Yolcu360 Blog
panelvan-arac-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Panelvan Araç Alınır Mı? Panelvan Sahibi Olmanın 5 Avantajı

Panelvan Araç Alınır Mı? Panelvan Sahibi Olmanın 5 Avantajı

Panelvan araçlar günümüzde gittikçe popülerleşirken aynı zamanda yavaş yavaş ailelerin de tercihi haline geliyor. Özellikle kalabalık aileler veya seyahat severler için ideal bir tercih olan panelvan araçlar, kullanışlı yapısı ile dikkat çekiyor. Peki, panelvan nedir? Panelvan araç alınır mı? Panelvan sahibi olmanın avantajları nelerdir? Sizler de merak ediyorsanız gelin sizler için detaylıca oluşturduğumuz bu rehbere bir göz atalım. 

panelvan-arac

Panelvan Araç Nedir?

Panelvan araç, 3 ila 5 metre arasında kapalı kasaya sahip olan ve yük taşınabilmesi amacıyla üretilen hafif ticari araçtır. Kamyonet modellerinde yarı kapalı açık kasa bulunur fakat panelvan araçlar, kapalı ve bir depo gibi işlev gören içi boş bir bölüme sahiptir.

Bu araçlar, kötü hava şartlarının taşınan yükü veya malı etkilememesini amaçlar. Ayrıca panelvan aracınızdaki soğutma sistemi sayesinde gıdalarınızın soğuk kalmasını da sağlayabilirsiniz.

Karavan Restorasyonu: Yeni Trend! yazımızı okumak için tıklayın.

Piyasadaki bazı panelvan araç modellerine örnek vermek gerekirse: 

  • BMC Megastar
  • Ford Transit
  • Fargo Fora
  • Volkswagen Transporter
  • Opel Vivaro City Van
  • Peugeot Rifter
  • Citroen Berlingo
  • Mercedes – Benz Sprinter
  • Renault Master Panelvan
  • Volkswagen Transporter

Panelvan Araçların Özellikleri Nelerdir?

  • Panelvan araçlar genellikle yük taşımacılığında kullanılır.
  • Bu araçlar hafif ticari araç sınıfına girer.
  • Yarı ve tam kapalı kasa modelleri vardır.
  • Taşıdığınız yükleri olumsuz hava şartlarından korurlar.
  • Frigorifik sistemle (soğuk zincirde gıda, ilaç vb. maddelerin taşınmasını sağlayan sistem) üretilirler.
  • Panelvan araçlar seri ve konforlu araçlardır.
  • Boyları 3 ile 5 metre arasında değişir.

Hafif Ticari Araç Nedir? 

Ticari araçlar, adından da kolayca anlaşılacağı gibi ticari amaçlar doğrultusunda eşya, yolcu ve yük taşımacılığı gibi işlerde kullanılır. 

Diğer yandan ön tarafta iki, arka tarafta üç olmak üzere toplamda beş kişilik yolcu kapasitesine sahiptir. Diğer yandan ticari araçlar, kendi içerisinde iki ayrı gruba ayrılır.

Hafif ticari araçlar ise AB’ye göre brüt ağırlığı 3.5 tonun altında olan ve ticari araç kategorisinde yer alan taşıtlardır. Ford, Renault, Fiat ve Dacia gibi lider markaların hafif ticari araç kategorisinde pek çok modeli bulunuyor. Kamyonet, panelvan, minivan ve minibüs gibi araçlar da hafif ticari araç sınıfında yer alıyor.

Türkiye’de Popüler Olan Hafif Ticari Araçlar 

Ülkemizde hangi hafif ticari araç modelleri en çok tercih ediliyor merak ediyorsanız, bu araçları aşağıdaki gibi sıralayabilir:

  • Ford Tourneo Courier 
  • Fiat Doblo Combi
  • Ford Transit Kamyonet 
  • Fiat Doblo Cargo 
  • Ford Transit Van

Ticari araç kiralama hakkında merak ettiğiniz her şeyi bulabileceğiniz makalemizi de buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Panelvan Araç Alınır Mı? Panelvan Araç Kullanmanın 5 Avantajı 

Söz konusu panelvan araçlar dış görünüş olarak binek araçlar kadar havalı değildir. Ancak bu araçları uzun zamandır kullanan biriyseniz avantajlarını da çok iyi bilirsiniz. Gelin panelvan almak avantajlı mı ve bu araçları kullanmanın 5 avantajını birlikte inceleyelim. 


