Yolcu360 Blog
izmir-etkinlik-takvimi-haziran-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > İzmir Etkinlik Takvimi Haziran 2024

İzmir Etkinlik Takvimi Haziran 2024

İzmir etkinlik takvimi Haziran ayı, her gününe birkaç etkinlik sığdıracak kadar dopdolu! Türkiye’nin en önemli kültür ve sanat merkezlerinden olan şehir, yılın her döneminde yoğun etkinlikleriyle dinamik bir yaşam sürüyor. Kentin özünde olan bu canlılık, köklü tarihi ve kültürel geçmişinin yanında genç, dinamik nüfusu ve modern yaşam tarzı ile doğrudan ilişkilidir. 

İzmir etkinlikleri Haziran ayında da değişmeyen bu profille yaşanıyor. Tek fark, etkinliklerin kapalı salonlardan tarihi mekanlara, açık alanlara taşınması denilebilir. İzmir etkinlik takvimi 2024, sergilerden tiyatrolara, konserlerden festivallere kadar her yaştan herkesin ilgisini çekecek çeşitlilikte aktiviteyi içeriyor. Bu etkinlikler, kentin özünde olan sanat ve kültür renkliliğine daha bir canlılık getiriyor. Yaz mevsiminin etkilerinin hissedilmeye başlandığı bu günlerde müzikle, sanatla yoğrulmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam etmelisiniz. 

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu ve en ucuz uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 18o ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı en uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz! İzmir kiralık araç seçenekleri arasından dilediğiniz aracı en iyi fiyatla kiralayıp etkinlikler için yola çıkabilirsiniz!

İzmir Festivalleri Haziran 2024

izmir-etkinlik-takvimi-haziran.jpg

Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olan İzmir, tarihi mirası, özel mutfağı, sanat etkinlikleri ve dünya çapında bilinen festivalleri ile ünlüdür. Yıl boyunca birçok festivale ev sahipliği yapan şehir, özellikle haziran ayında daha bir canlı oluyor. Her yıl bu ayda düzenlenen birçok festival, kente yazın gelişini müjdeliyor. Kültür aktarımının doruklarda yaşandığı bu günlerde, şehir Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıları ve misafirleri ağırlıyor.  İzmir festivalleri Haziran 2024 takvimi, kentin canlı atmosferini yansıtacak programlarıyla dikkat çekiyor. İzmir haziran festivalleri hakkında detaylı bilgi için okumaya devam etmenizi öneriyoruz. 

  • Uluslararası İzmir Festivali

Bu yıl 37.’si düzenlenecek olan festival, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından düzenleniyor.  7 Haziran ile 26 Temmuz arasında yapılacak festivalin programını takip etmenizi öneriyoruz. 

  • Monkey Project İzmir

İzmir’in tarihi dokusunu modern müzikle buluşturan Monkey Project İzmir için geri sayım başladı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşecek bu festivalde, WhoMadeWho, Desiree, Dennis Horvat, Cihangir Çınar ve DJ Bey’in performanslarına tanık olacaksınız. Gün batımının büyüsüne kapılacağınız bu festivalde, unutulmaz bir müzik deneyimi yaşayabilirsiniz.  

08 Haziran 2024, 16:00

Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası

350.- TL

  • Lazy Sunday Festival

İzmirli müzikseverlerin heyecanla beklediği Lazy Sunday Festival, her zaman olduğu gibi bu yıl da oldukça renkli geçecek. Alışveriş, yemek ve aktivitelerle hareketlenecek etkinlikte,  Mabel Matiz, Can Ozan ve Soft Analog sahne alacak. Müzik tutkunları için kaçırılmayacak fırsat sunan etkinlik için şimdiden biletlerinizi almanızı tavsiye ediyoruz. 

09 Haziran 2024, 15:00

İzmir Arena

449.- TL

  • Chill-Out Festival Urla

Her yıl Urla’da düzenlenen Chill-Out Festival, katılımcılarına unutulmaz bire müzik deneyimi vadediyor. Bu yıl “Yeryüzündeki Cennet” teması ile düzenlenen festival, göz alıcı atmosferiyle müzikseverleri büyüleyecek. Müzik ve eğlence dolu bir gün vadeden etkinlik, “Yüzde Yüz Müzik” sunumu ve Future Generation organizasyonuyla düzenleniyor. 

