Yolcu360 Blog
apple-vision-pro
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Apple Vision Pro: 13 Soruda Apple Vision Pro Hakkında Merak Edilenler

Apple Vision Pro: 13 Soruda Apple Vision Pro Hakkında Merak Edilenler

Apple Vision Pro nedir ve ne işe yarar sorusu, bugün teknoloji meraklılarının bir yıl içinde de daha fazla kişinin cevabını aradığını bir soru olacak. Apple Vision Pro özellikleri ile merak uyandırdı ve bir çoğumuzu heyecanlandırdı. Peki, Apple Vision Pro fiyatı ve özellikleri hakkında biraz konuşalım mı?

Apple Vision Pro uyumlu uygulaması ile Yolcu360’ın araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, yurt içinde ve dünyanın 180 ülkesinde ideal aracınızı en uygun fiyatla dakikalar içerisinde kiralayabilirsiniz!

Yolcu360’ın Apple Vision Pro’da nasıl göründüğünü merak ediyorsanız hemen tıklayın!

apple-vision-pro

 

Apple Vision Pro ve İçine Çekildiğimiz Sanal Dünyalar

Sanal gerçeklik kavramını yaklaşık 20 yıldır duyuyoruz. Çok sayıda film de yapıldı bu konuda. Ama sanal gerçeklik kavramı o kadar da hızlı gelişmiyor. Bunun nedenler var. Öncelikle bu kavramın gelişmesi ve hepimizin bir meta evrende yaşaması için önce meta evrenin gelişmesi lazım. Yani bildiğiniz varsa ve yoksa hepsinin ve fazlasının o meta dünyada var olması gerekli. Bunu dünyada yaşayan 8,5 milyar insan birlikte yapacak. Diğer yandan sanal gerçekliğin yaşama bibere bir adaptasyonu için giyilebilir teknolojinin de daha yolu var. Bugün size tanıtacağımız Apple Vision Pro da dahil olmak üzere hala çok konforlu ve ulaşılabilir bir seçenek yok. Ha! bi’ de nesnelerin interneti konusunda daha çok işimiz var. İşte bunların hepsi beraber geliştikçe de Bruce Willis’in oynadığı Suretler filmindeki gibi bir hayatımız olabilir 🙂 Kafalar daha fazla karışmadan Apple Vision Pro hakkında bilgi verelim ve teknik detaylara bakalım. 

Apple Vision Pro Tasarımı Nasıl?

apple-vision-pro-5.jpg

Teknolojiyi şık yapan ve bununla öne çıkan Apple söz konusu olunca bir cihazın “al beni” dememesi zor. Apple Vision Pro tasarımı gerçekten hoş. Çok şık bir kayak gözlüğüne benziyor. Beyaz ve gri renk seçenekleri var. 

Apple Vision Pro Özellikleri Neler?

apple-vision-pro-5.jpg

Vision Pro özellikleri elbette çok kapsamlı ama temelde bilmeniz gerekenler aşağıdaki gibi özetlenebilir. 

  • Kutudan çıkınca eğer reçeteli gözlük kullanıyorsanız lenslerini takmanız gerekiyor. 
  • MacBook Pro bilgisayarların ne benzer bir güç adaptörü de var. Pille şarj ediliyor. Pili harici olarak geliyor. Çünkü gözlük kısmına ağırlık verilmesi istenmemiş. Pilde soğutma mekanizması var. 
  • iPhone ya da iPad kullanmıyorsanız Apple Vision Pro kullanamıyorsunuz. 
  • Işık engelleyici yastıkları var. Mıknatısla gözlük ve ışık engelleyici yastık birbirine bağlanıyor. 
  • İçinde 2 tane çip var. M2 çipi kullanıyor. MacBook Pro modellerinde de bu çip kullanılıyor. Çipin dışında alüminyum çerçeve ve cam kısım var. Kenarlarda soğutma ızgaraları var. Tarayıcılar, kameralar, oled ekranlar, sensörler ile donatılmış bir gözlük. 
  • İç kısımdaki sensörler göz hareketlerini ekrana yansıtıyor. Alttaki kameralar ise vücudun hareketlerini ve ellerin hareketlerini takip ediyor. Tüm bu sensörler sizin avatarınızı kullanmanıza da olanak tanıyor. 
  • Bilgisayar ya de telefon alırken ölçülerin pek önemi yok. Ama giyilebilir iletişim araçları alırken ölçüler çok önemli. Boyutlar ilk sipariş sırasında alınan ölçüye göre belirleniyor. Bu nedenle gidip bir mağazadan direk alıp çıkamıyorsunuz. Bir deneme de yapılıyor ölçerlerle. Kafanıza taktıktan sonra yan tekerlekleri kullanıp sıklığı ayarlıyorsunuz. 

Apple Vision Pro Kullanırken Nelere Dikkat Etmeli?

Bir Apple Vision Pro alacak kadar şanslı iseniz onu kullanırken dikkat etmeniz gerekenler de var. Apple Vision Pro kullanırken dikkat edileceklerden de bahsedelim. 

  1. Kolayca düşebilir. Apple Vision Pro alır almaz kıranların paylaşımlarını görmüş olabilirsiniz. Gerçekten de mıknatısla birbirine bağlanan parçalar nedeniyle elinizden düşürüp kırma olasılığınız çok yüksek. 
  2. Reçeteli gözlük kullanıyorsanız size uygun hazırlanan lensleri takmadan kullanmayın. 
  3. İlk aldığınızda açılış ayarlarını yapın. 
  4. Doğrudan güneşe maruz bırakmayın. 
  5. Kullanmadığınızda kılıfını takın. 

Reçeteli Gözlük Kullananlar Apple Vision Pro Kullanabilir mi?

apple-vision-pro-5.jpg

Sanal gözlük, akıllı giyilebilir teknoloji gibi ürünler bilgiyi işleme konusunda geleceğe yön verecek. Bunların en etkileyici adımlarından biri de ​​yakınlarda tanıtılan Apple Vision Pro. Büyükçe ve beyaz bir kutuda gelen Apple Vision Pro, reçeteli gözlük kullananları da düşünmüş. Okuma gözlüğü ve reçeteli gözlükler için buna göre sipariş vermeniz gerekiyor. Burada sizin mercek reçetenize göre optikler üretiliyor. 

Apple Vision Pro Ne Zaman Çıkacak?

Apple Vision Pro tanıtımı 2024 Şubat ayının ilk haftası yapıldı. Ancak 2023 Haziran ayında da cihazla ilgili bazı bilgiler paylaşılmıştı. Türkiye’de Apple Vision Pro almak üzere araştırma yapanlar cihazın ne zaman Türkiye’deki teknoloji marketlerine geleceğini merak ediyor. Markanın Apple Vision Pro Türkiye’ye ne zaman gelir, konusunda net bir açıklaması henüz yok. Ancak teknoloji uzmanlarının pek çoğu 2024 yaz ortasında cihazın ülkemizde de satışa çıkacağını ifade ediyor. 

Apple Vision Pro Pil Ömrü Nasıl?

​​Apple Vision Pro şarjı kaç saat gider sorusu işin can alıcı kısmı. Maalesef henüz sadece 2 saat dayanıyor. Dolu şarjla ​​Apple Vision Pro bataryası 2 saat gider. Bu kısa sürede etken olan ana detay ise bataryanın dahili olmaması. 

Neden Apple Vision Pro Alalım?

​​Apple Vision Pro almak için herkesin çok sebebi olmayabilir ya da bazılarının inanılmaz gerekçeleri olabilir 🙂 Burada bilinmesi gereken şey, bu cihazın geleceğe göz kırpıyor olması.  İnovatif bir ürün olarak geliştirilen ve bu bilinçle pazara sürülen  ​Apple Vision Pro, size bazı avantajlar sunuyor. 

  • Film, dizi ve video içerikleri sanki olayın ya da sahnenin içindeymiş gibi izlemek
  • Toplantılara uzaktan katıldığınız halde oradaymış gibi davranabilmek
  • Uzaktan sunum yaparken sunumunuzu sanki bir salonda insanlara yapıyormuş gibi sunabilmek. 
  • Bazı projeler üzerinden ekipçe birlikte aynı anda çalışırken aslında herkesin kendi evinde, tatilinde olması gibi durumlar.
  • Çalışmaları mekana dağıtabilirsiniz. Bu özellikle ders çalışanlar için müthiş bir kolaylık. 
  • Tasarımcı iseniz bir ürünü yaşam alanında konumlandırıp inceleyebilir, etrafında dolaşabilirsiniz. 
  • İçinde ofis ve sunum uygulamaları da var. Üç boyutlu ortamda onları kullanabilirsiniz. 
  • Sunumları sanal bir konferans odasında ya da kalabalık kitleler önünde prova edebilirsiniz. 
  • Oyun dünyasında ise sınırsız heyecan…

Bunlar sadece şu anda aklımıza gelenler. Elbette çok daha fazlasını yapabiliyor olucaz. 

Apple Vision Pro Kullanımı Nasıl?

apple-vision-pro-5.jpg

Vision Pro’nun kullanımı nasıl ekseninde son derece basit adımlar sizi bekliyor. 

  • Cihazı kutusundan çıkarmakla işe başlayın. Her şey tam mı bi’ bakın. 
  • Cihaz dolu şarjla gelir ama yine de şarj edin.
  • Şarjı tamamsa gözünüze takın ve güç düğmesine basın
  • Başlangıç ayarlarını yapın ve kullanmaya başlayın. 

Apple Vision Pro kullanımı için çok sayıda tanıtım videosu veya Apple Vision Pro kutu açma videosu bulabilirsiniz. Ayrıca cihazla birlikte bir kullanım klavuzu da veriliyor. 

Apple Vision Pro Fiyatı 

apple-vision-pro-5.jpg

Apple Vision Pro kaç TL, sorusu ise konuya dair en popüler soru. 2024 ilk yarısı itibariyle Apple Vision Pro fiyat etiketinde başlangıç rakamı olarak 3.499 dolar var. …99, psikolojik sınır 🙂 Biz şuna 3.500 dolar diyelim mi? Apple Vision Pro Türkiye fiyatı ya da Apple Vision Pro kaç TL sorusunun cevabı için vergileri ve kuru hesaba katmak lazım. Gümrük vergisi, gümrük fiyatı, TRT bandrolü, ÖTV, KDV gibi vergiler de eklenecek bu fiyata. 2024 Şubat ayı itibariyle 145 bin Tl gibi rakam hesaplanabiliyor. 

Apple Vision Pro Nereden Alınır?

Evet, cihazı tanıdık ve beğendik ama Apple Vision Pro satan mağazalar hangileri? Apple Vision Pro almak için nereye bakmalı, Apple Vision Pro nerede satılıyor ya da Apple Vision Pro nereden alınır gibi sorular soruyor olabilirsiniz. 2024 ilk yarısı itibariyle Apple Vision Pro Türkiye’deki market ve mağazalarda satılmıyor. Yurt dışından sipariş etmek gerekiyor. Çünkü şimdilik sadece Amerika’da satışı var. 

Apple Vision Pro Alırsak Türkiye’de Çalışır mı?

Apple Vision Pro Türkiye’de çalışır mı? Bahsettiğimiz cihaz, bir teknoloji ürünü. Onun çalışması için ihtiyacı olan şeyler, enerji ve internet. Dolayısıyla bunlar varsa Apple Vision Pro Türkiye’de çalışır. 

Apple Vision Pro Sanal Seyahat Mümkün Mü?

apple-vision-pro-5.jpg

Apple Vision Pro ile seyahatler de bambaşka bir boyuta geçebilir. Peki, Apple Vision Pro gibi akıllı gözlük ya da sanal gözlük veya giyilebilir teknoloji ürünleri geliştikçe seyahatler nasıl bir hal alacak? Çağımızın ünlü fütüristik yazarı ve filozofu olan Yuval Noah Harari’nin bu konuda bazı görüşleri var. Biraz onlardan yola çıkarak biraz da kendi hayal gücümüzle gelecekte seyahatler nasıl olacak sorusuna cevap aradık. Hayal etmek bedava, gelin beraber hayal kuralım:) Sizin aklınız agelenleri de yorumlara eklerseniz harika olur. 

  • Yerinde Kal Dünyayı Gez!

Giyilebilir teknolojinin bizi olduğumuz yerden başka bir evrene sanal olarak taşıması için sadece bu ürünlerin değil meta evrenin de gelişmesine ihtiyaç var. Meta evren ise sizin bizim gibi insanların oluşturacağı görseller, imgeler, nesneler, avatarlar, figürler, evrenler ile şekillenecek. Onun gelişimi, sonsuz bir süreç olacak. Sınırları da hayallerle belirlenecek. Henüz meta evren yeterince derinleşmiş değil. Ama sanal gözlükler ve meta evren kurgusu geliştikçe insanlar bir an için istedikleri yerde olabilecek. Elbette sanal olarak. Mesela Bakırköy’deki 2+1 dairenizin minik mütevazi salonunda otururken kendinizi bir anda Louvre Müzesi içinde gezinirken bulabileceksiniz. Dış sesler, ortam, hava sıcaklığı, gerçekçi çevresel koşullar size bu hissi birebir gerçeğiyle aynı şekilde sunacak. Bu şekilde belki de tüm dünyayı gezebileceksiniz hem de evden hiç çıkmadan. 

  • Dünyayı Gezmek İçin İşten İzin Almaya Hiç Gerek Yok!

Yukarıdaki örneğin tam tersi de olabilir. Şöyle düşünün otuzlu yaşlarınızdasınız ve dünyayı gezmek istiyorsunuz. Ama günümüz koşullarında bir işte çalışırken gerekli maddi imkanları sağlarsınız bile sürekli işten izin almak çok zor. Dünya turunu tamamlamak için emekli olmayı beklemek zorundasınız ya da çalışmamayı seçmek gerek. Ama Apple Vision Pro gibi cihazların gelişmesi sonucunda size dünya seyahatine devam ederken bir yandan da ofisteki tüm işleriniz yapabiliyor olabilirsiniz. Hatta sadece işleri tamamlamakla kalmaz ofiste sanal olarak bulunabilirsiniz de. Toplantılara katılabilir, masanızda oturabilir, çay molasına arkadaşlarınızla çıkabilirsiniz. Bedeniniz Roma sokaklarında gezerken sanal olarak imgeniz ofistedir. 

  • Tarihi Anlamak Yerine Onu Yaşayabilmek!

Apple Vision Pro gibi cihazların ve meta evren bilgisinin gelişmesi sonucunda tarihi ya da turistik yerlere olan geziler de epeyce renkli bir hale gelebilir. Mesela seyahatiniz sırasında Çin Seddini ziyaret ediyorsunuz. Evet çok etkileyici ve onun hakkında bilgi veren onlarca içerik var. Ama Çin seddinin yapılışına tanıklık etmeye ne dersiniz? Mesela bir anda o dönemin Çinli işçileri duvarları inşa ederken siz de aralarında olsanız… İnanılmaz derecede etkileyici olmaz mıydı?

Apple Vision Pro ve ona benzer pek çok teknoloji yaşamımızı değiştirip dönüştürecek. Seyahatlerde de bunun etkisini göreceğiz. Unutmayın 1980 yılında yurt dışına çıkan anne ve babanıza 2024 yılında gittikleri yerlerden anında fotoğraf ve video paylaşabileceklerini hem de bunu tüm dünyanın görebileceğini söyleseydiniz size inanmayabilirlerdi…

Yorum ekle