Yolcu360 Blog
kadikoy-vegan-vejetaryen-mekanlar0 (1)
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Kadıköy’deki En İyi Vegan ve Vejetaryen 10 Restoran

Kadıköy’deki En İyi Vegan ve Vejetaryen 10 Restoran

Yaşam trendi doğaya dönüş, beslenme tarzları ise daha çok bitki bazlı hale geliyor.  Vegan ve vejetaryen konseptli restoranlara ardı sıra yenileri ekleniyor. Na-vegan restoranlar da menülerinde vegan ve vejetaryen alternatifler eklemeye özen gösteriyor. Gelin bir keşif turuna çıkalım ve rotamızı İstanbul’a, Anadolu Yakası’na çevirelim. İstanbul Kadıköy’deki en iyi vegan vejetaryen mekanlar hangileri? Sizler için güncel haliyle Kadıköy’deki en iyi vegan ve vejetaryen mekanları listeledik. İster vegan olun isterseniz farklı tatlara meraklı bir lezzet avcısı! Damak tadınıza tat katmaya aday 10 restoran listemizde yer alıyor. 

Kadıköy’deki en iyi vegan ve vejetaryen mekanları deneyimlemek için hemen şimdi Yolcu360 ile Kadıköy araç kiralama seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

kadikoy-vegan-vejetaryen-mekanlar0 (1)

Vegan ve Vejetaryen Ne Demek?

Vegan ve vejetaryen kavramları yan yana geldiğinde akıllarda soru işaretleri oluşabiliyor. Kısaca değinecek olursak vegan bireyler hayvan ve hayvan kaynaklı gıdalara hayatlarında yer vermiyor. Vejetaryen bireyler ise et tüketmiyor ancak hayvansal kaynaklı süt, yumurta gibi besinleri tüketebiliyorlar. Buna ek olarak birçok insan için vegan ve vejetaryen olmak sadece bir beslenme biçimi ve diyetin oldukça ötesinde konumlanıyor.

İstanbul’daki En İyi Vegan Restoranlar: Leziz ve Sağlıklı!

Bambaşka havası ve birbirinden farklı konseptleriyle Kadıköy vegan ve vejetaryen mekanları mercek altına aldık.

  • Pasaj Cook & Book

Pasaj Cook & Book çeşit çeşit menüsüyle et olmadan doymam diyenlerin bile damağını şenlendirmeye aday. Pek çok mekanda olduğu gibi burada da açık mutfak tercih ediliyor. Bir yanda kitaplar diğer yanda ise lezzetli menüsüyle bizlere kapılarını açıyor. Ayrıca mekanda zaman zaman düzenlenen etkinlikleri de radarınıza alabileceğinizi ekleyelim. Mekan, yemek ve kitaplarda olduğu gibi birbirinden renkli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. İmza günleri, interaktif tiyatro etkinliği , vegan kermes gibi etkinlikleri bünyesinde barındıran mekan hem lezzetin hem de sanatın adresi oluyor.

Pasaj Cook & Book Adres: General Asım Gündüz Cad., No:81/23, Kadıköy, İstanbul, Türkiye

  • Rulo Ezberbozan Lezzetler

Karşınızda ezberinizi bozacak tatlarıyla Rulo Lezzetler. Damağınızı rulo lezzetlerle şenlendirmek istiyorsanız, dürüm seviyorsanız birçok çeşidiyle Rulo Ezberbozan Lezzetler’i keşif listenize ekleyebilirsiniz. Ben dürüm sevmem ki diyorsanız endişe etmeyin! Ürünleri hem rulo hem de tabak şeklinde servis ediyorlar.

Rulo Lezzetler Adres: Caferağa Mah., Nail Bey Sok., No:15, Dk: 2 Kadıköy, İstanbul, Türkiye

kadikoy-vegan-vejetaryen-mekanlar0 (1)

  • VegaNarsist Kadıköy

Müjde! Nişantaşı ve Balat’tan da bildiğimiz VegaNarsist artık Kadıköy’de! Menüleri %100 vegan ve glutensiz olmasıyla uzun süredir gözde. Ayrıca rafine şeker de kullanmıyorlar. VegaNarsist, birbirinden güzel çorbalarıyla, yöresel lezzetleri ve daha pek çok çeşit yemekle yüzünüzde güller açtırabilir.  Ayrıca kendileri etkinliklere sıkça katılım gösterdiği için ansızın bir VegaNarsist standıyla karşılaşmanız mümkün.

