Yolcu360 Blog
Sivas Aylık Araç Kiralama Fiyatları
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Sivas’ta ne yenir? / Tadına doyulmaz lezzetleriyle Sivas mutfağı

Sivas’ta ne yenir? / Tadına doyulmaz lezzetleriyle Sivas mutfağı

Sivas her köşesinden ayrı bir lezzet fışkıran vatanımızın en önemli gurme duraklarından biri. Sivas‘a kadar gidip Sivas’ta ne yenir sorusunun cevabını bulamazsanız diye sizin için çok özel bir liste hazırladık.

Sivas Mutfağı

Sivas’ta ne yenir sözünün hakkını fazlasıyla veren bir şehir. İki kez ziyaret ettiğim Sivas’ta lezzet zenginliğini fazlasıyla yaşadım. Erzurum ve Sivas gibi bir çok Anadolu şehrimizde etin lezzetini bilmeyen yoktur. Özellikle ilçelerinde yediğim et ve dönerin tadı hala damağımdadır. Eğer siz de bu güzel şehirde bir gurme turu yapmak isterseniz yola çıkmadan Yolcu360’tan Sivas Nuri Demirağ Havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atmayı unutmayın. İşte Sivas’a geldiğinizde denemelisiniz diyeceğim Sivas lezzetleri. Sizlere afiyet olsun demekten başka çarem olmadığının farkındayım 🙂

 Sivas’ta ne yenir?

  • Sivas köftesi: Yörenin en meşhuru hiç kuşkusuz Sivas köftesidir. Her gelenin bir köfteci restoranın soluğu aldığını bilmem ama ben mutlaka ziyaret ederim. Kirli Ahmet’se köftenin canıdır, deneyiniz efendim.
  • Sebzeli Sivas kebabı: Bu yemeği mutlaka deneyin, sebzeyi de eti çok severim. Özellikle birbirleriyle nefis bir lezzettirler. Sebzeli Sivas kebabı da yörenin bir diğer meşhur lezzetlerinden birisidir.
  • Kelle paça çorbası: Sivas kelle paçası meşhurdur, yalnız sabahın erken vakitlerinde bulabileceğinizi anlatmakta fayda var. Sakatat sevenleri böyle alalım.

  • Etli ekmek: Sadece Konya’da olur demeyin, burada da farklı bir şekilde bu tadı bulabilirsiniz. Hamurlarının bir tık daha ince olduğunu söylemeliyim.
  • Peskutan çorbası: Sivas yöresinin sevdiği, ekşiyen ayrandan yapılan bu çorbayı denemelisiniz. Ben çok sevdim.

Sivas Yıldız Dağı Kayak Merkezi için Tıklayınız.

  • Kelecoş: Erzincan, Elazığ ve Sivas’ta kelecoş, Van, Iğdır ve Ağrı gibi yörelerde keledoş diye bilinen yemek Sivas mutfağının olmazsa olmazlarından.
  • Kesme aşı: Soğan, erişte ve kıymadan oluşan bu lezzetli yiyecek yörenin farklı bir çorbasıdır. Özellikle sabahları mahalli yemekler yere denk gelirseniz mutlaka deneyin.
  • Hıngel: Sivas’ın en çok sevilen yemeklerinden birisidir. Hıngel bir çeşit mantıdır.
  • Gömme: Diğer adıyla sirok olan hamur işi yemeğidir. Patates ya da peynirli yapılan bu hamur lezzetini bir de sıcakken deneyin.
  • Çörek: Fırınlarda satılan Sivas’ta halkın çok sevdiği bir lezzettir, sofralarda eksik olmaz.
  • Madımak: Yörenin en çok sevilen bir diğer yemeğidir. Yörede çıkan madımak otundan yapılan bu lezzeti ya pastırmalı ya da kıymalı denemelisiniz.
  • Kazan simidi: Sivas’ta en çok sevdiğim lezzetlerin başında gelir. Simidi çok seven ben gerçekten Sivas’ta ki kazan simidine bayıldım. Mutlaka deneyin derim.
  • Katmer: Sabahları sofralardan eksik olmayan hamur işi katmer Sivas’ta en çok rastlayacağınız lezzetlerden. Özellikle yağlısı nefis olur
  • Hurma tatlısı: Hurmadan yapılmayan, şekerpare tadında şekli farklı bir tatlıdır.

Umarım Sivas’ta ne yenir sorusuna yeterli olabilecek bir menü sunmuşumdur 🙂 Bir başka lezzet durağında buluşana dek yolda kalın.

 

Sivas’a nasıl gidilir?

İstanbul Sivas arası kaç km? O-4 ve E88 üzerinden iki şehir arası mesafe 885,6 kilometre olup, kiralık araba ile ulaşım sağlamak isteyenler İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak, 10 saat içerisinde Sivas’a varılabilir.

Kayseri Sivas kaç kilometreAraba kiralama opsiyonlarından yararlanarak, Sivas’a ulaşmak için Kayseri araç kiralama fırsatlarını tercih ederek D260 üzerinden 196,9 kilometrelik yolu 2 saat 22 dakika içerisinde tamamlayabilirsiniz.

Ankara Sivas kaç kilometre? Ankara ve Sivas arasındaki mesafe 440,2 kilometre. Ankara’dan Sivas’a doğru yola çıkanlar, araç kiralama için Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve  D200/E88 üzerinden 5 saat 9 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler. Aynı zamanda, oto kiralama imkanları sayesinde keyifli bir şekilde Sivas gezilecek yerleri de keşfedebilirsiniz.

 

1 yorum