Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Spor Filmleri | En İyi Spor Konulu Filmler

Spor Filmleri | En İyi Spor Konulu Filmler

En iyi spor filmleri hangileri? Spor filmleri listesinde neler var? Mutlaka izlenmesi gereken spor konulu filmler neler? Spor severlere ve motivasyon arayanlara spor konulu en iyi 5 film önerisi oyuncu Ziya Çiçek’ten geliyor, iyi seyirler!

KONUSU SPOR OLAN FİLMLER

Merhaba sevgili okur. İnsanlığın ortak sevgi spor diyebiliriz. Bir şekilde her insanın hayatında spor oluyor. O yüzden konusu spor olan filmlerin de sayısı hayli fazla olduğu için minik bir liste hazırlayalım dedik. Aksiyondan maceraya kadar konusu spor olan filmleri izleyip, sizlere öneri olarak sunuyoruz. Mısırlar patlatıldıysa eğer, sizleri konusu spor olan filmlerle baş başa bırakıyoruz.   

1- WARRIOR / SAVAŞÇI: BÜYÜK DÖVÜŞ (2011)

  • SAVAŞÇI: BÜYÜK DÖVÜŞ FİLMİ HAKKINDA

Konusu spor olan filmlerimizin ilki, 2011 yılı ABD yapımı Warrior (Savaşçı: Büyük Dövüş) filmidir. Yönetmen koltuğunda Gavin O’Connor’ın oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Tom Hardy, Joel Edgerton, Jennifer Morrison ve Nick Nolte bulunmaktadır. Gavin O’Connor’un senaryosunu Cliff Dorfman ve Anthony Tambakis ile birlikte yazmıştır. Filmin fragmanı aşağıdadır.

  • SAVAŞÇI: BÜYÜK DÖVÜŞ FİLMİNİN KONUSU

Tommy Riordon, alkol bağımlılığından yeni kurtulan ve artık iyi bir Hristiyan olan babasını ziyarete gider. Babasının değiştiğine inanmayan Tommy ertesi gün, Pete isimli dövüşçü ile dövüştükleri salona gider. Bu karşılaşmayı kazanan Tommy’nin dövüş videoları internete yüklenmiş ve kısa sürede tanınır hale gelmiştir. 5 milyon dolarlık Sparta adında bir turnuva düzenlendiğini öğrenmiştir. Bu turnuvaya katılıp kazanmak isteyen Tommy, babasından yardım isteyecektir.

Romantik Komedi Filmleri için tıklayınız.

2- RUSH / ZAFERE HÜCUM (2013)

  • RUSH FİLMİ HAKKINDA

Ron Howard’ın yönettiği ve Peter Morgan’ın senaryosunu yazdığı, 1976 yılındaki Formula One sezonu yarışçıları James Hunt ve Niki Lauda arasındaki rekabeti anlatan, 2013 yılı konusu spor olan filmdir. Başrollerinde Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara ve Pierfrancesco Favino yer almaktadır. Toronto Film Festivali’nde prömiyeri yapılan filmin fragmanı aşağıdadır.

  • Rush FİLMİNİN KONUSU

1976 yılındaki Alman Grand Prix yarışında, kullandığı Ferrari ikinci round’un sonunda teknik arıza nedeniyle yarış dışı kalan Niki Lauda, birinciliği ezeli rakibi James Hunt’a kaptırır. Kazadan sonra Lauda yaralanır, altı hafta sonra oldukça hırslı bir şekilde pistlere geri döner. İtalya Grand Prix’i ile tekrar başlayan mücadele her yarışla katlanarak devam eder. Hedef Dünya şampiyonluğudur. 

3– THE DAMNED UNİTED / LANET TAKIM (2009)
  • LANET TAKIM FİLMİ HAKKINDA

Konusu spor olan filmlerde 2009 yılı Büyük Britanya yapımı The Damned United (Lanet Takım) filmiyle devam ediyoruz. Yönetmen koltuğunda Tom Hooper oturmaktadır. Başlıca oyuncu kadrosunda Michael Sheen, Jim Broadbent, Colm Meaney ve Timothy Spall bulunmaktadır. Peter Morgan senaryoyu, David Peace’in çok satan kitaplar listesine giren ve gerek olaydan esinlenerek yazılan ‘The Damned Utd’ kitabından uyarlamıştır. 

  • LANET TAKIM FİLMİNİN KONUSU

İngiliz futbolunun gelmiş geçmiş en iyi hocalarından biri olan ve 2004 yılında hayata veda eden Brian Clough’un, Leeds United takımının başında geçirdiği 44 gün süren teknik direktörlük dönemini anlatmaktadır. Kendisinden önceki teknik direktör Don Revie’ye sıkıca bağlı olan oyuncularıyla sorun yaşamış olsa bile, Leeds United takımına tarihi başarılar yakalatır.   

Savaş Filmleri Listesi için tıklayınız.

4- I, TONYA / BEN TONYA
  • BEN TONYA FİLMİ HAKKINDA

2017 yılı ABD yapımı konusu spor olan filmlerden biridir. Biyografik kara komedi türündedir. Yönetmen koltuğunda Craig Gillespie’ın oturduğu filmi Steven Rogers yazmıştır. Margot Robbie’nin büyüleyici performansına Sebastian Stan, Allison Janney, Jullianne Nicholson ve Bobby Cannavale eşlik etmiştir. Allison Janney’in 75. Altın Küre öüllerinde ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödülünü aldığı filmin fragmanı aşadadır.

https://www.youtube.com/watch?v=fTJE_RcFI6g

  • BEN TONYA FİLMİNİN KONUSU

Tonya Harding, buz pateni sporunu çok seven hırslı bir sporcudur. Kariyerinde hızlı bir yükseliş yaşayan Tonya, annesini memnun etmekte zorlanır ve eski eşi ile dengesiz ilişkileri daha iyi olmak adına kendini strese sokar. Tonya, iki Olimpiyat ve iki defa Skate America Champion ödülünü kazanmasına rağmen, eski eşinin yardımıyla 1994 yılındaki ABD şampiyonasındaki en büyük rakibi Nancy Kerrigan’ı sakatlaması için birini tutarlar ama bu komplonun ağır bedelleri olacaktır.

En İyi Andrey Tarkovsky Filmleri için tıklayınız.

5- 42 (2013)
  • 42 FİLMİ HAKKINDA

Konusu spor olan filmlerde benim en sevdiğim yapımlardan biri olan ‘42’ filmine geldik. 2013 yılı ABD yapımı Biyografik spor filmidir. Senaryosunu yazan ve yönetmenliğini yapan Brian Helgeland’dır. Başrolünde Chadwick Boseman’a muhteşem performansı ile usta oyuncu Harrison Ford eşlik etmektedir. Konusu spor olan bu muhteşem filmin fragmanını merak edenler için aşağıya bırakıyorum.

  • 42 FİLMİNİN KONUSU

ABD Beyzbol Büyük Ligi’nin ilk siyahi oyuncusu Jackie Robinson’un Brookliyn Dodgers (günümüzde Los Angeles Dodgers) takımına transfer olduktan sonra çektiği zorlukları ve liglerde bulunan renk engelini nasıl aştığını anlatmaktadır. Dodgers’ın yenilikçi genel müdürü Branch Rickey, Robinson’u ilk defa ligle tanıştırıp yükselmesine yardımcı olmaktadır.

Yorum ekle