Yolcu360 Blog
bursa-etkinlik-takvimi-mayis
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Bursa Etkinlik Takvimi Mayıs 2024

Bursa Etkinlik Takvimi Mayıs 2024

Bursa etkinlik takvimi mayıs ayında da dolu dolu. Bursa, tarihi zenginliği, doğal güzellikleri ve kültürel mirasıyla Türkiye’nin önde gelen şehirleri arasında yer alıyor. Buram buram tarih kokan bu şehir, her yıl binlerce ziyaretçi ağırlamasının yanında her dönem kültürel etkinlikleriyle de dikkat çekiyor. Bursa, yılın her döneminde yerli ve yabancı birçok sanatçının ve tiyatro grubunun turne rotalarının ilk sırasında yer alıyor. Kültürel açıdan oldukça renkli olan şehir bu mayıs ayında da yoğun etkinlikleri ile dikkat çekiyor. Bursa Mayıs ayı etkinlik takvimi, konserlerden sergilere ve tiyatro gösterilerine kadar zengin bir içerik sunarak kenti adeta bir şölen yerine dönüştürüyor.  

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu ve en ucuz uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 18o ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı en uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Bursa Konserleri Mayıs 2024

bursa-etkinlik-takvimi-mayis-.jpg

Havaların iyiden iyiye ısındığı mayıs ayında Bursa, unutulmaz konserlere ev sahipliği yapıyor. Yerli ve uluslararası birçok ünlü sanatçı, Bursa’nın benzersiz atmosferinde sahne alarak kentin müzikseverleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Bursa mayıs ayı konser takvimi 2024 içinde rock müzikten pop müziğe, klasik müzikten alternatif müziğe kadar pek çok tarzda sanatçının performansını izleyebilirsiniz. Bursa mayıs ayı konserleri, arasından sizin için derlediklerimiz hakkında detaylı bilgiyi yazımızda bulabilirsiniz. Ancak bu konserlerin küçük bir makaleye sığamayacak kadar yoğun olduğunu da söylemeliyiz. 

  • %100 Akustik: Yüksek Sadakat

Türk rock müziğinin en beğenilen gruplarından Yüksek Sadakat, Bursa’nın müzikseverleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Müziği rock olarak bilinse de farklı müzikal etkileri barındıran grubun geniş bir hayran kitlesi bulunuyor. Yüksek Sadakat Bursa konseri, %100 akustik özellikli olup, herkesin diline pelesenk olan hit şarkılarını daha samimi bir atmosferde söyleyecek. Doğal enstrümanların ve seslerin muhteşem uyumunu izleyebileceğiniz konserde, sanatçıların müzikal yeteneklerine ve sahne performanslarına tanık olacaksınız. Türk Rock müziği tutkunlarının bir araya geldiği Bursa konseri için şimdiden yerinizi ayırtmanızı öneriyoruz. 

3 Mayıs 2024, 22:00

Milyon Performance Hall Bursa   

199 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Bulutsuzluk Özlemi Konseri

Türkiye’nin efsanevi alternatif rock grubu Bulutsuzluk Özlemi, Bursa’nın müzik severleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Müzikal olarak da alternatif rock tarzında özgün bir sound’a sahip grup, 1984 yılında kurulmuştur. Türkiye’nin ilk Türkçe sözlü alternatif rock yapan grubu olan Bulutsuzluk Özlemi, batı rock müziğinin enerjisini, Anadolu’nun ezgileriyle harmanlayarak geniş bir hayran kitlesine sahip olmuştur. Şarkı sözlerinde özellikle sosyolojik, psikolojik, ekonomik ve politik konuları işleyen efsanevi grup, dinleyenlerine düşündüren mesajlar sunuyor. Bulutsuzluk Özlemi’nin canlı performansına tanıklık etmek ve hit şarkılarını birlikte söylemek için şimdiden yerinizi ayırtmanızı tavsiye ediyoruz. 

4 Mayıs 2024, 21:30

Hayal Kahvesi Bursa  

199 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Koray Avcı Konseri

Türk halk müziğinden Türk sanat müziğine, popüler şarkılara kattığı yorumla tanınan Koray Avcı, Türk müziğinin sevilen isimleri arasında yer alıyor. Sanatçı, kendi yazdığı şiirleri şarkılarına entegre ederek benzersiz bir tarz yaratıyor.  Koray Avcı’nın “Aşk İle”, “Sonra Dersin Ki”, “Senin İçin Değer” ve “Seni Çok Özlüyorum” gibi unutulmaz albümlerinden eserleri dinleyebileceğiniz konser için bilet satışlarının başladığını duyururuz.

