Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Kathryn Bigelow’un En İyi Filmleri

Kathryn Bigelow’un En İyi Filmleri

Kathryn Bigelow’un filmleri neler? Kathryn Bigelow’un en iyi filmleri hangileri? Mutlaka izlenmesi gereken Kathryn Bigelow filmleri arasında neler var

 EN İYİ 5 KATHRYN BİGELOW FİLMİ

Merhaba sevgili okur. Sinemanın kraliçesi Kathryn Bigelow’un en iyi filmleri hakkında konuşalım istedik. 1951 yılı doğumlu Bilimkurgu, aksiyon ve korku türlerinde çalışan Amerikalı yönetmendir. Amerikan Yönetmenler Birliği’nin ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü kazanan ilk kadın yönetmen olmuştur. Oscar tarihinde de ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü kazanan ilk kadın yönetmen oldu. Kadın yönetmenler arasında bilmeniz gereken Kathryn Bigelow filmleri mutlaka ilginizi çekecektir. Şimdi sizi sinemanın kraliçesi Kathryn Bigelow filmleri ile baş başa bırakıyoruz.

THE HURT LOCKER / ÖLÜMCÜL TUZAK

  • ÖLÜMCÜL TUZAK FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Kathryn Bigelow

Senaryo: Mark Boal

Başroller: Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, Evangeline Lily, David Morse ve Guy Pearce

Yapım Yılı: 2008 ABD

Türü: Aksiyon, Dram, Gerilim

Ek Bilgi: 82. Akademi Ödülleri’nde ‘En İyi Yönetmen’ olmak üzere toplamda 6 Oscar kazanmıştır.

  • ÖLÜMCÜL TUZAK FİLMİNİN KONUSU

Ölümün kol gezdiği Irak’ta, Amerikalı askerler zor bir görevde yer alırlar. Sıcak savaşın göbeğinde bombaları imha etmek ile görevlidirler. Takım lideri William James hem bombalarla hem de psikolojik etkilenmelerle uğraşmaktadır. James ölüme aldırmadığı için, kendisini savaşın ortasına atan iki askerinin arkasından gider. Yeni vahşi liderlerini korumaya çalışan adamlar, şehri kaosa sürükler. Kathryn Bigelow’un filmlerinde soluksuz izleyeceğiniz ‘The Hurt Locker’ (Ölümcül Tuzak) filminin fragmanı aşağıdadır.

Sessiz Sinema Filmleri için tıklayınız.

ZERO DARK THIRTY / 00:30

  • ZERO DARK THIRTY FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Kathryn Bigelow

Senaryo: Mark Boal

Başroller: Jessica Chastain, Jason Clarke ve Joel Edgerton

Yapım Yılı: 2012 ABD

Türü: Dram, Gerilim, Tarih

Ek Bilgi: 85. Akademi Ödülleri’nde ‘En İyi Ses Kurgu’ ödülünü kazanan film, Altın Küre Ödülleri’nde drama dalında ‘En İyi Kadın Oyuncu’ (Jessica Chastain) ödülünü kazanmıştır.

  • ZERO DARK THIRTY FİLMİNİN KONUSU

11 Eylül 2001 yılında Dünya Ticaret Merkezine yapılan saldırıdan sonra, ABD’nin azılı düşmanlarından biri olan El-Kaide terör örgütünün lideri Usame Bin Ladin üstlenmiştir. Afganistan’da başlayan savaş bütün Orta Doğu ülkelerine yayıldı ve Amerika Ladin’i aramaktan asla vazgeçmedi. Ta ki Pakistan’ın Abbottabad kentinde terörist liderini köşeye sıkıştırana kadar. Kathryn Bigelow’un filmleri listesinde ABD hükümetinin destek verdiği Zero Dark Thirty (00:30) filminin fragmanı aşağıdadır.

 En iyi Jim Jarmush Filmleri için tıklayınız.

POINT BREAK / KIRILMA NOKTASI
  • KIRILMA NOKTASI FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Kathryn Bigelow

Senaryo: W. Peter Lliff

Başroller: Patrick Swayze, Keanu Reeves, Gary Busey ve Lori Petty.

Yapım Yılı: 1991 ABD

Türü: Aksiyon, Macera, Gerilim

  • KIRILMA NOKTASI FİLMİNİN KONUSU

Los Angeles’ta eski başkanların maskelerini kullanarak soygun yapan bir çete oluşmuştur. FBI, sörfçüler grubundan şüphelenmiş ve içine sızması için Johnny Utah’ı görevlendirmiştir. Gruba sızan Johnny’nin, sörfçülerin lideri Bodhi’nin etkisine girmesi ile işler karışır. Kathryn Bigelow’un filmlerinden Kırılma Noktası filminin fragmanı aşağıdadır.

   En İyi Andrey Tarkovsky Filmleri için tıklayınız.    

STRANGE DAYS / TUHAF GÜNLER
  • TUHAF GÜNLER FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Kathryn Bigelow

Senaryo: James Cameron, Jay Cocks

Başroller: Ralph Fiennes, Angela Bassett, Juliette Lewis,Tom Sizemore, Vincent D’Onofrio ve Michael Wincott

Yapım Yılı: 1995 ABD

Türü: Bilim Kurgu, Gerilim

Ek Bilgi: 22. Atürn Ödülleri’nde Angela Bassett ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazanmıştır.

  • TUHAF GÜNLER FİLMİNİN KONUSU

Milenyuma geçiş dönemlerinde, batı toplumu yarı anarşik kontrolden çıkmış bir yaşam sürmektedir. Geçmişinden kurtulmaya çalışan Los Angeleslı eski polis Lenny Nero, klip denilen başkalarının yaşadığı anıların satıldığı karaborsanın simsarlarından biri olmuştur. Kaybettiği eski kız arkadaşı Faith ile kendi kliplerinin bağımlısı olmuştur. Los Angeles polisinden iki dedektif, Lenny’nin elinde bulunan bir klibi ele geçirmek için mücadele ederler. Yılbaşı yaklaşırken Lenny’nin elinde bulunan klip onu bir komplonun içine sürükleyecektir. Kathryn Bigelow filmlerinden Strange Days (Tuhaf Günler) fragmanı aşağıdadır.

Ferzan Özpetek Filmleri için tıklayınız.

NEAR DARK / KARANLIK BASTIĞINDA
  • KARANLIK BASTIĞINDA FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Kathryn Bigelow

Senaryo: Kathryn Bigelow, Eric Red

Başroller: Adrian Pasdar, Jenny Wright, Lance Henriksen, Bill Paxton, Jenette Goldstein ve Tim Thomerson

Yapım Yılı: 1987ABD

Türü: Dram, Gerilim,Korku

  • KARANLIK BASTIĞINDA FİLMİNİN KONUSU

Küçük bir kasabada yaşam süren Caleb Colton , Mae isimli genç bir kadınla tanışır. Gecenin sonlarına vampir olduğunu öğrendiği Mae tarafından ısırılır. Mae, kendisi gibi vampir olan ailesini de alarak Colton’ı almak için geri döner. Şehir şehir gezerek avlanmaya çıkan Mae ve ailesinin yanında mı yer alacak yoksa kendi ailesinin yanında mı kalacak. Colton, önemli bir karar aşamasındadır. Cathryn Bigelow filmleri arasında set günleri en zor geçen Near Dark (Karanlık Bastığında) filminin fragmanı aşağıdadır

Nuri Bilge Ceylan Filmleri için tıklayınız.

Yorum ekle