Yolcu360 Blog
istanbul-etkinlik-takvimi.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > İstanbul Etkinlik Takvimi Mayıs 2024

İstanbul Etkinlik Takvimi Mayıs 2024

İstanbul etkinlik takvimi Mayıs ayında da oldukça renkli. Türkiye’nin en büyük ve en dinamik şehri olan İstanbul, Mayıs ayının geldiği bu güzel ilkbahar günlerinde yine kapılarını sanata ve müziğe açıyor. Şarkılara, şiirlere ilham kaynağı olan İstanbul’un kültür ve sanat açısından zengin bir geçmişi var. Ayrıca çok sayıda canlı performansa uygun sahnesi bulunuyor. Şehir, yıl boyunca zengin bir etkinlik programına sahip olmanın yanı sıra her ay yeni aktivitelerle etkinlik takvimini güncelliyor. Sanat sergileri, tiyatro gösterileri, konserler ve daha fazlasıyla İstanbul, yerel halka ve ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler sunuyor. İstanbul etkinlik takvimi Mayıs 2024 yılına yönelik bir dizi sanat ve kültür etkinliğini içeriyor. Bu ay boyunca sokaklar, sanatçılar, müzisyenler ve performans sanatçıları tarafından doldurulurken, galeriler, tiyatrolar da kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Baharın her yerde hissedildiği bu ayda etkinlikler salonlardan sokaklara taşıyor. İstanbul mayıs ayı etkinlik takvimi, şehrin her köşesini sanat ve kültürle dolduracak kadar zengin ve çeşitli. Bu ayda hem yerel hem de dünyaca ünlü sanatçıların canı performanslarına İstanbul sahnelerinde tanık olabilirsiniz. Şehrin kültürel çeşitliliğine tanık olmak ve takviminizde etkinliklere yer vermek istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Yazımızda İstanbul Etkinlik Takvimi Mayıs ayına dair faaliyetleri ve detaylarını bulabilirsiniz.

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu ve en ucuz uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 18o ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı en uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

İstanbul Konserleri Mayıs 2024

istanbul-etkinlik-takvimi-.jpg

Türkiye’nin müzik sahnesinin kalbinin attığı İstanbul, mayıs ayında da her türden müzikseverin ruhuna dokunan etkinlikleriyle dikkat çekiyor. İlkbaharın iyiden iyiye hissedildiği bu günlerde, şehrin müzik sahneleri de farklı türlerde konserler için kapılarını açıyor. Pop, rock, jazz, klasik müzik gibi geniş yelpazeye sahip performanslar, İstanbul mayıs ayı konserleri kapsamında müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Şehrin dört bir yanındaki çeşitli mekanlarda gerçekleşecek bu konserler,  katılımcılara unutulmaz bir müzik deneyimi yaşatacak. İstanbul mayıs konserleri arasından farklı tarzlarda ve heyecan verici olanlarından bazılarını sizin için inceledik. Sevdiğiniz sanatçıların canlı performanslarını listemizden takip ederek, bu heyecan verici performanslara tanıklık edebilirsiniz.   

  • maNga Konseri

Alternatif Rock, Nu-Metal ve Rapcore tarzlarında müzik yapan Manga, “Bir Kadın Çizeceksin”, “Dursun Zaman”, “Cevapsız Sorular” ve “Fly to Stay Alive” gibi popüler parçaları ile tanınıyor. 20. Yıl turnesi kapsamında İstanbul’daki hayranlarıyla buluşmaya hazırlanan grubun bu özel konserini kaçırmamanızı öneriyoruz. 

03 Mayıs 2024, 21:30 – KüçükÇiftlik Park

700 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Can Gox Konseri

Blues, rock ve caz gibi farklı tarzlarda müzik yapan Can Gox, Anadolu ezgilerini içeren şarkıları, kendi özgün tarzıyla harmanlayarak dinleyicilere sunmasıyla tanınıyor. Özellikle “Haydar Haydar”, “Drama Köprüsü” ve “Neredesin Sen” gibi Anadolu ezgilerini taşıyan parçaları, Can Gox’un farklı ses yapısı ve özgün yorumuyla dikkat çekiyor. Sanatçı mayıs ayında İstanbul’un müzikseverleriyle iki farklı konserde buluşmaya hazırlanıyor.

03 Mayıs 2024, 21:30 – Dorock XL Kadıköy 250 TL’den başlayan fiyatlarla

25 Mayıs 2024, 22:00 – Hayal Kahvesi Atakent 460 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Star Wars: A New Hope In Concert

Star Wars’un unutulmaz müzikleri ve efsanevi hikayesi, İstanbul Film Orkestrası’nın muhteşem performansıyla İstanbul’un müzikseverleri için bir araya geliyor. John Williams’ın ikonik besteleri eşliğinde, Star Wars’un ilk filmi “A New Hope”un unutulmaz sahnelerini sinema perdesinde izlerken,  orkestranın etkileyici performansını da hissedeceksiniz. Star Wars evrenine duyulan tutkuyu canlı bir deneyime dönüştürmek istiyorsanız yerinizi şimdiden ayırmanızı öneriyoruz. 

04 Mayıs 2024, 16:00 – Zorlu Psm Turkcell Sahnesi – 1145 TL’den başlayan fiyatlarla

04 Mayıs 2024, 21:00 – Zorlu Psm Turkcell Sahnesi – 1145 TL’den başlayan fiyatlarla

  • BabyConcerts ile Mevsimler: İlkbahar

Türkiye’nin ilk ve tek bebek ve çocuklara yönelik klasik müzik topluluğu BabyConcerts,  baharın gelişini kutlamak için minik sanatseverlerle buluşacak. Küçük sanatseverleri müzik masalına çağıran bu konserde çocuklarınız, klasik müziğin büyülü dünyasında dolaşacaklar. Mozart’tan Strauss’a, Vivaldi’den Bizet’e, klasik müziğin en sevilen parçalarıyla dolu bir programda minikler, bir balerinin dansıyla büyülenecekler.

11 Mayıs 2024, 13:00 – Kadıköy Eğitim Sahnesi

11 Mayıs 2024, 15:00 – Kadıköy Eğitim Sahnesi 

300 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Nurettin Reçber Konseri

Halk müziğinin sevilen isimlerinden Nurettin Rençber, kendine özgü derin sesi ve etkileyici şarkılarıyla İstanbul’a geliyor. Şimdiye kadar birçok albüme imza atan sanatçı, yeni çalışması “Lal Resimler” adını taşıyan son albümüyle hayranlarının karşısına çıkıyor. Müziğin büyülü dünyasına Nurettin Rençber’in eşsiz şarkılarına eşlik etmek için biletinizi şimdiden almanızı öneriyoruz.

11 Mayıs 2024, 20:30

Kadıköy Eğitim Sahnesi

500 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Gülşen Konseri

Şarkıcı, şarkı sözü yazarı ve besteci olan Gülşen, Türk pop müziğinin önde gelen sanatçıları arasında bulunuyor. Birçok müzik ödülü olan sanatçı, en popüler şarkılarını İstanbul’da seslendirmek için hazırlanıyor. Sanatçının muhteşem sahne şovunu ve canlı performansını kaçırmamanızı öneriyoruz.

12 Mayıs 2024, 21:00 

Volkswagen Arena

1100 TL’den başlayan fiyatlarla

  • “Bastien ve Bastienne” Operası: Modern Bir Macera Konseri

Klasik müziğin dehası Mozart’ın sadece 12 yaşında bestelediği unutulmaz eseri “Bastien ve Bastienne”, yönetmen Cihan Uçan’ın özgün yorumuyla sahneye taşınıyor. Bu romantik macerada, günümüzün hızlı tempolu yaşam tarzıyla renklenen bir atmosfer sizleri bekliyor. Eğlenceli ve duygusal bu operayı kaçırmamanızı öneriyoruz. 

13 Mayıs 2024, 20:30

All Saints Moda Kilisesi

300 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Feridun Düzağaç Konseri

Türk rock müziğinin önde gelen sanatçılarından Feridun Düzağaç, kendine özgü tarzı ve derin şarkı sözleriyle geniş bir hayran kitlesi bulunuyor. Şarkılarında genellikle aşk, özlem, umut gibi temaları işleyen sanatçı, en sevilen şarkılarını sizinle söylemek için İstanbul’da sahne alıyor. Bu unutulmaz geceye tanıklık etmek için şimdiden yerinizi ayırtmanızı öneriyoruz. 

17 Mayıs 2024, 21:00

Dorock XL Kadıköy

300 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Mabel Matiz – Mirkelam – Kristal Kit – The Sisters Konseri

Türk pop ve alternatif müziğin ünlü isimleri, İstanbul’un müzikseverlerini muhteşem bir müzik şölenine davet ediyor.  Mabel Matiz, Mirkelam, Kristal Kit ve DJ The Sisters’ın bir araya geldiği bu muhteşem konseri kaçırmamanızı öneriyoruz. 

17 Mayıs 2024, 18:00

KüçükÇiftlik Park

800 TL’den başlayan fiyatlarla 

  • The Blaze

Fransız elektro ikilisi The Blaze, etkileyici vokalleri ve mistik müzikleriyle İstanbul’u dansa davet ediyor. Guillaume ve Jonathan Alric kardeşlerinden oluşan The Blaze, 5 yıl aradan sonra İstanbul’a geliyor. Bu özel konser için şimdiden yerinizi ayırtmanızı öneriyoruz. 

18 Mayıs 2024, 18:00

KüçükÇiftlik Park

1750 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Hayko Cepkin Stadium Show

Türk rock müziğinin önde gelen isimlerinden Hayko Cepkin, güçlü sesi ve enerjik performanslarıyla 30 yıldır sahnelerde. Elektronik unsurları ve geleneksel Türk ezgilerini başarıyla harmanlayan sanatçının samimi performansını izlemek için biletlerinizi şimdiden almanızı öneriyoruz. 

