Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > İstanbul Etkinlik Takvimi Nisan 2024

İstanbul Etkinlik Takvimi Nisan 2024

İstanbul etkinlik takvimi Nisan programı belli oldu! Türkiye’nin en büyük kenti olan İstanbul, tarihin, kültürün ve eğlencenin buluşma noktasında. Konum olarak hem Avrupa hem de Asya kıtasında yer alan şehir, dünya çapında tanınan birçok sanatçının ve grubun etkinlik rotalarında yer alıyor. Her daim hareketli, canlı, cıvıl cıvıl atmosfere sahip olan şehirde her ay onlarca sanatsal etkinlik ve festival düzenleniyor. Tarihi mekanlardan modern salonlara birçok mekanda düzenlenen kültürel etkinlikler, şehrin enerjisini daha bir yükseltiyor.  Baharın coşkusunun hissedildiği bu günlerde, etkinlikler kapalı salonlardan açık alanlara atışıyor. İstanbul etkinlik takvimi Nisan ayında da şehrin kültürel çeşitliliğini yansıtacak bir dizi etkinlikle dolu. Sevdiğiniz sanatçıların konserlerini ya da tiyatro gruplarını da bu ayda izlemeye devam edebilirsiniz. İstanbul nisan etkinlikleri için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

İstanbul araç kiralama seçeneklerinde birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 180 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

İstanbul Tiyatro Takvimi Nisan 2024

istanbul-etkinlik-takvimi-nisan

İstanbul kültür ve sanat altyapısı yapısı oldukça zengin şehirlerimiz arasında ilk sırada yer alıyor. Şehrin hemen her noktasında tiyatro ve gösteri sanatlarının yapılabileceği salonlar bulunuyor. Bu tiyatro etkinlikleri, hem yerel hem de uluslararası tiyatro topluluklarının katılımıyla zenginleşiyor.  Her yaştan izleyicinin beğenisine uygun drama, komedi, müzikal, çağdaş tiyatro türlerinde oyunları, İstanbul tiyatro programı içerisinde bulabilirsiniz. Şehrin Asya ve Avrupa yakalarında yer alan tiyatro salonları, sanatseverlere çok yönlü seçenek sunuyor. 

Asya ve Avrupa yakaları için ayrı ayrı listeleyeceğimiz etkinlikler, her bölgenin kendine özgü kültürel dokusunu yansıtan salonlarda sergileniyor. Avrupa yakasında, Beyoğlu, Şişli, Kadıköy gibi merkezi semtlerde birçok tiyatro salonu ve sahne bulunurken, Asya yakasında Kadıköy, Üsküdar gibi bölgelerde tiyatro sahneleri yer alıyor. Sanatçılar, sanat tutkunlarına ulaşım performanslarını hem Asya hemde Avrupa tarafında sergileyebilir. Sevdiğiniz sanatçının konseri ya da tiyatro oyunu için etkinliğin lokasyonunu incelemenizi öneriyoruz. 

İstanbul’un Avrupa yakasında da Anadolu yakasında da tiyatro salonları, genellikle toplu taşıma ile ulaşımı kolay olan merkezi bölgelerde yer alıyor. Beyoğlu, Şişli, Kadıköy, Bakırköy, Levent, Harbiye, gibi semtler tiyatro sahneleri açısından oldukça canlıdır.  Tarihi tiyatrolardan modern sahnelere, her türlü oyun İstanbul tiyatro sahnelerinde sizi bekliyor. Küçük bi’ not da ekleyelim; İstanbul tiyatro tarihinde de önemli bir yere sahip. Tarihin bilinen en erken tiyatro gösterileri bu şehirde Bizans döneminde başladı. Hatta o oyunculardan biri Bizans’ın en önemli imparatoriçelerinden biri oldu. İmparatoriçe Zoe, dönemin en popüler oyuncusuydu. Bu harika bilgiden sonra İstanbul’da tiyatro gösterileri Nisan ayı seçeneklerine geçelim…

  • Bana Kimse Ne Olduğunu Anlatmadı!

Tiyatro severler arasında oldukça popüler olan bu oyun, dünya genelinde birçok sanatçı tarafından başarıyla sergileniyor. Dave, 44 yaşında, evli ve çocuklu, gece kulüplerinde bodyguardlık yapan bir adam. Artık farklı bir iş arayan Dave, sanat galerisinde güvenlik görevlisi olarak iş bulur. Farklı karakterlerin bir araya geldiği oyun, insan doğasının derinliklerine dair düşündürücü bir deneyim sunuyor.