 22 Haziran 2024 14:00

Urla Sahne

600.- TL – 1500.- TL

  • Tree of Life Festival – “ROOTS” – 11th Special Edition

Müziğin, sanatın ve yaşam tarzının mükemmel karışımını sunan Tree of Life Festival, İzmir’in müzikseverlerine unutulmaz deneyimler sunuyor. Bu etkinlik, farklı sahnelerde tanınmış DJ’lerin ve dünya çapında tanınmış müzisyenlerin performansına ev sahipliği yapacak. Unutulmaz deneyimler ve kültürel etkileşimlerle dolu bir hafta sonu için hazırlıklara başlamanızı öneriyoruz. 

26 Haziran 2024, Çarşamba – 12:00 ve 01 Temmuz 2024, Pazartesi – 16:00 arasında

Karagöl Tabiat Parkı

4500.- TL

  • 7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali

Türkiye’nin en önemli kültürel etkinliklerinden olan Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali’nin bu yıl 7.’si düzenleniyor. Festival süresince etkinlikler Efes Antik Kenti’nde düzenleniyor. Türkiye’nin zengin kültürel mirasını yansıtan festival bu yıl 30 Haziran’dan 13 Temmuz’a kadar yayılan bir dizi etkinliği içeriyor. Tarihi dokunun büyüleyici atmosferi, uluslararası alanda tanınmış opera ve bale sanatçılarının muhteşem performansları bu festivali tamamen benzerlerinden ayırıyor. 

                  –   Kuğu Gölü – İzmir DOB – 7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali

Berlin Devlet Balesi Baş Dansçıları, İana Salenko ve Marian Walter’ın performanslarını görme fırsatı bulacağınız Kuğu Gölü, klasik balenin en güzel örnekleri arasında bulunuyor. 

29 Haziran 2024, 21:00

Efes Antik Tiyatro

500.- TL’den başlayan fiyatlarla

        –  Barış Ormanı – İzmir DOB – 7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali

Bu festivalin bünyesinde ilk defa bu yıl çocuklar ve gençler için bir eser yer alıyor. Aslan Kral ve arkadaşlarının maceralarının anlatıldığı Barış Ormanı etkinliğini kaçırmamanızı öneriyoruz. Çocuklar için çok keyifli olabilir. 

30 Haziran 2024, 14:00

Bornova KSM Necdet Aydin Sahnesi

50 TL’den başlayan fiyatlarla

İzmir Haziran ayı etkinlikleri dopdolu bir yaza merhaba paketi gibi. Burada listelediklerimiz dışında çok sayıda etkinlik ilçelerde gerçekleşiyor. İzmir’in özellikle sahil kasabalarında festivaller de olabilir. İzmir gezisinde araca ihtiyacınız olursa Yolcu360 ile araç kiralama yapabilirsiniz. Böylece köyleri de kalabalık olmayan sahilleri de gezebilirsiniz. 

İzmir Konserleri Haziran 2024

izmir-etkinlik-takvimi-haziran-.jpg

İzmir konser takvimi Haziran 2024, her biri kendi tarzında benzersiz olan sanatçıların konser programları ile dopdolu. Hemen her gün bir canlı performansa tanık olabileceğiniz şehir, yerli ve yabancı sanatçıların turne rotalarında bulunuyor. Müzikseverleri bir araya getiren bu etkinlikler, kentin tarihi mekanlarından, güzellikleriyle tanınmış ilçelerine kadar pek çok lokasyonda olabiliyor.  İzmir Haziran ayı konserleri kapsamında caz müzikten metal müziğe, pop tarzından klasik müziğe birçok tarzı bir arada bulabileceksiniz. Bu konserler arasından sizin için seçtiklerimizi ve detaylarını içeriğimizde bulabilirsiniz.

  • An Epic Symphony & Sibel Can – Hüsnü Şenlendirici Konseri

Events Across Turkey projesi kapsamında An Epic Symphony, kendi tarzında star olan sanatçıları ağırlıyor. Geniş hayran kitlesine sahip Sibel Can, en sevilen şarkılarını Night Flight Symphony Orchestra & Choir eşliğinde söyleyecek. Bu büyük gösteri için şimdiden biletlerinizi almanızı öneriyoruz. 