VegaNarsist Kadıköy Adres: Osmanağa Mah., Canan Sok., No:20A, Kadıköy, İstanbul, Türkiye

  • Mahatma Cafe

Karşınızda Türkiye’nin ilk %100 vegan ve %100 mevsim ürünlerini kullanan Eco Vegan Cafe ve Restoranı. Meraklılarına duyuralım; mekan cumartesi ve pazar günleri kapalı oluyor. Menüde ise kendi yaptıkları ekmekten turta ve glutensiz çorbaya kadar farklı çeşitler mevcut. Ayrıca mekanın kendine ait bir ürünü mevcut: Vöfte! Vöfte ismiyle sizde yeterince merak uyandırdıysa adresi yazımızın devamına bırakıyoruz. Ayrıca mekan özel günleriniz için pasta siparişi de alıyor. Vegan bir doğum günü kutlaması için tatlı bir alternatif olmaz mı?

Mamatha Adres: Rasimpaşa Mh., Macit Erbudak Sk., No:50/A, Kadıköy, İstanbul, Türkiye

kadikoy-vegan-vejetaryen-mekanlar0 (1)

  • Dün Moda

Dün kahvaltısıyla adından sıkça söz ettiren bir mekan. Yemeklerinize lezzet katacak aioli sosun vegan halini de burada tadabilirsiniz. Menüde farklı kategorilerde zengin vegan içerikli ürünler var. Standart menünün dışında vejetaryen ve vegan haftalık menüler oluşturuyorlar. Haftalık menü ise sosyal medya hesaplarından paylaşılıyor.

Dün Moda Adres: Caferağa Mah., Lütfü Bey Sok., No:60, Kadıköy, İstanbul, TürkiyeDk:6

  • Limonita Vegan Kasap

Limonita yakın zamanda farklı bir serüven peşinde olduğunu duyurdu. Restoran olmanın yanı sıra Türkiye’nin ilk vegan kasabı olarak öne çıkıyor. Buradan alışveriş yapabileceğiniz gibi restoranı da hala aktif durumda. Ön sipariş ile ürettikleri ürünleri ise çat kapı gittiğinizde bulamayabilirsiniz. Kendilerine haber manşetlerinden “Türkiye’nin ilk vegan kasabı” tanımlamasıyla aşina olmanız mümkün.

Limonita Vegan Kasap Adres: Caferağa, Rıza Paşa Sk. 27/A, 34710 Kadıköy/İstanbul

  • Yuzu Moda

Pazartesi günleri kapalı olan Yuzu Moda vegan Asya mutfağı meraklıları için ilk adreslerden biri. Asya mutfağının lezzetlerini en vegan haliyle tatmak isterseniz Yuzu Moda’nın kapıları sonuna kadar açık. Vegan sushi alır mıydınız? Cevabınız evetse adresi artık biliyorsunuz!

Yuzu Moda Adres: Caferağa, Şair Latifi Sk. No:41, 34710 Kadıköy/İstanbul

kadikoy-vegan-vejetaryen-mekanlar0 (1)

  • Jeni Falafel and Rolls

Falafeliyle öne çıkan mekanda elbette sadece falafel yok. İyi bir falafel yemek istediğinizde ilk duraklarınızdan biri olabilir. Mekan falafeliyle bütün övgüleri topluyor ve tam not alıyor.

Jeni Falafel and Rolls Adres: Suadiye, Hamiyet Yüceses Sk. No:19, 34740 Kadıköy/İstanbul

  • Kem Küm Egyptian Vegan Restoran

Bambaşka bir mutfağa, Mısır kültürünü vegan haliyle denemeye ne dersiniz? Bakladan yapılmış falafel ve mısır mutfağının geleneksel yemekleri meraklılarını bekliyor. Mekan, farklı bir damak tadı deneyimi yaşamak isteyenler için biçilmiş kaftan.

Kem Küm Egyptian Vegan Restoran Adres: Caferağa Mahallesi Kılaptancı Sokak No1B, İstanbul 34710 Türkiye

  • Vatka Coffee & Vegan Goods

Kendi deyimleriyle “Sömürüsüz, rafine lezzetler!” sunan Vatka, menüsüyle göz dolduruyor. Vegan burger, hatta bir adım ileri taşımak isterseniz pancar burger menüde yer alıyor. Vegan kokoreçten vegan yoğurtlu tantuniye uzanan bir menüleri mevcut. Dolayısıyla damak tadınızın aşina olduğu tatları sömürüsüz haliyle tadabileceğiniz bir durak.

Vatka Coffee & Vegan Goods Adres: Caferağa Mahallesi, İleri Sokak, No:10, Kadıköy, İstanbul 34710

Yorum ekle