Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kekova Gezilecek Yerler | Kekova Gezi Rehberi

Kekova Gezilecek Yerler | Kekova Gezi Rehberi

Antalya Kekova özellikle yaz tatili için erken rezervasyon dönemlerinde tatilcilerin sıkça gündemine gelen bir sehayat rotası. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Kekova gezilecek yerler için yola çıkmaya ne dersiniz? 🙂

Kekova Gezilecek Yerler

Tarihi kaynaklarda, M.S. 68 yılında yaşanan tsunami nedeniyle Likya kentleri etkilenmiş, Mısır‘dan yükselen deniz, Myra, Simena, Patara gibi birçok antik kenti sular altında bırakmış. Kaş çevresinde (Kekova gibi) denizaltında antik kent kalıntıları bulunmuş. Bölgedeki su kanallarının zarar görmesi nedeniyle yöredeki insanlar yaklaşık 4 ay susuzluk çekmiş.

Fotoğraftaki mağaranın ismi Korsan Mağarası. İçinde Akdeniz Foku’nun yaşadığı söyleniyor hatta seslerini duyabiliyorsunuz bu yüzden burada yüzmek yasak. Tekne girebilecek büyüklükte olduğu için tekne içine kadar giriyor merak etmeyin. İçi çok yüksek ve yarasa sesine benzer bir ses duyabilirsiniz. Kekova tekne turu güzergahındaki duraklardan bir tanesi.

  • Kekova ‘nın adı nereden geliyor?

Kekova‘nın (Likya dilinde: Dolichiste) aslında kekik ova olup zamanla söylenmesi daha kolay olduğu için Kekova denmiş. Bu bölgede çok fazla kekik bulunuyor ve bu kekiklerden kekik yağı yapılıyor. Ama yine de bence ev yapımı koruyucu içermeyen dondurması daha güzel.  Sırf o dondurma için yine giderim…

Antalya Arkeoloji Müzesi yazısı için tıklayınız.

Kekova ‘ya Nasıl Gidilir?

Antalya’nın Demre ilçesinde Kaleköy ve Üçağız açıklarındaki büyük bir bölgenin sular altında kalmasıyla oluşan küçük bir ada. Bu sebeple öncelikle Antalya’dan bu bölgeye ulaşım sağlamanız gerekmekte. Bunun için Yolcu360’tan bir araç kiralamanızı tavsiye ederim. Mutlaka bir araç kiralayın ve rotanızı özgürce belirleyin. Antalya Havalimanı araç kiralama tekliflerine bir göz atmanızda fayda var. Dilerseniz merkezden Antalya araç kiralama seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

Yolun arabayla belli bir kısmını aştıktan sonra müsait bir yere park edin çünkü adaya ulaşım sadece tekne ile sağlanıyor. 🙂 Her istediğinizle ilgilenen bir kaptan istiyorsanız @mutlucaptain ‘i tavsiye ederim. (Instagram hesabından ulaşabilirsiniz.) Her konuda yardımcı oluyor neşesi yüzünden eksik olmuyor adı gibi mutlu 🙂  Tur esnasında birçok koya gidiliyor batık kentleri gezerken adada insanı gençleştirdiğine inanılan kaynak suyunda duş alabilirsiniz. Adada katkı malzemesi bulunmayan lezzetini başka yerde bulamayacağınız dondurmadan yemeden gitmeyiniz.

Antalya Akvaryum gezisi için tıklayınız.

Kekova ‘da Neler Yapılır?

  • Tekne turu
    Tekne olmadan Adaları gezmek mümkün değil çünkü ada sayısı çok fazla.
  • Simena kalesi
    Simena kalesi’ne çıkıp adalar yukarıdan seyredilir. Simena Adası’nın en tepesinde yer alır. Kaleye giriş ücreti 10 tl ‘dir.İsterseniz tırmanarak ücret vermeden girebilirsiniz ben öyle yapmıştım. Kaleye merdivenler ile çıkılıyor. Kaleye çıkarken sağlı sollu birçok dondurmacı görebilirsiniz. Bu dondurmalardan tadımlık almamanızı tavsiye ederim çünkü adada yapılan ev yapımı dondurmalar ile alakası yok ağzınızın tadını bozabilir 🙂

  • Dondurma
    Sadece adada yiyebileceğiniz ve başka yerde bulamayacağınız şekersiz muzlu şeftalili fındıklı limonlu daha birçok farklı çeşiti olan el yapımı dondurmadan yenir.
  • Ringa su sporu
  • Dalış
    Turkuaz rengi olduğu için su altı kolayca seyredilebilir (Dilerseniz tekneden gözlük vs talep edebilirsiniz. Yardımcı olacaklardır) Ya da batık kentlerin üzerinde yüzüp küçük batık adayı gezmeyi tercih edebilirsiniz.
  • Özel bir duş
    Gençleştirdiğine inanılan buz gibi kaynak suyunda duş alınır
  • Yüzen pazar
    Eğer tekne turuna katılmaya karar verirseniz ilk dikkatinizi çeken şey eminim ki kayık üzerinde kekik baharat satmaya çalışan kekovalı teyzeler olacaktır. Sonrasında yüzen dondurma dolabı gelebilir.

“Ne güzeldir hayat herhangi bir sahil kasabasında!
Özne, nesne ve her öge deniz kokar çünkü buram buram.”

diyenlerdenseniz Kekova tam size göre bir yer. Bir başka gezi rotasında buluşmak üzere…

Yorum ekle