Yolcu360 Blog
istanbul-etkinlik-takvimi-haziran-2
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > İstanbul Etkinlik Takvimi Haziran 2023

İstanbul Etkinlik Takvimi Haziran 2023

İstanbul etkinlik takvimi Haziran ayı ile karşınızdayız. Eğlenceli konserlerden, gastronomi festivallerine kadar aradığınız tüm etkinlikler Haziran ayında sizlerle.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

İstanbul Festivalleri Haziran 2023

istanbul-etkinlik-takvimi-haziran.jpg

Yaz aylarının enerjisini festivaller ile karşılamaya hazırlanan İstanbullular buraya. Sıradışı konser deneyimleri, birbirinden ilginç gastronomi sunumları ile İstanbul festivalleri Haziran:

  • Restoran Haftası

Türkiye’nin ilk gastronomi festivali olan ve her yıl gastronomi ilgilileri tarafından merakla beklenen Restoran Haftası, 1 – 25 Haziran 2023 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşiyor. “Paylaşacak Çok Şey Var” sloganıyla yola çıkan festivalde “paylaşmak” teması dikkatleri çekiyor. Türkiye’nin önde gelen seçili katılımcı restoranları, etkinliğe özel olarak oluşturdukları “paylaşmak” temalı menülerini gastronomi severler ile buluşturuyor. Üstelik birbirinden lezzetli yemekleri uygun fiyatlarla size sunacak. 100’ü aşkın sayıda restoranın katılacağı etkinliklerde aynı zamanda restoranların pop up’ları, şef atölyeleri ve sohbetler de  gerçekleşecek.

Tarih: 1-25 Haziran 2023

Yer: İstanbul

  • 51. İstanbul Müzik Festivali

51. İstanbul Müzik Festivali, 1-17 Haziran tarihleri arasında müzikseverler ile buluşmaya geliyor. Festivalde izleyiciler 12 yeni eseri keşfedecek. 8 eser dünya prömiyeri, 4 eser ise Türkiye prömiyeri gerçekleştirecek. Fazıl Say’ın, Türkiye’nin kadın şairlerinden ilhamla bestelediği “Dünya Anne” bestesi, festival kapsamında iki konserde izleyici ile buluşacak. Festivalin en heyecan verici konserlerinden biri ise “Kadınlar Yeterince Bekledi” isimli konser olacak. Hollanda, Türkiye ve İran’dan kadın bestecilerden olan Meriç Artaç, Kate Moore ve Aida Shirazi tarafından yazılan üç bölümlük eser dünya prömiyerini gerçekleştirecek. “Yarının Kadın Yıldızları” konseri de bu yıl, festivalin TSKB desteğiyle Cumhuriyet’in 100. yılı şerefine sahnelenecek. Bunun yanı sıra 51. İstanbul Müzik Festivali Cumhuriyetimizin 100. yılında, ülkemizin erken dönem tango bestecilerine saygı duruşunda bulunacağı Cumhuriyet Tangoları konserinde izleyiciler, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası şefi ve besteci Hasan Niyazi Tura’nın festivale hediye ettiği, ilk defa dinleyici karşısına çıkacak yeni bir enstrümantal tango eseri dinleme fırsatı da bulabileceksiniz.

Tarih: 1-17 Haziran 2023

Yer: 18 farklı mekanda verilecek konserler için https://muzik.iksv.org/ adresini takip edebilirsiniz.

  • Big Fest İstanbul

İstanbul’un en büyük festivaline davetlisiniz. Big Fest İstanbul, birbirinden değerli sanatçılarla hafta sonunuzu renklendirmeye geliyor. Aralıksız iki gün boyunca müziğe doyacağınız, eğlenceli aktivitelerle günün tadını çıkarabileceğiniz renkli bir festival. Şimdiden biletlerinizi almanızı tavsiye ediyoruz.

Tarih: 3-4 Haziran 2023

Saat: 13.00

Yer: Life Park

İstanbul Konserleri Haziran 2023 

istanbul-etkinlik-takvimi-haziran-.jpg

Pop müziğinin ünlü sanatçıları, romantik sesler ve daha fazlası için İstanbul konserleri Haziran takvimine göz atalım.

  • Simge Sağın

“Aşkın Olayım” parçası ile dillerden düşmeyen güzel sanatçı Simge Sağın, İstanbullu hayranları ile buluşmaya geliyor. Romantik parçaları ile yüreğimizi ısıtan yıldız sanatçı, şarkılarını sizlerle seslendirmek için sabırsızlanıyor. Bu unutulmaz  akşam için biletlerinizi şimdiden ayırmanızı tavsiye ediyoruz. 

Tarih: 2 Haziran 2023

Saat: 21.00

Yer: Turkcell Vadi Sahnesi

  • Melek Mosso

Melek Mosso “Vursalar Ölemem”, “Sabahçı Kahvesi”, “Hayatım Kaymış” şarkıları başta olmak üzere pek çok parçasını hayranları ile söylemek için buluşuyor. Yaza giriş yaptığımız bu güzel günleri Melek Mosso ile karşılamaya ne dersiniz? Eğer cevabınız evet ise bu konseri sakın kaçırmayın.

Tarih: 2 Haziran 2023

Saat: 21.00

Yer: Jolly Joker Vadistanbul

  • Ayna

1996 yılında başladıkları müzik yolculukları hız kesmeden devam eden Ayna grubu, yılların eskitemediği seslerden biridir. Müzik piyasasına “Gittiğin Yağmurla Gel” parçası ile giriş yaptılar. İlerleyen yıllarda “Çayımın Şekeri”, “Biz Akdenizliyiz” şarkıları ile adından sıkça söz ettirmeye başladılar. Haziran ayı İstanbul etkinlik takviminde Ayna grubunun unutulmaz şarkılarına eşlik ederek nostalji yapmaya ne dersiniz? Hadi, şimdiden biletlerinizi ayırtın!

