Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Ucuz Yurt Dışı Tatili İçin 6 Öneri

Ucuz Yurt Dışı Tatili İçin 6 Öneri

Euro ve dolar sizin için fazla mı yüksek? Yurt dışı tatiline çıkmak istiyor fakat çok büyük bütçelere sahip değil misiniz? Hayallerinizden vazgeçmenize hiç gerek yok. Ucuz yurt dışı tatili yapmak imkansız değil. Bu yazının içerisinde ucuza yurt dışı tatili nasıl yapılır? sorusunun cevabını bulacak ve belki de hayallerinizin şehrine gitmek için tatil hazırlıkları yapacaksınız. 🙂

Ucuz Yurt Dışı Tatili İçin Öneriler

Neresinden bakarsanız bakın seyahat etme dürtüsü pahalı bir tutku. Hele ki tatilinizi yurt dışında yapmayı düşünüyorsanız. Ülkemizdeki Dolar ve Euro kurlarının durumu malum. Özellikle Avrupa birliği ülkelerine bir seyahat planlamak çok göz korkutucu. E dünyada sadece Avrupa mı var canım o zaman Asya’ya falan gidelim deseniz, o zaman da bilet parası Avrupa’da yapacağınız bir seyahatin toplam masrafıyla aynı seviyeye geliyor.

Hal böyle olunca ucuz yurt dışı tatili yapmak da hayalden öteye geçemiyor. Yani öyleydi. En azından yurt dışında ucuza tatil yapmak için kaleme aldığımız bu rehbere gelene kadar. Yani merak etmeyin, oralarda da uygun fiyatlarla gezmenin püf noktaları var. Hem de hiç öyle sandığınız gibi değil.

Ne otele para vermek için havalimanlarında sabahlamanız gerekecek, ne de marketten aldığınız atıştırmalıklar ile öğün atlatacaksınız. Yurt dışında ucuza gezme için aşağıda sıraladığımız 5 tüyonun amacı aslında bunların tam tersini hedefliyor.

Nasıl mı? Tabi ki gereksiz masraflardan kaçınıp seyahat etmenin asıl amacına odaklanarak. Öğrenmek için sabırsızlanıyorsunuz değil mi? O halde başlayalım.

Tatil İçin En Ucuz Ülkeler

Vizesiz ülkeler, ucuz yurt dışı tatili için öneriler konusunda en önemli adım diyebiliriz. Evet arkadaşlar, yurt dışında ucuza tatil yapmak için ilk kurtarıcımız vizesiz ülkeler. Her ne kadar Avrupa ülkelerini yazımızın başında biraz gömmüş olsak da oralarda da vizesiz gidebileceğiniz, Euro kullanmadan gönlünüzce harcama yapabileceğiniz ve elbette ucuz yurt dışı tatili için öneriler listesinde yer alabilecek kurtarılmış bölgeler var. Bunlar arasında en önde gelenleri de Balkan ülkeleri. Ucuz yurt dışı tatili için öneriler başlığı altında vize istemeyen Ukrayna gezilecek yerler ve Lviv turu yazımıza da göz atmanızı öneririz.

Bunlar haricinde, her ne kadar bilet fiyatları gözümüzde büyüse de, vizesiz Asya ülkeleri de yurt dışında ucuza tatil yapma konusunda can simidi konumunda. Nedenini de az çok hepiniz tahmin ediyorsunuzdur. Yani evet duyduklarınız doğru, Asya ülkeleri günlük hayatta aşırı ucuz. Biraz sonra bahsedeceğimiz, ucuza uçak bileti bulma konusunu biraz takip etmeniz halinde Asya ülkelerinden herhangi birine gitmemeniz için hiçbir sebep yok.

Erken Rezervasyon Avantajlarını Takip Edin

Ucuz yurt dışı tatili için bir başka önemli etken, erken rezervasyon. Erken rezervasyon candır sevgili seyahat severler. Fakat öyle 5 yıldızlı otellerde 365 gün devam eden erken rezervasyon fırsatları gibi değil bunlar. Yurt dışında ucuza tatil yapabilmek için özellikle uçak biletlerinde indirim kampanyalarını ciddi bir şekilde kovalamanız gerekiyor.

Peki nasıl yapacağız bunu dediğinizi duyar gibiyiz. İşin sırrı hava yolu firmalarının sıkı takipçileri olmakta. Zaten Google’a ucuza uçak bileti bulma yazarsanız karşınıza birçok farklı yöntem çıkacaktır ama burada da en popüler olanlardan birkaç tanesini saymış olalım. Kampanyalardan anında haberdar olmak için firmaların mail bültenlerine üye olmak, cep telefonu uygulamalarını kullanmak ve bildirimlerine izin vermek, mil veren kredi kartlarından kullanmak ucuz yurt dışı tatili için ucuz uçak bileti bulmanın başlıca yolları.

