Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Düzköy Gezisi | Trabzon Gezilecek Yerler

Düzköy Gezisi | Trabzon Gezilecek Yerler

Doğu Karadeniz‘in en güzel şehirlerinden biri Trabzon. Hem tarihi yerleri hem de doğal güzellikleri ile bizi büyüleyen ve kendimizi bir masalda gibi hissetmemizi sağlayan bu şehir, gezilecek ve görülecek yerler açısından oldukça zengin. O yüzden Trabzon gezilecek yerler için araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak yola çıkmaya ne dersiniz? Belki seyahatinizi Karadeniz turu olarak da planlayabilirsiniz. Tatil planınızı yaparken listenize huzur dolu olan Düzköy’ü eklemeyi unutmayın. Bol bol oksijen depolayacağınız Düzköy için gezi yazınızı Yolcu360 ekibi hazırladı. 🙂

Düzköy

Düzköy İlçesi’nin tarihine hep birlikte bakalım mı? Aslında Düzköy çok popüler bir yer olmasa da oldukça eski bir geçmişe sahip. Ayrıca o kadar güzel bir yer ki burası insana gerçekten huzur veriyor. Düzköy için cennet ülkemizin cennet toprakları diyebiliriz. Düzköy Haçka isminde bir köy durumunda iken 1944 senesinde bucak olmuş.

1961 yılında ise ismi değiştirilmiş ve Düzköy adını alarak belediye konumuna yükselmiş. 1990 yılında da İlçe statüsüne geçmiş. Düzköy’de yaşayanlar nasıl geçim sağlıyor diye side merak ediyorsanız, hemen söylelim.  Burada yaşayan halkın çok büyük bir kısmı tarım ve hayvancılık yaparak geçimini sağlamakta. Düzköy’de yayla yaşantısı var. Hatta Düzköy Yaylaları, sizin bildiğiniz o yaylalara benzemez desek abartı olmaz. 🙂 Çünkü bozulmadan korunabilmiş yaylalara sahip ilçe. El dokunulmamış tabiatı, inanılmaz güzellikteki manzaraları, içlerinde yetişen meyveleri ile bu yaylalar, doğanın en güzel eserleri olarak karşımıza çıkmakta.

Burada oksijene doyuyorsunuz. Havası o kadar temiz ki. Nasıl anlatsak bilemedim. Gerçekten nefes aldığınızı hissediyorsunuz burada. Ladin ağaçlarının sizi çevrelediği Düzköy’de sizde doğanın kollarına kendinizi emanet ediyorsunuz.

Trabzon Akçaağıl Buzul Gölü gezi rehberi için tıklayınız.

Düzköy Gezilecek Yerler

  • Düzköy Yaylası / Haçka Yaylası

Düzköy ilçe merkezinden 11 kilometre uzaklıkta bulunan yayla, mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında. Düzköy Yayla’nın yüksekliği 1784 metre ve burada her yıl Ağustos ayının ilk haftasında Düzköy Yayla Şeenlikleri yapılmakta. Eğer sizde bu tarihlerde giderseniz, mutlaka bu şenliklere katılmanızı tavsiye ederiz. Çünkü yöre halkı oldukça samimi ve sıcak kanlı. Bu nedenle şenliklerde oldukça eğlenceli geçmekte. Yayla dediysek burayı öyle ıssız bir yer gibi de düşünmeyin. Düzköy Yaylası’nın telefon ve su gibi tüm altyapı hizmetleri tamamlanmış. Buraya gelen misafirlerin konaklayabileceği ve yeme içme ihtiyaçlarını karşılayabileceği otel ve pansiyonlarda bulunmakta. Ayrıca yayla içerisinde Karadeniz Bölgesi için  büyük bir evliya olan Haçkalı Hoca Baba’nın Türbesi yer almakta. Bunların dışında, yayla spor aktiviteleri açısından da oldukça elverişli. Burada yamaç paraşütü, trekking ve safari yapabilirsiniz.

Trabzon Ayasofya Kilisesi Müzesi | Trabzon Gezilecek Yerler için tıklayınız.

  • Serda Yaylası

Bu yaylada ise her yıl Eylül ayının ilk haftasında Serda Yayla şenlikleri düzenlenmekte. Ama bu şenlikler dışında yayla, sağlık amaçlıda ziyaret edilmekte. Çünkü yaylanın yüksekliği yaklaşık 1946 metre ve burada oksijenden bol başka bir şey yok.

