Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’de Yamaç Paraşütü Yapmak İçin 3 Popüler Yer

Türkiye’de Yamaç Paraşütü Yapmak İçin 3 Popüler Yer

Yamaç paraşütü nerede yapılır? Türkiye’nin en iyi yamaç paraşütü noktaları hangileri ya da yamaç paraşütü yapmak için gidilecek yerler listesi nasıl gibi sorulara yanıt aradık. Yamaç paraşütü yapmak isteyenler için keyifli bir rehber oldu. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Türkiye’nin dört bir yanında yamaç paraşütü yapmaya ne dersiniz? O zaman Türkiye’de yamaç paraşütü yapmak için 3 popüler yer yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Türkiye’de Yamaç Paraşütü Yapmak İçin 3 Popüler Yer

Türkiye bulunduğu coğrafi konum dolayısıyla bünyesinde çok çeşitli bir fauna ve floranın yanında, coğrafi ve jeolojik açıdan da oldukça fazla türde yapı barındırmakta olan bir ülke. Tabi ki bu coğrafi çeşitliliğin bir kısmı, spor severler tarafından yamaç paraşütü için uygun görülüyor ve her yıl, özellikle yılın farklı dönemlerinde artmakla birlikte pek çok spor severe bu noktalar kapılarını açıyor.

Yamaç Paraşütü Fethiye – Babadağ, Muğla Seçeneği

Fethiye’de Ölüdeniz’in hemen ardında  bulunup ona yukarıdan bakmakta olan Babadağ pek çoklarınca yamaç paraşütü denince akla ilk gelen nokta konumunda. Eğer rüzgar yeterliyse 1700 metreye, eğer değilse 1900 metreye, arazi araçlarıyla yapılan 50 dakikalık bir yolculuğun neticesinde çıktıktan sonra, Dalaman’ın, Patara Plajı’nın ve Rodos’un dahi görüldüğü bu yükseklikten uçuşlarını gerçekleştiriyorlar. Tecrübeli pilotlar doğru rüzgarla birlikte gökyüzünde 3500 metreye değin yükselip, bu keyifli yolculuğu yaklaşık beş saat boyunca tadabiliyorlar.

Ek olarak, Türkiye’de yamaç paraşütü faaliyetlerinin Fethiye Babadağ’ın 1990’lı yıllarda yabancı pilotlar tarafından görülmesi ve yamaç paraşütü için oldukça uygun bulması ile başladığını da ekleyelim.

Muğla Fethiye araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yamaç Paraşütü Abant, Bolu Seçeneği

Bolu’nun doğal güzellikleri ile dünyaca ünlü noktası Abant, Türk Hava Kurumu tarafından eğitim uçuşları için Türkiye’nin en iyi noktalarından biri olarak belirlenmiştir. Aslında uçuşlar, Abant’ın hemen yakınlarında bulunan Çepni Yaylası ve Örencik Köyü’ndeki yükseltilerden yapılıyor. 65 ila 125 metre arasındaki yüksekliklerden yapılan uçuşlarda yaylaların yeşillik açıklıklarına iniş yapılmaktadır. 150 ila 750 metre yüksekliğindeki tepelerden yapılan uçuşlarda ise Örencik ve Samat köylerinde bulunan arazilere iniş yapılıyor. Benzersiz manzaraya sahip bu tepelerdeki uçuş bölgesi kuze, kuzeybatı, güney ve güneybatı taraflarından rüzgar almaktadır. 

Bolu araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yamaç Paraşütü Ali Dağı, Kayseri Seçeneği

Kayseri’nin merkezine 6 kilometre uzaklıkta, Talas ilçesinin sınırları içinde bulunan Ali Dağı 1750 metre yüksekliğinde bir dağ. Rüzgarın çoğunlukla kuzey ve kuzeybatı yönlerinden estiği bu bölge, profesyonel ve yarı profsyonal yamaç paraşütü sevdalıları için uygun bir profil çiziyor. Bu bölge, barındırdığı pek çok çevresel avantaj dolayısıyla spor severlerin tercihi oluyor genellikle. Muhtemel kaza durumlarında faydalanmak için Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi’nin bölgeye 3 kilometre uzaklıkta bulunması, sporcuların gündelik ihtiyaçlarını giderebileceği tuvalet ve çay ocağı gibi noktaların varlığı gibi pek çok çevresel faktör buranın sevilme sebeplerinden. Bu bölge, tüm bu avantajlarının yanında 2004 Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası’nın da düzenlendiği konum olarak ön plana çıkmakta.

Kayseri merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle