Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > Türkiye’de Çocuğunuzun Mutlaka Görmesi Gereken 5 Yer!

Türkiye’de Çocuğunuzun Mutlaka Görmesi Gereken 5 Yer!

Çocukla tatile çıkılacak yerler nereleri? Çocukları gezmeye götürecek yer tavsiyesi var mı? Bu aramaları yapıyorsanız okumaya devam edin: Türkiye’de çocuğunuzun büyümeden önce mutlaka görmesi gereken 5 yeri yazdık…

Türkiye’de Çocuğunuzun Mutlaka Görmesi Gereken 5 Yer!

Bu ülkenin zenginliği çok. En güzel sahiller, muhteşem yemekler, peri bacaları, çarşılar, dağlar, yaylalar ve daha neler neler…Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, deniz tatilinin envai çeşidi, kar tatilinin farklı seçenekleri, dağcılık, doğa yürüyüşü, kamp kurma, karavan tatili, rüzgar sörfü, dalış ve metropol şehir hayatı gibi hemen her şeyi yaşamak mümkün. Şanslıyız ve keşke kıymetini de bilebilsek…

bi’ düşünsenize İsveçli bir vatandaş için ülkesindeki tek seçenek kayak, snowboard ve havanın nadiren iyi olduğu günlerde doğa yürüyüşü. Bizdeki kadar çok çarşı -pazar yok ve var olanlarda sınırlı saatlerde açık, tekne turu vs imkansız, dalış ve yüzmek için su fazla soğuk, güneşlenmek lüks…Sadece sistemli oldukları için insanların tercih ettiği bu İskandinav ülkelerinden de alınacak ders çok ama biz, ülkemizin kıymetini bilelim! Geleceğin daha güzel olması için onu çocuklarımıza sevdirelim. 

Diğer yandan pedagoglara göre; bir çocuğun hayatı boyunca unutmayacağı paylaşımlar genellikle 4-15 yaş arası dönemde ailesiyle yaptığı gezilerdir. Fırsat buldukça çocuklarınıza farklı yerler göstermeniz, onun hayatına değer katacaktır. Tatilleri sadece denize girerek geçirmek yerine onun için anlamlı kılmayı da deneyin…

Tam da bu bakış açısıyla çocuklarınızın bu ülkede mutlaka görmesi gereken beş yeri araştırdık. İşte çocuklarınızı mutlaka götürmeniz gereken 5 yer:

Anıtkabir

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarı olan Anıtkabir, sadece bu taşıdığı özel anlamla değil, mimarisi ve içindeki müzelerle de çok eşsiz bir yer. Çocuğunuzu Anıtkabir’e mutlaka götürün. Neden mi?

Atatürk’ü ziyaret etmek için!

Atatürk, milli mücadelenin lideri olarak da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olarak da çok değerli bir lider. Diğer yandan yazdığı kitaplar, bilimsel çalışmalar ve Türkiye’de öncülük ettiği devrimlerle sadece ülkemizde değil dünyada araştırmalara konu olmuş bir fikir adamı. Atatürk’ü çocuklarınıza anlatmanın en güzel yollarından biri de Anıtkabir ziyareti. Anıtkabir içinde Atatürk’ün hayatına ve milli mücadele dönemine dair önemli bilgiler de var. 

Özel bir anıt mezar…

Anıtkabir, Emin Onat ve Orhan Arda isimli iki Türk mimar tarafından tasarlanmıştır. Dünya anıt mezar mimarisinde örnek gösterilen değerli bir yapıdır. Tam 750 bin metrekarelik bir alana kurulu olan Anıtkabir, Ankara’nın simgelerinden biridir. Atatürk’ün huzuruna çıkmadan önce uzun bir yoldan yürümek ve önünüze bakmadan çıkamayacağınız merdivenleri aşmanız gerekiyor. Bunların hiç biri de tesadüf değil. hepsinin özel anlamları, amaçları var. Yapı içinde çok sayıda sembolik eşleşmeler de kullanılmış. 

Türk tarihini anlatan bir kitap gibi…

Anıtkabir’de Türk boylarını simgeleyen heykeller, Milli Mücadeleye dair tarih şifreleri içeren merdiven basamakları, Selçuklu ve Osmanlı sanatının izleri ve müzelerle gerçekten çok öğretici bir gün geçirmek mümkün. 

