Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İstanbul’un En Güzel Manzarasını İzleyebileceğiniz 10 Yer

İstanbul’un En Güzel Manzarasını İzleyebileceğiniz 10 Yer

Dünyanın en güzel şehirlerinden İstanbul, bize her köşesinde eşsiz manzaralar sunuyor. Yedi tepeli şehirde, gezilecek görülecek o kadar çok yer var ki, aslında anlatmakla bitmez. Bu yazımızda sizler için “İstanbul’un En Güzel Manzara İzleme Yerleri”ni derledik. İstanbul’da yaşayıp da belki hepimiz günlük koşturmaca içerisinde şehrin tadını çıkarmayı unutuyoruz. Hadi bu sefer de İstanbul’da turist oluyoruz.

Tarihi Yarımada çevresi, Avrupa yakası sahil hattı ve Anadolu yakasında yer alan, İstanbul’un en güzel manzaralı tepeleri ve manzara izleme yerleri şöyle:

Atatürk Arboretumu’nu keşfetmek için bir araca mı ihtiyacınız var? Yolcu360’ın İstanbul araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, ideal aracınızı en uygun fiyatla dakikalar içerisinde kiralayabilirsiniz!

  • TOPKAPI SARAYI ve GÜLHANE PARKI

istanbul-manzarali-yerler.jpg

Topkapı Sarayı, Tarihi Yarımada’dan yükselen en görkemli yapı. Osmanlı’nın 600 yıllık tarihinin 400 yılına şahitlik eden saray, İstanbul ‘un muhteşem manzarasına hakim. Sarayın içerisine Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılan Mecidiye Köşkü, Kız Kulesi’ni tam karşıdan gören bir terasa sahip. Güzel şehri, Karaköy-Beşiktaş hattından Adalar’a kadar geniş bir açıyla buradan izleyebilirsiniz.

Topkapı Sarayı’nın eski has bahçesi Gülhane Parkı da saraydakine benzer bir manzara sunuyor. Parkın en yüksek köşesinden, Tarihi Yarımada’nın en ucundan; Haliç, Galata, Kız Kulesi ve Anadolu Yakası – kısaca boğaz manzarasının- tadını çıkarabilirsiniz. Boğaz’ın olmazsa olmaz gemilerini, balıkçılarını, martılarını burada bulunan çay bahçesinde, demlikle gelen çayınızı yudumlarken izlemek çok etkileyici.

Tarihi Yarımada’ya en güzel ulaşım yolu tabii ki tramvay, Topkapı Sarayı girişi için Sultanahmet, Gülhane Parkı girişi için Gülhane duraklarında inebilir, biraz yürüyerek manzara noktalarına ulaşabilirsiniz.

  • GALATA KULESİ ve GALATA KÖPRÜSÜ

istanbul-manzarali-yerler-

Galata Kulesi, İstanbul’un en eski kulelerinden ve İstanbul’un en güzel manzara izleme yerlerinden biri. Bugün Beyoğlu’nun simgesi olan kule, İstanbul’un siluetine güzellik katıyor. Galata Kulesi’nin en tepesine asansörle çıkabilir, İstanbul Boğazı, Haliç ve Tarihi Yarımada’yı panoramik olarak izleyebilirsiniz. Ayrıca burada bir de restoran var. Buraya kadar gelmişken kule çevresindeki ilgi çekici sokakları da gezmeyi ihmal etmeyin.

Galata Kulesi Tünel’le Karaköy’ün ortasında yer alıyor. Ulaşmak için dünyanın en eski ikinci metrosu olan Tünel’i veya Yenikapı-Hacıosman metro hattının Şişhane durağını kullanabilirsiniz. Tünel’den Kumbaracı Yokuşu’na girin, 5 dakika sonra Galata Kulesi’ndesiniz.

Galata Kulesi’nden çıkıp yokuş aşağı Karaköy’e doğru indiğinizde kaşınıza Galata Köprüsü çıkacak. Eski İstanbul’la yeni İstanbul’u birbirine bağlayan Galata Köprüsü, şehrin sembollerinden. Haliç, Galata Kulesi, Tarihi Yarımada ve Boğaz’ın girişine hakim bir manzara sunan Galata Köprüsü, alt katta yer alan restoranları, yaz-kış olta atan balıkçıları ile belki de şehrin en çok fotoğraflanan yerlerinden biri.

  • SÜLEYMANİYE

istanbul-manzarali-yerler-1.jpg

Süleymaniye, denizden çok yüksek olmasa da, Haliç’ten Üsküdar’a, İstanbul’un güzelliklerini ve boğaz manzarasını geniş bir açıyla sunuyor. Haliç, Unkapanı Köprüsü, Galata Kulesi, Galata Köprüsü, Ayasofya ve Kız Kulesi’ni özellikle Süleymaniye Camii’nin arka avlusundan izleyebilirsiniz. Caminin avlusundan çıktıktan sonra karşınıza çıkacak kafelerin teraslarında da manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

  • BÜYÜK VALİDE HAN

istanbul-manzarali-yerler-2.jpg

Eminönü Mercan’da bulunan Büyük Valide Han, muhteşem manzarasıyla şehrin göbeğinde bir cazibe noktası. Büyük Valide Han’ı, eminiz sosyal medyadan hatırlıyorsunuz. Çatısında zıplayarak fotoğraf çektirmek bir dönem çok popülerdi. Bu popülerlik, 17. yüzyılda Kösem Sultan tarafından yaptırılan hana maalesef iyi gelmedi. Tarihi kubbelerden oluşan hanın çatısında çökmeler meydana geldiğinden bugün çatıya çıkan kapı mühürlenmiş durumda.

