri, bilindiği üzere bir turizm cenneti. Hoş sokakları, tertemiz denizi, sahip olduğu otellerin kalitesiyle yerli ve yabancı turistlerin en gözde tatil mekanı.  İzmir şehri yemekleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Şehre has çok sayıda lezzetli yiyecek var. Biz de bu yazımızda, İzmir mutfağının lezzetli yemeklerinden bahsetmek istiyoruz. İzmir’de ne yenir?

İzmir’de ne yenir, İzmir’de yemek nerede yenir, İzmir mutfağında hangi lezzetler bulunuyor gibi sorulara cevap vermek için bir araştırma yaptık. Sizler için İzmir’de ne yenir ve nerede yenir konusunda bir liste hazırladık. Gelin listemizde neler var, hep birlikte bir bakalım. 

İzmir Mutfağı: İzmir’de Ne Yenir? 

İzmir mutfağının kendine has lezzetleri bulunuyor. Ayrıca İzmir mutfağı Osmanlı, Sefarad Yahudileri, Girit, Rum, Kırım ve Balkan mutfaklarından esintiler taşıyor. Haydi İzmir lezzetlerini keşfe çıkalım! 

Boyoz

izmirde-ne-yenir-boyoz

İzmir’de ne yenir diye sorulduğunda, birçok kişinin aklına ilk önce boyoz geliyor. Bu lezzet artık İzmir için klasikleşmiş bir tat. Ayrıca tüm Türkiye’de biliniyor ve oldukça meşhur. 

Boyoz İspanyolca, küçük somunlar manasına geliyor. İzmir mutfağına ise Sefarad Yahudilerinden miras kalıyor. Çok lezzetli bir kahvaltılık. 

Milföye benzeyen, mayasız ve oldukça yağlı bir hamurdan yapılıyor. İzmir’de genelde yumurta ile birlikte tüketiliyor. Hatta boyoz satan birçok yerde, yumurta ile birlikte satıldığına şahit olabilirsiniz. 

İzmir Yemek Mekanları: Boyoz Nerede Yenir? 

İzmir kahvaltılarının bir klasiği haline geldiği için boyozu neredeyse her yerde bulabilirsiniz. Fakat boyoz denilince akla başta Dostlar Fırını geliyor. 

Dostlar Fırını, Alsancak’ta bulunuyor. Burada boyozun her çeşidine rastlayabilirsiniz. Genelde sade yenilen boyozun patlıcanlı, ıspanaklı, peynirli, patatesli, tahinli birçok çeşidini yapıyorlar. 

İsterseniz Dostlar Fırını’ndan dondurulmuş boyoz da alabilirsiniz. Eğer İzmir’i ziyaret ederseniz, bu lezzetli boyozların tadını çıkarabilirsiniz. 

Kumru

izmirde-ne-yenir-kumru

İzmir’in dillere destan bir başka lezzetine geldi sıra. Kumru da tıpkı boyoz gibi İzmir mutfağı için klasik haline gelmiş bir lezzet. 

Bu harika sokak lezzeti, İzmir’in ünlü susamlı sandviç ekmekleriyle yapılıyor. Sıcak bir sandviçi andıran kumrunun içinde peynir, salam, sucuk, domates, sosis, dil gibi malzemeler var. 

Öğle vakti atıştırmalıkları için bire bir. Ayrıca İzmir’de gece ne yenir diye soruyorsanız cevap yine kumru. Bu lezzetli sandviçi, İzmir’i ziyaret ederseniz deneyebilirsiniz. 

İzmir Yemek Mekanları: Kumru Nerede Yenir?

İzmir yemek kültürünün vazgeçilmezi haline gelmiş kumruyu, İzmir’in hemen hemen her yerinde bulabilirsiniz. Ancak elbette kumrusuyla meşhur mekanlar da mevcut. 

Alsancak’ta Kardeşler Büfe, Karşıyaka’da Kumrucu Ömür, Çeşme’de Asucan, Alaçatı’da Kumrucu Hikmet, Ilıca’da Kumrucu Hüseyin İzmir’de kumrusuyla meşhur mekanlardan birkaçı. 

Söğüş

izmirde-ne-yenir-sogus

İzmir mutfağında sakatat çok seviliyor. Yalnızca söğüş değil her çeşit sakatat tüketiliyor. 

