Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > İzmir Etkinlik Takvimi Mayıs 2024

İzmir Etkinlik Takvimi Mayıs 2024

İzmir etkinlik takvimi mayıs ayında da dolu dolu! Bahar aylarının İzmir’e torpil geçtiğini söyleyerek başlayalım. Her ay olduğu gibi bu ay da son derece hareketli bir İzmir etkinlikler listesi var. Havaların güzelliği açık alanda da festival, konser ve gezi alternatifleri sunuyor. 

Tarihin, kültürün ve eğlencenin kesişim noktasında yer alan İzmir, Mayıs ayında da bu zenginliğini doruk noktasına çıkarıyor. Kentte, sanat sergilerinden sokak müzisyenlerine, tarihi mekanlarda düzenlenen özel etkinliklerden sahil şeridinde yapılan şenliklere kadar herkesin ilgisini çekecek bir aktiviteyi bu ay içinde bulabilirsiniz. Her bir etkinlik güzel İzmir’in tarihi zenginliği, doğal güzellikleri ve canlı kültürel dokusuyla harmanlanarak unutulmaz deneyimler sunuyor. İzmir mayıs ayı etkinlikleri ile özünde olan enerji ve coşkuyu daha da katlanacak niteliktedir. İklim bakımından yılın en güzel günlerinin yaşandığı bu dönemde, sanat ve müzikle daha da yoğrulmak istiyorsanız, sizin için derlediğimiz etkinlikleri takip edebilirsiniz. İzmir Mayıs 2024 etkinliklerini yakından tanımak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu ve en ucuz uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 18o ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı en uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Mayıs’ta İzmir’de Ne Yapılır?

Mayıs İzmir etkinlik listesi arayanlar için hem açık havada hem de kapalı alanlarda yapılacak farklı etkinlikler var. Şehre gelen sergi, tiyatro gibi etkinlikleri listeledik. Ama İzmir’de mayıs ayının baharın en güzel zamanı olduğunu söylemek önemli. Bu nedenle açık havada vakit geçirmeyi de tercih edebilirsiniz. Bornova Büyük Park, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Narlıdere Terapi Ormanı, Bostanlı Sahil, Alsancak Kordon açık havada pek çok etkinliğe ev sahipliği edecektir. Şimdi, mayısta İzmir’deki konser, tiyatro ve sergilere bakalım. 

İzmir Konserleri Mayıs 2024

izmir-etkinlik-takvimi-mayis-4.jpg

İzmir, Mayıs ayında yerel ve uluslararası arenada tanınmış birçok sanatçıyı ağırlamaya hazırlanıyor. Türkiye’nin önde gelen kültür ve sanat merkezlerinden biri olan bu şehir, her yıl olduğu gibi bu Mayıs ayında da konserlerin heyecan verici atmosferiyle daha da canlanıyor. Müzikseverler için bir cennet haline gelen İzmir, tarihi dokusuyla büyüleyen mekanları ve zengin kültürel mirasıyla konser deneyimini eşsiz kılıyor. İzmir mayıs ayı konserleri kapsamında her tarz ve zevke hitap eden etkinlikleri bulabilirsiniz. Bu ay boyunca, kentin eşsiz sahnelerinde, unutulmaz konserlerin tadını çıkarmak için şimdiden yerinizi ayırtabilirsiniz.

  • Hande Mehan Konseri

Müzik kariyerine Cem Adrian’ın prodüktörlüğü ile başlayan Hande Mehan, başarılı şarkıları ve performansıyla genç müzikseverlerin hayranlığını kazanmıştır. Cem Adrian ile yaptığı düetlerle tanınan sanatçı, mayıs ayında İzmir’in müziksevereleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Bu özel sesi dinlemek ve canlı performansına tanık olmak istiyorsanız biletlerinizi şimdiden alabilirsiniz.

01 Mayıs 2024, 21:30

Babil

200.- TL

  • Atilla Demircioğlu Konseri

Türk müziğinin efsane isimlerinden Atilla Demircioğlu, unutulmaz şarkıları ve enerjik sahne performansıyla İzmir’de sahne alacak! Kendine özgü tarzı ve etkileyici sesiyle müzik dünyasında iz bırakan sanatçı, yılların deneyimi ve müzik tutkusuyla hayranları için hazırlanıyor. Repertuvarında Grup Gündoğarken’in efsanevi şarkılarından solo eserlerine kadar geniş bir yelpaze bulunan sanatçının şarkılarına eşlik etmek istemez misiniz?  Atilla Demircioğlu’nun muhteşem performansına tanık olmak için bu konser fırsatını kaçırmamanızı öneriyoruz.  

03 Mayıs 2024, 20:30 – BonVivant Alsancak – 950.- TL

10 Mayıs 2024, 20:30 – BonVivant Alsancak – 950.- TL

  • Rubato Konseri

Türk pop-rock müziğinin sevilen ismi Rubato, efsanevi şarkılarıyla geniş bir hayran kitlesine sahiptir. “Bir Ayrılık Bir Yoksulluk Bir Ölüm”, “Unuturum Diye Yorma Kendini”, “Yıkılmışım Ben” gibi hit şarkısıyla tanınan grup, İzmir performansı için hazırlanıyor. Türk müziğinin klasikleşmiş eserlerine kattıkları yorumla bilinen Rubato’nun, özgün yorumlarına ve güçlü sahne performanslarına tanık olmak için bu konserin bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.

03 Mayıs 2024, 21:00

SoldOut Performance Hall

399.-TL

  • Yonca Bizi 90’lara Götür Daha da Geri Getirme

Yonca Evcimik, “Yonca Bizi 90’lara Götür Daha da Geri Getirme” adlı sahne şovuyla İzmir’de müzikseverleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Bu eğlenceli şov nostaljik müzikleri, kostümleri ve danslarıyla izleyenleri 90’lı yıllara götürmeyi hedefliyor. Müzik, dans ve görsel unsurların ustaca harmanlandığı bu özel gösteriyi kaçırmamanızı öneriyoruz. Sanatçının şarkılarına ve danslarına eşlik ederek günlük hayatı bir kenara bırakacağınız konser için şimdiden yerinizi ayırtmanızı tavsiye ediyoruz. 

03 Mayıs 2024, 23:00

Ooze Venue

333.-TL

  • Can Ozan Konseri

Türkiye’nin genç ve yetenekli müzisyenlerinden Can Ozan, büyüleyici sesi ile İzmir’de sahne almaya hazırlanıyor. Bulutsuzluk Özlemi, Duman, Bob Dylan gibi isimlerden etkilenen sanatçının, “Daha sonra Bi Şey Var”, “Derleme”, “Dolunay” gibi birçok albümü bulunuyor. Genç ve dinamik müzikseverlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan Can Ozan’ın canlı performansı için şimdiden yerinizi ayırtabilirsiniz. 

04 Mayıs 2024, 22:00

Ooze Venue

300.-TL

  • Necati ve Saykolar Konseri

Türk rock müziğinin özgün ve dinamik gruplarından Necati ve Saykolar, enerjik sahne performanslarıyla hayranlarını İzmir’de ağırlıyor. Grup, Anadolu Folk Rock müziğini modern seslerle buluşturarak, 70’li ve 80’li yılların müziklerini günümüze taşıyor. Kendilerine özgü tarzlarıyla çeşitli şarkıları yorumlayan grup, konserlerini doğaçlama replikler ve tiyatral gösterilerle zenginleştiriyorlar. Necati ve Saykolar’ın kendine özgü tarzı ve enerjisi ile coşmak için İzmir randevusunu kaçırmamanızı öneriyoruz. 

08 Mayıs 2024, 22:00

Hayal Kahvesi İzmir

150.-TL

  • Adasu Akın Konseri

İzmir’in yetiştirdiği genç ve parlak çellist Adasu Akın, müziğin büyülü dünyasında farklı tınıları bir araya getiriyor. Türkü, caz, pop ve klasik müzik eserlerini çellonun büyüleyici sesiyle yorumlayan sanatçı, İzmir’in sanatseverleri için hazırlanıyor. Yunan mitolojisinden Türk halk şarkılarına, Blues klasiklerinden popüler melodilere kadar geniş bir repertuvara sahip olan sanatçının müzikleriyle farklı bir duygusal yolculuğa çıkabilirsiniz.

09 Mayıs 2024, 20:30

Hikmet Şimşek Sanat Merkezi

333.-TL

  • Aziza Mustafa Zadeh Konseri

Azerbaycan kökenli piyanist ve caz vokalisti Aziza Mustafa Zadeh, kendine özgü tarzıyla müzikseverleri büyülemek için İzmir’de sahne almaya hazırlanıyor. Efsanevi sanatçı, klasik müzik, caz ve Azerbaycan ezgilerini ustalıkla harmanlayarak yorumlamasıyla tanınıyor. Aziza Mustafa Zadeh’in eşsiz yorumları ile unutulmaz bir gece için biletinizi şimdiden almanızı öneriyoruz.  

10 Mayıs 2024, 20:30

AKM Yunus Emre Salonu

3300.-TL

  • Aşkın Nur Yengi Konseri

Türk pop müziğinin sevilen ismi Aşkın Nur Yengi, unutulmaz şarkıları ve etkileyici sahne performansıyla İzmir’de sahne almaya hazırlanıyor. Büyüleyici sesi ve enerjisiyle dinleyicilerini kendine hayran bırakan sanatçının klasikleşmiş hit şarkılarını canlı performansla dinleme şansını kaçırmamanızı öneriyoruz. Türk pop müziğinin sevilen şarkıcısı Aşkın Nur Yengi’nin şarkılarına eşlik etmek ve müzik dolu unutulmaz gece geçirmek için biletlerinizi ayırtmanızı öneriyoruz.  

10 Mayıs 2024, 21:00

SoldOut Performance Hall

499.-TL

  • Yeni Türkü Konseri

Türkiye’nin önde gelen müzik gruplarından Yeni Türkü, İzmir’in müzikseverleriyle buluşmak için şehrimize geliyor. Grup, Türk halk müziği ezgilerini,  pop, caz ve rock unsurlarıyla harmanlayarak kendi özgün tarzını oluşturmuştur. Yıllar içinde pek çok albüm ve hit şarkıya imza atan Yeni Türkü, sosyal ve duygusal temaları işleyen şarkı sözleriyle dikkat çekiyor. 

15 Mayıs 2024, 21:00

SoldOut Performance Hall

399.-TL

  • Festival Land 5 (Festival + Konser)

Türkiye’nin en çok katılım gösteren festivallerinden olan Festival Land, bu yıl 5. Defa müzikseverlere kapılarını açıyor. Bu festivalde eğlenceli oyunlardan harika lezzetleri bir arada bulabilirsiniz. 

11 Mayıs’ta başlayacak olan etkinlik, Türk müziğinin sevilen isimleriyle dolu bir programla ziyaretçilerini karşılıyor. Yıldız Tilbe’nin dokunaklı şarkılarıyla başlayacak olan gün, Ceza’nın enerjisiyle doruğa çıkacak. Ayrıca KÖFN ve Selin Çıngır gibi genç ve yetenekli sanatçılar da sahnede yer alacak. 

12 Mayıs’ta ise Türk rock müziğinin efsane gruplarından Duman, kendine özgü tarzıyla festivali ateşleyecek. Büyük Ev Ablukada’nın çılgın performansıyla devam edecek olan gün, Son Feci Bisiklet ve Beyza Başak gibi dikkat çeken isimlerle renklenecek.

Festival Land 5, müzik, eğlence ve lezzet dolu bir hafta sonu geçirmek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Bu eşsiz deneyimi yaşamak için biletlerinizi şimdiden ayırtmayı unutmayın!

11 Mayıs 2024, 15:00

İzmir Arena

499 TL

İzmir Tiyatro Oyunları Mayıs 2024

izmir-etkinlik-takvimi-mayis

İzmir, her ay olduğu gibi bu ay da tiyatro tutkunları için dopdolu bir programla perdelerini açıyor. Sanatın ve kültürün merkezinde yer alan kent, sahne sanatlarına ve tiyatroya verdiği önemle biliniyor. İzmir Mayıs ayı tiyatro oyunları, klasik eserlerden çağdaş yapıtlara, komediden drama kadar çok çeşitli etkinlikleri içeriyor. Hepsi de birbirinden etkileyici oyunlar arasından birkaç yapımı sizin için inceledik. Sanatla iç içe keyifli ve unutulmaz anlarla dolu anılarınıza yenilerini eklemek için etkinlik önerilerimizi takip edebilirsiniz.

  • Etekler ve Pantolonlar Tiyatro Oyunu

Moonlife Dergisi ve Altın Palmiye Ödülleri’nde 2021 yılının ‘En İyi Tiyatro Oyunu’ ödülüne layık görülen “Etekler ve Pantolonlar”, İzmir’de perdelerini açacak. Oyun arkadaşlığın, özgürlüğün ve gerçek mutluluğun peşinde koşan iki kadının hikayesini etkileyici bir şekilde anlatıyor. Nurseli İdiz, Nergis Kumbasar gibi usta isimlerin rol aldığı oyun için şimdiden biletlerinizi ayırtmayı unutmayın!

02 Mayıs 2024, 20:30 – İstinyeArt %100 Performans Arena – 300 TL’den başlayan fiyatlarla

03 Mayıs 2024, 20:30 – Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi – 300 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Sizi Tanıyorum

Bu oyunda karakter, psikolojik sorunları olan bir yazardır ve uzun süredir psikolojik destek alıyordur. Bu oyunda, delirmekte olduğu teşhisi konulan yazarın, kendi içinde yaşadığı zorlu savaşlarla yüzleşmesini izleyeceksiniz. Kendi iç dünyanızı sorgulamaya zorlayan oyunda komedi, trajedi ve bir dolu tuhaflığı bir arada bulabilirsiniz. 

 08 Mayıs 2024, 20:30

İzmir Nazım Hikmet Kültür Merkezi

190.-TL

  • Freud’un İnsanları

“Freud’un İnsanları”, ünlü psikanalist Sigmund Freud’un psikoseksüel gelişim teorisini esprili bir dille tiyatro sahnesine taşıyor. Freud’un Psikoseksüel gelişim teorisi, çocukluk döneminin beş evresine dayanıyor. Bu evrelerin sağlıklı şekilde tamamlanmaması, ileriki yaşamlarında cinsel sorunlar yaşanması anlamına geliyor. Bu teoriye dayanan oyun, bireylerin birbirleriyle ilişkilerini mizahi bir dille anlatıyor. Yaş sınırı 16+ olan oyun, Mizah, bilimin ışığı ve cinselliğin ilgi çekiciliği bir arada harmanlanarak seyircilere sunuyor.

11 Mayıs 2024, 20:30 –  Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi – 350 TL’den başlayan fiyatlarla

12 Mayıs 2024, 20:30 – İstinyeArt Performans Arena – 450,-TL

  • Meçhul Paşa Tiyatro Oyunu

Meçhul Paşa, efsanevi mizah gazetesi Marko Paşa’nın masalsı günlüğünü tutan şenlikli bir ortaoyunu olarak sahneleniyor. Bu oyunda, Türkiye’nin ilk siyasi mizah gazetesi Markopaşa’nın 1946’da başlayan bu muhteşem macerasını izleyeceksiniz. Bu serüvende neler yok ki! 10 defa adres değişikliği, 9 farklı matbaa, 16 dava, hapis cezası ve daha niceleri; Komedi tarzındaki bu ortaoyunu için şimdiden biletlerinizi almanızı öneriyoruz.

04 Mayıs 2024, 20:30 – İzmir Konak Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi – 420 TL’den başlayan fiyatlarla

05 Mayıs 2024, 20:30 – Bostanlı Suat Taşer Salonu – 450’den başlayan fiyatlarla

  • Kürk Mantolu Madonna Tiyatro Oyunu

Sabahattin Ali’nin ölümsüz eseri “Kürk Mantolu Madonna”, İzmir’in tiyatro severleri için perdelerini açacak. Bu oyunda umutsuzluğun ve umudun, korkunun ve heyecanın, aşkın yüceliğinin ve kendini var etmenin hikayesini bulacaksınız. Duygusal ve büyülü bir serüvene çıkacağınız oyun ile unutulmaz bir tiyatro deneyimi yaşayabilirsiniz.

21 Mayıs 2024, 20:30 – Bostanlı Suat Taşer Salonu – 400 TL’den başlayan fiyatlarla

22 Mayıs 2024, 20:30 – İzmir Konak Ege Üni AKM Yunus Emre Salonu – 400 TL’den başlıyor.

 

Yorum ekle