1. Fiyat

Panelvan araçlar neredeyse tüm sektörlerde kullanıldığı için geniş bir piyasaya sahiptir. Dolayısıyla bu araçlar her bütçeye uygun şekilde araç piyasasında yerlerini almıştır. Panelvan araçları yaşı aynı olan diğer binek araçlara göre daha ucuza bulabilirsiniz.


2. Yakıt

Panelvan araçlar hafif ticari sınıfında olduğu ve ticari amaçlarla üretildiği için bu araçlardan az maliyetle en fazla verim alınması hedeflenmiştir. Bu yüzden genel olarak panelvan araçlar ticari sınıflar arasında en az yakıt tüketiminde bulunan araçlardır.


3. Araba Servisi Kolaylığı 

Panelvan araç piyasasının çok gelişmiş olduğundan bahsetmiştik. Bu kadar gelişmiş bir piyasanın elbet ki servis kolaylığı da olacaktır. Sanayide servis için usta bulma problemi yaşamazsınız. Sanayiler bu araçlar konusunda uzman ustalar açısından oldukça zengindir. Ayrıca yedek parça sıkıntısı da çekmezsiniz.


4. Geniş İç Alan 

Gelelim panelvan araçların en çok tercih edilme sebebine… Panelvan araçlarda dışarıdan görünenin aksine iç hacim oldukça fazladır. Genellikle bu araçların arka koltukları katlanabilir ya da yerinden sökülebilir durumdadır. Bu sayede aracın arka kısmında düz ve geniş bir zemin elde edebilirsiniz. 

Hatta gelecekte karavan hayatı sürmek isteyen kişiler, panelvan araçlardan elde edebileceği bu alana yataklarını serip kısa zamanlı konaklamalar ile başlangıç yapabilirler.


5. Görüş Açısı

Panelvan araçların şoför koltuğunun yapısı diğer binek araçların yapısından biraz farklıdır. Panelvan araçlarda koltuk açısı gereği yarı yatık vaziyette oturmadığınız için binek araçlara oranla yola daha yüksekten bakabiliyorsunuz. 

Ayrıca dikiz aynaları daha büyük ve arka cam arka tamponla neredeyse aynı hizada olduğu için aracın arka tarafının kontrolünü de rahatlıkla sağlayabilirsiniz. 

Panelvan Araç Alınır Mı? Son Sözler

Ülkemizde artık sadece ticaretle uğraşanlar değil sıklıkla memleketine gidip gelen kişiler de panelvan araçları tercih ediyor.

Hafif ticari araç satın almadan aracınızı ne amaçla kullanacağınızı belirlemeniz çok önemlidir. İhtiyaçlarınız doğrultusunda bagaj hacmi, koltuk sayısı, yakıt ve performans dengesi gibi detayları iyi araştırmalısınız.

Ticari araçlar, binek otomobillerden daha fazla yük taşıyacağı için performans dengelerini ve yakıt tüketimlerini iyi analiz etmelisiniz.

Teknik donanım konusu da panelvan araçlarda es geçmemeniz gereken bir özelliktir. Aracınızda işiniz için gerekli olabilecek navigasyon, bluetooth gibi teknik özellikler, size daha konforlu bir iş günü sunabilir. 

Hafif ticari araçlarla yük taşıma işlemleri fazlasıyla yapıldığından kaporta ve tampon ezikleri, ya da bagaj hasarları yaygın görülür. İkinci el panelvan araç almayı düşünüyorsanız bu kısımları iyi incelediğinizden emin olun.

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

1 yorum

  • Merhaba,uzman olarak sizin görüşünüzü almak istiyorum.Panel van almak istiyorum.Butceme göre, 2000 li yıllar modelinde,fiat doblo mu ,volkswagen mi almamı tavsiye edersiniz.