  • ORTAKÖY SAHİLİ

istanbul-manzarali-yerler-3

Ortaköy, hem yerli yabancı turistlerin ilgi odağı hem de İstanbulluların en gözde buluşma noktalarından biri. Ortaköy denince akla kumpir ve İskele meydanındaki eşsiz manzara geliyor. Tıpkı bir kartpostal gibi; solda semtin sembolü Ortaköy Camii ve Boğaziçi Köprüsü, sağda iskele, tam karşınızda ise Boğaz ve Beylerbeyi-Çengelköy manzarası.

Beşiktaş’tan 15 dakikalık bir yürüyüşle Ortaköy’e ulaşabilirsiniz. Beşiktaş’tan sahil hattına doğru giden tüm otobüsler de Ortaköy’den geçer.

  • ULUS PARKI

istanbul-manzarali-yerler-4.jpg

Boğaz manzarasının tadını Avrupa yakasından çıkarmak isteyenler için, Kuruçeşme’nin sırtlarında yer alan Ulus Parkı en güzel seçeneklerden biri. Yemyeşil ağaçların arasından izlenen tadına doyulmaz manzara, Boğaziçi Köprüsü ve Üsküdar’dan Tarihi Yarımada’ya kadar uzanıyor.

Ulus Parkı’na Ortaköy’den yukarı çıkan Portakal Yokuşu ve onu takip eden Ahmet Adnan Saygun Caddesi’nde ilerleyerek ulaşabilirsiniz.

  • KURUÇEŞME – RUMELİ HİSARI SAHİL YOLU

istanbul-manzarali-yerler-5

Ortaköy’den ileriye doğru, sahilden devam ediyoruz. Kuruçeşme, Arnavutköy, Bebek, Rumeli Hisarı olarak ilerleyen sahil hattı boyunca deniz kenarından yürüyebilir; tarihi yalıların, olta balıkçılarının yanından geçerek muhteşem İstanbul Boğazı’nın tadına varabilirsiniz. Bu bölge kendi başına çok güzel manzaralar sunsa da, biraz yükseklere çıkmak manzarayı katlıyor. Bunun için Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü, Aşiyan Mezarlığı veya Rumeli Hisarı’nı tercih edebilirsiniz.

  • ÇAMLICA TEPESİ

istanbul-manzarali-yerler-6.jpg

268 metre yükseklikte yer alan, İstanbul’u kuş bakışı en iyi gören yerlerden biri olan Büyük Çamlıca Tepesi, ziyaretçilerine büyüleyici panoramik bir manzara sunuyor. Tarihi yarımadadan Rumelihisarı’na kadar geniş bir bölgeyi görebileceğiniz tepeden boğazı izlemek çok keyifli.

İstanbul’daki en ünlü manzara izleme tepelerinden biri olan Çamlıca’ya ulaşım biraz güç olsa da, özel aracınız varsa akşam saat 5-6 gibi gelip gün batımına kadar oturmak, özellikle gün batımı saatlerinde boğaz manzarasının fotoğraf çekmek mutlaka yapmanız gerekenler arasında.

  • ÇENGELKÖY SAHİL

istanbul-manzarali-yerler-7.jpg

Beylerbeyi ve Kuleli arasında yer alan Çengelköy, Boğaz’ın Anadolu yakasındaki belki de en güzel köyü. Mahalle kültürünün hala devam ettiği, sevimli semt Çengelköy’ün en önemli noktası Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi. Çengelköy, boğazın tam kıvrıldığı yerde yer aldığından, burası için İstanbul Boğazı manzarasını seyretmek için en güzel nokta denebilir.

Yaz kış oldukça popüler olan çay bahçesine erken gitmek önemli. Ayrıca gitmeden cadde üzerindeki Çengelköy Börekçisi’nden börek alabilir ve Çınaraltı’nın çayıyla manzaranın tadı çıkarabilirsiniz. Bu arada 1967’den beri gölgesinde çay içilen çınar, ölçümlere göre tahminen 800 yaşında.

  • KIZ KULESİ ve SALACAK

istanbul-manzarali-yerler-8.jpg

Tarihi Kız Kulesi, şüphesiz İstanbul’un en önemli simgelerinden biri. Hakkında pek çok rivayet bulunan, çok çeşitli efsanelere konu olan Kız Kulesi, yüzyıllar boyunca aşkın ve ulaşılmazlığın sembolü olmuş. 2000 yılında restore edilen kule, Salacak’ın 150-200 metre açıklarında. Ek olarak müzesi ve restoranı bulunan, genelde romantik buluşmalara ev sahipliği yapan kule, Tarihi Yarımada’dan Boğaz’a kadar panoramik, eşsiz bir manzara sunuyor. Kuleye, Salacak ve Kabataş’tan kalkan sandallarla ulaşabilirsiniz.

İstanbul’un benzersiz boğaz manzarasına, güzeller güzeli Kız Kulesi’ni de dahil etmek isterseniz, Salacak ideal bir nokta. Salacak, Tarihi Yarımada’yı, Galata ve Boğaz’ı izlemek için en güzel noktalardan birisi. Üstelik buraya, Üsküdar’dan Harem’e doğru yürüyerek 5-10 dakikada ulaşabilirsiniz. Deniz kenarındaki çay bahçelerinde sandalye yok, minderlerde oturup ayaklarınızı uzatarak, simit ve çay eşliğinde İstanbul’un keyfini çıkarın.

Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul!

Görmedim gezmediğim, sevmediğim hiçbir yer.

Ömrüm oldukça, gönül tahtıma keyfince kurul!

Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer.

Yahya Kemal Beyatlı

 

 

Yorum ekle