Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Akçaağıl Buzul Gölü gezi rehberi / Trabzon Bayburt sınırında saklı bir güzellik

Akçaağıl Buzul Gölü gezi rehberi / Trabzon Bayburt sınırında saklı bir güzellik

Akçaağıl Buzul Gölü muhteşem manzarasıyla tam bir keşif rotası. Trabzon Bayburt sınırındaki bu seyrine doyum olmaz gezi noktasını, gezgin yazarımız Elif Omput sizin için gezdi gördü ve yazdı.

Trabzon ve Bayburt’un sınırın da bir krater gölü Akçaağıl ( Alçağıl ) buzul gölü; Anzer Yaylası’nı duymayan kalmamıştır. Bu göl, Anzer yaylasında bulunan Ballıköy’e yaklaşık 6 kilometre mesafede bulunuyor. Bölgede var olan dağcılık ve spor kulüpleri yılın belli zamanların da göle yürüyüş düzenliyorlar.

Sizlerle daha önce İkizdere ilçesinde bulunan köyleri, şelaleleri ve yaylaları keşfetmiştik. Balı ile ünlü anzer yaylasından da bahsetmiştik. Binbir çiçek diyarı olan Anzer hala aktif olarak büyükbaş hayvancılık ve arıcılık ile geçimini sürdürüyor. Anzer balı değeri bakımından hiçbir balın kolay kolay geçemeyeceği bir standartta sahip.

Trabzon Hamsiköy gezi rehberi için tıklayınız.

Akçaağıl Buzul Gölü nerede ve nasıl gidilir?

Akçaağıl gölü İkizdere de bulunan onlarca buzul gölden bir tanesi henüz bu doğal güzelliği yerli halk, çobanlar ve gerçekten macera meraklısı doğa tutkunlarından başka kimse bilmiyor. Yürümek istemeyenler için göle araç yolu bulunuyor. Trabzon’a İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana’dan aktarmasız, direk uçuşlar mevcut. Trabzon Havalimanı araç kiralama seçeneklerini mutlaka değerlendirin. Yolcu360 ile araç kiralama işlemlerinizi yaptıktan sonra navigasyonla rotayı takip etmek çok kolay. Her şey bir yana dursun yolculuğunuz boyunca bir yanınız yeşil, bir yanınız hep mavi olarak kalıyor. İnsan nasıl huzur bulmasın ki. Araçla yaklaşık 20 dakikalık bir seyahat yapıyorsunuz. Bulutların kendi resimlerini aksettirdiği gölde uzun soluklu bir dinlenme molası veriyorsunuz. Bu kadar bakir bir doğa sizi yeryüzünün eşsiz güzelliği ile karşılıyor.

Endemik bitkilerin de araların da bulunduğu yüzlerce bitki çeşidi bu yolculuğunuza gökkuşağı gibi renk katıyor. Dile kolay deniz seviyesinden tamı tamına 3000 rakım yüksektesiniz. Yazın ortasında bile kar kütlelerine dokunuyorsunuz. İkizdere ilçe merkezi ile Anzer Yaylası arası yaklaşık 34 kilometredir. Şartlar ve imkanlar o kadar ilerlemiş durumdaki en yüksek noktalara bile ulaşmak artık mümkün.

Karadeniz turu için tıklayınız.

Gitmeden önce dikkat!

Akçaağıl Buzul Gölü’nün yakınların da konaklama veya yeme içme için herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bu alan sadece yazın ve sonbaharın ortalarına kadar olan zaman dilimleri arasında ziyarette açık bulunur. Akşamları sert iklim koşulları yaz ayları da olsa kendini gösterir. Şehirler den kaçmanın şimdi tam zamanı…

Sümela Manastırı gezisi için tıklayınız.

Trabzon’a nasıl gidilir?

İstanbul Trabzon kaç km? İki şehir arası mesafe 1.063,6 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak O-4 ve E80 üzerinden 12 saat 30 dakikada Trabzon’a varılabilir.

Ankara Trabzon arası kaç km?  Ankara ve Trabzon arasındaki mesafe 735,5 kilometre. Ankara’dan Trabzon için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D010/E70 üzerinden 9 saat 03 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Rize Trabzon arası kaç km? Araç ile Rize’den Trabzon’a D010/E70 üzerinden 1 saat 8 dakika içerisinde varılabilir. Rize araç kiralama seçeneklerini inceleyerek 79,7 kilometre yolu rahat bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Eskişehir Trabzon arası kaç km? Eskişehir’den Trabzon için yola çıkanlar, Dumlupınar Blv./D200/E90 üzerinden Eskişehir araç kiralama opsiyonlarını değerlendirerek, 975,1 kilometre yolu 11 saat 18 dakika içerisinde kat edebilirler.

Trabzon'da keşfedebileceğiniz diğer rotalar

Yorum ekle