Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > Türkiye’de mutlaka yapmanız gereken 5 aktivite

Türkiye’de mutlaka yapmanız gereken 5 aktivite

Tam bir tatil cenneti olan Türkiye aynı zamanda muhteşem anılar biriktirebileceğiniz aktiviteler sunan bir coğrafya. Tabiatla kucaklaşmanızı sağlayacak, mutlaka yapmanız gereken 5 aktiviteyi sizler için gezgin çiftimiz Merve ve Furkan gezdi gördü, yazdı…

Türkiye’de mutlaka yapmanız gereken 5 aktivite

Her bölgesi birbirinden farklı ve bir o kadar da güzel coğrafyalarla bezeli olan canım ülkemizin her bir yanında ayrı bir iklim, ayrı bir huzur ve bunlara eşlik eden bambaşka heyecanlar var. Tabii keşfetmeyi bilene. Demek istediğimiz şu aslında: Sadece gezmekle kalmayıp her gittiği yerden kendine unutamayacakları anılar ve deneyimler çalanlar var ya; İşte onlardan olmak lazım bu hayatta.

Biraz merak, biraz da adrenalin tutkusu her şeyi hallediyor bu konuda aslında. Fakat ikisine aynı anda sahip olabilmek de biraz zor. Mesela, bizim için merak konusu tamam ama konu adrenaline geldiğinde hemen yan çizmeye başlıyor Furkan ne yazık ki. 🙂

Olayın her iki yönüyle de ustasıysanız eğer, Türkiye’de mutlaka yapılması gereken 5 aktivite yazımız tam size göre demektir. Kapadokya’dan Ölüdeniz’e, Fırtına Deresi’nden Kekova’ya ülkemizin en güzel destinasyonlarından en özel deneyimleri aşağıda sıraladık. Biz de adrenalin kısmını hallettiğimiz zaman size mutlaka katılacağız.

Yola çıkmadan önce yolculuk planınızı yapmayı unutmayın!

Sayacağımız etkinlikler için farklı bölgelerdeki farklı şehirlere ulaşmanız gerekmekte. Bunun için de araba kiralama ile yola çıkmanızı tavsiye ediyoruz çünkü söz konusu etkinlik alanlarının çevresinde gezip görülecek çok fazla yerler var. Yolcu360 ‘tan araç kiralayarak yolculuğunuzu keyifli hale getirmeyi unutmayın.

İç Anadolu

  • Kapadokya’da Balon Turu

Masallar diyarı Kapadokya’nın güzellikleri burada yazmakla da, bloglardan okumakla da bitecek gibi değil. İnanılmaz güzel ve farklı bir coğrafya burası. Orada olduğu anlarda gerçekten de bir masalın içindeymiş gibi hissediyor insan. Dünyanın 4 bir yanından turist ağırlayan Kapadokya‘ya eğer hala gitmediyseniz mutlaka en yakın zamanda bir hafta sonunuzu ayırın deriz.

Gittiğiniz zaman da gün ışımadan havalanan rengarenk balonlardan birinde yerinizi mutlaka alın. Türkiye’de yapılması gereken aktivitelerin başında gelen balon turu deneyimi ile birlikte, yerde gördüğünüz o güzellikleri bir de havadan güneş doğarken görün. Balondan indiğinizde zihninize ve kalbinize unutulmaz anılar ve manzaralar kazınmış olacaksınız.

Akdeniz

  • Ölüdeniz’de Yamaç Paraşütü

Yaz gelince hemen aklımıza düşen güney sahillerinden biri olan Ölüdeniz, deniz – kum – güneş üçlüsünde hayran kalınacak güzellikleri önümüze sererken adrenalin deposu olan bir aktiviteyi de önümüze altın tepsiyle sunuyor.

2000 metre yükseklikteki Babadağ’dan paraşütle atlamak hem Türkiye’nin hem de Ölüdeniz’in en meşhur aktivitesi. Ayrıca bu aktivite için herhangi bir belgeye de ihtiyacınız yok. Tek yapmanız gereken kendinizi deneyimli paraşüt pilotlarına bırakmanız ve onlarla birlikte atlamanız. O güzel manzarayı ayaklarınızın altına alıp, bulutların yanında bir kuş gibi süzüldüğünüzü hayal edin. İnanılmaz değil mi?

Bu arada, Ölüdeniz’de yamaç paraşütü yapmak benim en büyük hayallerimden, Furkan’ın da en büyük korkularından biri. 🙂

  • Kekova’da Deniz Kanosu

Masmavi denizin doğayla ve tarihle bir araya geldiği Kekova’nın Batık Şehri, özellikle yaz aylarında bolca misafir ağırlıyor. Burada turistlerin en popüler aktivitesi, bölgenin güzelliklerini görebilmek için genellikle altı camdan yapılmış teknelerle gezintiye çıkmak.

Fakat tarihi değerlerin yanından kanoyla süzülmek insana apayrı bir keyif veren farklı bir deneyim. İstediğiniz yere yanaşıp istediğiniz kadar durarak keyifle gezebilmenin tek yolu da bu aslında. Yani biraz zahmete katlanıp, kendi çektiğiniz küreklerle kano turu yapmak.

Kekova’nın büyülü dünyasını ve efsanevi kayıp şehrini kano turu ile keşfetmek, Türkiye’de yaşanılacak en iyi deneyimler arasında.

Karadeniz

  • Fırtına Deresi’nde Rafting

Yeşilin ve mavinin yan yana gelip en özel manzaralardı oluşturduğu Karadeniz Bölgesi, gerçekten de tablo gibi bir güzelliğe sahip. Buralarda gezmeye de muhlama yemeye de doyamıyor insan. Kaldı ki Karadeniz’de yapılacaklar bunlarla sınırlı değil.

Adrenalin tutkunlarının Türkiye’de yapılacak aktiviteler listesinde mutlaka bulunan sporlardan biri olan Rafting konusunda en iddialı yerlerden birine sahip Karadeniz. Hazır oralara kadar gitmişken, hem tecrübeli hem de tecrübesiz gruplar için ayrı ayrı parkurların yer aldığı Fırtına Deresi‘nin hırçın sularına kendinizi bırakın ve unutamayacağınız bir deneyim yaşayın.

Ege

  • Efes Antik Kenti’nde Skydive

Şimdi geldik Türkiye’de yapılması gereken 5 aktivite yazısının en iddialı kısmına. Aslında buraya Skydive’in kelime anlamıyla başlamak daha iyi olur diye düşünüyorum. Skydive: Gökyüzü dalışı. Kelimenin anlamı bile insanı kendine çekmeye yetmiyor mu sizce de? 🙂

Küçük uçaklar ile 4000 metre yüksekliğe ulaştıktan sonra uçaktan atlayarak yapılan bu spor fazlasıyla yürek istiyor, kabul ediyoruz. Biz yapabilir miyiz? Hiç sanmıyorum. Fakat adrenalin tutkunları için Efes Antik Kenti’nin son dönemlerdeki en popüler aktivitesini yazmadan geçmeyelim dedik.

Tıpkı yamaç paraşütü gibi, bu sporu yapmak için de eğitim almış ya da bir belgeye sahip olmanız gerekmiyor. Önemli olan bu yürek isteyen kararı vermiş olmak. Geresini deneyimli pilotlara bırakıyorsunuz. Onlarla birlikte atlayıp, Efes Antik Kenti’ni bir de havadan izliyorsunuz.

Bu aktivite merkezlerine de bir göz atın

Yorum ekle