Yolcu360 Blog
islak-hamburger-
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > İstanbul’un En İyi 7 Islak Hamburgercisi

İstanbul’un En İyi 7 Islak Hamburgercisi

İstanbullular’ın tadına doyamadığı benzersiz lezzet; ıslak hamburgeri araştırıyoruz. En güzel domates sosu, en yumuşak ekmek hangi mekanda inceliyoruz. İşte İstanbul’un en iyi 7 ıslak hamburgercisi!

İstanbul’un en iyi ıslak hamburgercilerini keşfetmek için bir araca mı ihtiyacınız var? Yolcu360’ın İstanbul araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, ideal aracınızı en uygun fiyatla dakikalar içerisinde kiralayabilirsiniz!

Islak Hamburger Tarifi

islak-hamburger-1.jpg

Islak hamburgeri böylesine benzersiz yapan şey nedir? Ekmeğinin yumuşaklığı mı? Yoksa baharatlar harmanlanarak oluşturulan benzersiz köftesi mi? Biz karar veremedik açıkçası. 🙂 Gelin birlikte öğrenelim.

Aslına bakarsanız ıslak hamburgerin lezzet sırrı tarifinde saklı. Köftesi için kıyma, soğan, yumurta, tuz, karabiber, kimyon bir kasede yoğruluyor. Buraya kadar her şey normal. Tıpkı evimizde yaptığımız köfte tarifleri gibi. Fakat işin sırrı köftenin içerisine konulan sarımsak tozu ve galeta ununda. Elbette içerisine eklediğimiz malzemelerin oranları da çok önemli. Ardından rondodan geçirilen domatesler bir kenara ayrılıyor. Tavaya aldığımız sarımsaklar 1-2 dk sıvı yağ ile pişiriliyor. Üzerine ise domates, salça, ketçap eklenip karıştırılıyor. Buradaki püf noktamız ise şeker. Hemen hemen her yemekte olduğu gibi bir miktar şeker eklemek köftenin tadını daha da artırıyor. Kısacası ıslak hamburger yapmak basit gibi gözükse de aslına bakarsanız lezzeti püf noktalarında gizli. Haliyle evde yaptıklarımız asla dışarda yediğimiz ıslak hamburgerlerini tadını tutmuyor maalesef. 

İstanbul’un En İyi 7 Islak Hamburgercisi

Özellikle İstanbulluların sokak lezzeti denince akıllarına ilk gelen ıslak hamburgerdir. Benzersiz domates sosu, sıcacık köftesi ve yumuşacık ekmeği ile müdavimlerin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Bunun yanı sıra hepimiz evimizde defalarca kez ıslak hamburger yapmayı denemişizdir. Tuzuydu, karabiberiydi derken bir türlü istediğimiz kıvamı tutturamamışızdır. Her tarifte farklı bir malzeme ve farklı bir sonuçla karşılaşmışızdır. İyisi mi kendinizi yormayın. Sizin için hazırladığımız İstanbul’un en iyi 7 ıslak hamburgercisi listemize göz atın.

islak-hamburger-1.jpg

  • Kızılkayalar Hamburger

Kızılkayalar Hamburger, 1978 yılından bu yana İstanbul’un pek çok noktasında hizmet veriyor. En bilinen şubeleri Taksim, Beşiktaş ve Kadıköy. Islak hamburgeri ile ünü şehir dışına yayılan Kızılkayalar’ın hamburgerini tatmanızı öneriyoruz. Çeşitli baharatlar ile harmanladıkları el yapımı köftesi ile İstanbul en iyi 7 ıslak hamburgercisi listemizde ilk sırada yer alıyor. Yumuşacık ve ağızda dağılan köftenin özel soslu hamburger ekmeği ile buluştuğu o anı büyük bir keyifle seyredeceksiniz. 

Kızılkayalar Taksim Adres: Katip Mustafa Çelebi Mahallesi, Sıraselviler Caddesi, No: 2/C, 34433, Beyoğlu/ İSTANBUL.