Tarih: 2 Haziran 2023

Saat: 21.00

Yer: Mask Beach

  • Cem Adrian

Pop müziğinin duygusal sesi Cem Adrian, İstanbul konserleri Haziran ayında sahneye çıkıyor. Bizleri bambaşka bir dünyaya götüren büyülü sesi mutlaka dinlemelisiniz. Özellikle “Kül”, “Ben Seni Çok Sevdim” parçaları dillerden düşmeyen değerli sanatçının konserine tüm İstanbullular davetli. 

Tarih: 3 Haziran 2023

Saat: 21.00

Yer: Turkcell Vadi Sahnesi

  • Sefo

Geçtiğimiz yaza damgasını vuran Sefo, İstanbul Haziran konserlerinde sahne alıyor. Yıldızı parlayan ünlü sanatçı, ilerleyen yıllarda da Pop müziğine yön vereceğe benziyor. “Bilmem Mi?”, “Toz Duman”, “Bonita” gibi birbirinden eğlenceli şarkılarını sevenleri ile seslendirmeye geliyor. Siz de içinizden geldiği gibi bağıra çağıra bu coşkuya ortak olmak istiyorsanız biletlerinizi şimdiden almanızı tavsiye ediyoruz. 

Tarih: 9 Haziran 2023

Saat: 21.00

Yer: Turkcell Vadi Sahnesi

  • Sıla

İstanbul Anadolu Yakası’na yeni bir nefes olmaya gelen Nefes Orman açılışında Sıla sizleri ağırlıyor. Şehrin hem içerisinde hem de doğanın tam kalbinde yer alan bu doğal yaşam ve etkinlik merkezi İstanbullulara nefes olmaya geliyor. Sıla konseri ile kapılarını Haziran ayında ziyaretçilerine açıyor.

Tarih: 11 Haziran 2023

Saat: 20.30

Yer: İstanbul Nefes Orman

  • Murda

Kendine özgü ritmi ve şarkı sözleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Murda, hayranları ile buluşuyor. Türkiye ve Avrupa turnesi kapsamında hem yurt dışında hem yurt içinde pek çok konser vermek için hazırlanıyor. İstanbul Haziran konserlerinden “Dua Tour 2023” kapsamında Murda konserine katılabilirsiniz.

Tarih: 17 Haziran 2023

Saat: 17:00

 Yer: İstanbul Maximum UNIQ Açıkhava

İstanbul Tiyatroları Haziran 2023

istanbul-etkinlik-takvimi-haziran-1.jpg

Edebiyata yön veren ünlü yazarların eserlerinden, tarihe yön veren önemli karakterlere pek çok etkileyici İstanbul tiyatroları Haziran ayında sizlerle. 

  • Saatleri Ayarlama Enstitüsü

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ölümsüz eseri Saatleri Ayarlama Enstitüsü, seyirci ile buluşuyor. Serkan Keskin’in muhteşem oyunculuk şöleniyle sinema ve tiyatronun iç içe geçtiği çağdaş bir uyarlama sizleri bekliyor. Doğu ve Batı, eski ve yeni, geleneksel ve modern kutupları arasında kaybolan Hayri İrdal’ın hayatına kuşbakışı bir eserdir. Eşsiz müzikler ile bütünleşen bu unutulmaz hikaye için şimdiden biletlerinizi almanızı tavsiye ediyoruz.

Tarih: 4 Haziran 2023

Saat: 20.00

Yer: Zorlu PSM

  • Amadeus

Dünya müzik tarihinin unutulmaz bestecilerinden Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin eşsiz hikayesinin ele alındığı, Peter Shaffer imzası taşıyan Amadeus sizlerle. Usta yönetmen Işıl Kasapoğlu rejisiyle Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu tiyatroseverlerle buluşuyor. Başrollerinde ise Selçuk Yöntem ve Tansu Biçer yer alıyor. Nitekim Wolfgang Amadeus Mozart’ı Tansu Biçer canlandırıyor. Toplam 70 kişilik dev kadrosuyla adından sıkça söz ettiren muhteşem bir eser. Haziran ayında da Amadeus, İstanbullu tiyatro severler ile buluşmaya devam ediyor.

Tarih: 6 Haziran 2023

Saat: 20.30

Yer: Atatürk Kültür Merkezi

  • Fahrenheit 451

Distopik edebiyatın başyapıtlarından olarak bilinen Fahrenheit 451, Erdal Beşikçioğlu rejisiyle sahneye çıkıyor. Haziran ayında şöyle keyifli bir tiyatro eseri izleyelim diyenler bir an önce biletlerinizi almanızda fayda var.

Tarih: 11 Haziran 2023

Saat: 20.30

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon

  • Celile

  1. Uluslararası Emek ve Başarı Ödülleri’nde “Yılın En İyi Kadın Performansı” ödülüne layık görülen Ayşegül Yalçıner’in başrolü canlandırdığı “Celile”, Haziran İstanbul tiyatroları takviminde yer alıyor. Peki Celile kim? 1900’lü yılların güçlü kadın portresini yansıtan Celile, edebiyatımızın güçlü şairi Nazım Hikmet’in biricik annesi. Dönemin yaşam tarzı, kadınların yaşadığı zorluklar ve hayatta kalmak için gösterdikleri çabayı anlatan bu değerli tiyatro eserini mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Tarih: 15 Haziran 2023

Saat: 20.30

Yer: Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi

 

Yorum ekle