Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Trabzon Gezilecek Yerler | Trabzon Turu

Trabzon Gezilecek Yerler | Trabzon Turu

Karadeniz turunun en gözde şehirlerinden biri olan Trabzon gezilecek ve görülecek yerleri ile sizi kendisine hayran bırakıyor. Doğal güzellikleri ile size nefes aldığınızı hissettiren şehir; yayları, köyleri ve tarihi yapıları ile kalbinizi çalacak. 🙂 Bu yıl farklı bir tatil planı yapıp, Trabzon’u keşfetmeye ne dersiniz? Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, Trabzon gezilecek yerler için harika bir tatil planı hazırlayabilirsiniz. Trabzon turu kapsamında seyahat yazısı Yolcu360 ekibi tarafından sizler için hazırlandı. Şimdiden keyifli gezmeler! 🙂

Trabzon Nerede?

Doğu Karadeniz bölgesi içerisindeki Trabzon, Zigana Dağları  ve Karadeniz arasında yer alıyor. Ordu, Giresun, Samsun, Bayburt, Artvin, Rize ve Gümüşhane ile komşu olan şehir gezilecek yerler açısından oldukça zengin. Sizde kiralık araba opsiyonlarına göz atarak Trabzon gezilecek yerler için konforlu ve rahat bir ulaşım seçeneği tercih edebilirsiniz.

 Trabzon merkez araç kiralama fırsatları için tıklayınız.

Trabzon Gezilecek Yerler

  • Düzköy

Trabzon gezilecek yerler arasında olan Düzköy, tatil için çok popüler yerlerden biri olmasa da güzelliği ve atmosferi ile sizleri büyülüyor. Bozulmamış tabiatı ve bu yaylaları ile Trabzon’un en güzel yerlerinden biri. En baştan söyleyelim, burada nefes aldığınızı hem siz hem de ciğerleriniz hissediyor. Tam bir oksijen deposu. Ladin ağaçları ile çevrelenen Düzköy’de doğanın tadını çıkarmaya hazır olun. 😊 Düzköy’de neler yapabilirsiniz? Gürgen ağaçları ile dolu olan Gürgendağ Yaylası’nda güzel bir yürüyüşe çıkabilirsiniz. Dünya’nın en uzun ikinci mağarası olan Çal Mağarası’nı gezebilirsiniz. Şahinkaya’da Düzköy’ün en güzel manzaralarından birine tanıklık edebilir ve tırmanış gibi doğa sporları yapabilirsiniz.

Düzköy Gezi Rehberi için tıklayınız.

  • Trabzon Ayasofya Kilisesi

Trabzon gezilecek yerler arasında bulunan kilise, Trabzon İmparatorluğu kralı olan 1. Manuel Komnenos tarafından 13. yüzyılda yaptırılmış. Geç Bizans kiliselerinden biri olan Ayasofya Kilisesi, döneminin en güzel örneklerinden biri.

2013 yılında cami olarak hizmet vermeye başlayan yapı içerisinde İncil’deki olayları yansıtan resimler yer alıyor. Üstün işçilik gerektiren bu resimler, yapıya bambaşka bir hava katıyor. Adem ve Havva’nın yaratılışı, on iki havari ve İsa’nnın doğum gibi çeşitli hikayeleri anlatan resimler, duvarlardan zamanla silinse de onarım sonucunda tekrar eski güzelliğine kavuşmuş.

Trabzon Ayasofya Kilisesi gezisi için tıklayınız.

  • Sümela Manastırı

Trabzon gezilecek yerler arasında olan ve ünü Türkiye sınırlarını aşan Sümela Manastırı, Maçka ilçesinde bulunuyor. Yıl boyunca birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Sümela Manastırı, ihtişamlı görüntüsü ile ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor. M.S. 365-395 yıllarında inşa edildiği düşünülen manastır, dünyanın en eski manastırlarından biri. O dönemlerde 1.150 metre yüksekliğindeki böyle bir yapının nasıl ortaya çıktığı ise oldukça ilgi çekici bir konu. Çünkü o dönem için böyle bir yapıyı inşa etmek oldukça zor.

Sümela Manastırı Gezi Rehberi için tıklayınız.

Trabzon Gezi Rehberi

  • Akçaağıl Buzul Gölü

Bir krater gölü olan Akçaağıl, yerel halk tarafından keşfedilmiş. Trabzon ve Bayburt sınırında bulunan Akçaağıl Buzul Gölü, Trabzon gezilecek yerler listenizde mutlaka yer alması gerekiyor. Çünkü tam bir doğa harikası olan bu göle gittiğinizde çevresindeki rengarenk çiçekler sayesinde oluşan harika bir manzara ile karşılaşıyorsunuz. Göl çevresinde yürüyüşe çıkabilir veya dağcılık gibi doğa sporları yapabilirsiniz.

Akçaağıl Buzul Gölü gezi yazısı için tıklayınız.

  • Kadıralak Yaylası

Yeşil ve mavinin buluştuğu eşsiz güzellikteki bir yayla. Mavi dediysek aklınıza hemen deniz gelmesin. Yayla masmavi çiçeklerle örtülmüş. Mavi Yıldız Çiçeği isimli bitkinin yaylanın her tarafına yayılması ile efsanevi bir görüntü ortaya çıkmış. Trabzon gezilecek yerler arasında bulunan Kadıralak Yaylası, Tonya ilçesi sınırlarında yer alıyor. Bu yaylanın dillere destan bir güzelliği var. Öyle ki bu güzelliği korumak için Uluslararası Bern Sözleşmesi ile koruma altına alınmış.

Detaylı Kadıralak Yaylası yazısı için tıklayınız.

  • Uzungöl

Çaykara ilçesinde bulunan Uzungöl, aynı zamanda bulunduğu mahalleye adını da vermiş. Trabzon gezilecek yerler arasında bulunan gölün şöhreti ise Türkiye sınırlarını bile aşmış. Birçok yabancı turistin ziyaret ettiği göl ve çevresi, muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Gölün oluşumu ise kayaların yamaçlardan düşmesi ve Haldizen deresinin bir kısmını kapatması sayesinde gerçekleşmiş. Buraya geldiğinizde içinizi bir huzur kaplayacak. Özellikle büyük şehirlerden geliyorsanız içinizdeki stresin ayaklarınızın altından akıp gittiğini hissedeceksiniz.

Uzungöl yazısı için tıklayınız.

Trabzon Turu
  • Varda Yaylası

2400 rakımda bulunan Varda Yaylası, Trabzon gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunmalı. Neden mi? Çünkü kendinizi bulutların üstünde hissedeceksiniz. Hayır, kesinlikle abartmıyoruz. Buraya geldiğinizde gerçekten bulutların üstüne çıkmış oluyorsunuz. 🙂 Varda Yaylası, bozulmamış yapısı ile tam bir cennet. Az sayıda hane de yayla üzerinde mevcut.

Varda Yaylası yazısı için tıklayınız.

  • Hamsiköy

Trekking gibi doğa sporları yapabileceğiniz Hamsiköy, sütlacı ile de ön plana çıkıyor. Trabzon gezilecek yerler arasında bulunan Hamsiköy, tarihi İpek yolunun geçitlerinden biriymiş. Zigana Dağları’nın eteklerinde yer alan bu sevimli köy, 1300 rakım yükseklikte kurulmuş. Trabzon şehir merkezine 50 kilometre uzaklıkta yer alan köyün içerisinde iki tane de lokanta bulunuyor. Eğer Trabzon gezilecek yerler kapsamında buraya uğrarsanız, mutlaka bu lokantaları denemenizi tavsiye ederiz. 🙂

Trabzon Otelleri

Karadeniz’in en güzel şehirlerinden biri olan Trabzon’a gidiyorsanız, konaklama açısından endişelenmenize hiç gerek yok. Çünkü her bütçeye hitap eden Trabzon otel fiyatları ile karşılaşıyorsunuz. Bizde sizler için en çok tercih edilen otelleri araştırdık ve bulduk. 😊

  • Radisson Blu Trabzon
  • Park Dedeman Trabzon
  • Trabzon Uzungöl Otel
  • Ramada Plaza Trabzon
  • Zorlu Grand Hotel Trabzon
  • Koru Otel Trabzon
Trabzon’a Nasıl Gidilir?

İstanbul Trabzon kaç km? İki şehir arası mesafe 1.063,6 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak O-4 ve E80 üzerinden 12 saat 30 dakika sonra Trabzon gezilecek yerler için tatilinize başlayabilirsiniz.

Ankara Trabzon arası kaç km? Ankara ve Trabzon arasındaki mesafe 735,5 kilometre. Ankara’dan Trabzon gezilecek yerler için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D010/E70 üzerinden 9 saat 03 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Eskişehir Trabzon arası kaç km? Eskişehir’den Trabzon gezilecek yerler için yola çıkanlar, Dumlupınar Blv./D200/E90 üzerinden Eskişehir araç kiralama opsiyonlarını değerlendirerek, 975,1 kilometre yolu 11 saat 18 dakika içerisinde kat edebilirler.

Rize Trabzon arası kaç km? Araç ile Rize’den Trabzon şehrine D010/E70 üzerinden 1 saat 8 dakika içerisinde varılabilir. Rize araç kiralama seçeneklerini inceleyerek 79,7 kilometre yolu rahat bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Trabzon Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle