Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Babakale’de ne yenir ? / Babakale gezi rehberi / Çanakkale

Babakale’de ne yenir ? / Babakale gezi rehberi / Çanakkale

Babakale’de ne yenir sorusunun cevabını arıyorsanız doğru yerdesiniz.

Babakale ile ilgili ilk yazımızda bizi ne kadar heyecanlandırdığından bahsetmiştik. İkinci yazımızda sizi buranın farklı güzellikleriyle tanıştırmak istiyor ve Babakale’de ne yenir sorusuna cevap aradığımız maceramıza başlıyoruz…

Babakale yolculuğuna bir bayram sabahı erkenden, kahvaltı bile yapmadan çıktık. Ağaçlar, keçiler, atlarla dolu bir yolculuğun sonunda, 1700’lü yıllarda yapılmış tarihi bir değirmen karşıladı bizi. Tüm heybetiyle manzaranın tepesine dikilmiş bu değirmeni incelerken kapısının önünde oturan çocuklar dikkatimizi çekti. Biraz sonra da anneleri geldi… Yapımından yıllar sonra ev haline dönüştürülen bu değirmeni İzmirli, dünya tatlısı bir çift almış ve aslına uygun şekilde dekore ederek kullanmaya başlamış…

1.5 metre kalınlığındaki duvarları, deniz manzarasına tepeden bakan avlusuyla, tarihin içerisine kurulmuş bu yuvada Rüzgar ve Güneş isimli iki çocuk doğmuş… Evlerine misafir olduğumuz bu güzel aileyle yaptığımız sohbetin ardından bayram lokumlarımızı yiyerek gezimize başladık☺.

Babakale’de ne yenir ?

Babakale’de ne yenir? derseniz çok güzel tavsiyelerle geldik. Kalenin 100 metre sonrasında bizi Babakale Güzelleştirme Derneği karşılıyor. Burası köyde yaşayan bir grup aydın kadının bir araya gelerek oluşturduğu, ev yapımı lezzetleri misafirlerine sunarak hem bütçelerine katkı sağladıkları hem de kazandıkları paralarla köyü güzelleştirdikleri bir yer.

Her şey organik ve gerçekten anne elinden çıktığı için bir o kadar lezzetli☺. Mutlaka uğrayın mantının ve birçok lezzetin tadına bakın. Derneğin bahçesinde yine bu muhteşem kadınların elinden çıkan turşular, takılar ve daha bir çok ürün alabileceğiniz tezgahlar var.  

Eğer bu dernek kapalıysa da korkmayın hemen bitişiğindeki Gün Batımı Aile Çay Bahçesi’ne girebilir yine ev yapımı börekleri, kekleri, turşuları olan bu işletmede afiyetle karnınızı doyurabilirsiniz. Eğer bulabilirseniz kendinizi burada patlıcanlı böreğe atın şiddetle tavsiyemizdir☺. Asla pişman olmazsınız… Bu iki işletmede de fiyatlar oldukça uygun, yemeklere gönül rahatlığıyla gömülebilirsiniz☺.

Balık mekanları için maalesef aynı şeyi söyleyemeyeceğiz. Babakale’de balıkçılardaki fiyatlar oldukça fazla ancak buraya kadar gelip de Babakale’nin o lezzetli balıklarından yemeden dönemem diyenler için elbette çok güzel önerilerimiz olacak.

Bu balıkçı köyünde size lezzetli balık sunan mekanlardan biri Balıkçı… Zaten küçücük olan köyde mekanı bulmamanız imkansız… Oldukça güzel bir manzara da lezzetli balıklarıyla keyif yapmak isteyenler için ideal bir yer. Kalamar ve ahtapot muhakkak denemesi gereken lezzetlerden…

Balık sevmem bana başka mekan öner diyenlere ise Barbar Mangal diyoruz. Küçük ve sevimli bir mekan… Kesinlikle denenmesi gereken lezzetlerden önerimiz Şaşlık ve Barbar…

Babakale’de nerede kalmalı?

“Peki nerede kalacağız?” derseniz Babakale de çok fazla bir alternatif zaten yok söyleyelim… O yüzden illa Babakale de kalacağım diyorsanız rezervasyonsuz gitmeyin deriz. Balıkçı Motel ve Denizhan Hotel size sunacağımız alternatiflerden☺.

Benim çadırım var Elit Fukaracım duvarlar arasına sıkışamam diyenlere ise burası tam biçilmiş kaftan ☺. Biz de kamp yapmayı tercih edip 2 gece mis gibi dolunayımıza karşı mangal yaptıktan sonra köyün sakinliğinde resmen huzura dalıp mutluluğa uyanmamak mümkün değil… Herhangi bir kamp alanı yok ama istediğiniz her yere çadırınızı kurabilme lüksüne fazlasıyla sahipsiniz☺. Yani Babakale’de ne yenir diye çok da düşünmeyin, bir mangal yakın bu güzel manzaraya karşı.

Babakale oldukça küçük ama sizi mutlu etmesini bilen bir yer ve artık Babakale’de ne yenir biliyorsunuz. O güzel sokaklarını gezmeden halkıyla tanışmadan sakın dönmeyin emi☺.

1 yorum

  • Değirmeni restore edip ev haline benim ailem getirdi. Daha sonrasında biz sattık. İzmirli ailenin restore ettiği bilgisi yanlış yani.