  • Bambi Cafe

Elbette ıslak hamburger denince akla ilk gelen yerlerden biri Bambi Cafe. Ayaküstü sokak lezzetlerinin tartışmasız en sevileni ıslak hamburger. Tadı, kokusu ve benzersiz sosu ile İstanbulluların tercih listesinde en üst sıralarda. Nitekim Bambi Cafe’nin de lezzetli ıslak hamburgerlerini denemek isteyenler buraya akın ediyor. Yıllardır Taksim’de hizmet veren hamburgerci eşsiz lezzeti milyonlar ile buluşturuyor.

Bambi Taksim Adres: Gümüşsuyu Mahallesi, Sıraselviler Caddesi, No: 2/J, 34437, Beyoğlu/ İSTANBUL.

  • Taksim Hamburger Bakırköy

İstanbul’un hemen her noktasında ıslak hamburgerci olduğundan bahsetmiştik. Taksim Hamburger ise isminden dolayı sizi yanlış bir fikre sürüklemesin. Nitekim bu mekan Taksim’in aksine Bakırköy’de yer alıyor. Taksim’in enfes ıslak hamburgerlerine ulaşmanızı kolaylaştıran Taksim Hamburger, Bakırköy semtinde eşsiz lezzeti ayağınıza getiriyor. 

Taksim Hamburger Bakırköy Adres: Zuhuratbaba Mahallesi, İncirli Caddesi, No: 47, 34147, Bakırköy/ İSTANBUL.

  • Öztürkler Hamburger

İstanbul’un en iyi 7 hamburgercisi listemizde Öztürkler Hamburger de yer alıyor. Bostancı’da hizmet veren mekanın müdavimleri de epey fazla. Anadolu yakasında oturanların sıklıkla tercih ettiği noktalardan biri. Kadıköy gezisi sırasında acıkanların mutlaka uğraması gereken bir yer. Kendisine özgü özel sosları ile damaklarınızda farklı bir tat bırakmaya geliyor. Deneyen herkesin memnun ayrıldığı Öztürkler Hamburger’i denemenizi tavsiye ediyoruz. 

Öztürkler Hamburger Adres: Bostancı, Bağdat Caddesi, No: 509, 34744, Kadıköy/ İSTANBUL.

  • Etiler Marmaris

Sizi fiyat açısından açık ara diğer ıslak hamburgercilerden daha uygun olan Etiler Marmaris’e davet ediyoruz. Özel hamburger sosu ve taptaze yumuşacık hamburger ekmeği ile yediğiniz hamburgerin tadını asla unutamayacaksınız. İstanbul’un çeşitli noktalarında şubeye sahip olan Etiler Marmaris ulaşım açısından da oldukça kolay. Bu sebeple İstanbulluların sıklıkla tercih ettiği ıslak hamburgercilerden biri. 

islak-hamburger-1.jpg

Etiler Marmaris Şişli Adres: Teşvikiye Mahallesi, Vali Konağı Caddesi No: 48/C, Şişli/ İSTANBUL.

  • Taksim Hamburger 

Lezzeti ile nam salmış Taksim ıslak hamburgerlerini keşfe çıkmaya ne dersiniz? O halde size en lezzetli hamburgerlerin yapıldığı bir adres önerelim. Taksim Hamburger. İstanbul’un en iyi 7 ıslak hamburgercisinden biri olan Taksim Hamburger yerli yabancı pek çok turistin de ilgi odağı. Hamburgerlerin lezzeti ülke sınırlarını aşmış desek abartmış olmayız. 

Taksim Hamburger Beşiktaş Adres: Mecidiye Mahallesi, Dereboyu Caddesi, No: 59, 34347, Beşiktaş/ İSTANBUL.

  • Marmaris Büfe 1964

Dışarıdan küçücük bir dükkan olarak görünse de içerisi benzersiz lezzetler ile dolu. Marmaris Büfe 1964 Taksim şubesinde yıllardır hizmet veriyor. Islak hamburgerleri yiyenlerin bir daha vazgeçemediği bu benzersiz lezzeti siz de mutlaka keşfetmelisiniz. Gece geç saatlere kadar açık olduğunu da söylemeden geçmeyelim. 😉

Marmaris Büfe 1964 Beyoğlu Adres: Kocatepe Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, 9/A, 34443, Beyoğlu/ İSTANBUL.

 

Yorum ekle