Yolcu360 Blog
DCIM100GOPROG0042080.
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kaş’ta yamaç paraşütü nerede yapılır? / Antalya

Kaş’ta yamaç paraşütü nerede yapılır? / Antalya

Kaş hakkında daha önce sizinle pek çok gezi notu paylaştık. Ancak bu sefer adrenalin tutkunları için bir yazıyla geliyoruz.

Antalya Kaş denilince akla turkuazın başkenti, caretta carettalar akdeniz fokları ,antik kentler, mağaralar, Meis adası, Oniki adalar bir de paraşüt gelir. Kaş‘a gelip de, daglarini, denizini, tepeden suzerek gormeden olmaz.İsterseniz gelin size Kaş paragliding deneyimimi anlatayım. Öncelikle ulaşım hakkında muhtemel sorularınızın yanıtlarını verelim;

Kaş’a nasıl gidilir? Yamaç Paraşütü nerede yapılır?

Merkez, Antalya ile KaşAntalya arası 187 km’dir. 3 sa. 5 dk.

Fethiye‘den uzaklığı  105,5 km 1 sa. 34 dk.

Ulaşım için en mantıklı tercih araç kiralama. Yola çıkmadan önce Yolcu360‘tan  Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneklerinden kendinize en uygun aracı seçip seyehatiniz keyifle yapabilirsiniz. Yamaç paraşütü için Fly Lycia uçuş firması Kaş merkezde, çarşıda kime sorsanız gösterirler.

Yamaç paraşütü deneyimim

Fly Lycia ofisinde programınızı yaptıktan sonra önce bir minübüsle alıp sizi yukarıya, bir yaylaya çıkarıyorlar. Ardından hazırlıklar yapmaya başlıyorlar. Kaskınızı takıyorlar uçuş için kemerleri bağlıyorlar bir kaç kez kontrol ediyorlar. Bedeninize göre ayarlıyorlar. Birkaç adım atıyorsunuz ve zaten paraşüt sizi havaya kaldırıyor.

Hepsi bu kadar mı diyorsunuz, başlangıçta paraşüt çok fazla havalanmıyor sonradan gittikçe yükseliyor. Yükselme esnasında çok hafif  heyecanlanabilirsiniz. Sonrasında paraşüt sabitleniyor ve manzarayı seyretmeye dalıyorsunuz. Kaş’ın tüm adalarını Meis, Oniki adaları seyredebiliyorsunuz turkuaz rengindeki suların derinliğini görebiliyorsunuz hatta ve hatta yüzmekte olan insan büyüklüğündeki karettaları, akdeniz foklarını gerçekten de görebiliyorsunuz. Uçuş pilotumuz Cenk Bey size zaten hepsini tek tek anlatıyor bakın şu gördüğünüz karettalar gibi şurası Meis şurası Onikiadalar diye tek tek anlatıyor. Sizlere tavsiyem güneş gözlüğünüzü mutlaka alın çünkü Antalya’da güneş zaten çok parlak, bir de paraşüt yapınca gözlerinizi kısmaktan hiçbir şeye odaklanamayabilirsiniz.

Pilot sizi Kaş uzerinde gezdirip, eski limana indiriyor. İnerken genelde “sakin iniş mi olsun, akrobatik mi” diye soruyorlar. Başka ifadeler de kullanabilirler . Mühim olan aradaki fark: bir iniş eğimli düz çizgi halinde yavaşça oluyor, diğeri ise daha hızlıca ve spiraller çizerek. Ben adrenalinli versiyonundan istedim, hoşuma gitti, yine yapsam yine öyle inmek isterim; lakin siz o esnada kendinizi nasıl rahat hissedecekseniz bence ondan yapın. Tepede bir GoPro ile resimlerinizi de çekiyorlar; hatta o kadar çok çekiliyor ki bir ara Vogue yapıyormuşuz gibiydi. Eğer sonra anı niyetine saklamak isterseniz güzel bir hizmet. Her türlü tavsiye ederim.Ben paraşütten daha fazla heyecan bekliyormuşum sanırım ama deneyimli bir kadroyla adeta evde koltuğumda oturur gibi rahattım.“Korkuyla” gelen “bi’ dahayla” ayrılır.

Kaş’ta çok fazla paraşüt firması yok sadece Fly Lycia isimli firma var ve ekip inanılmaz eğlenceli ve  güler yüzlü güven veren bir ekip . Uçuşumuz bittikten sonra bize çay kahve ikram ettiler bir de. 350 TL uçuş 100 TL fotoğraf çekimleri Toplamda 450 TL böyle bir deneyim için değer bence 🙂

2 yorum

  • Hallo, i cant speak turkis but english and German. I would Like to book it for 2 Person. Ist it this weekend possible?

    LG

    • Hello, unfortunately, the place that is the subject of the article has been closed.You should look for some other places. Have fun!