26 Mayıs 2024, 20:30

BJK Tüpraş Stadyumu

688 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Yalın 20. Yıl Stadyum Konseri

Müzik kariyerine 2004 yılında “Ellerine Sağlık” albümüyle adım atan Yalın, Türk pop müziğinin tanınmış isimleri arasında bulunuyor. Bu süreçte birçok hit şarkıya imza atan sanatçı, duygusal ve romantik müziği ile sevenlerinin ruhuna dokunuyor. Yalın, 20. Sanat yılını hayranlarıyla kutlamak için İstanbul’da stadyum konserine hazırlanıyor. Sanatçının hit şarkılarına eşlik etmek için bu etkinliği kaçırmamanızı öneriyoruz.

31 Mayıs 2024, 21:00

BJK Tüpraş Stadyumu 

596 TL’den başlayan fiyatlarla

İstanbul Tiyatroları Mayıs 2024

istanbul-etkinlik-takvimi-1.jpg

İstanbul’un mayıs ayı tiyatro takvimi, şehrin kültürel hayatına renk katan bir dizi oyunla perdelerini açmaya hazırlanıyor. Kentin sanatseverleri klasik eserlerden çağdaş yapıtlara, yerel prodüksiyonlardan uluslararası işbirliklerine kadar birçok oyunu bu ay içinde izleme fırsatı bulacak. Bu eşsiz oyunlar arasından derlediklerimizi yazımızın devamında bulabilirsiniz. 

  • Timsah Ateşi Oyunu

“Timsah Ateşi”, iki zıt kutuplu kız kardeşin babalarıyla olan karmaşık ilişkisini merkezine alan etkileyici bir hikayedir. 2019 yılında Edinburgh Fringe Tiyatro Festivali’nin en iyi oyunları arasında yer alan eserin yönetmen koltuğunda Mehmet Ergen oturuyor. Sürreal ve grotesk bir atmosferde, aile bağlarının ve kişisel trajedilerin derinliklerine inen oyun için yerinizi ayırtmanızı öneriyoruz. 

16 Mayıs 2024, 20:30 – Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi – 495 TL’den başlayan fiyatlarla

22 Mayıs 2024, 20:30 – Mall Of İstanbul Biletinial Moi Sahne – 600 TL’den başlayan fiyatlarla

23 Mayıs 2024, 20:30 – AKM Tiyatro Salonu – 495 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Deathtrap Tiyatro Oyunu

İra Levin’in kaleminden çıkan, Edgar Ödülü kazanan ve Broadway’de uzun süre sahnelenen Deathtrap, İstanbul’un tiyatro severleri için perdelerini açmaya hazırlanıyor. Gerilim-komedi türündeki bu nefes kesici oyunu izlerken, beklenmedik sürprizleri ve dönemeçlerin içinde kaybolabilirsiniz. 

18 Mayıs 2024, 20:30 

Kozzy Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi 

370 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Etik Alkol Tiyatro Oyunu

Ömer Hayyam, Neyzen Tevfik, Can Yücel ve daha birçok sanatçının alkolle yaşadıkları anıları bulabileceğiniz oyunda keyif dolu bir akşam geçirebilirsiniz. Ünlü isimlerin anıları, olaylara mizahi yaklaşımları ve çarpıcı diyalogları ile bambaşka bir dünyanın kapılarını açacaksınız.

02 Mayıs 2024, 20:30 – Kadıköy Eğitim Sahnesi – 300 TL’den başlayan fiyatlarla

16 Mayıs 2024, 20:30 – Yaşar Kemal Kültür Merkezi (Maltepe) – 250 TL’den başlayan fiyatlarla

31 Mayıs 2024, 20:30 – Caddebostan Kültür Merkezi A Salonu – 250 TL’den başlayan fiyatlarla

  • 38. Genç Günler Festivali

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, genç kuşağın sanatçılarını ve sanat adaylarını desteklemek için onlara sahne imkanı sunuyor. Bu özel etkinlik kapsamında, üniversitelerin konservatuvarları, tiyatro bölümleri ve üniversite kulüp ile tiyatro topluluklarının projeleri, Şehir Tiyatroları sahnelerinde izleyiciyle buluşuyor. 9-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak olan 38. Genç Günler Festivali, 10 gün boyunca İstanbul seyircisiyle ücretsiz olarak buluşacak. Genç sanatçıların yeteneklerini sergileme fırsatı bulduğu bu özgün etkinliği ajandanıza kaydetmenizi ve kaçırmamanızı öneriyoruz.

9-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında

Şehir Tiyatroları sahneleri

İstanbul’da Mayıs ayında konser, festival, tiyatro, şenlik gibi aktivitelere katılmak üzere daha konforlu bir ulaşım için araca ihtiyaç duyabilirsiniz. Araç kiralama ile ihtiyacınız olan aracı edinmeniz mümkün. Uygun fiyatlı kiralık araçları da Yolcu360 ile keşfedebilirsiniz. Ayrıca yaşadığınız şehirden İstanbul’a uçak bileti almak üzere de Yolcu360’ı tercih edebilirsiniz. 

Yorum ekle