Ciğer, dil, kelle paça gibi lezzetler İzmir mutfağında oldukça önemli bir yere sahip. Özellikle kokoreç ve midye de sevilen sokak lezzetlerinden sayılıyor. Ayrıca kokoreç, İzmir’e özgü farklı bir usülde yapılıyor. 

İzmir mutfağında söğüş de çok sevilen bir sakatat. İzmir usülü söğüş, beynin bütün parça olarak kaynatılıp soğuk şekilde yenilmesine deniyor. İzmir’e gelirseniz, bu İzmir’e özgü lezzetin tadına bakabilirsiniz. 

İzmir Yemek Mekanları: Söğüş Nerede Yenir?

İzmir’de söğüş, İzmirli esnafın da vazgeçilmezi olan Söğüşçü Cimbom’da yeniyor. Elbette söğüşü lezzetli yapan birçok restoran mevcut. Fakat bu mekan, İzmir’de çok meşhur. 

Söğüşçü Cimbom Konak’ta Tarihi Kemeraltı’nda yer alıyor. Eğer İzmir’e gelirseniz, Söğüşçü Cimbom’u da ziyaret edebilirsiniz. 

Ot Yemekleri

izmirde-ne-yenir-ot-yemekleri

İzmir mutfağının olmazsa olmazı ot yemekleri! İzmir’de gezerken nereye giderseniz gidin, ot yemekleriyle karşılaşıyorsunuz. 

İster esnaf lokantası ister rakı balık sofrası olsun ot yemekleri çok seviliyor. İzmir’in mutfak kültürüne Rumeli ve Girit’ten miras kalan ot yemekleri, gerçekten çok lezzetli. 

İzmir usülü ot yemeklerinde cibez, ısırgan, ebegümeci, şevketi bostan, kabak çiçeği, radika, deniz börülcesi, kuzu kulağı, semizotu, kuşkonmaz gibi envai çeşit ot kullanılıyor. 

Ot yemeklerinde, otlar zeytin yağı ile pişiriliyor. Yoğurt ya da limon ile sunuluyor. İzmir’e özgü ot yemeklerinin çok lezzetli olduğunu söylemeden geçmeyelim! 

İzmir Yemek Mekanları: Ot Yemekleri Nerede Yenir? 

Ot yemekleri İzmir mutfağının vazgeçilmezi. Bu nedenle lezzetli yemekler yiyebileceğiniz birçok esnaf lokantası ve restoran var. 

İzmir mutfağına özgü ot yemeklerini Karşıyaka’da Morisi Girit Mutfağı’nda yiyebilirsiniz. Ayrıca Urla’da Ömre Bedel Yemekler isimli çok meşhur butik bir işletme bulunuyor. Yine Urla’da Beğendik Abi isimli esnaf lokantasını da tercih edebilirsiniz. 

Konak’ta bulunan Balmumu Dükkan Lokanta isimli mekanı ve Mutfak Girit adlı küçük ama şirin işletmeyi tavsiye etmeden geçmeyelim. 

izmirde-ne-yenir-balmumu
Balmumu Lokanta

Bomba

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım derler, biz de listemizi İzmir’e özgü nefis bomba tatlısıyla bitirmek istiyoruz. İzmir mutfağına özgü, klasik haline gelmiş bir lezzet. 

Bomba bir kurabiye. İçinde akışkan bir çikolata sos var ve genelde ılık servis ediliyor. İzmir’de çok sevilen ve tercih edilen bir tatlı. 

İzmir Yemek Mekanları: Bomba Nerede Yenir?

izmirde-ne-yenir-bomba

İzmirliler bomba isimli tatlıyı çok sevdiği ve tükettiği için aslında her yerde bulunuyor. Oldukça da lezzetli bir tatlı. 

İzmir’in bütün meşhur pastanelerinde yiyebilirsiniz. Reyhan Pastanesi, Sevinç Pastanesi, Bravo Pastanesi gibi yerler İzmir’in en sevilen pastaneleri arasında yer alıyor. 

Konak’ta bulunan Çelebi Unlu Mamülleri şubesi, bomba isimli kurabiyenin icat edildiği yer. Eğer yolunuz Konak’a düşerse, özellikle bu pastanede birer bomba kurabiyesi yemek isteyebilirsiniz.

İzmir’de Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle