Yolcu360 Blog

En İyi Jim Jarmush Filmleri

Jim Jarmush filmleri neler? En iyi Jim Jarmush filmleri? Jim Jarmush kimdir? Mutlaka izlenmesi gereken Jim Jarmush filmleri hangileri

En İyi Jim Jarmush Filmleri

Merhaba ben Ziya sevgili okur. Bilmeyenlerle tanıştırmak istediğim iyi yönetmen Jim Jarmusch filmlerinden bahsetmek istiyorum. 1953 doğumlu Amerikalı bağımsız sinema yönetmeni Jim Jarmusch, Hollywood’a özgü film yapımı geleneklerinin pek çoğunu yıkmasının yanında, bugün modern bağımsız sinemanın dönüm noktalarından biri kabul edilmektedir. Şimdi sizi en iyi Jim Jarmusch filmleri ile baş başa bırakıyoruz.

ONLY LOVERS LEFT ALIVE / SADECE AŞIKLAR HAYATTA KALIR (2013)

  • SADECE AŞIKLAR HAYATTA KALIR FİLMİ HAKKINDA

2013 yılı yapımı senaryosu ve yönetmenliğini Jim Jarmusch’un yaptığı filmdir. Başrollerinde Tom Hiddleston, Tilda Swinton, Mia Wasikowska, John Hurt ve Anton Yelchin yer almaktadır. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’ye aday gösterilen film ‘En İyi Film Müziği’ ödülünü akmıştır. Çekimleri 2012 Haziran ayında başlamış ve 7 hafta sürmüştür. Filmin fragmanı aşağıdadır. 

  • SADECE AŞIKLAR HAYATTA KALIR FİLMİNİN KONUSU

Eve ve Adam, uzun zamandır insanlık tarihine tanıklık eden ve çoğu şeye inancını yitirmiş, depresif iki aşık vampirdir. Adam, Detroit’te yaşayan ve tüm zamanını kimseye dinletmediği şarkılarına ayıran başarılı bir müzisyen, depresif ve karamsar bir vampirdir. Eve ise uzun zamandır Fas’ın Tanca şehrinde bambaşka bir kültür içinde yaşamaktadır. Eve’in, Adam’ı ziyarete geldiği bir gün, Adam’ın kardeşi Ava’nın da beklenmedik ziyareti olur. Beladan başka bir şey getirmeyen Ava, işleri yine içinden çıkılması zor bir noktaya sürükler. 

En İyi Bilim Kurgu Filmleri için tıklayınız.

PATERSON (2016)

  • PATERSON FİLMİ HAKKINDA

2016 yılı yapımı senaryosu ve yönetmenliğini Jim Jarmusch’a ait olan filmdir. Başrollerinde Adam Driver, Golshifteh Farahani, Barry Shabaka Henley, Cliff Smith, Chasten Harmon ve William Jackson Harper yer almaktadır. Dünya Prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan filmin fragmanı aşağıdadır.

  • PATERSON FİLMİNİN KONUSU

Sevgilisi Laura ile huzurlu ve sıradan bir yaşantısı olan Paterson, her gün şoförlük yaptığı otobüsü ile şehri turlar, akşam köpeğini gezdirdikten sonra bara gider. Basit yaşantısının içerisinde etkileyici şiirler yazmaktadır. Hayatını ev ile sınırlandıran Laura ise farklı uğraşlarla uğraşan hafif çılgın bir kadındır. Birbirinden çok farklı olan bu iki karakter birlikte yaşam sürdürmeyi başarırlar.

BROKEN FLOWERS / KIRIK ÇİÇEKLER (2005)
  • KIRIK ÇİÇEKLER FİLMİ HAKKINDA

2005 yılı yapımı bir Jim Jarmusch filmidir. Jim Jarmusch hem yazıp hem yönetmiştir. Başrollerinde Bill Murray, Jeffrey Wright, Sharon Stone, Frances Conroy, Jessica Lange, Tilda Swinton, Julie Delpy ve Mark Webber yer almaktadır. Cannes Film Festivali’nde ‘Büyük Ödül’ alan filmin fragmanı aşağıdadır. 

  • KIRIK ÇİÇEKLER FİLMİNİN KONUSU

Mutsuz giden yaşamı aldığı bir mektup sonrası değişmeye başlayan Don Johnston, aslında uzun yıllar kadınların kalbini çalıp kaçan Don Juan olarak yaşamıştır. Bir yerden sonra bundan sıkılınca hayatı tüm anlamını yetirmiştir. Kız arkadaşı Julie onu terk eder. Aynı zamanda ismini açıklamayan eski bir kız arkadaşından aldığı mektup ile bir çocuğunun olduğunu öğrenmiştir. Çok iyi kalpli komşusu ona yardımcı olmak ister. Mektubu yazan kişiyi bulması için Don’un gerekli yolculuğa çıkmasını sağlar. Böylece Don, geçmişindeki tüm kadınları teker teker ziyaret edeceği bir yolculuğa çıkar.

En İyi Aksiyon Filmleri için tıklayınız.

COFFEE AND CİGARETTES / KAHVE VE SİGARA (2003)
  • KAHVE VE SİGARA FİLMİ HAKKINDA

2003 yılı yapımı bir Jim Jarmusch filmidir. Toplam 11 kısa filmden oluşur. Yıldızlar geçitinden oluşan filmin kadrosunda Bill Murray, Roberto Benigni, Steven Wright, Joie Lee, Cate Blanchett, Steve Buscemi ve Tom Waits gibi isimler yer almaktadır. 

  • KAHVE SİGARA FİLMİNİN KONUSU

Hiçbir ortak noktası olmayan ve Dünya’nın bir yerinde birbirinden habersiz yaşayan çeşitli insanların ortak noktada buluştukları tek şey kahve ve sigara alışkanlıklarıdır. Bazıları her ikisine de bağımlıdır, bazıları sevmez, bırakmayı düşünenlere rastlayacağınız gibi başlamayı düşünenler de göreceksiniz. 

GOST DOG: THE WAY OF THE SAMURAİ / HAYALET KÖPEK: SAMURAY TARZI (1999)
  • GOST DOG: THE WAY OF THE SAMURAI FİLMİ HAKKINDA

Jim Jarmusch filmlerinde Gost Dog: The Way Of The Samurai (Hayalet Köpek: Samuray Tarzı) filmine geldik. 1999 yılı yapımı Alman-Amerikan-Fransız-Japon ortak yapımı Jim Jarmusch filmidir. Başrollerinde Forest Whitaker, John Tormey, Cliff Gorman, Henry Silva ve Isaac De Bankole yer almaktadır. Merak edenler için fragmanı aşağıdadır.

  • GOST DOG: THE WAY OF THE SAMURAI FİLMİNİN KONUSU

Gost Dog’un hayatına yön veren iki şey var. İlki, Onun yaşam tarzını belirleyen Hagakure: The Way of the Samuria isimli kitap. İkincisi, yıllar önce hayatını kurtaran mafya adamı. Samuray yaşamını benimseyen adam, hayatını kurtaran mafya adamına sadakatinden dolayı onun bir silahına dönüşmüş durumda. . 

En İyi Dram Filmleri için tıklayınız.

Yorum ekle