Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Yazın Karadeniz’de gidilip görülesi 3 doğa harikası / Karadeniz turu

Yazın Karadeniz’de gidilip görülesi 3 doğa harikası / Karadeniz turu

Karadeniz turu denince akla hep doğu Karadeniz yaylaları geliyor olabilir ama gezgin çiftimiz Merve ve Furkan sizler için batısından doğusuna Karadeniz’i karış karış tarayıp, yaz aylarında mutlaka görmeniz gereken 3 doğa harikasını yazdı.

Bir türlü ısınmak bilmeyen havalar, durmak bilmeyen yağmurlar ya da ülkenin bir yerlerinde hala kar yağıyor olması sizi karamsarlığa düşürmesin sakın, o sıcak havalar elbet bir gün gelecek. 😊 Hatta bizden duymuş olmayın ama az kalmış yolu. “En fazla 15 güne oradayım, planlarınızı yapmaya başlayın” dedi bize.

Biz de size haber vermeye geldik. Bu yaz bereye gideceğiz endişesi ile eliniz ayağınıza dolaşmasın diye de yanımızda öneriler de getirdik. Bu yaz Karadeniz’de görmeniz gereken 3 doğa harikası aşağıda sizi bekliyor. ❤ Ama önce Karadeniz turuna nasıl çıkmalı diye kafanızda bir soru varsa, o konuda bir bilgi verelim. Bizce iyi bir Karadeniz turu için özgürce ulaşım şart. Bu da araç kiralama ile mümkün. Yolcu360‘tan Karadeniz’in engebeli arazileri ve yollarında ayağınızı yerden kesecek bir araç kiralamadan yola çıkmayın deriz.

Yazın Karadeniz turunda görmeniz gereken yerler

  • Erfelek Şelaleleri – Sinop

Hep görmek istediğim, resimlerine bakıp bakıp iç geçirdiğim Erfelek Şelaleleri, canım ülkemde iyi ki gitmişim dediğim yerlerden biri. Sizin de mutlaka ama mutlaka görmenizi öneririm. Gerçekten cennetten bir köşe gibi burası. Nasıl da saklı kalmış bunca sene, insan hayret ediyor.

Şaka gibi olsa da Devlet Su İşleri tarafından tesadüfen keşfedilmiş Erfelek Şelaleleri. Günümüzde tabiat parkı olan bu doğa harikasının içerisinde irili ufaklı tam 28 adet şelale bulunuyor. Bu şelaleleri gezmek için de 2 adet parkur var. Biri şelalelerin içinden geçerek ilerleyeceğiniz doğa parkuru, diğeri ise şelaleleri yukarıdan gören, tahtadan yapılmış bir yürüyüş yolu. Eğer yapabilirseniz biz doğa parkurunu öneriyoruz. Fakat bazı yerlerin az da olsa zorlayıcı olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Daha detaylı bilgiler için bu Erfelek Şelaleleri yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

  • Şahinkaya Kanyonu – Samsun

Adı yeni yeni duyulmaya başlayan, son dönemlerde popüleritesi artan, ancak henüz hakkettiği değere ulaşamamış bir doğa harikası Şahinkaya Kanyonu. Ülkemizde bulunan efsane güzelliklerden bir diğeri. Metrelerce göğe uzanan kayalıkların içinden geçen yemyeşil güzeller güzeli bir nehir var burada.

Kayaların sudan yüksekliği yer yer 324 metreye ulaşıyor. Yani bak bak bitiremiyor insan. Kanyon ise tam 2.5 km uzunluğunda. Bu arada tıpkı Halfeti’de olduğu gibi burada da sular altında kalan bir köy var.

Şahinkaya Kanyonu‘nda dilerseniz tekne turu yapabiliyorsunuz ki kesinlikle yapmanızı öneriyoruz. Çok güzel bir deneyim. İmkanınız olursa bu yaz mutlaka Samsun’da bulunan Şahinkaya Kanyonu’nu keşfedin deriz.

  • Gideros Koyu – Kastamonu

Deniz sevenlere, kamp severlere harika bir öneri ile geldik. Sakin mi sakin, güzel mi güzel Gideros, yeşil ile mavinin her tonunun enfes bir ahenkle buluştuğu harika bir Karadeniz Koyu.

Tepeden bakıldığında C harfi şeklinde olan Gideros Koyu‘na ne Karadeniz’ in asi rüzgarı ne de hırçın dalgaları uğruyor. Öyle durgun bir denizi var ki, içinde kazlar bile rahat rahat yüzüyor. Kafa dinleyip kamp yapmak, akşam olunca yıldızları seyretmek, sabah olunca kendini denize atmak isteyenlere ilaç gibi gelecek bu rota.

Ruhu arındırmak için birebir olan Gideros Koyu’nun hala daha tam anlamıyla keşfedilmemiş olmasını hayretle karşılarken bir yandan da içten içte bu duruma seviniyoruz. Kastamonu’da bulunan bu doğa harikasına bu yaz siz de gidin deriz. Bakalım bize hak verecek misiniz? 😊

Yorum ekle