İstanbul Avrupa: 05 Nisan 2024, 21:00 – Fişekhane Ana Sahne

İstanbul Anadolu: 26 Nisan 2024, 20:30 – Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon

Biletler 333 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Pembe Pırlantalar Oyunu

Serkan Üstüner’in yönettiği bu oyun, Michael Pertwee’nin yazdığı ve Gencay Gürün tarafından Türkçe’ye çevrilen iki perdelik bir komedidir. Oyunda, karakterlerin karşılaştığı komik durumlar, yanlış anlamalar ve beklenmedik gelişmelerle dolu bir macera yaşanır.

İstanbul Avrupa: 05 Nisan 2024, 21:00 – Trump Sahne

İstanbul Anadolu: 17 Nisan 2024, 20:30 – Sahne Dragos

Biletler 350 TL’den Başlayan fiyatlarla

  • Yaşamaya Dair Oyunu

Türk şairi Nazım Hikmet’in ölümünün 60. yıldönümü vesilesiyle Genco Erkal tarafından uyarlanıp yönetilen bu oyun, şairin hayatı ve eserlerinden kesitleri seyirciyle buluşturuyor. Piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen bu oyun, Fazıl Say ve Zülfü Livaneli gibi ünlü bestecilerin Nazım Hikmet’e ait şarkıları da içeriyor. Oyun, Nazım Hikmet’in yaşamının farklı dönemlerine odaklanırken özellikle şairin eşi Piraye Hanım’a olan aşkını da ele alıyor.

İstanbul Avrupa: 04 Nisan 2024, 20:30 Ataköy Yunus Emre KM Müşfik Kenter Sahnesi – 13 Nisan 2024, 20:30 Fişekhane Ana Sahne – 30 Nisan 2024, 20:30 Trump Sahne

İstanbul Anadolu: 08 Nisan 2024, 20:30 Kozzy Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi – 22 Nisan 2024, 20:30 Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon – 400 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Bir İdam Mahkumunun Son Günü

Victor Hugo’nun aynı adlı eserinden uyarlanan oyun, ölüme mahkum bir insanın son günü ustalıkla anlatıyor. İdam cezasını sadece beş hafta önce öğrenmesi ve bu süreç içerisindeki ruhsal durumu üzerindeki değişiklikleri bu oyunda izleyebilirsiniz. Bu oyunda yazarın ve çağın ilk iç monoloğuna tanık olabilirsiniz. 

26 Nisan 2024, 19:15, Akasya Kültür Sanat Sahnesinde sergileniyor ve fiyatları 150 TL’den başlıyor. 

İstanbul Avrupa:  01-03- 05- 10- 12- 17- 22 Nisan 2024 tarihlerinde 19,15 – 08- 15- 22- 29 Nisan 2024 tarihlerinde 20,30 – Pray Tiyatro – Adt Sahne

135 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Alevli Günler

Levent Ülgen, Güven Kıraç, Erkan Can ve Bahtiyar Engin’in rol aldığı oyun komedi ögelerini taşıyan bir dram, bir “yaşar-yaşamaz” öyküsü sunuyor. “Alevli Günler”, arkadaşlık, dayanışma ve insanın içinde bulunduğu zor durumlarla başa çıkma üzerine derinlemesine inceliyor. Oyun, komedi unsurlarıyla kırık dökük bir dünyada dostluğun ve insanlık değerlerinin önemini vurguluyor. İstanbul’un sanatseverlerinin beğenerek izleyebileceği bu oyun için şimdiden yerinizi ayırtmanızı öneriyoruz.

