Yolcu360 Blog
Gaziantep’in Tahmis Kahvesi

Gaziantep’in Tahmis Kahvesi

Gaziantep’in Tahmis Kahvesi hakkında neler biliyoruz? Tahmis Kahvesi nerede? Gaziantep gezisinde neden Tahmis Kahvesi’ni görmelisiniz?

Gaziantep’in Tahmis Kahvesi

Akrabalarınız, dostlarınızı ya da yakınlarınızı ziyaret etmek için veya iş için belki de sadece gezmek için Gaziantep’e yolunuz düşerse bu şehirde gezilecek, görülecek, keşfedilecek çok şey var. Gaziantep denilince akla baklava, Antep kebabı, yemekler, Zeugma mozaikleri geliyor. Ama şehrin o kadar da çok bilinmeyen başka özel yerleri de var. Mesela Tahmis Kahvesi.

Gaziantep’in Tahmis Kahvesi

Tahmis Kahvesi Hakkında

Anadolu’da hala yaşayan en eski kahvedir. 1640 yılında Mustafa Ağa tarafından açılmıştır. Esas amacı, hemen yakınındaki mevlevihaneye gelir sağlamaktır. 1903 yılında büyük bir yangın çıkar ve Tahmis Kahvesi yanar. 1904’te yeniden yapılır. Peki, Tahmis Kahvesinin adı nereden geliyor?

Tahmis Kahvesi

Kahvenin ilk adı farklı ama zamanla kahvenin dövüldüğü dibek anlamına gelen Arapça “tahmis” sözcüğü verilmiş.

Yaz kış fark etmeksizin Tahmis Kahvesi sabah 6’da açılıyor ve gece 12 gibi kapanıyor. Gaziantep’e yolunuz düşerse burada bir fincan kahve, bir bardak çay için. Türkiye’de en eski kahvede her bir ılık yudumun keyfini sürün.

 

Yorum ekle