Arkadaşlarınızla Seyahat Edin

Evet biliyoruz, tek başına da olur! Seyahat ederken özgür olmak gibisi de yoktur hani. Kafanıza göre istediğiniz yere gider, istediğiniz yerde dinlenir, istediğiniz yerde de yemek yersiniz. Fakat itiraf edelim ki arkadaşlar da candır. Hele ki yurt dışı gezilerinizi ucuza getirmek istiyorsanız.

Uçak bileti ve kişisel masraflarınız hariç geriye kalan bütün ödeme kalemlerini ikiye böldüğünüz bir tatili kim istemez? Özellikle de yurt dışı seyahatlerinin en masraflı konularından olan araba kiralama ve konaklama konusunda arkadaşlarınızla seyahat etmenin bütçelerinizde büyük bir rahatlamaya sebep olacağı kesin.

Ancak şunu da söylemeden geçmeyelim. Arkadaşlarınızla birlikte seyahat etmenin püf noktası göbeğinizin birlikte kesilmediğini unutmamak. Yani çok sevdiğiniz insanların seyahat alışkanlıklarının size uymaması gibi bir sorun baş gösterdiğinde herkesin özgürlük alanına saygı göstermek, birlikte gezerken mutlu olmanın en kritik noktalarından.

Yüksek Sezonda Gitmekten Kaçının

Yaz aylarında Barselona’nın uzun sahillerinde olmayı kim istemez? Ancak hepimiz şunu çok net biliyoruz ki o aylarda konaklamadan araba kiralamaya, uçak biletlerinden etkinliklere kadar her şey çok pahalı oluyor. Bu durum pek de ucuz yurt dışı tatili ile eşleşen bir fikir değil. O yüzden yurt dışı seyahatinizi ucuza getirmek için mümkün mertebe bu tarihlerden kaçınmak gerekiyor.

Peki ucuz yurt dışı tatili için illa kış aylarında mı gitmek gerekiyor? Elbette hayır. Öncelikle şu konuda bir anlaşalım. Her bölgenin sezonu farklı. O yüzden ucuz yurt dışı tatili yapmak istiyorsanız, gideceğiniz ülkeye karar verdikten sonra ne zaman turist yoğun ne zaman sakin olduğunu araştırmaya koyulun deriz. Ve elbette ucuz yurt dışı tatili yapmak için düşük sezonda gitmenize gerek yok. Hayır, yüksek sezonda gidin de demiyoruz. 🙂 Geçiş aylarını tercih edin. Mesela Eylül ayı Karadağ için güzel bir tercih olabilir.

Hediyelik Eşya Almayın, Anı Biriktirin

Ucuz yurt dışı tatili için verdiğimiz püf noktaların sonuncusu hediyelik eşya almamak. Tamam biliyoruz, insan gittiği yerlerden yanına hatıra bir şeyler almak istiyor. İş bununla da bitmiyor, sevdiklerimize de ufak da olsa birer hediye götürmek istiyoruz. Fakat, özellikle Euro ve Dolar kullanılan bölgelerde bu işe girişirseniz ödediğiniz o ufak tutarlar cebinizde devasa deliklere yol açabilir. O yüzden ucuz yurt dışı tatili için ya bu alışkanlıktan vazgeçin ya da alternatif fikirlere yönelin.

Uzun lafın kısası, yukarıda bahsettiklerimizi uygularsanız eğer, buralardan kurtardığınız paraları gittiğiniz yerlerde farklı deneyimler yaşamak için kullanabilirsiniz. Mesela bu bütçeyi araba kiralamak için ayırabilir ve gittiğiniz ülkenin gizli kalmış noktalarına rahatça gezebilirsiniz.

Turistik Yerlerden Olabildiğince Kaçının

Paris, Roma, Amsterdam, Venedik… Her biri birbirinden güzel şehirler olsa da düşük bütçeli bir seyahat planlıyorsanız popüler yerleri es geçmenizi tavsiye ederim. Saraybosna, Tiran, Kharkiv, Batum vizesiz gidebileceğiniz oldukça bütçe dostu rotalardan sadece birkaçı. Seyahatlerinizi ne kadar uyguna getirirseniz kendinize daha fazla gezme imkanı yaratmış olursunuz.

Yorum ekle