Yolcu360 Blog
vegan (1)
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > İstanbul’daki En İyi Vegan Restoranlar: Leziz ve Sağlıklı!

İstanbul’daki En İyi Vegan Restoranlar: Leziz ve Sağlıklı!

İstanbul’daki en iyi vegan restoranlar hangileri? sorusunun cevabını merak edenler için özel bir liste hazırladık. Önerilerimiz sayesinde vegan bir öğün yemek için artık uzun arayışlara girmenize gerek kalmayacak. Hatta vegan beslenmeseniz de bu restoranları tercih ederek yeni lezzetlerle tanışabileceğinizi de hatırlatalım. Ne de olsa vegan mutfağı hem alışılmışın dışında tarifler sunuyor hem de dünya mutfaklarından besleniyor. İşte İstanbul’daki vegan beslenmeye uygun mekanlar:

istanbul'daki en iyi vegan restoranlar, avokado sandviç

İstanbul’daki En İyi Vegan Restoranlar: Avrupa Yakası Vegan Mekanlar

Avrupa yakası hareketlilik ve hızın hakim olduğu bir yer. Bu karmaşa içerisinde beslenme şeklinize özel bir mekan bulmakta zorluk çekiyor olabilirsiniz. Lezzetli vegan yemeklere ulaşmak sizi yormasın diye Avrupa yakasındaki vegan restoranları listeledik:

Healin Foods, Teşvikiye

Healin Foods, sadece vegan değil, vejeteryan ve glütensiz yemek seçenekleri de sunan bir mekan. Restoran, sağlıklı yaşamı destekleyen yemekler sunmayı amaçlıyor. Bu nedenle de sadece doğal, organik ya da iyi tarım ürünü malzemeleri tercih ediyor. Menüdeki yemeklerin hem vegan hem de hayvansal gıda kullanılan seçenekleri var. Örneğin Tikka Masala’yı vegan ya da tavuklu, karidesli tercih edebilirsiniz.

Govinda İstanbul Vedik Hint Mutfağı, Mecidiyeköy

Hint mutfağını sever misiniz? Govinda İstanbul’da, Hint mutfağından vegan ve vejeteryan yemekler bulabilirsiniz. Goraganda Yoga Merkezi içerisinde yer alan restoranda yemekler satvik ve ayurvedik prensiplerle hazırlanıyor. Hint mutfağına özel samosadan, zerdeçallı basmatiye kadar birçok lezzeti Govinda’da tadabilirsiniz.

Vegan Community Kitchen, Balat

Vegan Community Kitchen, sucuk, pastırma, mantı gibi geleneksel lezzetlerin vegan halini yiyebileceğiniz bir mekan. Hatta restoranın en ünlü yemeklerinden birisi vegan kebap. Ayrıca glutensiz beslenenlere özel de glutensiz mercimek ekmeği ve sebze köftesi bulunuyor.

Kase No: 16, Teşvikiye

Kase No:16, kendine özgü konsepti olan mekanlardan biri. Restoranda tüm yemekler kasede servis ediliyor. Renkli kaselerinin yanı sıra eve serviste de şık kaseler kullanılıyor. Vejeteryan seçeneklerin de bulunduğu Kase No:16, yalnızca mevsimine özgü malzemelerle menü hazırlıyor.

Vegan İstanbul, Cihangir

Yüzde yüz vegan mekana hoş geldiniz. Vegan İstanbul, adından da anlaşılacağı üzere sadece vegan ürünler satıyor. Restoranda, vegan hamburger, vegan pizza gibi sevilen lezzetleri bulabilirsiniz. Ayrıca ıspanaklı, pırasalı ya da köz patlıcanlı mantı gibi buzluk ürünlerini de satın alabilirsiniz.

Bi Nevi Deli, Beşiktaş

Bi Nevi Deli’nin tüm menüsü vegan yiyeceklerden oluşuyor. Vegan beslenenlerin yanı sıra birçok diyet türüne de uygun seçenekler sunuyor. Örneğin çiğ beslenme, paleo diyeti, glutensiz beslenme veya bitkisel bazlı beslenmeye özel yemekler de hazırlıyor. Bi Nevi Deli’de kakaolu fındık ezmeli tost ya da karabuğday granola gibi kahvaltı türleri de var.