İstanbul Anadolu: 21 Nisan 2024, 20:30 – Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon

500 TL’den başlayan fiyatlarla

İstanbul Avrupa: 15 Nisan 2024, 20:30 – Mall Of İstanbul Moi Sahne

30 Nisan 2024, 20:30 – Tim Show Center

400 TL’den başlayan fiyatlarla

İstanbul Konserleri Nisan 2024

istanbul-etkinlik-takvimi-nisan

İstanbul, yıl boyunca yerli ve yabancı birçok sanatçıyı ağırladığı etkinlikleri ile biliniyor. Bu bahar günleri de kentin müzik sahneleri heyecan verici farklı tarzlardan birçok konser için hazırlanıyor.  İstanbul nisan ayı konserleri, pop, rock, jazz, klasik müzik ve dünya müziğinden farklı tarzları İstanbul’un müzikseverlerine sunuyor. Şehrin her köşesinde, farklı mekanlarda düzenlenen bu konserler, müzikseverler için unutulmaz deneyimler yaşatıyor. İstanbul konserleri, her yaştan müzik tutkunu için sevdiği sanatçıların canlı performanslarını izleyebilme olanağı sağlıyor. Konserler için yazımızı okumaya devam etmenizi öneriyoruz. 

İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakası, müzikseverler için farklı müzik türlerinde birçok konser salonunun kapısını açıyor. Genellikle merkezi konumda bulunan bu mekanlar, ulaşım kolaylığının yanında kültürel anlamda şehrin dinamizmine katkı sağlıyor.  

  • Ezginin Günlüğü Konseri

Türk müzik sahnesinin özgün gruplarından Ezginin Günlüğü, eşsiz müzikal tarzı ve duygu yüklü şarkı sözleriyle tanınıyor. Nazım Hikmet, Orhan Veli gibi önemli şairlerin şiirleri notalarla buluşturan grup, “Eksik Bir Şey”, “Ebruli”, “Seni Düşünmek Güzel Şey” ve daha birçok hit şarkısını İstanbul’un müzikseverlerine söylemek için hazırlık yapıyor. Bu muhteşem konser için şimdiden yerinizi ayırtmanızı öneriyoruz. 

03 Nisan 2024, 20:30 – Trump Sahne

350 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Nigel Kennedy – Heart And Soul

Dünya çapında tanınan bir keman virtüözü ve müzik dehası Nigel Kennedy, “Heart And Soul” konseri için İstanbul’a geliyor. Kendine özgü tarzı ve tutkulu performansıyla bilinen sanatçı, bu konserinde klasik müziğin en sevilen eserlerini İstanbul için çalacak. Sanatçı bu konserinde klasik müziğin efsanevi eseri Vivaldi’nin “Dört Mevsim”i gibi klasik eserlerinin yanında, modern zamanların büyük klavye sanatçılarından Krzysztof Komeda ve Ryiuchi Sakamoto’nun eserlerine de yer verilecek. Sanatçının bu sınırları zorlayan performansına keman, çello ve piyano da eşlik edecek. Müziğin ruhuna doğru yolculuğa çıkartacak bu benzersiz deneyimi kaçılmamak adına şimdiden yeriniz ayırtmanızı öneriyoruz.

07 Nisan 2024 21:00 – Türk Telekom Opera Salonu ve Atatürk Kültür Merkezi

150 TL Avrupa

  • Lara Fabian Konseri

Dünya çapında tanınan ve sevilen şarkıcı Lara Fabian, İstanbul’un müzikseverleriyle buluşmak için geliyor. Kent, benzersiz vokal yeteneği olan sanatçının, “Je T’aime” Dünya Turnesi kapsamındaki rotaları arasında yer alıyor. Bu özel konserde, duygusal performanslarıyla bilinen Lara Fabian’ın, sahnede enerjisiyle büyüleyen ve kalpleri dokunan performansına tanık olabilirsiniz. “Je t’aime”, “Adagio”, “Broken Vow”, “Immortelle” ve daha pek çok hit şarkısını seslendirdiği konseri kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz. 

25 Nisan 2024, 21:00 – Volkswagen Arena

695 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Zakkum Konseri

Türkiye’nin en sevilen alternatif rock gruplarından Zakkum, İstanbul konseri için hazırlanıyor. Zakkum’un sahnedeki dinamik performansını,  efsanevi şarkılarını, etkileyici enstrümantal düzenlemelerini sergileyecekleri bu gece, izleyenlerini büyüleyecek. Bu konserde, “Anason”, “Ben Ne Yangınlar Gördüm”, “Gidiyorum Yolcu Et”, “Taş”, “Geceyi Sana Yazdım” gibi Zakkum’un en sevilen şarkılarını canlı dinleme ve eşlik etme fırsatını kaçırmamanızı öneriyoruz.