  • Gürgendağ Yaylası

Düzköy ilçe merkezine 14 kilometre uzaklıkta bulunan yayla; Alazlı Yaylası, Maçka Yerlice Yaylası ve Düzköy Yaylası’nın arasında yer almakta. Yaylanın bulunduğu köyün eski adı ise Kalkiya. Bu isim çok güzel değil mi? 🙂 Şimdiki adı neden gürgendağ diye merak ediyorsanız, burası Gürgen ağaçları ile çevrili olduğu için buraya bu isim verilmiş. Trabzon merkez ile arasında 38 kilometrelik bir mesafe bulunmakta.

Sümela Manastırı gezisi için tıklayınız.

Düzköy gezisi

  • Karaptal Yaylası

İlçe merkezine 18 km uzaklıkta yer alan yaylanın ismi Karaptal denilen bir tepede bulunan bir şehit mezarından almaktadır. Hikayeye göre Karaptal adlı tepenin yamacında bulanan şehit mezarı Kommenoslar döneminde yaşayan bir Türkmen beyinin mezarı. Kara Abdal isimli Türkmen beyi Kommenos’larla sürekli savaşmış ve öldüğü zaman yaşamını geçirdiği bu obaya gömülmüş. Bu sebeple ki buraya Kara Abdal Yaylası denmiş. İlerleyen zamanda bu isim değiştirilerek Karaptal Yaylası olmuş.

Trabzon Erikbeli Yaylası için tıklayınız.

  • Alazlı Yaylası

Alazlı Yaylası ve ilçe merkezi arasında 15 kilometre mesafe bulunmakta. Karaptal Yaylası ve Gürgendağı Yaylası ile komşu olan yayla içerisinde her yıl 27 Ağustos’da Çoban Derneği Yayla Şenliği yapılmakta.

Trabzon araç kiralama kapsamında Trabzon Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Honefter Yaylası

İlçe merkezine 17 kilometre ve Düzköy yaylasına ise 5 kilometre uzaklıkta bulunan yaylada 20 Ağustos’da Honefter Yayla Şenliği düzenlenmekte.

Düzköy Gezi Rehberi
  • Çal Mağarası

Bin elli metre rakımda bulunan Çal Mağarası, Dünya’nın en uzun ikinci mağarası olma özelliğine sahip. Mağara içerisinde bulunan sarkıt ve dikitler, ilginç doğal şekilleri oluşturmakta. Yine mağara sahip olduğu dere, şelaleler ve göletler ile beraber inanılmaz bir atmosfere sahip. Yerel halk tarafından saklı cennet olarak adlandırılan mağara, yaklaşık 8 kilometre uzunluğa sahip.

Çal Mağarası adres: Çalköy, 61390 Düzköy/Trabzon. Trabzon oto kiralama kapsamında Trabzon merkez araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, Düzköy geziniz için konforlu bir ulaşım tercih edebilirsiniz.

  • Şahinkaya

Trabzon’un ve Düzköy’ün doğal güzellikleri arasında bulunan Şahinkaya’ya uzaktan bakarsanız, bir kaleye benzeteceksiniz. Doğa sporları açısından elverişli olan kaya, özellikle tırmanış ve trekking ile ilgilenenler için harika bir fırsat. Kayanın etekleri de çam ormanları ile kaplı. Aynı zamanda buranın zirvesinde bulunan Nayino Dağevi içerisinde konaklayarak, eşsiz manzaranın da keyfini çıkartabilirsiniz.

Şahinkaya adres: 61940 Çaykara/Trabzon.

Trabzon’a nasıl gidilir?

İstanbul Trabzon kaç km? İki şehir arası mesafe 1.063,6 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak O-4 ve E80 üzerinden 12 saat 30 dakikada Trabzon’a varılabilir.

Ankara Trabzon arası kaç km?  Ankara ve Trabzon arasındaki mesafe 735,5 kilometre. Ankara’dan Trabzon gezilecek yerler için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D010/E70 üzerinden 9 saat 03 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Rize Trabzon arası kaç km? Araç ile Rize’den Trabzon şehrine D010/E70 üzerinden 1 saat 8 dakika içerisinde varılabilir. Rize araç kiralama seçeneklerini inceleyerek 79,7 kilometre yolu rahat bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Eskişehir Trabzon arası kaç km? Eskişehir’den Trabzon gezi rehberi için yola çıkanlar, Dumlupınar Blv./D200/E90 üzerinden Eskişehir araç kiralama opsiyonlarını değerlendirerek, 975,1 kilometre yolu 11 saat 18 dakika içerisinde kat edebilirler.

Yorum ekle