Galata Kitchen, Galata

Galata Kitchen’ın menüsü ağırlıklı olarak Türk yemeklerinden oluşuyor. Menüde Antep fıstıklı avokado dolgulu enginar gibi iştah açıcı yiyecekler var. Vegan ve vejeteryan yemekler de sunan Galata Kitchen 11.30 ile 22.00 arasında hizmet veriyor.

helvetia, taksim, istanbul'daki en iyi vegan restoranlar

Helvetia, Beyoğlu

Asmalımescit’te yer alan Helvetia’nın menüsünde vegan ve vejeteryan yemekler de var. Anne yemeği konseptine sahip Helvetia, günlük menüye sahip. Mekan pazar günleri hariç 11.00-22.00 arasında hizmet veriyor.

istanbul'daki en iyi vegan restoranlar, fasulyeli vejeteryan yemeği

İstanbul’daki En İyi Vegan Restoranlar: Anadolu Yakası Vegan Mekanlar

Anadolu yakasındaki vegan mekan seçenekleri de Avrupa yakası ile yarışacak sayıda. Bu vegan restoranlar ise şunlar:

istanbul'daki en iyi vegan restoranlar, yemek fotoğrafı çeken genç kadınlar

Kadıköy Vegan Mekanlar

Gençliğin ve enerjinin ilçesi Kadıköy’de keşfedebileceğiniz birçok vegan mekan var.

Mahatma Cafe, Kadıköy

Mahatma Cafe de sadece vegan ve vejeteryan menüye sahip bir mekan. Mahatma’da biberli ekmek, kısır, nohut dürüm gibi alışık olduğumuz lezzetleri bulabilirsiniz. Ancak mekanın pazar günleri kapalı olduğunu unutmayın.

Kalamissia, Fenerbahçe

Kalamissia, kendi yetiştirdiği ürünlerle yemekler hazırlayan ve ¨İyi ye iyi yaşa¨ sloganı ile yola çıkan bir restoran. Mekanda hem vegan, vejetaryen yiyecekler bulunuyor hem de gurme süt ürünleri satılıyor. Kahvaltı servisi de yapan Kalamissia, 09.00 – 20.30 saatleri arasında açık.

Rulo Lezzetler, Kadıköy

Rulo Lezzetler vegan ve vejeteryan yemekler sunan bütçe dostu bir mekan. 25 çeşit vegan ve vejeteryan çeşit sunan Rulo Lezzetler, vegan ayran gibi alternatif seçeneklere de sahip. Mekanın en sevilen lezzetleri ise nohut dürüm ve falafel tabağı.

İnkase, Ataşehir ve Kalamış

İnkase restoran da kase konsepti ile sunum yapan mekanlardan. Mekanda vegan ve vejeteryan yiyeceklerin yanı sıra glutensiz beslenenlere de özgü seçenekler mevcut.

Minoa Books & Coffee, İstanbul

Mekan, kendisini kafe, kitapçı ve konsept mağaza olarak tanımlıyor. Minoa’da lezzetli bir vegan öğünün tadına varıp ardından keyifli bir kitap seçimine geçebilirsiniz. Minoa’nın Anadolu yakasındaki şubesi Caddebostan Kadıköy’de. Avrupa yakasında ise dört şubesi daha var.

Plus Kitchen, İstanbul

Sağlıklı yemekler sloganını taşıyan Plus Kitchen vegan ve vejeteryan seçeneklerin de bulunduğu bir menüye sahip. Plus Kitchen’ın hem Anadolu hem Avrupa yakasında olmak üzere 10 şubesi bulunuyor.

İstanbul Geziniz için Aracınız Hazır!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede araç kiralayabilirsiniz. Üstelik 7/24 ödüllü Misafir Merkezimiz her zaman yanınızda. Ayrıca ücretsiz iade ve iptal garantisiyle! En iyi araç kiralama fiyatları için ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

4 yorum

    • Selamlar, öneriniz için çok teşekkürler. İçeriğimiz düzenli olarak güncellenmektedir, yeni versiyonlarda Veganarsist’i de göreceğinize şüpheniz olmasın 🙂

  • Merhaba firuzaga mahallesinde bulunan wegain isimli kafe ismi olmalı bence neredeyse 5 puanlık bir ortalamaya sahip bir mekan.

    • Selamlar, katkılarınızın için çok teşekkürler! İçeriğimiz düzenli olarak güncellenmektedir, sonraki versiyonda önerinizi de listede görebilirsiniz 🙂