27 Nisan 2024, 21:00 – Bostancı Gösteri Merkezi

500 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Yeni Türkü Konseri

Türk halk müziği, pop ve caz gibi çeşitli müzik türlerini harmanlayarak benzersiz bir tarz yaratan Yeni Türkü, Türk müziğinin sevilen özgün grupları arasında bulunuyor. “Bana Bir Masal Anlat Baba”, “Telli Telli”, “Olmasa Mektubun”, “Karanfil” gibi efsanevi şarkılara imzasını atan grup İstanbul konseri için hazırlanıyor. Bu gecede, Yeni Türkü’nün unutulmaz ezgileri, etkileyici vokalleri ve canlı enstrümantal performansıyla büyüleneceksiniz. Şarkılarına eşlik edeceğiniz Türk müziğinin en özgün ve etkileyici gruplarından Yeni Türkü’nün canlı performansını izleme fırsatını kaçırmayın.

28 Nisan 2024, 20:30 – Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi

300 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Anadolu Havaları Konseri

Bağlama ve vokalde Emin İgüs, kabak kemanede Can Acet ile türkü dolu bir geceye davetlisiniz. Sanatçılar bu özel konseri “geçmişi bir hatırlama, günümüze bir hatırlatma” olarak yorumluyor. İkili, insan sesi olan geleneksel Türk halk müziği türkülerini bu etkinlikle yeniden hayata döndürüyor. Geçmişteki ustalara saygı ve sevgi duruşu niteliğindeki konser için şimdiden biletlerinizi ayırtmanızı öneriyoruz.

03 Nisan 2024 20:30 – Moda Sahnesi Büyük Salon

200 TL’den Başlayan fiyatlarla

  • Cenk Taner Akustik Konseri

Türk rock müziğinin eşsiz ismi Cenk Taner, unutulmaz bir akustik konserle hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Kesmeşeker grubunun kurucusu, söz yazarı ve solisti olan sanatçının grubuyla sekiz, solo iki albümü bulunuyor. Cenk Taner’in beğendiğiniz şarkılarını güçlü sesi ve muhteşem yorumuyla canlı olarak dinlemek isterseniz, şimdiden yerinizi ayırmalısınız.

04 Nisan 2024, 20:30 – Moda Sahnesi

350 TL

  • Peyk Konseri

Türk alternatif rock sahnesinin öncü gruplarından Peyk, müzik hayatlarının 30. yılını müzikseverlerle kutlamaya hazırlanıyor. Özgün şarkıları ve etkileyici sahne performansıyla dikkat çeken grup, sevilen şarkılarını seslendirecekleri özel bir repertuvarla konser verecekler. Bu unutulmaz geceye tanıklık etmek için şimdiden yerinizi ayıtmanızı öneriyoruz.

12 Nisan 2024, 21:30 – Dorock XL Kadıköy

300 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Zakkum Konseri

Türk alternatif rock müziğinin öncülerinden olan Zakkum, 1999 yılında Raindog adıyla müzik hayatına başlamıştır. Geniş hayran kitlesine sahip olan grup, şarkılarında genellikle aşk, özlem, umutsuzluk gibi temaları işliyor. “Ben Ne Yangınlar Gördüm”, “Gidiyorum Yolcu Et”, “Anason” şarkılarıyla tanınan grup, İstanbul Anadolu yakasındaki hayranları ile buluşmaya hazırlanıyor. 

27 Nisan 2024, 21:00 – Bostancı Gösteri Merkezi

500 TL’den başlayan fiyatlarla

İstanbul Dans Gösterileri Nisan 2024

istanbul-etkinlik-takvimi-nisan

Adı sanat ve kültür etkinlikleri ile anılan İstanbul, bu yıl baharı birbirinden çeşitli ve renkli dans gösterileriyle karşılıyor. Etnik danslardan modern koreografilerine, klasik temsillerden çağdaş performanslara kadar geniş bir yelpazede dans severlere hitap eden etkinlikleri İstanbul dans gösteri programı içinde bulabilirsiniz. Her yaştan izleyicisini dansın büyüsüne sürükleyen bu etkinlikleri kaçırmamanızı öneriyoruz. 

  • Anadolu Ateşi Efsanelerin Dansı

Türk kültürünün zengin mirasını dünya sahnelerine taşıyan büyüleyici dans topluluğu Anadolu Ateşi, İstanbul’un sanatseverleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Doğu ve batı medeniyetlerinin buluşması niteliğindeki gösteri, halk danslarını bale, modern dansları farklı disiplinlerde izleyiciyle buluşturuyor. Anadolu’nun binlerce yıllık kültür ve tarih mozaiğinin sahnelere taşındığı gösteriyi kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.

