Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > İstanbul Akvaryum / İstanbul Akvaryum Nerede?

İstanbul Akvaryum / İstanbul Akvaryum Nerede?

Havalar git gide soğuyor, dışarıda değişik aktiviteler yapmak kış ayı için biraz zor bir durum. Özellikle çocuklu aileler için İstanbul‘da AVM dışında gezecek bir yer bulmak oldukça sıkıntılı. Biz de sizler için hafta sonu ve soğuk havada gidilebilecek bir yer bulalım, hem eğlenceli hem bilgilendirici hem de ilginç olsun dedik. Rent a car İstanbul için araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, sizde sualtı dünyasının gizemli dünyasını keşfetmek istemez misiniz? İstanbul Akvaryum / İstanbul Akvaryum nerede? yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından yazıldı.

İstanbul Akvaryum

Burası, denizlerinde yaşayan birçok balık türüne ev sahipliği yapan değişik bir mekan. İstanbul akvaryumun en çok göze çarpan özellikleri ise temalandırma, interaktiflik ve yağmur ormanı.

Akvaryumun Karadeniz’den Pasifik’e doğru uzanan 17 teması ve 1 adet yağmur ormanı mevcut. Ayrıca interaktif oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikler sayesinde çocuklar için oldukça bilgilendirici bir niteliğe sahip.

İstanbul Akvaryum giriş ücretleri 2019: Akvaryuma giriş ücreti yetişkinler için 99 TL, online üzerinden alınırsa indirim yapılıyor ve 89 TL’ye düşüyor. 2 – 12 yaş arası bilet fiyatı ise 69 TL, yine online olarak satın alınırsa 62 TL. Akvaryuma 2 yaşına kadar çocuklar ücretsiz girebilirler. Hafta sonu gezilecek en güzel yerler arasında bulunan akvaryum için takviminizde bir günü boş bırakın deriz. 🙂

 Araba kiralama İstanbul için İstanbul Kadıköy araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, buraya rahatça ulaşım sağlayabilirsiniz.

İstanbul Akvaryum florya

Akvaryum hakkında bunları biliyor musunuz?

  • İstanbul Akvaryum’daki kırmızı karınlı piranalar sürüler halinde dolaşır ve avlanırlar, sudaki bir damla kan kokusunu 2 kilometre uzaktan algılayabilirler.
  • Ana tank içerisinde yaşamını sürdüren Limon Köpekbalığı akvaryumun en büyük canlısı. Ortalama ömrü 25 yıl olan limon köpekbalıkları bu süre boyunca ne dinlenir ne de uyurlar. Çünkü bu canlılar yüzdükçe solungaçları sudaki oksijeni vücutlarına geçirebilir, durdukları zaman solungaçları bu işlevi yerine getiremez ve oksijensiz kalıp hayatlarını kaybederler.

  • Akvaryum merkezinde Karadeniz alanında görebileceğiniz Rus mersinleri dinozorlardan beri günümüze gelen nadir balık türlerindendir, siyah havyarı ile ünlüdür. Rus mersinlerinin iskeletleri kemik ve kıkırdaktan oluşur, kemiksi pulları vardır.
  • Akvaryum içerisinde zehirli deniz canlıları olan anemonların içinde yaşayabilen nadir balıklardan biri olan palyaço balıklarını da görebilirsiniz. Herhangi bir balık dokunduğunda salgıladığı toksik madde ile zehirleyip içine çeken anemonların salgıladığı zehir dünyada bir tek palyaço balıklarının derisinden geçemez.

İstanbul’da gezilecek müzeler için tıklayınız.

İstanbul Akvaryum nerede?

İstanbul Akvaryum ulaşım: Şenlikköy Mahallesi Yeşilköy Halkalı Cad. No:93 Florya-İstanbul

İstanbul Akvaryum iletişim: iletisim@istanbulakvaryum.com

İstanbul Akvaryum nasıl gidilir diye merak ediyorsanız, Kiralık araba İstanbul için İstanbul araç kiralama imkanlarından yararlanarak kolayca Florya’ya gidebilirsiniz. İl dışından gelecek olanlar, İstanbul Havalimanı araç kiralama için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama olanaklarından da faydalanarak, rahat bir ulaşım seçeneği ile buraya varabilirler.

Yorum ekle