01 Haziran 2024, 21:00

İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

800.- TL’den başlayan fiyatlarla

  • Kargo Grubu Konseri

1993 yılında kurulan Türk rock grubu Kargo, İzmir’in müzikseverleriyle tekrar buluşmaya hazırlanıyor. Efsanevi kadrosuyla hayranlarının karşısına çıkacak olan grup, uzun yıllar sonra dinleyenleri ile buluşacak. “Yarına Kalan Şarkılar” albümünü taçlandırmak sahne alacak olan grubun dinamik performansına yanık olmak için şimdiden takviminizi ayarlayın.

02 Haziran 2024, 21:00

İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

450.- TL’den başlayan fiyatlarla

  • Lvbel C5‘AUUU’TOUR Konseri

Türk rapçi ve söz yazarı olan Lvbel C5, müzik kariyerine 2019 yılında “Drop” adlı şarkısıyla başladı. Akılda kalıcı şarkıları, dinamik sahne performansıyla tanınan sanatçı, İzmirli hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Sanatçı, “10 Numara”, “Aynen Öyle” ve “Sevmiş Gibi”  hit şarkılarını bu konserinde sizlerle birlikte söylemek istiyor. Sanatçıya eşlik etmek istiyorsanız bu konseri kaçırmamanızı öneriyoruz.   

04 Haziran 2024, 21:00

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

399.- TL’den başlayan fiyatlarla

  • Imany Konseri

Imany, 2021 yılında çıkardığı cover albümü Voodoo-Cello’nun Türkiye turnesi kapsamında İzmir’e geliyor. Yoğun talep üzerine düzenlenen bu konser, Yapı Kredi 80. Yıl Feelin’ Good Etkinlikleri’nin bir parçası olarak gerçekleşiyor. Sanatçının en popüler şarkılarını dinleme ve muhteşem sahne şovuna tanık olabileceğiniz bu konseri kaçırmamanızı öneriyoruz. 

05 Haziran 2024, 21:00

İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

595.- TL’den başlayan fiyatlarla 

  • Sıla Konseri

Türkçe pop ve rock müziğinin güçlü sesi Sıla, sevilen ve bilinen şarkılarını İzmirli hayranlarıyla birlikte söylemeye hazırlanıyor. Sanatçının canlı performansına tanık olabileceğiniz bu muhteşem geceyi kaçırmamanızı öneriyoruz. 

13 Haziran 2024, 21:15

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

1140.- TL’den başlayan fiyatlarla

  • İlyas Yalçıntaş Konseri

Müziğe 16 yaşında gitarist olarak başlayan İlyas Yalçıntaş, “İncir”  single’ı ile geniş dinleyici kitlesinin beğenisini kazandı. “Olmazsa Olmazımsın”, “Nefes”, “İçimdeki Duman” gibi hit şarkılarıyla tanınan sanatçı, İzmir’de sahne almaya hazırlanıyor. Pop tarzında müziği ile tanınan sanatçının, yumuşak tınılı sesinden şarkılar dinlemek için şimdiden yerinizi ayırmalısınız. 

14 Haziran 2024, 22:00

Hayal Kahvesi İzmir

170.- TL’den başlayan fiyatlarla

  • Ajda Forever 

Süperstar Ajda Pekkan, “Ajda Forever Türkiye Turnesi” kapsamında İzmir’e geliyor. Hayranları tarafından heyecanla beklenen konsere tanıklık etmek, sanatçının şarkılarıyla coşmak için acele etmenizi öneriyoruz.  

19 Haziran 2024, 21:15

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

1425.- TL’den başlayan fiyatlarla

  • Buena Vista All Stars Konseri

Küba’nın efsanevi grubu Buena Vista All Stars, İzmirli müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.  Latin müziğinin ritimleriyle coşmak ve ezgilerinde kaybolmak için yerinizi şimdiden ayırtmanızı öneriyoruz. 

22 Haziran 2024, 21:00

Çeşme Açık Hava Tiyatrosu

900.- TL’den başlayan fiyatlarla

Yorum ekle