İstanbul Avrupa: 08 Nisan 2024 20:45 – Türk Telekom Opera Salonu

250 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Carmen İDOB

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği Carmen Operası, sanatseverlere eşsiz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın performansını izleyebileceğiniz ünlü Carmen operasını iki büyük usta İbrahim Yazıcı ve Zdravko Lazarov dönüşümlü olarak yönetecek. Güzel ve tutkulu çingene kızı Carmen’in hikayesi anlatan eserin canlı performansını kaçırmamak için şimdiden biletlerinizi ayırtabilirsiniz.

İstanbul Avrupa: 03 Nisan 2024, 20:30 – 06 ve 13 Nisan 2024, 16:00 – 18 Nisan 2024, 20:00

Türk Telekom Opera Salonu

120 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Anadolu Ateşi Kıvılcım Çocuk Gösterisi

Dans gösterileri, insan üzerinde duygusal, estetik, sosyal ve kültürel boyutlarda zengin bir deneyim sunuyor. Yıllardır büyük bir zevkle izlediğiniz Anadolu Ateşi, etnik ve estetik detayları, ritim ve hareketleri ile izleyenlerine heyecan, mutluluk, hüzün, coşku gibi birçok duyguyu yansıtabiliyor. Anadolu Ateşi’nin “Kıvılcım” Çocuk Grubu, çocuklara dansın temel disiplinlerini öğretirken, sanatı ve dansı hayatlarına entegre ediyor. 

Buram buram ritim kokan Anadolu Ateşi Kıvılcım Çocuk Gösterisi, gençlerin ve çocukların aileleri ile birlikte izleyebileceği muhteşem bir etkinlik olarak, İstanbul’un sanatseverlerini çağırıyor. Bu gösteride Anadolu’nun zengin kültürel mirasından ilham alan danslarla etnik ve modern dansların eşsiz birleşimini izleyebilirsiniz. Çocuklarınızın sanatın büyüsüyle tanışmasına vesile olacak bu gösteriyi kaçırmamanızı öneriyoruz. 

İstanbul Avrupa: 14 Nisan 2024, 17:00 – AKM Tiyatro Salonu

200 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Destanların Dansı

Türk kültürünün zengin mirasını ve tarihini yansıtan gösteri, tarihin çeşitli dönemlerindeki örnekleri izleyenlerine sunuyor. Nuh Tufanı’ndan Dede Korkut’a, Dört Element’ten Nevruz’a, Sarı Gelin’den Tomris’e kadar pek çok önemli figür ve olayın canlandırmasını bu muhteşem gösteride izleyebilirsiniz. Bu gösteri, Türk toplumlarının tarih boyunca biriktirdiği kültürel mirası, dans gibi etkili bir sanatı kullanarak anlatıyor. Müzik eşliğinde Türk kültürünün ve tarihinin derinliklerine yolculuk yapmak isterseniz bu gösteriyi kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz. 

 17 Nisan 2024, 20:00 – Türk Telekom Opera Salonu

250 TL’den başlayan fiyatlarla

İstanbul Etkinlikleri ile Nisan’da Daha Bir Başka!

İstanbul, Nisan ayı kültür ve sanat etkinlikleri ile daha bir renkleniyor. Konserler, tiyatrolar, sergiler ve daha fazlası kentin etkinlik takviminde yer alıyor.Bu ayda her yaştan sanatsever için birbirinden çeşitli etkinliğe rastlayabilirsiniz. Özellikle müzik tutkunları için düzenlenen konserlerden, sahne sanatlarına geniş yelpazede sunulan etkinlikler, nisan ayı için sanatseverlere çok yönlü fırsatlar sunuyor. Bu ayda İstanbul’daki etkinlikler sokaklara taşarak eğlencenin sınırlarını zorluyor. Bahar şenliklerinden partilere, spor aktivitelerinden kültürel gösterilere kadar pek çok aktivite İstanbul etkinlik takvimi içinde. İki kıtanın buluştuğu noktada yer alan şehir, kültür ve sanat aktiviteleriyle bu ayda da göz dolduruyor. 

Yorum ekle