Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Saklıkent Kanyonu gezi rehberi : Nerede ve nasıl gidilir? / Antalya

Saklıkent Kanyonu gezi rehberi : Nerede ve nasıl gidilir? / Antalya

Saklıkent Kanyonu tabiatın cennet vatanımıza bir başka armağanı. Tatilcilerin gözde uğrak noktalarından biri olan bu muhteşem keşif rotasını sizler için gezgin çiftimiz Merve ve Furkan gezdi gördü yazdı.

Saklıkent Kanyonu gezi rehberi

Tam 18 kilometre uzunluğu ile dünyanın en uzun kanyonu olarak kabul edilen Saklıkent Kanyonu, doğa ananın ülkemizin her köşesine cömertçe bıraktığı güzelliklerden biri. Bu yazımızda, görenleri kendine hayran bırakan bu doğa harikasını elimizden geldiğince sizlere tasvir etmeye çalışacağız. Ancak şimdiden söyleyelim öyle sadece yazdıklarımızı okumakla olmaz, gidip görmeniz lazım. Çünkü Saklıkent Kanyonu’nu, Türkiye’de mutlaka gezilmesi gereken yerlerden.

İşte tam da bu yüzden, özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor Saklıkent Kanyonu. Fethiye ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta yer alan bu doğal oluşum keşfedilmesi ise tamamen bir tesadüf eseri oluyor aslında. Bu çevrede koyun otlatan bir çobanın koyunlarından birinin Saklıkent Kanyonu’nun bulunduğu yere kaçmasıyla olaylar gelişiyor. Bu güzelliği gören çoban yetkililere haber veriyor.

Saklıkent Kanyonu Nerede, Nasıl Gidilir?

Saklıkent Kanyonu Fethiye’ye 45, Antalya’ya 50 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bölgenin en turistik noktalarından biri olduğu için yollarda kanyonu gösteren bolca tabela var. Araç kiralama ile ulaşım oldukça rahat. Yolcu360‘tan Antalya araç kiralama seçeneklerini değerlendirip yaklaşık 1 saatlik bir yolculuk sonrasında Saklıkent Kanyonu’na kolayca ulaşabilirsiniz.

Yapılan araştırmalar neticesinde, tesadüf eseri fark edilen bu doğal oluşumun, yazının başında da belirttiğimiz gibi, dünyanın en uzun kanyonu olduğu anlaşılıyor. Saklıkent Kanyonu’nun önemine ve turizm potansiyeline daha fazla kayıtsız kalamayan yetkililer de burayı 1996 yılında milli park ilan ediyorlar.

Valla ne yalan söyleyelim, iyi ki de etmişler. Yerden göğe kadar metrelerce yükselen kayaları, o kayaların arasından akan turkuaz yeşili çayın suları, buranın adının hakkını dört dörtlük vermesini sağlayan etmenlerden yalnızca iki tanesi. Her seyahat severin günün birinde mutlaka görmesi gerektiğine inandığımız Saklıkent Kanyonu’nda neler yapılır, burada sizi nasıl deneyimler bekliyor bir alt başlıkta anlattık.

Saklıkent Kanyonu ’nda yapılabilecek aktiviteler

Saklıkent olarak bilinen ve oldukça geniş bir alanı kapsayan bu bölge bir milli park. Buraya girdiğinizde sizi ilk olarak tüm güzelliğiyle karşılayan da meşhur Saklıkent Kanyonu oluyor. Burada nasıl bir deneyim yaşayacağınız ve neler yapabileceğiniz ile ilgili detayları anlatacağız. Fakat bu konuya geçmeden hemen önce minik bir uyarı yapmanın, geziniz öncesinde size faydalı olacağını düşünüyoruz.

Eğer kanyonu gezerken tahta platform üzerinden değil de suların içinden ve dolayısıyla kaygan kayaların üstünden yürümeyi tercih edecekseniz, yanınızda sandalet ya da deniz ayakkabısı ve mayolarınızı götürmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Çünkü bol bol ıslanacaksınız.

Neyse efendim. Saklıkent Kanyonu’nda yapılabilecek aktiviteler arasında ilk olarak elbette doğa yürüyüşü var. Bunun için de iki seçeneğiniz bulunuyor. Kayalara bağlanmış tahta bir yoldan yürüyebilir, etliye sütlüye karışmadan doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Bu size çok yavan geldiyse, gözü karartıp kendinizi kanyonun buz gibi sularına atabilir ve yürüyüşünüzü bu şekilde devam ettirebilirsiniz. Fakat suyun içerisinde biraz ilerlediğinizde tüm hırçınlığıyla, köpürerek akan suyu göreceksiniz ve o anda adrenalin dolu bir yolculuğa ilk adımlarınızı attığınızı anlayacaksınız. Şimdiden uyarmış olalım. 🙂

Saklıkent Kanyonu’nda yapılabilecek ikinci güzel şey bol bol ruhunuzu dinlendirmek. Kanyonun derinliklerine doğru ilerlediğinizde karışınıza çıkan masalara oturup, sessizce suyun ve kuşların sesini dinleyebileceğiniz harika yerler var. Burası sessizliği, sakinliği sevenlere ilaç gibi gelecek.

Saklıkent Kanyonu ‘nda Rafting ve Bungee Jumping

Dilerseniz Saklıkent Kanyonu’nda profesyonel rehberler eşliğinde rafting deneyimini de yaşayabilirsiniz. Burada rafting yapmak isteyenler için 3 farklı parkur bulunuyor. 45 dakika, 1 saat 30 dakika ya da 3 saat süren bu parkurlardan istediğinizi tercih edebiliyorsunuz. Rafting yapanlar etkinlik sonunda çamur banyosuna da götürülüyorlar, bizden söylemesi.

Bunların hiçbirisi beni kesmedi ben daha farklı alternatifler arıyorum diyenler için ise zipline ve bungee jumping Saklıkent Kanyonu’nda yapılabilecek diğer aktiviteler arasında.

Antalya rotanız için keşfedilmesi gereken kanyonlar

Yorum ekle