İstanbul 

İstanbul, sadece bu ülkede yaşayanların değil tüm dünyadan insanların hayatında en az bir kere görmesi gereken bir kent. Tarihi kültürel çeşitlilik, kalabalık, karmaşa ve tüm bunların şaşırtan uyumu için İstanbul’u deneyimlemek gerek. İstanbul gezisinde aşağıdaki noktalara odaklanabilirsiniz: 

Adalar

Adalar, İstanbul’un önemli simgelerindendir. Araç trafiğine kapalı olan adalarda çocuklar farklı bir dünya ile karşılaşacak, keyifli bir gün geçirecektir. 

Cadde Bostan

Cadde Bostan, dünyanın en büyük alışveriş çarşılarından biri. Ayrıca bu uzun ve şık caddede dünyanın en lüks ve pahalı markalarının da mağazaları var. Çocuklarınızın bu deneyimi de yaşaması keyifli olabilir. Yakınlardaki Barış Manço evi, Moda Parkı, Fenerbahçe Stadı gibi yerlerde gezilebilir. 

Sultanahmet ve çevresi

Sultanahmet ve çevresinde Topkapı Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya Müzesi gibi mutlaka görülmesi gereken çok değerli eserler var. 

Taksim ve İstiklal

İstanbul’a gidip de Taksim ve İstiklal caddesini görmeden dönmek olmaz. İstanbul’da gezilecek görülecek yer çok ama trafik nedeniyle şehri gezmek o kadar kolay değil. Ancak bir günü mutlaka Taksim ve İstiklal Caddesine ayırın. O kozmopolit kalabalığı görmelerini, bu arada Pera Müzesi, Galatasaray Lisesi, Beyoğlu Çikolataları, Çiçek Pasajı gibi meşhur noktaları görmelerini sağlayın.

Ege Köyleri

Ödemiş, Ildırı, Nazarköy, Sığacık, Bademli…Ege’nin küçük ilçeleri ve köyleri çok güzeldir. Hem kültürel dokuları hem de sosyal yanları çok farklıdır. Şirince, Nazarköy, Bademli gibi Ege köylerini gezmek çocuklara farklı bir vizyon katar. Ayrıca bu köylerin çoğu ya deniz kenarında ya da denize yakın konumda. 

Karadeniz Yaylaları

Karadeniz yaylalarında kuracağınız bir kamp, çocuklarınızın asla unutamayacağı bir deneyim sunar. Doğanın güzelliği, havanın temizliği, çadır yaşamı ya da yayla yaşamı ve tüm bunların içinde sizinle olan paylaşımı, onun tüm anıları içinde en güçlüsü olabilir. 

  • Yayla yaşamı doğayı sevdirir!
  • Kamp kurma kültürünü öğretir
  • Sizinle kesintisiz iletişim fırsatı sunar

Doğu Anadolu

İster İstanbul’da yaşayan ister Ege’de büyüyen ister yurtdışında gurbetçi olan hemen her çocuk, ailesiyle bir kez olsun Doğu Anadolu gezisi yapmalı. Bunun için havayoluyla merkezi şehirlerden birine ulaşıp araç kiralama yapabilir ya da bu ara çok trend olan Doğu Ekspresini tercih edebilirsiniz. Peki, Doğu’da neler var?

Farklı bir bakış açısı sunar!

Doğu Anadolu illerinin çok farklı bir dokusu vardır. Özellikle Batı’da büyümüş insanları çok şaşırtır. Burada mimaride, insanlarda ve kültürel dokuda hem Rus, hem Anadolu, hem de Ortadoğu etkisini bir arada görürsünüz. Özellikle Kars böyle bir şehirdir. Ayrıca çok şükür ki, bu şehirlerin köylerinde hala geleneksel yöntemlerle hayvancılık yapılıyor. Çocukların bunları görmesi, geleceğin şekillenmesi için çok kıymetli. 

Uygun fiyata kayak tatili yapılır…

İşin eğlenceli yanı da bu şehirlerin çoğunda henüz çok kalabalıklaşamayan ama nezih bir kar tatili atmosferi var. Panadöken, Kayseri kayak merkezleri şahane. Mümkünse kış mevsimini seçin ve gitmişken kayak tatili de yaptırın. Kaymak, snowboard, kış tatili gibi kavramları en azından gözlemlemesine izin verin. Hayatı boyunca unutmayacaktır. 

Kebabın hası tadılır…

Doğu illerine yapacağınız gezinin bir diğer özel yanı da yemekler. Bugün kebapçı kebapçı gezip aradığımız lezzeti Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu’da hemen her yerde bulmak mümkün. İyi et, iyi malzeme ve binlerce yıllık kebap kültürü sonucunda oldukça lezzetli tatlar yakalamak olası oluyor. Çocuklarınızın bu tatları deneyimlemesi de çok önemli.

 

Yorum ekle