 4 Mayıs 2024, 21:00

Jolly Joker Bursa   

570 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Pentagram Konseri

Türkiye’nin efsanevi heavy metal grubu Pentagram, Bursa konseri için hazırlanıyor. Türk metal sahnesine yön veren grubun hikayesi 80’lere dayanıyor. Tabi bu süreçte müzikal anlamda evrim geçiren Pentagram, Speed metal ve thrash metalin etkisinden, geleneksel Türk müziği unsurlarını içeren bir heavy metal tarzı parçalarıyla dikkat ekiyor. Sahne performansıyla izleyenlerini büyüleyecek olan Pentagram, Bursa’nın müzikseverleri için kaçırılmayacak bir deneyim sunacak.

10 Mayıs 2024, 19:30

Milyon Performance Hall Bursa 

192 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Ajda Forever

Türk pop müziğinin süperstarı Ajda Pekkan, Ajda Forever Türkiye Turnesi’nin ilk durağı olarak Bursa’da sahne alacak. Sanat yaşamı boyunca birçok jenerasyona ilham veren sanatçının şarkılarına eşlik etmek ve sahne şovunu izlemek için bu fırsatı kaçırmamanızı öneriyoruz. 

11 Mayıs 2024, 21:00

Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu  

1425 TL’den başlayan fiyatlarla 

  • Birsen Tezer Konseri

Türk müziğinin duygusal ve etkileyici sesi Birsen Tezer, özgün besteleri ve tanıdık şarkılarıyla Bursa’nın müzikseverlerine unutulmaz bir gece vadediyor. Bu muhteşem performansta, Derin Bayhan (davul), Emre Tankal (elektro gitar), Gürol Ağırbaş (bas gitar), ve Tunç Öndemir (akustik gitar) gibi yetenekli müzisyenler, sahnede Birsen Tezer’e eşlik edecekler.

18 Mayıs 2024, 20:30

Merinos AKKM – Orhangazi Salonu   

570 TL’den başlayan fiyatlarla

  • No Land Konseri

İstanbul Sofar Sounds sahnelerinden fırlayıp gelen No Land, Bursalı müzikseverlerle buluşmak için kentinize geliyor. Müzikleri “doğu ve batı müziğini harmanladığı zarif ezgiler” olarak yorumlanan grup, farklı coğrafyaların ortak dili olan müzikleriyle dikkat çekiyor. Birçoğu Vugar Hasani imzası taşıyan parçaların yer aldığı bu özel konser için yeriniz ayırtmanızı öneriyoruz. 

17 Mayıs 2024, 22:00

 Hayal Kahvesi Bursa  

300 TL’den başlayan fiyatlarla

  • %100 Akustik: Malt

Hard rock tarzında müzik yapan Malt grubu, güçlü ve etkileyici vokalleri, dokunaklı melodileri ve samimi performanslarıyla Bursa’da sahne alacaklar. Grubun eğlenceli, hayatı sorgulayan ve ironi yüklü şarkılarına eşlik etmek için yerinizi ayırtmanızı öneriyoruz.

18 Mayıs 2024, 21:00

Milyon Performance Hall Bursa 

165 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Rana Türkyılmaz Konseri

Türk rock müzik dünyasının kadın vokali Rana Türkyılmaz, muhteşem ses rengi ile dinleyenlerini kendine hayran bırakıyor. Alamet”, “Bana Bir Yolunu Bul”, “Tek Başına” ve “Ona Gitme” şarkılarıyla tanınan genç sanatçının konserinde yerinizi almak istiyorsanız, şimdiden yerinizi ayırtmanızı öneriyoruz. 

22 Mayıs 2024, 22:00

 Hayal Kahvesi Bursa  

220 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Ayta Sözeri – Rüya Konserleri

Türk müziğinin zengin mirasını modern bir perspektifle yorumlayan Ayta Sözeri, Bursa konseri için hazırlanıyor. Etkileyici sahne performansıyla büyük beğeni toplayan sanatçı, Rüya Konserleri ile müzikseverleri büyüleyici sesiyle duygusal bir yolculuğa çıkaracak. 

23 Mayıs 2024, 21:00

Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu  

560 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Kenan Doğulu Konseri

Türk pop müziğinin önde gelen isimlerinden Kenan Doğulu, unutulmaz şarkıları ve enerjik sahne performansıyla Bursa konseri için hazırlanıyor. Bu konserde sanatçının efsanevi albümlerinden dönemine damga vuran hit şarkılara eşlik edebilirsiniz. Kenan Doğulu’nun enerjisiyle coşmak ve unutulmaz bir gece geçirmek için şimdiden yerinizi ayırtabilirsiniz.

25 Mayıs 2024, 21:00

Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu   

1425 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Tan Taşçı Konseri

Söz yazarı, besteci ve yorumcu kimliği olan Tan Taşçı, 2024 yılı konserlerine Bursa’dan başlıyor. Mayıs ayı içinde iki etkinlikle kentin müzikseverleriyle buluşacak olan sanatçı, yeni repertuvarını tanıtacak. Türk pop müziğinin parlayan yıldızı olan sanatçının, canlı performansını kaçırmamanızı öneriyoruz. 

28 Mayıs 2024, 21:00 – Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu – 600 TL’den başlayan fiyatlarla  

30 Mayıs 2024, 21:00 – Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu – 600 TL’den başlayan fiyatlarla 

  • Teoman Konseri

Türk rock müziğinin efsanevi sanatçılarından Teoman, “Kupa Kızı ve Sinek Valesi”, “İki Yabancı”, “Zamparanın Ölümü” gibi birçok hit olan şarkılarıyla tanınıyor.  Sanatçının şarkılarına eşlik etmek ve canlı performansına tanık olmak istiyorsanız. Bursa konserini kaçırmamanızı öneriyoruz. 

29 Mayıs 2024, 21:00

Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu   

622 TL’den başlayan fiyatlarla

Bursa Tiyatroları Mayıs 2024

bursa-etkinlik-takvimi-mayis-1.jpg

Bursa mayıs ayında konserleri kadar tiyatrolarıyla da oldukça dolu bir program sunuyor. Her biri farklı bir hikaye ve duyguyla dolu bu oyunlar, izleyenlerine duygusal anlar yaşatacak. Günlük rutinlerin stresinden uzaklaşabileceğiniz, bazen içinde kendinizi bulabileceğiniz tiyatro oyunlarından birkaçını sizler için derledik. Bursa mayıs ayı tiyatro takvimi, sanat dolu bir atmosferde seyircilerine unutulmaz anlar yaşatacak oyunlar sunuyor. Komediden drama, müzikal komediden çocuk oyununa birçok performansı izleyebileceğiniz günler için şimdiden yerinizi ayırmanızı öneriyoruz. 

  • Doğu Ekspresinde Cinayet Tiyatro Oyunu

Agatha Christie’nin ünlü romanını Türkiye’de ilk defa tiyatro sahnelerinde hayat buluyor. Polisiye roman yazarının kült eserleri arasında yer alan “Doğu Ekspresinde Cinayet” tiyatro oyununun yönetmen koltuğunu Atilla Şendil ve Savaş Özdural paylaşıyor. 

05 Mayıs 2024, 16:00 – BAOB Sahne, Bursa – 400 TL’den başlayan fiyatlarla

05 Mayıs 2024, 20:00 – BAOB Sahne, Bursa – 400 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Bülent Beyin Hikayesi Tiyatro Oyunu

Beyin ve diğer organlar arasındaki iletişim ve yönetim mücadelesi, hatta isyanlar daha komik nasıl anlatılır. İnsan beyni insan olsaydı neler olabilirdi? Bülent Beyin Hikayesi, izleyenlerine bol kahkahalı muhteşem bir gece vadediyor. 

06 Mayıs 2024, 20:30

Bursa Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi

320 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Shirley Valentine – Sumru Yavrucuk

Tek kişilik komedi oyunu “Shirley”, Bursa’da Sumru Yavrucuk’un muhteşem performansıyla sahnelenecek. Oyun günlük hayatın monotonluğu içinde kaybolmuş ve hayallerini unutmaya başlamış bir kadının öyküsünü anlatıyor. Shirley’nin, kendini keşfetme çabalarının komik ve eğlenceli hikayeni izlemek için şimdiden yerinizi ayırtmanızı öneriyoruz. 

08 Mayıs 2024, 20:00

BAOB Sahne, Bursa

300 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Kötü Bir Gün Tiyatro Oyunu 

Kara komedi tarzındaki bu oyunda, sınıf çatışmasını, otoriteyi, toplumsal kodlarımızı sinir bozucu ve komik şekilde izleyebilirsiniz. Yönetmen koltuğunda İlyas İlbey’in oturdu bu oyun, izleyenlerini gerilim dolu ancak komik, bir serüvene davet ediyor.  Psikolog Erdem ve apartman görevlisi Yakup’un izleyicileri içine çeken, gizemli ve esrarengiz hikayesi için şimdiden biletlerinizi almanızı öneriyoruz. 

09 Mayıs 2024, 20:00

BAOB Sahne, Bursa

400 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Her Şey Bedava Tiyatro Oyunu

İtalya’nın varoşlarında geçen, güçlü bir hikayeye sahip olan Her Şey Bedava, Bursa’da perdelerini açıyor. Sınıf mücadelesi, dayanışma ve beklenmedik olayların karışımıyla dolu olan bu oyun, seyircisini eğlendirirken düşündürüyor. Sistemi eleştiren ayrıca, sistemin içinde çelişkilerle boğuşan insanları konu alan bu oyun günlük hayatın pek çok yönüne komik bir bakış açısı getiriyor. Varoşlarda yaşayan karakterlerin eğlenceli ve çarpıcı hikayesi, izleyicilere unutulmaz bir tiyatro deneyimi vaat ediyor. Günümüze dair pek çok konuya komik bir bakış açısı sunan bu oyun Bursa’nın sanatseverlerine keyifli zaman geçirme fırsatı sunuyor. 

09 Mayıs 2024, 20:00

BAOB Sahne, Bursa

400 TL’den başlayan fiyatlarla

Yorum ekle